Dodaj do ulubionych

FILOLOGIA ANG.-CZY TRZEBA ROZSZ.USTNA?????

24.01.06, 19:11
mam problem,bo wlasciwie nie wiadomo jeszcze nic, a juz ostatni dzwonek na
zmiane;( chodzi mi o filologie na UW,czytalam ze oni nie patrza na ustne ale
nie wiem jak jest w tym wypadku.A kolegium jezykowe wiecie czy patrzy???
prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • bbiedrooneczkaa Re: FILOLOGIA ANG.-CZY TRZEBA ROZSZ.USTNA????? 24.01.06, 19:41
      Nigdy się nie interesowałam filologią, ale np. u mnie wszyscy któzy się tam
      wybierają zdają ustny rozszerzony... i to zresztą jest bardzo logiczne...
      większoś uczelni patrzy na ustny w tym przypadku...
      • lilith18 Re: FILOLOGIA ANG.-CZY TRZEBA ROZSZ.USTNA????? 24.01.06, 19:54

Myślę, że potencjalny kandydat na filologię angielską, nie powinien w ogole
        rozpatrywać matury podstawowej.

Jakieś umiejętności ów kandydat posiada - bo porywa się na trudny,
        wyspecjalizowany kierunek.
        Więc czemu nie?
        Tym bardziej, że nic się nie traci - może oprócz czasu poświęconego na trening i
        nerwów przed maturą.
        • Gość: gosia Re: FILOLOGIA ANG.-CZY TRZEBA ROZSZ.USTNA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 20:02
          Oj, można stracić: oblać maturę! Ale zgadzam sie z pzredmówczynią. Ktoś kto
          myśli o filologii powinien chocby dla samego siebie zdawać poziom rozszerzony,
          choćby z ambicji:p
          • Gość: :-) Re: FILOLOGIA ANG.-CZY TRZEBA ROZSZ.USTNA????? IP: 217.153.196.* 24.01.06, 20:59
            tez uwazam ze wypadaloby zdawac rozszerzony:)

generalnie w wiekszosci kolegiow na to nie patrzyli bo byla rozmowa
            kwalifikacyjna a wynik z pisemnej rozszerzonej zwalnial Cie z egzaminu
            pisemnego. Jezeli chodzi o uczelnie to roznie bywa np w opolu liczyli ustny i
            wymagali rozszerzony.
    • lilith18 Re: FILOLOGIA ANG.-CZY TRZEBA ROZSZ.USTNA????? 24.01.06, 21:27
      Gość portalu: gosia napisał(a):

> Oj, można stracić: oblać maturę!

Oblewa się w wypadku nieprzekroczenia progu 30% na poziomie podstawowym.
      PR nie ma progu zdawalności.
      • Gość: mirka ustna ALBO podstawowa, ALBO rozszerzona IP: *.chello.pl 24.01.06, 22:11
        a więc jeśli wybierzesz rozszerzoną w zestawie obowiązkowym i nie osiągniesz
        30% punktów, oblewasz.
        • lilith18 Re: ustna ALBO podstawowa, ALBO rozszerzona 24.01.06, 22:29
          Być może się pomyliłam.
          Jeśli tak - przepraszam za wprowadzenie w błąd!
          • Gość: ja Re: ustna ALBO podstawowa, ALBO rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 22:40
            oblewa sie w przypadku pisaemnych!!! a w ustnych....tez mozna,ale co trzeba
            powiedziec by zdac,,,a po co zdawac rozsz. ustny jak nie trzeba????
            • Gość: gosia Re: ustna ALBO podstawowa, ALBO rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:03
              Dla własnej satysfakcji i zaspokojenia swojej ambicji.
              Ustny egzamin z języka obcego zdaje się na wybranym poziomie: albo podstawowy,
              albo rozszerzony. Musisz wybrać tylko jeden poziom, a więc możliwe jest
              niezdanie. Tylko, że to taka zapasowa opcja, jest troszkę trudniejszy od
              podstawowego. Moim zdaniem warto zdawać rozszerzony, nawet jeśli nie jest brny
              pod uwagę na uczelni:p
    • Gość: testman Re: FILOLOGIA ANG.-CZY TRZEBA ROZSZ.USTNA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:32
      z tego co wiem na UW nie bierze się pod uwagę wyniku egzaminu ustnego. spokojnie
      można zdawać maturę podstawową - nie warto się wysilać. a ambicję można schować
      sobie do kieszeni - nie zastąpi czasu spędzonego na ćwiczeniu prezentacji.
      • Gość: gosia Re: FILOLOGIA ANG.-CZY TRZEBA ROZSZ.USTNA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:25
        Też mi marnowanie czasu:/ Przecież nie uczysz się niczego nowego, słówka i
        konstrukcje. A tak przydadzą się także na pisemny. Ech, dziwni sa dzisiejsi
        ludzie. Wszystko po to, zeby się nie przemęczyć... cokolwiek ma to znaczyć.

I tak zrobisz, co chcesz. Ja zdaję rozszerzony, bo wiem, ze wyjdzie mi to tylko
        na dobre. Pozdrawiam!
        • usta-ponetne Re: FILOLOGIA ANG.-CZY TRZEBA ROZSZ.USTNA????? 27.01.06, 11:21
          jeśli na filologie to tylko rozszerzona. nie masz szans z sama podstawowa.. :P
          • Gość: ja Re: FILOLOGIA ANG.-CZY TRZEBA ROZSZ.USTNA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 15:43
            dzieki ludzie,pomopgliscie mi.nie bylam pewna,chodz umiem ten jezyk nawet
            niezle podobnie.zdaje rozszerz.zawsze cos powiem!!!!a tak przy okazji jak sie
            przygotowujecie do ustnego???ja cwicze slownictwo,scenki z roznych dziedzin.A
            wy?moze w necie sa jakies strony pomocne???
            • Gość: Marlena Re: FILOLOGIA ANG.-CZY TRZEBA ROZSZ.USTNA????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 16:38
              Ja tez chetnie bym skorzystała z jakiejs fajnej stronki z angola a co do
              wczesniej szych pytan kolezanko to mature sie oblewa tylko i wylacznie wtedy gdy
              oblejesz podstawe tzn nie uzyskasz 30% jesli natomiast równiez nie uzyskasz 30%
              z rozszerzenia a podstawe zdasz to tak czy siak mature masz zdaną.
              • Gość: gosia Re: FILOLOGIA ANG.-CZY TRZEBA ROZSZ.USTNA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:24
                Z ustego zdaje się tylko jeden poziom. Jeśli nie zdasz na rozszerzonym, to
                oblewasz maturę. Jesli z pisemnego oblejesz roszerzony to zdajesz.
    • venilla Re: FILOLOGIA ANG.-CZY TRZEBA ROZSZ.USTNA????? 07.02.06, 21:57
      powiem ci ze malo ktora uczelnia patrzy na ustne.
      nawet na filologiach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka