Dodaj do ulubionych

czy ktoś dostał juz list z UW lub KULu??

19.07.05, 17:38
składałam papiery na zarządzanie na UW i na ekonomie na KUL i na obu tych
uczelniach mają wysyłać listy... nie było mnie teraz w domu kilka dni i nie
wiem czy już je przysłali (poczta bardzo możliwe u mnie w domu że gdzieś
zaginęła :) czy ktoś z kandydatów na te uczelnie dostał już te listy??
Obserwuj wątek
    • Gość: khamill Re: czy ktoś dostał juz list z UW lub KULu?? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 18:09
      Niestety..ale pomarzyc sobie mozna..:)..I co z tej pary wybierasz?
      • Gość: majka1234 Re: czy ktoś dostał juz list z UW lub KULu?? IP: *.devs.futuro.pl 19.07.05, 19:16
        oczywiście, że UW :) tzn. i tak czekam jeszcze na wyniki z SGH a ty też tu
        składałeś?? co wybierasz??
        • Gość: khamill Re: czy ktoś dostał juz list z UW lub KULu?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:53
          ten sam stan....ten sam stan:)..ale podejrzewam..ze skonczy sie na UW
    • Gość: as Re: czy ktoś dostał juz list z UW lub KULu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:55
      U mnie na UW jedynymi listami to byly te z IRKU..dopiero jak donioslem papiery powiedzieli ze beda listownie zawiadamiac o przyjecoii na tsudia
      • Gość: Hmm Papiery ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:02
        Po co zanosiłes papiery skoro nie wiesz czy sie dostałes ?
    • Gość: Marek Re: czy ktoś dostał juz list z UW lub KULu?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:21
      Właśnie dostałem dzisiaj koperte z KULu
      • 7u8 ile dni po ogłoszeniu wyników? 20.07.05, 09:26
        można tak z ciekawości się zpaytać?
      • Gość: a Re: czy ktoś dostał juz list z UW lub KULu?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:41
        a w jakiej miejscowości mieszkasz?
    • Gość: max Re: czy ktoś dostał juz list z UW lub KULu?? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.07.05, 12:48
      Majka, idziesz na ekonomię na KUL??
    • Gość: max >>>>>>Do Majki1234<<<<< IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.07.05, 12:54
      Idziesz na ekonomię na KUL?
      • Gość: majka1234 Re: >>>>>>Do Majki1234 IP: *.devs.futuro.pl 20.07.05, 15:39
        Nie, nie chce tam iść. Ekonomia na KULu to była moja deska ratunku jakby co,
        ale naszczęście dostałam się gdzieś indziej :)
        • Gość: max Re: >>>>>>Do Majki1234 IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.07.05, 15:45
          a nie wiedz, od ilu pkt przyjmowali na KUlu? Byłaś zwolniona z konkusrsu swiadectw?

pozdro.
          • Gość: max Re: >>>>>>Do Majki1234 IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.07.05, 16:00
            up
            • Gość: majka1234 Re: >>>>>>Do Majki1234 IP: *.devs.futuro.pl 20.07.05, 16:20
              tak byłam zwolniona z konkursu świadectw, ale nei wiem od ilu pkt przyjmowali
              jeśli mam być szczera nawet nei iwem jakie tam zasady rekrutacji były... :)
              czekam na ten list może w końcu się dowiem ty już dostałeś??
              • Gość: max Re: >>>>>>Do Majki1234 IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.07.05, 16:23
                nie dostałem jeszcze...
                Wypytuję cię Ciebei tak, ponieważ nie dostałem się i nie wiem czy coś będzie z
                odwołania... zależy mi na KULu...
                Byłem zwolniony zkonkursu świadectw, ale z matmy rozszerz miałem tylko 44%, a
                Ty ile?? Prawdopodobnie pod uwagę brali własnie matme, bo duzo osób było
                zwolnionych z konkursu...
                • Gość: mar Listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:41
                  ja dostałam dzisiaj z Kulu, ale tylko z administracji na którą się dostałam.
                  natomiast z prawa, na które sie nie dostalam i chce składac odwołanie nie
                  przyszło nic:( mam nadzieje, ze cos przyjdzie na dniach...
                  • Gość: max Re: Listy IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.07.05, 21:24
                    a chociaż w tym liscie napisali coś ciekawego - chodzi mi o próg... ??
                    • Gość: don kamilllo Re: Listy IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:26
                      mar a możesz mi powiedzieć ile miales/as procent w tym przeliczniku że sie
                      odwołujesz?? Prosze o odp
    • Gość: :( Do mieszkających w Lublinie IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.07.05, 21:52
      Cześć! Skoro miezkacie w Lublinie to może lepiej się orientujecie...
      Wiecie może jakjest zodwołaniami na KULu, jak oni do tego podchdzą, czy dużo
      osób składa, czy dużo osób rezygnuje z KULu...??

pozdro. ;p
      • Gość: DON KAMILLO Re: Do mieszkających w Lublinie IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:59
        CZY JESTES KOLEJNA OSOBĄ ZAINTERSEOWANĄ PRAWEM?? JESLI TAK TO ILE MASZ %??? JA
        TEZ PLANUJE ZŁOŻYĆ. I Z TEGO CO MI WIADOMO TO Z 70% SKŁADAJĄCYCH NA TEN
        KIERUNEK I SIE NIE DOSTAJAACYCH MA TAKI ZAMIAR
        • Gość: :( Re: Do mieszkających w Lublinie IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.07.05, 22:02
          nie, nie, ja na ekonomię - tutaj mam dziwną sytuację - byłem zwoliony z konkursu
          swiadectw, pisałem do KUlu maila i napisali mi że z tego powodu mam 100/100 pkt!
          Jednak i tak nie dostałem się, wiec składam odwołanie. Myślę, ze nzajdą sie
          osoby, które zrezygnują z ekonomii na KULu i moz eznajdzie się miejsce dla mnie...
          • Gość: DON KAMILLO Re: Do mieszkających w Lublinie IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 22:06
            MOJA KUMPELA TAM SKLADALA I TEZ SIE NIE DOSTALA. ALE ONA RACZEJ MIALA BARDZO
            PRZECIETNE TE WYNIKI. 64% Z PODST MATMY I 34 Z ROZSZ. GEGRE TEZ MIALA NA
            6...COS ROZSZ NIE WIEM. ANGIELSKI ZDAWALA TYLKO W PODSTAWIE I MIALA JAKIES 74%.
            WIEC ONA DUZYCH SZANAS NIE MIALA.
            • Gość: :( Re: Do mieszkających w Lublinie IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.07.05, 22:29
              Ja mam troche lepsze wyniki, ale i tak nic z xtego nie wyszło :/

A nie wiecie, jak KUL pochodzi do odwołań?? Pytam, bo są uczelnie, które nawet
              na nie nie chcą patrzeć....
      • Gość: do ":(" z Lublina IP: 212.182.95.* 20.07.05, 22:04
        hmm... nie, nie mówi się o tym. Biorąc pod uwagę, że mało kto w ogóle dostał
        już list z KULu, więc mało kto się odwoływał... chyba jeszcze za wcześnie na
        jakiekolwiek wieści, zwłaszcza, że KUL dośc pilnie strzeze nawet
        takich "tajemnic" jak progi na poszczególne kierunki.
        Rozumiem Twoje katusze, zwłaszcza, że jesteś z daleka. Ale uwierz, nic na razie
        nie można zrobić innego jak tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać na list z
        KULu, potem wysłać odwołanie i być dobrej myśli.
        Mając znajomych w Lublinie wiem, że są tu tacy, którzy na ekonomię się nie
        dostali, ale dostali się na inny kierunek i tam są zostaną. Są też tacy, którzy
        będą się odwoływać. A są i tacy, którzy dostali się na ekonomię i z niej
        zrezygnują. Może chcesz teraz zapytać, którzych jest najwięcej :) Nie wiem.
        Tego chyba nikt nie wie, nawet ci z KULu. Bądź cierpliwy.
        Jedyne, co mogę dodać na pocieszenie to to, że dla wielu KUL jest "za mało
        ambitny" (ja osobiście nie podzielam i skaczę do góry na myśl o tym, że się na
        tę uczelnię dostałam - nie na ekonomię).
        Nie wiem czy coś da Ci ta informacja, ale napiszę. Moja koleżanka z klasy nie
        dostała się Napiszę Ci jej wyniki,jeśli chcesz to policz jej punkty, choć w
        sumie to też nie jest przecież żaden wyznacznik. W każdym razie wiedz, że mając
        tyle punktów ile ona miała - było się już "pod kreską". Swoją drogą, jak
        policzysz to napisz ile ona miała, i ile Ty. Oto jej wyniki:
        polski - tylko pp-63 %
        angielski - pp 83%, pr 54%
        matematyka - pp 66%, pr 48%

Pozdrawiam i proszę, cierpliwości :)
        W końcu w Twoim wybranym zawodzie trzeba być cierpliwym :)
        • Gość: :( Re: z Lublina IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.07.05, 22:13
          Nie podałaś jeszcze wyniku z historii, która takż ejest brana pod uwagę przy
          rekrutacji...
          Z tego co podałaś wychodzi 37,68 pkt, mi wychodzi 59 pkt.
          Ale Twoja koleżanka ma wiecej z rozszerzonej matmy - 48%, a ja 44%
          Dodam, ze osoby zwolnione z konkursu świadectw, Twoja koleżanka i ja, dostały
          100 pkt, ale pewnie takich osób było za dużo i pewnie brali pod uwagę matme... :/
          Ja kontaktowałem sie z KULem i bez czekania na list wysłałem odwołanie...
        • Gość: :( Re: z Lublina IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.07.05, 22:14
          zapomniałem jeszcze - wielkie dzięki za Twój post :):):):)
          • Gość: do ":(" Re: z Lublina IP: 212.182.95.* 20.07.05, 22:16
            hmm... trzeba było historię zdawać? ona nie zdawała :/ Zdawała te trzy, co
            podałam. Ale może to dlatego, że dla niej priorytetem był UMCS, na który
            zresztą też się nie dostała.
            To ciekawe co zrobią w takiej sytuacji - masz zdecydowanie więcej punktów niż
            ona, ale ona ma więcej z matematyki.
            • Gość: :( Re: z Lublina IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.07.05, 22:21
              Nie wiem czemu, ale strasznie uparłem się na ekonomię... W gdansku jestem
              rezerowowym :/ ale tutaj to zaszkodziła mi historia - wszyuscy dobzre wiemy, ze
              wszędzie gdzie jest porównywana historia z gegrą łatwiej mają ci drudzy :/

Będe starał się na KUL, moze się uda...
              • Gość: do ":(" Re: z Lublina IP: 212.182.95.* 20.07.05, 22:22
                Bądź dobrej myśli i uparty. Staraj się dotąd, aż przyjmą. W końcu przyjmą :)
                KUL to "ludzki" uniwersytet.
                • Gość: :( Re: z Lublina IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.07.05, 22:25
                  nie wiem czy ludzki, bo nigdy go na oczy nie widziałem, nigdy tez w Lublinie nie
                  byłem ;p
                  Odwołanie do nich wyslałem, pisałem też 2 razy maila, czy zaznaczą mi na koncie,
                  że odwołanie wpłynęło, ale nie odpisali...

:)
    • pablo_kimono Re: czy ktoś dostał juz list z UW lub KULu?? 20.07.05, 22:15
      Do mnie przyszedł z UW, że się nie dostałem na jeden z kierunków, kilka
      przecznic mieszkam od ich gmachów, list jest za potwierdzeniem odbioru, więc
      zginąc nie powinien.
    • Gość: majka1234 Re: czy ktoś dostał juz list z UW lub KULu?? IP: *.devs.futuro.pl 20.07.05, 23:27
      Po pierwsze dziękuje za odpowiedzi:) Odpoziwedź do maxa: miałam tylko 48 % z
      matmy rozszerzonej:( i właśnie nie wiem jak to było brane pod uwagę, czy tylko
      matma czy trzeba było to jakoś przeliczać (jak ktoś wie to niech napisze) z
      reszty przedmiotów miałam bardzo dobre wyniki, a na KUL i tak się nie dostałam,
      choć jakoś wcale nie żałuje, bo moim marzeniem nie jest wkuwanie teologii:) A
      do kandydatów na UW: piszcie jak będzicie coś wiedzieć tzn. kiedy dostaniecie
      list, bo ja czekam i doczekać się nie moge:/
      • Gość: max Re: czy ktoś dostał juz list z UW lub KULu?? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.07.05, 23:31
        myslałem że się dostałaś....
        JA jeszcze listu nie dostałem, ale już wysłalem odwołanie, bo jednak zalezy mi
        na KULu, jesli mam wybierać miedzu Uniwersytetem Warm-mazczy KULem to jednak
        wolę KUL. ehhh oby to odwołanie coś dało...
        • Gość: majka1234 Re: czy ktoś dostał juz list z UW lub KULu?? IP: *.devs.futuro.pl 20.07.05, 23:37
          jesteś z lublina?? bo jak nie to się zastanów poważnie bo ja jestem i uważam,
          że miasto do najciekawszych nie należy, a KUL (przynajmniej tutaj wśród osób
          które ja znam) uważany jest za kompletne dno (dlatego była to moja ostatnia
          deska ratunku tak na wszelki wypadek).
          • Gość: max Re: czy ktoś dostał juz list z UW lub KULu?? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 20.07.05, 23:47
            Jestem z Ełku (Mazury) i jeśli mam wybrać KUL czy UWM to chyb aKUL jest
            lepszy... Próbowałem na Uniwerek Gdański, ale nie udało sie, wiec myślę o
            KULu... Ogólnie w Polsce to KUL nie jest aż tak źle oceniany, moze nie jest to
            UW czy Uj, ale nie jest chyba aż tak źle... No nie wiem, tak mi się wydaje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka