Dodaj do ulubionych

egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam poszło?

16.07.05, 21:33
jak oceniacie swoje szanse. niektóre pytania były niezłe, nie ? :)
pozdrawiam! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: tng Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po IP: 80.48.146.* 16.07.05, 21:38
      Ja mam przeczucie, że nie znajdę się w tym zacnym gronie przyszłych
      dziennikarzy. No trudno, ktoś inny będzie pisał do Faktu, czy tym podobnych ;-)
      Pytania co niektóre mogły zwalić z nóg... Ale dla większości były pewnie
      banalne, bo tak pewnych siebie ludzi to juz dawno nie widziałem.
      Również pozdrawiam. Ciepło :)
      • olczina Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po 16.07.05, 21:45
        masz rację ludzie rżnęli twardzieli ładnie.:D ale jak lukałam na testy ludzi
        obok to pytania najprostsze mieli źle.:> ale w gruncie rzeczy też się boję, że
        przyjdzie mi nie byc dziennikarzem, ale w końcu to przeciez nie dyshonor.;)
        pozdrawiam i życzę, żeby się udalo!:)

ps. w której sali pisałeś (-łaś) ?
        • Gość: tng Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po IP: 80.48.146.* 16.07.05, 21:53
          Pisałem w sali "A" na III piętrze... Nieprzeciętnie się zdziwiłem, kiedy w
          kolejce (taki klasyczny wężyk się utworzył) przede mną stała dziewczyna z
          nazwiskiem na Z :]
          A tak apropos, to kto wynalazł papier?:)
          • olczina Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po 16.07.05, 22:06
            o zapomniałam o tym pytaniu nawet, ale pamiętam, że nie wiedziałam i strzeliłam
            babilończyków chyba. :> a gdzie nie płaci się abonamentu ? :P
            • Gość: tng Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po IP: 80.48.146.* 16.07.05, 22:09
              Hm wiesz... tak szczerze, to ja w większości pytań strzelałem. Albo słuchałem
              konwersacji dwóch buraków, którzy siedzieli koło mnie. Co chwila ktoś im uwagę
              zwracał. I trochę za nimi postawiłem na Wielką Brytanię.
              A Ty w której sali pisałaś i jaki był klimacik ? Chłodno?:>
              • olczina Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po 16.07.05, 22:18
                ja pisałam w sali im. świdy i trzeba przyznać było dosyć chłodno.. weszłam do
                sali 15 po 9 i tak siedzialam w ciszy stukająć długopisem w stolik i obserwując
                ludzi... kurde już sama nie wiem. mam mieszane uczucia. zobaczy się we wtorek,
                nie? a składaleś na coś jeszcze papiery? gdzie i na co? (jeśli moge wiedzieć)
                pozdrawiam jeszcze raz.
                • Gość: tng Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po IP: 80.48.146.* 16.07.05, 22:34
                  Miałem duży rozrzut w papierach. Zdecydowałem się (z moimi mało efektownymi
                  wynikami) na socjologię na UG (14 osób na miejsce :/), dziennikarstwo (15 osób,
                  toż to dopiero zaskoczenie, a myślałem, że to dość "egzotyczny" kierunek) i
                  jeszcze na UŁ wybrałem matemę (ok. 2,5 osoby na miejsce)... Jeszcze straciłem i
                  czas i nerwy, oraz pieniądze na wyjazd do Szczecina, gdzie chciałem się ubiegać
                  na socjologię (niewypał...)
                  A tak to do Wrocławia pojechałem sobie zaliczyć przygodę.. to tylko raptem 4
                  godziny w pociągu w jedną stronę.
                  Pozdrawiam jeszcze raz ;)
                  • umbradomini1 Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po 16.07.05, 23:33
                    papier wynaleźli chińczycy, a abonamentu nie ma chyba w Austrii- w Anglii BBC
                    zdziera po 60 funciaków na rk:)
                    miejmy nadzieję, że się spotkamy w październiku- student:)
                    • Gość: ajjaja Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 23:40
                      otoż również pisałem zacny test na dziennikarstwo, który miał ponoć sprawdzić
                      obycie w świecie, a skonczyło się na wiedzy o serialach i innych mało ważnych
                      rzeczy....jesli na tej podstawie chcą przyjmować na dziennikarstwo, to ja już
                      nie chcę tam studiować...miłośnicy seriali i telenowel to nie mój klimat :)
                      • Gość: wwwww Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 10:53
                        na podtrzymanie hehe
      • Gość: jacek Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 11:41
        Jakie byly pytania? Hmm... cio? Moglbys napisac kilka, ktore pamietasz?

Ja dostalem sie na dziennikarstwo na UW! A na tescie byly pytania typu agencja
        prasowa swiata arabskiego, najwiekszy brytyjski dziennik itp :)
    • Gość: Dodunia18 Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 11:06
      A gdzie wręczaja tego niedźwiedzia i jakiego Nobla mozna otrzymac w Oslo? A ten
      serial "6 stóp pod ziemią", to o czym jest? Sorki, ale mnie to dręczy...
      • kawa_malinowa Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po 17.07.05, 11:12
        Złote niedźwiedzie wręczają na MFF w Berlinie.
        W OSlo wręczają pokojową nagrodę Nobla.
        Seruial jest o rodzince prowadzącej dom pogrzebowy- tak mi się wydaje.
        • Gość: Dodunia18 Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 11:16
          No, to jedno mam dobrze! A tak w ogóle to ten test był jak western-istna
          strzelanina! Już straciłam nadzieję na pomyślne rozpatrzenie mojej kandydatury.
          Pisałam w Sali Unii Europejskiej i tam tez bylo sporo osón niesamowicie pewnych
          siebie.
          • kawa_malinowa Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po 17.07.05, 11:18
            Będzie dobrze - życzę powodzenia :)
            Nie jestem konkurencją, bo nie startuję na dziennikarstwo :)
            • Gość: Lisowa Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 13:38
              chinczycy na pewno ! mialam to na WOsie:)
              ale z tym oslo sie kopnelam.....matko zacmienie umyslu po prostu, berlin to niedzwiedzie a serial o domu pogrzebowym.....tylko to soprano:/ buuu ja nie ogladam seriali:[
              szkoda ze bylo tak malo pytan typu : paszporty polityki, przelom w postrzeganiu seksualnosci ( alfred kinsey) takich rzeczy powinno byc wiecej a nie jakies seriale...
              ja zrobilam dobrze te trudniejsze pytania a przejechalam sie na tych banalnych:P
              • Gość: olczina Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 17.07.05, 16:22
                dokładnie ! ja te trudniejsze wiedzialam na 100% a przejechalam się na tych
                serialach, matrixaxh i gwiezdnych wojnach. :/ przygotowywałam się bardziej z
                polityki UE, pomarańczowej rewolucji i takich rzeczy a nie... no ale nic. teraz
                z niecierpliwościa czekam na wtorek. oby do zobaczenia w pazdzierniku! :)
                • lisowa2 Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po 17.07.05, 16:36
                  :)
                  czyli myslimy tak samo:)
                  no niestety z tymi pytaniami o seriale to mnie zalamali...mega-zonk!:D
                  jesli chodzi o soprano, to mniej wiecej wiem o co chodzi bo czytałam kiedys o tym , mafia, facet pracuje pod przykrywka utylizacji smieci, chodzi do psychologa etc, ale skad ja mialam jeszcze wiedziec gdzie sie toczy akcja?
                  w wiekszosci streszczen , omowien seriali jest ogolny opis, i czesto nie wymienia sie miejsca akcji, lub ograniczja sie do wymienienia kraju gdzie toczy sie serial, a tu wymien miasto:/
                  zreszta dla mnie te wszystkie miasta w USA gdzie kreca seriale sa podobne oczywiscie poza wyjatkiem NY
                  pozdr, a nuż sie dostaniemy:)
                  • umbradomini1 TELENOWELE i SERIALE 17.07.05, 16:46
                    by zostać dziennikarzem, trzeba je oglądać- taki wniosek po waszym egzaminie:)
                    • lisowa2 Re: TELENOWELE i SERIALE 17.07.05, 16:55
                      no chyba tak:/
                      ale ja sie nie dam i nie bede ogladac:P
                      • umbradomini1 Re: TELENOWELE i SERIALE 17.07.05, 16:56
                        nie , to nie:P
                        ale później nie narzekaj:P
                        FAN Mody na sukces
                        • lisowa2 Re: TELENOWELE i SERIALE 17.07.05, 19:04

mi juz nie jest do smiechu;/
                          jak pomysle ze sie przejade na takich durnych pytaniach i nie zalapie sie na dziennikarstwo to mnie krew zalewa:/
                          • Gość: Dodunia18 Re: TELENOWELE i SERIALE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:34
                            Ale czy wam też się wydawało, że ludzie byli bardzo pewni siebie, nawet po
                            egzaminie? Gdy odbierałam rzeczy z szatni przypadkowo usłyszałam, jak jeden
                            chłopak z uporem maniaka próbował przekonac swą rozmówczynię, że Che Guveara
                            był Kolumbijczykiem! Ze wstydem muszę jednak przyznac, że ja też nie
                            wiedziałam, że był z pochodzenia Argentyńczykiem, jednak nie chwaliłam się
                            swoją niewiedzą...
                            • lisowa2 Re: TELENOWELE i SERIALE 17.07.05, 21:00
                              a to dobrze mam z che:)
                              chociaz jedno bede miec dobrze:P

u mnie byli i tacy i tacy,, nieco zalamani (ja) i tez pewniacy:/
                              ale ja nie dziele skory na misku, poczekam na wyniki
                            • Gość: kejt pewni siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:07
                              wydaje mi się, ze oni na takich wyglądali, no bo co mieli robić
                              ja chyba tez tak musiałam wydlądać
                              test zrobiłam w 20 minut, bo : nie umiem sie długo zastanawiać i nie dlatego, że był łatwy, ale pomysłałam, że po co mam tam siedziec i się wku..ac
                              obca laska obok mnie sie mnie non stop wypytywała (bo chyba myślała, że jak szybko robię to wiem) a ja tylko strzelałam, pewnie pomyslała, że chamką jestem, że jej nie podpowiadam ( ale swoją drogą obcą mi była)

aha, tez nie wiedziałam skad jest rodzina soprana
                              • merkucjo86 Re: pewni siebie 17.07.05, 21:28
                                pewny siebie? no cóż ja się pozasłaniałem łokciami..zero konsultacji..bo i po
                                co? ja wiem swoje, a innych nie znam...zrobiłem test w 20 mmin...dużo
                                spieprzyłem..ale dużo mam też dobzre..zobaczymy...
    • umbradomini1 Kiedy wyniki??????????????? 17.07.05, 22:40
      ?????????????????????
      • Gość: tng Re: Kiedy wyniki??????????????? IP: 80.48.146.* 18.07.05, 09:47
        We wtorek o 15:00, w necie i na Pocztowej.
        • Gość: umbradomini Re: Kiedy wyniki??????????????? IP: 213.25.141.* 18.07.05, 13:22
          i tak w necie nie zobaczę, bo dla każdego są indywidualne, a ja już tam jestem
          od roku...
          tylko ciekawi mnie, kogo nam przywieje:)
          • lisowa2 Re: Kiedy wyniki??????????????? 18.07.05, 15:16
            miejmy nadzieje ze mnie:)
            ale szanse sa nikle:P
    • n_nicky Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po 18.07.05, 16:32
      Nie wiem czemu, nie miałam wczoraj wieczorem internetu i piszę dopiero dzisiaj:)

Hmm no dziwny trochę był tegoroczny test, prawie w ogóle historii, WOSu,
      'czystej' polityki. Miałam wrażenie, że to był sprawdzian z oglądania telewizji,
      czytania książek i brukowców;)) Dla mnie może to i trochę lepiej, co prawda w
      brukowcach się nie zaczytuję, co najwyżej przeglądam 'dla orientacji', ale na
      jakiejś wymyślnej historii bym raczej poległa;))
      Zrobiłam kilka błędów w pytaniach, które wydawały się proste i logiczne:) Trochę
      postrzelałam i w tej strzelaninie mam prawie wszystko dobrze-ale i tak ogółem
      naliczyłam przynajmniej lub około 10 błędów.Zobaczymy:)
      Pisałam w Sali UE, też spotkałam wielu pewniaków, którzy przechwalali się
      wzajemnie kto dłużej oglądał wczoraj Fakty(albo Fakt;)).Spotkałam też
      dziewczynę, która myślała, że w Polsce przerywa się serwisy informacyjne
      reklamami...to pewnie ta, która na drzwiach otwartych pytała o książki, z
      których mogłaby się nauczyć bieżących faktów do egzaminu:) Ale poznałam też
      sympatyczną dziewczynę gdzieś z Opolskiego, więc to zależy na kogo się trafiło.

Pozdrawiam i życzę wszystkim odczytania swojego nazwiska na liście
      przyjętych-jak będzie naprawdę okaże się jutro, ale nadzieja umiera ostatnia;)))
      • umbradomini1 Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po 18.07.05, 16:37
        i jest matką.... głupich:P
      • lisowa2 Re: egzamin na dziennikarstwie na UWr. jak wam po 18.07.05, 17:31
        kurcze a my sie nie spotkałysmy, no!:/
        ja tez pisałam w sali UE
        pozyjemy i jutro zobaczymy;/
        • Gość: kejt nie dostałam się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:48
          :(
          zdałam egzamin, ale nie dostałam się, miałam 75 pkt.
          od ilu przyjmowali, która byłam na liście
          nie wiem
          odwoływać się?
          • Gość: lala Re: nie dostałam się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:13
            przyjmowali od 76:)ja na twoim miejscu bym sie odwoływała
            • Gość: tng Re: nie dostałam się IP: 80.48.146.* 19.07.05, 15:39
              Ja się nawet nie mogę odwoływać, bo nie zdałem tego niecnego egzaminu. Zabrakło
              trochę do szczęścia..
              A wszystkim nowym studentom Dziennikarstwa życzę powodzenia i ciepłej posadki,
              najlepiej w redakcjach najbardziej poczytnych polskich gazet i czasopism :)
              Pozdrawiam.
              • umbradomini1 w zeszłym roku brali od 79:) 19.07.05, 15:44

• umbradomini1 gdzie są wyniki oprócz kandydata i Pocztowej? 19.07.05, 15:02

• lisowa2 Re: gdzie są wyniki oprócz kandydata i Pocztowej? 19.07.05, 16:02
        nie dostalam sie:(
        71 pkt, czyli test zdalam:/....ech pisze odwolanie moze to cos da:/
        umbra, chyba sie nie spotkamy na poczotwej:/
        • n_nicky Re: gdzie są wyniki oprócz kandydata i Pocztowej? 19.07.05, 16:19
          ale jestem wściekła-zabrakło mi jednego punktu, żeby się dostać! nie zbliżać
          się, gryzę :/
          • lisowa2 Re: gdzie są wyniki oprócz kandydata i Pocztowej? 19.07.05, 16:27
            zblize sie...sluchaj odwoluj sie, bo masz 75 a to blisko i jak ktos zrezygnuje to bedziesz jedna z pierwszych w kolejce
            a ja.moge sobie jedynie pomarzyc
            licze na ta polonistyke, ale wyniki jak sie przed chwila dowiedzialam sa po 25 lipca.:((((((((((
            • n_nicky Re: gdzie są wyniki oprócz kandydata i Pocztowej? 19.07.05, 16:28
              Ciebie nie pogryzę ;)))
              odwołanie napiszę:)
              • lisowa2 Re: gdzie są wyniki oprócz kandydata i Pocztowej? 19.07.05, 16:31
                :)
                pisz pisz masz ogromna szanse.
                a ja juz jestem zalamana i najchetniej bym poszla plakac, ale nie potrafie:( fajna przypadlosc co?:/
                • n_nicky Re: gdzie są wyniki oprócz kandydata i Pocztowej? 19.07.05, 16:40
                  Mogę się z Tobą podzielić płaczem-jak zobaczyłam te 75 pkt,to się rozryczałam
                  jak niemowlę :)
                  • lisowa2 Re: gdzie są wyniki oprócz kandydata i Pocztowej? 19.07.05, 16:42
                    no ja przejezdzalam w poblizu i sprawdzilam, wczesniej mialam sprawdzic na necie, w koncu poszlam osobiscie i lipa:/
                    • n_nicky Re: gdzie są wyniki oprócz kandydata i Pocztowej? 19.07.05, 16:46
                      pewnie to kiepskie pocieszenie,ale nie załamuj się,jakoś to będzie:)
                      wzięłam się w garść i idę pisać odwołanie,a nuż się uda;)
                      • lisowa2 Re: gdzie są wyniki oprócz kandydata i Pocztowej? 19.07.05, 16:51
                        Tobie na pewno:) pomysl jeden punkt! a na pewno ktos zrezygnuje!:)
                        mi jest wstyd bo zawiodłam pare osob:/ no ale zycie juz mnie zahartowało i takie cos mnie nie złamie, tylko boli jak cholera:P
                        ja dla swietego sumienia odwolanie napisze
                        a wlasnie kiedy zamierzasz je zlozyc? bo ja chyba przejade sie w czwartek i je zloze bede miec to z glowy
                        dzis nie mam sily aby sie za to zabrac:/
                        pociesza mnie fakt, ze aby byc dziennikarzem nie trzeba koniecznie studiowac tego. Tylko szkoda mi tych praktyk jakie bede miec studenci;/
                        coz mam nadzieje ze moze jednak przyjma nasze odwolania, ja moze dostane sie na filologie.
                        jakos to bedzie:)
                        pozdr
                      • Gość: kejt jak pisać odwołanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:57
                        jest sens pisać to odwołanie, też miałam 75 pkt, jeśli jest nas więcej,
                        jesli nikt nie zrezygnuje...

ja sie zaraz załamę, te studia to była moja ostatnia deska ratunku, nigdzie indziej się nie dostałam, i tu tez nie
                        a wystarczyłoby tylko wiedzieć gdzie mieszkają ci soprona
                        nie wiem czy wogóle podejmę jakieś studia
                        wkońcu bądź co
                        okazało się, że jestem kretynką,
                        no bo tak odbieram to , że się nigdzie nie załapałam
                        • umbradomini1 W zeszłym roku z odwołań przyjęli 40 osób..... 19.07.05, 22:00
                          ..... więc i wy piszcie, proszę!!!!!!!!!!!!
                          3mam za was wszystkie kciuki:)
                          • Gość: wiśnia Re: W zeszłym roku z odwołań przyjęli 40 osób.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:14
                            no to ile osób może w końcu studiować to dziennikarstwo.
                            limit miejsc 70
                            przyjmują 89
                            a potem jeszcze 40 z odwołań
                            czy może aż tyle osób rezygnuje?
                            o co chodzi?
                            • umbradomini1 Re: W zeszłym roku z odwołań przyjęli 40 osób.... 19.07.05, 23:19
                              ile przyjęli??????
                              w zeszłym roku bardzo dużo ludzi zrezygnowało, a na liście 1 października było
                              101 osób, z czego wiele wzięło dziekanki lub całkiem zrezygnowało...
                              więc teraz też tak będzie...
                              a w 2004 na początku przyjęli 76 osób po egzaminie
                              • Gość: wiśnia o tempora o mores IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:03
                                ale mi narobiłeś nadzieji,
                                jeżeli się nie dostanę to osobiście cię uduszę

• lisowa2 Re: o tempora o mores 20.07.05, 11:25
                                  nie dusic mi umbre, ja jestem jego boduguardem:P
                                  teraz przyjeli 89 chyba dlatego ze wiele wynikow sie powielało, i tyle.
                                  No ja mam nadzieje ze ktos bedzie rezygnowal, ale nie nastawiam sie juz na nic, pokornie czekam na wyniki z filologii, a na dziennikarke napisze te odowlanie zloze i sie zobaczy.
                        • Gość: wiśnia Re: jak pisać odwołanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 17:30
                          no właśnie jak napisać to odwołanie
                          w jakiej to ma być formie

od nie przyjęcia się odwołać, żeby raz jeszcze sprawdzili ten test?,

jeśli ludzie porezugnują, a ja się nie odwołam to mnie nie przyjmą
                          • umbradomini1 Re: jak pisać odwołanie 20.07.05, 17:33
                            na forum studia o tym jest:)
                            tam patrz...
                            a odwołuj się od nieprzyjęcia- napisz o tym jaki/a jesteś wspaniały i o
                            sukcesach w szkole, jeśli piszesz do gazet to to też i jakiś wolontariat...
                            POWODZENIA!!!
      • Gość: nietutejka kontakt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:14
        czy też nie możecie skontktować si e z komisją
        dzwonię i dzwionię i zajęte
        na meile nie odpowiadają
        i tak od 10
        • lisowa2 Re: kontakt 20.07.05, 17:39
          a po co chcesz sie z nimi skontaktowac?
          ja jutro albo w piatek jade osobiscie zlozyc odwolanie
          wiśnia: to chyba logiczne po co sklada sie odwolanie:/ nie po to aby sprawdzili Ci test, tylko zeby Cie przyjeli, ze jestes dobrym kandydatem na miejsce ktore sie zwolni. a zwolnic sie moze, bo.np. ktos zrezygnuje lub nie potwierdzi przyjecia na studia
          musisz ich przekonac ze pomimo tego testu nadajesz sie na studenta dziennikarstwa.
          • Gość: wiśnia Re: kontakt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:18
            bo do wrocławia mam 400km
            i nie wiem czy mi się opłaca

dodzwoniłam się po już:)
            • lisowa2 Re: kontakt 20.07.05, 19:52
              to odwołanie wyślij pocztą:)
              • Gość: tng Re: kontakt IP: 80.48.146.* 20.07.05, 20:23
                ...i licz na to, że Poczta Polska się nie skitra gdzieś po drodze :-)
                Że też macie ochotę walczyć jeszcze o miejsca. Mnie biurokracja dobija, a
                zresztą nie miałbym szans. Pozdrawiam
              • Gość: wiśnia Re: kontakt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:00
                tak tez zrobię :)
                • n_nicky Re: kontakt 20.07.05, 21:18
                  Dzisiaj byłam we Wrocławiu, żeby zawieźć odwołanie-i bez sensu:/ Uprzejme Panie
                  poinformowały mnie,że wg nowych,tegorocznych zasad najpierw muszę dostać pocztą
                  pismo z decyzją,a dopiero potem się odwoływać. Pytam więc, kiedy dostanę to
                  pismo lub kiedy zostanie ono wysłane-dostałam odpowiedź od kobiety,która zajmuje
                  się rekrutacją na dziennikarstwo i wysyłaniem tych zaświadczeń-"ja nie wiem".No
                  po prostu 'ręki opadają'...
                  • n_nicky Re: kontakt 20.07.05, 21:30
                    a jeszcze taki offtopic odnośnie europeistyki

Pomyślałam,że skoro jestem już we Wrocławiu(chociaż nie mam specjalnie
                    daleko),to odbiorę dokumenty na Koszmarowej,żeby ich nie fatygować do wysyłania.
                    10:05 wchodzę do dziekanatu-"w środy od 11".No cóż...poczekam te 55 minut,może
                    otworzą wcześniej(bo wszystkie równie uprzejme Panie siedziały na swoich
                    stanowiskach,a ich jedynym zajęciem było dopijanie porannej kawki).Była tam też
                    dziewczyna,która przyjechała o 9 rano.O 11 drzwi się otworzyły(korytarz pełen
                    ludzi),ja i trzy inne dziewczyny kierujemy się do drzwi z wielką kartką
                    "Europeistyka",wchodzimy i pytamy o odbiór dokumentów.Pani raczyła nas
                    poinformować-"to nie tutaj,budynek obok,pokój nr...".Idziemy do budynku
                    obok,wchodzimy do wskazanego pokoju-okazuje się,że pracują tam od 9,całe
                    czekanie na nic.Pierwsza dziewczyna odebrała dokumenty,bo miała nazwisko na
                    dalszą literę,ale moje dokumenty spakowali już do koperty.Stos kopert leżał na
                    stoliku-wśród nich moja.Pan powiedział,że nie da mi teraz dokumentów
                    osobiście,bo zrobi się bałagan.W ten oto sposób po godzinie czekania odeszłam z
                    niczym,a uczelnia nie skorzystała z niecodziennej okazji zaoszczędzenia na
                    znaczkach pocztowych.Dokumenty będą wysyłać w piątek;)
                    • umbradomini1 Re: kontakt 20.07.05, 22:01
                      lol!
                      ale porządki!
                      • Gość: Dodunia18 Re: kontakt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 22:13
                        Też się nie dostałam, ale coś przeczuwałam, że tak będzie... Nawet na wyniki
                        nie przyszłam osobiście. Ale nie płakałam i nie mam zamiaru! W końcu
                        dziennikarzem można byc prawie po każdym humanistycznym kierunku. Bo przeciez
                        nie liczy się to czy ktoś czyta "Fakt", tylko czy umie pisac.

Z nadzieją kieruję się ku filologii...
                        • lisowa2 Re: kontakt 20.07.05, 22:32
                          dodunia a ile zdawalas przedmiotow na maturze?
                          btw, nicky....zalamalas mnie to znaczy, dziekanat mnie zalamal...wysylaja poczta??????? no to zaje... znowu bedzie tak ze ja nie dostane tak jak bylo to z zawiadomieniem...poczta nasza wspaniala doreczy mi to chyba po miesiacu,:/
                          to jest chore! po co utrudniaja sobie i nam zycie? jak ktos osobiscie przychodzi po dokumenty to po kiego odstawiac go z kwitkiem i meczyc sie z beznadziejna poczta..:/
                          • umbradomini1 Re: kontakt 20.07.05, 22:36
                            to idź na Nankiera i poproś, może dadzą- panie są naprawdę miłe, jak się
                            uśmiechniesz i ładnie poprosisz:)
                            serio!
                            • lisowa2 Re: kontakt 20.07.05, 22:39
                              jest tylko jeden problem -nie jestem facetem:PPPPPPPP
                              • umbradomini1 Re: kontakt 20.07.05, 22:41
                                ale jesteś miła:PPPPPPPP
                            • n_nicky Re: kontakt 20.07.05, 22:44
                              >panie są naprawdę miłe, jak się
                              > uśmiechniesz i ładnie poprosisz:)
                              > serio!
                              nooo... :)
                              • umbradomini1 Re: kontakt 20.07.05, 22:46
                                czyżbym ironię słyszał czy czekanie na wyniki przeżarło mi mózg?????????
                                • lisowa2 Re: kontakt 20.07.05, 22:47
                                  oj umbra moze dla Ciebie i dla innych chloptasiow sa mile .Dla nich chyba nie istnieje solidarnosc jajnikow:/
                                  • umbradomini1 Re: kontakt 20.07.05, 22:49
                                    bez takich!!!!
                                    ja je lubię, szczególnie są miłe, gdy przychodzę z koleżanką, więc....
                                    • lisowa2 Re: kontakt 20.07.05, 22:56
                                      one nie rejestruja w swej swiadomosci owej panny tylko to ze TY przyszedles:)
                                      Ty jestes taka maskotka idealna do dziekanatu:) -Chcesz klotni w dziekanacie uniknąć?-wez umbre, wtedy TY se mozesz zniknąć:PPPPPPPPp
                                      • umbradomini1 Re: kontakt 20.07.05, 23:08
                                        znaczy, że mnie potrzebujesz?????
                                        powiedz TAK:P
                  • Gość: wiśnia Re: kontakt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:48
                    no i tu jest problem z tymi dwoma tygodniami
                    bo okazuje się, że to nie są dwa tygodnie od od ogłoszenia wyników, ale od otrzymanania decyzji
                    a poczta czasem zawodzi,
                    najlepiejbyłoby aby dali konkretny termin do którego dnia mozna się odwołowyć
                    bo niestety, może się okazać,że będzie już za późno i oni nawet tego nie przeczytają
                    • lisowa2 Re: kontakt 21.07.05, 12:25
                      popieram Cie wisnia!!!!! podpisuje sie czym tylko sie da pod tym co napisalas!
                      nie dosc ze jak wspomnialas poczta zawodzi (przekonalam sie o tym na wlasnej skorze) to jeszcze ten proces odwolywania bedzie sie ciagnal w nieskonczonosc:/

umbra: TAK POTRZEBUJE CIE!!!:))))))))))
                  • lisowa2 DO N_ NICKY: 21.07.05, 12:42
                    a odebralas juz swoje papiery na dziennikarstwo?
                    • lisowa2 Re: DO N_ NICKY: 21.07.05, 13:18
                      acha i jeszcze jedno, odbierac papiery mamy z nankiera ? czy moze z pocztowej?
                      • n_nicky Re: DO N_ NICKY: 21.07.05, 14:42
                        nie odbierałam papierów
                        a własnie, jeśli oni przyślą mi papiery zanim ja złożę odwołanie, to mam te
                        papiery potem jeszcze raz im zawieźć??zgłupiałam
                        nie wiem gdzie można odbierać papiery-zazwyczaj w dziekanacie, więc raczej na
                        Nankiera
                        • lisowa2 Re: DO N_ NICKY: 21.07.05, 14:46
                          no wlasnie tez nie wiem:/
                          pokrecone to strasznie. Napewno papiery odbierja Ci co nie zdali, albo czekaja na poczte, a Ci co zdali ale sie nie dostali....?
                          no nic ja chyba jutro zadzwonie do dziekanatu i sie zapytam:/
                          kurcze nie chce mi sie:/
                          • n_nicky Re: DO N_ NICKY: 21.07.05, 14:55
                            ja wyjeżdzam w sobotę na tydzień i zostawię z tym bałaganem moją mamę hehe ;)))
                            ale do d*** to wszystko-byłabym spokojna jakbym się dostała, a tak przez cały
                            wyjazd będę rozmyślać:/
                            • lisowa2 Re: DO N_ NICKY: 21.07.05, 17:21
                              :/
                              a skladalas gdzies jeszcze poza dziennikarstwem?
                              ale wiesz co, Ty naprawde masz ogrooooomna szanse sie dostac, 1 pkt zabraklo..to jest az groteskowe i jestem pewna ze ktos zrezygnuje a wtedy Ty sobie wskoczysz:)
                              • n_nicky Re: DO N_ NICKY: 21.07.05, 19:23
                                składałam w sumie na 7 kierunków, na 4 już się nie dostałam(wiedziałam, że tak
                                będzie:P), na 2 jeszcze czekam.
                                hmm dużo osób spekuluje, że te 75 pkt to oszustwo i w rzeczywistości miałam
                                więcej, ale mi zaniżyli...na początku nie bardzo chciałam w to wierzyć, ale po
                                reportażu w tv i radiu o tegorocznych rekrutacjach(przekrętach), to wszystkiego
                                można się spodziewać:/nie zdziwiłabym się, jak Ty też byś miała w rzeczywistości
                                np.76 pkt;))wiem, odbija mi:P
                                koniecznie złóz odwołanie, skoro w zeszłym roku przyjęli 40 osób z odwołań, to
                                naprawdę jest szansa:)))fajnie byłoby się razem spotkać w październiku...
                                • Gość: wiśnia Re: DO N_ NICKY: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:32
                                  dźizys, a ja tylko na trzy
                                  • n_nicky Re: DO N_ NICKY: 21.07.05, 19:44
                                    bo to było tak:(nie licząc dziennikarstwa)na kierunki, na których mi najbardziej
                                    zależało przyjmują po 8-20 osób[filologie norweska, duńska, niderlandzka], więc
                                    musiałam wybrać też coś bardziej realnego. Ale kto by pomyślał, że dzięki
                                    staromaturzystom próg na prawo w Toruniu będzie prawie nieosiągalny dla nowych,
                                    a na europeistykę(chociaż to było już do przewidzenia) będzie 20os/miejsce...
                                    cała nadzieja w odwołaniu:/
                                • lisowa2 Re: DO N_ NICKY: 21.07.05, 21:00
                                  n_nicky napisała:

> składałam w sumie na 7 kierunków, na 4 już się nie dostałam(wiedziałam, że tak
                                  > będzie:P), na 2 jeszcze czekam.
                                  > hmm dużo osób spekuluje, że te 75 pkt to oszustwo i w rzeczywistości miałam
                                  > więcej, ale mi zaniżyli...na początku nie bardzo chciałam w to wierzyć, ale po
                                  > reportażu w tv i radiu o tegorocznych rekrutacjach(przekrętach), to wszystkiego
                                  > można się spodziewać:/nie zdziwiłabym się, jak Ty też byś miała w rzeczywistośc
                                  > i
                                  > np.76 pkt;))wiem, odbija mi:P
                                  > koniecznie złóz odwołanie, skoro w zeszłym roku przyjęli 40 osób z odwołań, to
                                  > naprawdę jest szansa:)))fajnie byłoby się razem spotkać w październiku...
                                  >

a wiesz ze nawet myslałam o tym aby poprosic o wglad do mojej pracy? po prostu wydaje mi sie ze mialam dobrych odpowiedzi conajmniej 80....
                                  jakos nie mam zaufania do UWr a po tym tescie ten brak zaufania wzrosl:/
                          • Gość: wiśnia Re: lisowa2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:31
                            jeżeli się dodzwonisz
                            ja próbowałam z nimi gadać
                            ale oni strasznie człowieka olewają
                            uprzedzam, że nie jestem nieuprzejma
                            a meile ignorują
                            no chyba,że ich tak bardzo okupują, to by tłumaczyło ten ciągle zajęty telefon
    • n_nicky Do Lisowej 21.07.05, 20:29
      Na stronie kandydata jest informacja o odbieraniu papierów-
      "OSOBY, KTÓRE NIE ZOSTAŁY PRZYJETE MOGĄ ODBIERAĆ DOKUMENTY W POKOJU 301A WE
      WTOREK 15.00-17.00 ŚRODĘ, CZWARTEK, PIĄTEK 10.00-13.00 OSOBY, KTÓRE NIE ODBIORĄ
      DOKUMENTÓW OTRZYMAJĄ JE POCZTĄ."
      właśnie przed chwilą się dowiedziałam, że jest bardzo prawdopodobne, że miałam
      albo miałyśmy nawet 80 kilka punktów:/ ...
      • Gość: wiśnia Re: Do nicky IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:49
        jak to wogóle jest możliwe?
        • lisowa2 Re: Do nicky 21.07.05, 21:02
          no wlasnie powiedz cos o tym wiecej! bo ja juz popadam w czarna rozpacz. Jak bym zle napisala to trudno ale majac swiadomosc ze mi dobrze poszlo.....:/
          • n_nicky Re: Do nicky 21.07.05, 22:52
            Tak powiedział w rozmowie tel jeden z wykładowców z Poznania, że zwłaszcza w tym
            roku wszystko jest możliwe. Dokładnie chodzi o to, że istnieją trzy
            listy-pierwsza to ci, którzy dostali się uczciwie, druga nieuczciwie, trzecia
            ostateczna. Nie ma na większości kierunków list rezerwowych. Jest prawdopodobne,
            że aby dostali się Ci nieuczciwi, trzeba zaniżyć wyniki uczciwym:/ to tylko
            spekulacje, nie twierdzę, że prawdziwe w tegorocznej rekrutacji na
            dziennikarstwo, ale naprawdę wszędzie co roku ma miejsce coś takiego. Ja po
            wyjściu z sali liczyłam na jakieś 80pkt, a naliczyli mi 75 i nie mogę mieć
            wglądu do pracy, nie sprawdzę więc tego wyniku. Też popadam w czarną rozpacz, bo
            niejasno jest wyjaśniona zasada odwoływania się-tzn, że co innego jest napisane
            na kandydacie, a co innego mówią uprzejme panie w dziekanacie. Mam nadzieję, że
            to wszystko wreszcie się skończy i że uda się z tego odwołania dostać...
            • Gość: wiśnia Re: Do nicky IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 11:01
              nie wiesz ile osób miało 75 pkt?
              • lisowa2 Re: Do nicky 22.07.05, 13:11
                mi juz to obrzydło, odechcialo mi sie studiowania tam!:///
                kreca niemiłosiernie:/ ja teraz na kandydacie ,w zakladce rekrutacja mam 71 pkt i obok zdalam: NIE,,,,,,przeciez od wtorku od wynikow mialam ze zdalam........
                na pewno byly przekrety:/.....
                a sluchaj nicky wiesz na 100% ze nie mozna zobaczyc swojej pracy? MAmy do tego prawo! wyslalam im e-maila z prosba o wglad do mojego testu ale na 100% wiem ze nie odpisza:/
                i nie wiem czy odbierac dokumenty z pocztowej, skoro chce sie odwolywac....
                chcialabym bardzo dostac sie na polonistyke i wtedy niech studia dziennikarskie ida sie bujac:/.takich numerow to ja juz dawno nie widzialam:/
                tylko uwazam ze mialam wiecej punktow niz 71.o wiele wiecej;/
                • Gość: wiśnia Re: Do lisowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:21
                  mnie odechcialo sie studiowania w polsce wogóle
                  ja liczyłam sobie na 10 - 15 błędów, oczywiście mogło to być i 25
                  ale raczej nigdy się nie dowiem tego jak było naprawdę
                  meile ignorują
                  zaczynam wątpić czy odwołanie coś da
                  życzę powodzenia na polonistyce
                  aha i mi też teraz piszę, że nie zdałam, a od wtorku pisało, że zdałam (miałam 75pkt) TO SĄ CZYSTE KPINY

co najwyżej zostają mi zaoczne
                • n_nicky Re: Do nicky 22.07.05, 14:36
                  nie jestem pewna na 100%, że nie można zobaczyć swojej pracy-ale biorąc pod
                  uwagę realia(wgląd do prac maturalnych), to załatwianie terminu wiesz ile by
                  trwało...:/

moja mama dzwoniła dzisiaj rano do dziekanatu-na początku chcieli ją spławić,
                  ale się nie dała;)) wersja oficjalna-odwoływać można się dopiero wtedy, gdy
                  przyślą zawiadomienie-na zawiadomieniu będzie notka odnośnie odwołania.

a dlaczego ja też mam na kandydacie "czy zdał-NIE"????? o co chodzi?
                  • lisowa2 Re: Do nicky 22.07.05, 16:12
                    o to ze 'szanowna' komisja rekrutacyjna dziennikarstwa to partacze!
                    w dupie nas maja, i vice versa. Szczerze mowiac to nie wiem czy bede skladac odwolanie, coraz bardziej sie nad tym zastanawiam i chyba im na tym zalezalo, zeby obrzydzic nam te studia. Szkoda mi tych 80 zeta, wolalbym je przeznaczyc na jakis lepszy cel . A tak zasiliłam konto tym partaczom.
                    Wiśnia i N_nicky: mam nadzieje ze jednak uda Wam sie dostac na studia ,niekoniecznie na dziennikarstwo.
                    pozdrawiam
              • Gość: wiśnia Re: Do nicky IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:52
                to może wiecie ile zdało ten test?
                • umbradomini1 Re: Do nicky 22.07.05, 22:56
                  nie wiadomo:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka