Dodaj do ulubionych

UJ Łódzki - turystyka - kto się dostał?

20.07.05, 22:00
czy dostal sie ktos z Czestochowy? bo ja obwieszczam, iz jestem jedna z osob
z tego wlasnie miasta i sie dostalam :D
wiec jesli ktos takze, to prosze sie tu wpisac - nawiazemy kontakt ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: zdezorientowana Re: UJ Łódzki - turystyka - kto się dostał? IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.07.05, 22:14
      Dagmarra, gdzie sie w koncu wybierasz? Bo ostatnio pialas z zachwytu nad dostaniem sie na UJ. Dlatego sie dziwie ;)
      • Gość: dagmarra Re: U Łódzki - turystyka - kto się dostał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:41
        eh... wlasciwie to nie wiem... to dosc dziwne, ale dostalam sie na UJ na
        romanistyke, na U Łódzki na turystyke i do tego jeszcze na Akademie
        Pedagogiczna w Kraku na romanistyke :)
        i, kurde, badz tu madra! ja nie wiem co wybrac :>
        • Gość: zdezorientowana Re: U Łódzki - turystyka - kto się dostał? IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.07.05, 10:57
          To sie zdecyduj, co Cie bardziej interesuje :) Ja na Twoim miejscu wybralabym UJ, bo zeby pracowac w turystyce wcale nie trzeba jej skonczyc... UJ to UJ, a na AP filologie sa slabsze i jest nizszy poziom (choc niektoirzy twierdza, ze nie uczy sie tylku niepotrzebnych rzeczy)... A Lodz zbyt pienkym miastem nie jest ;)
          • Gość: dagmarra Re: U Łódzki - turystyka - kto się dostał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:20
            dziekuje Ci bardzo za odpowiedz, Zdezorientowana :)
            ja w tej chwili takze moglabym sie podpisac Twoim nickiem, jako iz rozwazam
            wszystkie mozliwosci... zastanawiam sie, czy latwiej znalezc prace po 3 letniej
            turystyce czy 5 letniej filologii i przy okazji z czego trudniej wyleciec ;)
            a w Lodzi nigdy nie bylam, wiec tym bardziej ciezki wybor :)
            • Gość: zderozientowana Re: U Łódzki - turystyka - kto się dostał? IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.07.05, 11:28
              To sie zastanow czy bardziej Cie interesuje literatura i jezykoznawstwo czy marketing, geografia, ekonomia, prawo... Przejrzyj programy studiow, zobacz ktory wydaje Ci sie ciekawszy. Ktory z tych kierunkow jako pierwszy przyszedl Ci do glowy, bo to tez moze byc wazne :)

Praca sie poki co nie przejmuj. Zreszta - dzieki jednym i drugim studiom mozesz sie ukierunkowac na turystyke, w kazdym z wypadkow inaczej. A skoro sie dostalas na 3 kierunki to raczej nie wylecisz - widocznie zdolna jestes :D
              • Gość: bart Re: U Łódzki - turystyka - kto się dostał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:55
                jaki był próg na ten kierunel tj. turystykę?
                z góry dzięki za odpowiedz
                • Gość: martam Re: U Łódzki - turystyka - kto się dostał? IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:46
                  Próg był o ile się nie mylę 409,5/500 punktów.

Dagmarra, idź na turystykę :) Też się dostałam i nikogo nie znam, to może
                  chociaż kontakt mailowy nawiążemy :)
                  • mootya Re: U Łódzki - turystyka - kto się dostał? 21.07.05, 14:51
                    hej Marta- ja tez na TiR do Łodzi i tez nikogo nie znam :-DD
                • mootya Re: U Łódzki - turystyka - kto się dostał? 21.07.05, 14:50
                  na UŁ na turystykę był próg chyba nieco powyżej 410 pktów
                  wyliczali to wg schematu: geo-pp*1,5 + geo-pr*2 + j.obcy(ustny+pp+pr)*0,5

wkleiłabym tutaj link gdzie znajduje się lista przyjętych na TiR (są podane też
                  pkty), ale strona UŁ nie chce mi wskoczyć >:-/ (jakby co to szukaj na
                  www.uni.lodz.pl na srodku jest odnosnik do list zakwalifikiowanych osob na
                  poszczegolne kierunki)
                  pzdr

p.s. Łódz rzeczywiscie za ladnym miastem nie jest, ale ja jednak 3 najblizsze
                  lata postudiuje wlasnie tutaj. moze uzupełniające zrobię gdzieś indziej...?
                  • mootya Re: U Łódzki - turystyka - kto się dostał? 21.07.05, 14:53
                    oo juz wskakue stronka UŁ
                    sprawdz tutaj klikając w 'turystyka i rekreacja'
                    www.uni.lodz.pl/portal/ogolne.php?akcja=pokaz&show=listy
                    • Gość: martam Re: U Łódzki - turystyka - kto się dostał? IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:56
                      Super, to już nie jestem sama ;) Wśród przyjętych najniższy wynik to było 409,5,
                      więc chyba taki był próg. No chyba, że te osoby miały jakieś dodatkowe
                      osiągnięcia...
                      • mootya Do Marty 21.07.05, 15:22
                        jutro jade do Łodzi zlozyc papiery na TiR
                        wiesz moze Marta, czy skladac je trzeba na Kopcinskiego czy na Narutowicza?
                        aha, orientujesz sie tez czy basen mamy obowiązkowy na tej turystyce?
                        pzdr
                        • Gość: dagmarra Re: Do Marty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:25
                          eeeej!!! zaczyna to byc ciekawe... SKAD WIECIE O BASENIE??!!??
                          jakie w ogole sa przedmioty na tej turystyce, bo nie moge sie znikac
                          dowiedziec, a chcialabym to wziac pod uwage przy rozwazaniu, gdzie w koncu
                          zloze te papiery :>
                          baardzo dziekuje za odpowiedzi!
                        • Gość: martam Re: Do Marty IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:25
                          Dzwonili do mnie i powiedzieli, żeby składać na Kopcińskiego na drugim piętrze w
                          pokoju 204. Dostałaś juz od nich pisemne zawiadomienie? Bo chyba dopiero wtedy
                          można zanieść dokumenty.
                          Co do basenu, to nie wiem, ale mam nadzieję, że nas nie będą zmuszać bo niezbyt
                          dobrze idzie mi pływanie ;)
                          • Gość: martam Re: Do Marty IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:27
                            Co do przedmiotów, to wiem, jakie były rok temu, teraz nie wiem. A były ciekawe,
                            np. "Czas wolny i jego wykorzystanie" :) Ogólnie przedmioty mi się podobały,
                            wyglądały na takie...rozwijające ;)
                            • Gość: dagmarra przedmioty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:31
                              Marta, a moglabys napisac, jakie te przemioty rok temu byly?
                              Bo zapowiadaja sie ciekawie, jestem wiec zainteresowana, jaka jest reszta ;)
                              I czy jest duzo matmy tudziez ekonomii (blee) :)
                              • Gość: martam Re: przedmioty IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:36
                                Nie mam w tej chwili tej kartki przy sobie, ale napiszę mniej wiecej, co pamiętam.
                                Oczywiście, była geografia fizyczna i społeczno-ekonomiczna (Polski i świata),
                                sporo zajęć dotyczących pilotażu, prowadzenia biura, zabytków. Było też
                                wprowadzenie do historii sztuki, archeologii (oczywiście, nie wszystko na I
                                roku ;]). W planie późniejszych lat były przedmioty dotyczące charakterystyki
                                różnych regionów świata. Ogólnie rzecz biorąc, kierunek wydaje się być naprawdę
                                przyjemny :)
                                Co do basenu, to chyba jest, bo trzeba miec na zaświadczeniu lekarskim adnotację
                                o możliwości uczestniczenia w zajeciach pływania.
                                • mootya Re: przedmioty 21.07.05, 15:44
                                  ooo, to brzmi naprawdę dobrze! podoba mi się :-) w końcu uczyłabym się czegoś
                                  nie z przymusu (jak to czyniłam chociażby z fizyką czy chemią w LO) a z
                                  ciekawości.

p.s. na naszym kierunku naliczyłam tylko 9 chłopców :-DD (na 47 osób, z czego
                                  pewnie kilka zrezygnuje)

p.s.2 dagmara- wszystkiego najlepszego z okazji zbliżających sie urodzin :-)

p.s.3 dzięki za informacje odnosnie tego składania dokumentów dziewczyny.
                                  • Gość: martam Re: przedmioty IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:45
                                    coż, będą rodzynkami ;)
                            • mootya Re: Do Marty 21.07.05, 15:33
                              o wlasnie- Marta- moze napiszesz jakie byly w tamtym roku przedmioty. bo mnie
                              to bardzo nteresuje a nigdzie nie moglam tego znalezc. plisss :-)
                          • mootya Re: Do Marty 21.07.05, 15:32
                            wlasnie o to chodzi ze nie dostalam jeszcze zawiadomienia ale babka, tzn. miła
                            pani :-D powiedziala mi ze trzeba zlozyc do konca tygodnia papiery (chyba ze
                            zle ją zrozumialam) bo jada na urlop pozniej czy cos takiego. najwyzej mozna
                            przesłać pocztą. czyli jak ja nie dostalam jeszcze zawiadomienia, to nie mam co
                            sie tam jutro pokazywac?
                            kurczę... mam problema ;-/
                            • Gość: dagmarra Re: Do Marty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:38
                              a do mnie jakas pani zadzwonila i powiedziala, ze sie dostalam - tzn. mojej
                              mamie to powiedziala, bo ja bylam w Krk... i wiem stad, ze papiery trzeba
                              dostarczyc do 4 sierpnia, dopiero po przekroczeniu tego terminu beda skreslac :)
                              piszcie te przedmioty :P
                          • mootya Re: Do Marty 21.07.05, 15:36
                            no ja z tym basenem to wywnioskowalam z tresci jaka miala byc umieszczona na
                            zaświadczeniu lekarskim, a brzmiała ona tak 'zdolny do cwiczen ze zwiekszoną
                            aktywnością fizyczną i pływania'
                            chyba więc czeka nas basen, ale ja tylko sobie tak przypuszczam... to nie jest
                            pewna wiadomosc
                            • Gość: martam Re: Do Marty IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:39
                              Mi też mówiła, że trzeba przynieść do końca tygodnia, ale na stronie
                              uniwersytetu napisali, że wraz z pisemnymi zawiadomieniamy dostaniemy formularze
                              dotyczące lektoratów...Trzeba więc chyba poczekać...No bo w sumie gdyby nie było
                              Cię w domu, jak dzwoniła, to skąd miałąbyś wiedzieć, że to trzeba do piątku donieść?
                              • Gość: martam Re: Do Marty IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:40
                                O, właśnie przeczytałam wiadomość o 4 sierpnia ;) Dzięki, Dagmara :)
                                • mootya Re: Do Marty 21.07.05, 15:48
                                  ja sie wypytałam ta panią o terminy i mi jasno powiedziała, ze tylko do konca
                                  tygodnia mozna przyniesc a potem jeszcze jednego dnia- 4 sierpnia w godzinach
                                  od 10 do ktorejs tam (zapomnialam)
                                  ja nie dostalam jeszcze zawiadomienia wiec chyba nie mam po co tam jutro
                                  jechac, ale pani powiedzialam mi tez ze mozna poczta wyslac dokumenty. tylko
                                  wtedy na jaki adres? na Kopcinskiego? wiecie moze jaki numer, bo na stronie
                                  jest chyba tylko adres na Narutowicza?
                                  • Gość: martam Re: Do Marty IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:53
                                    W takim razie będę musiała pocztą wysłać... No chyba, że jutro rano
                                    zawiadomienie dostanę :) Wydaje mi się, że trzeba wysłać na adres podany na
                                    stronie, czyli Narutowicza 88. Może po prostu wejście do biura rekrutacji jest
                                    od Kopcińskiego.
                                    • mootya Re: Do Marty 21.07.05, 15:56
                                      kurcze- czyli jednak jutro nie jade nigdzie.. :-/
                                      chyba tez wysle pocztą na Narutowicza
                                      oki spadam juz stad bo moj czas na przebywanie w sieci dobiega konca
                                      pzdr-pa!
                                      • Gość: martam Re: Do Marty IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:58
                                        Pozdrawiam, zobaczymy się w październiku ;)
                                      • Gość: dagmarra Re: Do Marty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:00
                                        Mootya - DZIEKUJE BARDZO za zyczenia urodzinowe!!!
                                        gratuluje umiejetnosci intepretacji numeru PESEL ;) to baaaardzo mile :D aleś
                                        bystra! :D:D:D
                                        napisz swoj pesel hehehe - skladam Ci dzisiaj rowniez zyczenia, tak zawczasu ;P
                                        • mootya Re: Do Marty 21.07.05, 16:05
                                          hehe :-) ja mam urodzinki dopiero w lutym ale tez dziekuje za zyczenia :-D
                                          ja może nie będę tak publicznie podawac swego nr pesel ;-) ale chyba jak
                                          napiszę ze mam na imie malwina to po spojrzeniu na liste przyjetych wszystko
                                          sie wyjasni (nr pesel znaczy sie)
                                          pzdr! :-))
                                          • Gość: dagmarra do Malwiny tym razem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:51
                                            juz Cie znalazlam, Malwino :)
                                            gratuluje calkiem niemalej ilosci punktow w postepowaniu rekrutacyjnym :)
                                            (a ja sie ciagle waham - turystyka czy romanistyka? ech... myslalam, ze mnie na
                                            TiR nie beda chcieli, przeciez bylo tylu chetnych...)
                                            • Gość: :) Re: do Malwiny tym razem :) IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.07.05, 22:14
                                              > (a ja sie ciagle waham - turystyka czy romanistyka?

Idz na oba :) Tylko w jednym miescie :):)
                                            • mootya Re: do Malwiny tym razem :) 22.07.05, 00:11
                                              dzieki Dagmara
                                              no coz.. ja nie wiem co Cie bardziej interesuje- romanistyka czy jednak
                                              turystyka. ja tez sie dziwie, ze bylo tak duzo chetnych, a jednak próg pktowy
                                              nie był za wysoki.
                                              nie powinno sie moze kierowac przy wyborze studiow stereotypami, bo przeciez
                                              nie wszystkie kierunki na UJ są wykładane na takim wysokim poziomie. no ale z
                                              drugiej strony- sama wiesz, ze pozniej w papierach zapis, ze skonczylo sie UJ
                                              wygląda nieco lepiej niż UŁ
                                              jesli juz na cos sie zdecydujesz- daj znac! :-)
                                              pzdr
                                              • Gość: dagmarra Re: do Malwiny tym razem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:53
                                                zastanawiam sie, po czym latwiej bedzie znalezc prace - po 3 letniej turystyce
                                                obawiam sie, ze moge zostac jedynie kims, kto przerzuca papiery albo robi kawe
                                                wazniejszym w biurze podrozy ;) co wcale nie znaczy, ze nie chce isc na
                                                turystyke - bo to jednak jest ciekawe i chcialabym isc takze na te studia...
                                                ale koniecznie w polaczeniu z romanistyka - zeby moc potem szukac pracy we
                                                Francji :) tylko zastanawiam sie, od czego byloby lepiej zaczac i w ktorym
                                                miescie... Krk niestety nie ma dziennej turystyki za darmo... :/
                                                • Gość: delia Re: do Malwiny tym razem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:31
                                                  a na awfie nie ma turystyki?
                                                  • Gość: dagmarra Re: do Malwiny tym razem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:40
                                                    łoj, ja to na awuefa nie pojde, nigdy w zyciu - wuef to nie jest to, co
                                                    tygryski lubia najbardziej... exama sprawnosciowego sie boje, jak diabel
                                                    swieconej wody :]
                                                    stad dylemat moj!!! :(
                                                  • Gość: delia Re: do Malwiny tym razem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:44
                                                    no ale na takiej turystyce i rekreacji np na UŁ to jest tez bardzo duzo zajec z
                                                    wf, na sggw nie przyjmuja ze zwolnieniem z wf-u i na dodatek wf jest przez
                                                    wszytskie lata studiow i nie ma od niego ucieczki. wiec czy tak czy tak troche
                                                    do czynienia bedzie miala z cwiczeniami fizycznymi, plywaniem itp :)
                                                  • Gość: m Re: do Malwiny tym razem :) IP: *.chello.pl 22.07.05, 22:06
                                                    Dagmarra, nie boj zaby ;) Mam sporo znajomych na turystyce AWF i dla zadnego z nich nie byl problemem exam sprawnosciowy. Zreszta, to taki dosc malo "wuefowy" kierunek - zaden z wyzej wymienionych nie wyglada na sportsmena (wrecz przeciwnie ;)) Poza tym studia trwaja (trwaly?) tylko 4 lata i od 3. roku wzwyz jest zupelny lajt, wiec mozna robic jako 2. kierunek bez problemu. A tak poza tym nie wiadomo, co np. taki UJ wymysli za rok - dwa, a nuz im sie zachce dziennej turystyki.

Polecam Krakow, bo Krakow piekny, a co! :)
                                                  • mootya wf... :-) 22.07.05, 23:20
                                                    bylam dzis papiery zlozyc na Uł an TiR (mozna skladac jesli neiotzrymalo sie
                                                    pisma z uniwerka)
                                                    osoby ktore nie zlozyly do dzisiaj beda mogly zlozyc dopiero 4.sierpnia, ale o
                                                    tym poinformowane zostana jeszcze listownie
                                                    wypytalam sie dzis panią o te studia, no i Dagmara- basen obowiązkowy :-/
                                                    poza tym na pierwszych dwoch latach razcej zajecia w salach, pomieszceniach,a
                                                    dopiero na trzecim roku sporo wjazdów (Polska polnocna, obozy konne/zeglarskie,
                                                    jakis wypad za granice nawet)
                                                    aha- na pierwszym roku ma byc wyjazd integracyjny :-D
                                                    takze zapowiada sie ciekawie..
                                                  • Gość: dagmarra Re: wf... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:39
                                                    to jest jakies dziwne - bo poki co, to ja nie dostalam listu od uniwetsytetu
                                                    lodzkiego i tak sobie czekam i czekam na niego...
                                                    i... jednak sie decyduje na krakow, jade szukac mieszkania w przyszlym
                                                    tygodniu :)
                                                    wiec na tirze zwalniam miejsce :D
                                                  • Gość: asia Witam przyszłych wykształconych turystów:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 19:25
                                                    Witam! ja też się dostałam na turystykę co baaaardzo mnie ucieszyło. Mam
                                                    pytanko w sprawie wf- czy można będzie wybrać sobie zajęcia? np. siłownia czy
                                                    coś w tym stylu??? ja tam się cieszę z myślą o wf, bo ruch zawsze mi się
                                                    przyda, a niestety roweru do łodzie ze sobą nie wezmę:( a tak wogóle- jedziecie
                                                    na ten spływ kajakowy, co o nim w liście było???
                                                  • Gość: martam Re: Witam przyszłych wykształconych turystów:) IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 19:41
                                                    Hmm...Ja jeszcze listu nie dostałam (może do tych z Łodzi później wysyłali ;]),
                                                    więc może mi przybliżysz nieco ten spływ ;)
                                                  • mootya Re: Witam przyszłych wykształconych turystów:) 24.07.05, 20:03
                                                    ja nie wiem wprawdzie jak to z wfem bedzie (czy bedzie wybor) ale WYDAJE mi
                                                    sie, ze wszyscy bedziemy mieli jednakowe zajecia. a basen to juz obowiązkowy
                                                    dla calego roku. tzreba sie wyposazyc w jednoczesciowy kostium i czepek ;-/

jak na razie nie dostałam listu zadnego wiec nie wiem nic o spływie kajakowym
                                                    pzdr

dagmara- łee, a myslalam ze sie zakolegujemy :-) no ale w takim razie zycze
                                                    udanych studiow na UJ!
                                                  • Gość: martam Re: Witam przyszłych wykształconych turystów:) IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:05
                                                    Też myślę, że zajęcia będą z góry narzucone... A co do basenu, to może on
                                                    poważnie zagrozić mojemu studiowaniu, bo pływanie to nie jest to, co najbardziej
                                                    lubię ;/
                                                  • Gość: asia Re: Witam przyszłych wykształconych turystów:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:29
                                                    no więc chodzi mi o spływ od 29 VIII do 3 września, rzeką Wdą (altewrnatywa to
                                                    rowery) ok 200 zł koszt. Ja nie wiem, czy dam rade na czas wrócić z Lwowa
                                                    (planowana wyprawa rowerowa) ale jeśli tak, to chętnie bym pojechała, bo chcę
                                                    poznać wszystkich troszkę:)
                                                  • Gość: martam Re: Witam przyszłych wykształconych turystów:) IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:31
                                                    Cóż, to brzmi nawet ciekawie, ale też nie wiem, czy się wyrobię :) Ale nie martw
                                                    się, poznamy się w październiku ;)
                                                  • Gość: asia Re: Witam przyszłych wykształconych turystów:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:34
                                                    Jasne- ja już się nie mogę doczekać... liczę na super nowy okres w moim życiu:)
    • Gość: asia Re: UJ Łódzki - turystyka - kto się dostał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:33
      www.przystan.org.pl/akcje.htm tu są informacje na ten temat. Pozdrawiam
      • Gość: martam Re: UJ Łódzki - turystyka - kto się dostał? IP: *.diame.net / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:35
        Dzięki, poczytam ;)
        • Gość: dagmarra Re: UJ Łódzki - turystyka - kto się dostał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:45
          Mootya! eej! :)
          ja jak zawsze zreszta wyrazam wiele szczerych checi integracyjnych i zakoleguje
          sie bardzo chetnie :D pomimo, iz wybieram Ujot :) z checia utrzymalabym
          kontakt, aby w przyszlosci dowiedziec sie, czy ten Tir w ogole jest ciekawy,
          opowiecie mi juz wiedzac z autopsji :) no i jakie przedmioty - bo ja mimo
          wszystko mam zamiar studiowac turystyke (kiedys! jeeea! :) )
          zycze Wam zadowolenia ze studyjuff i wszystkiego najlepszego na nowej,
          turystycznej drodze zycia ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka