Dodaj do ulubionych

pytania na ustnej

03.02.06, 17:45
jakich pytan mozna sie spodziewac po prezentacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: pytania na ustnej IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.02.06, 17:54
      zależy jaki temat. mówisz o Mickiewiczu- dostajesz pytania o Słowackiego choć
      nei wspomniałaś słowem o nim w prezentacji (no ale Słowacki miał związki z Mick
      a jego biografię pewno znasz skoro o nim mówisz). mówiłam o błędach językowych-
      pytali o zwroty, które choć błędne stały się "hiciorami", weszły do języka,
      stły się znakiem rozpoznawczym. na bank pytania masz wokół swojego tematu ale
      niekoniecznie związane z litaratura jaką czytałaś (ja np. nie miałam pytanek z
      nią związanych). warto popytać się ludzi, którzy mają ten sam temat co Ty, a
      np. wcześniej odpowiadają. jeśli macie podobne podejście do tematu mozecie meić
      podobne pytania. choc u mnie w szkole triumfy święciły tematy związane z
      literatura fantastyczna a każdy miał inne podejście choć wszyscy praktycznie
      opierali się na Władcy pieerścieni.
      • kinia1987 Re: pytania na ustnej 05.02.06, 18:14
        ja tez mam temat o bledach jezykowych, u mnie podpytanie sie nie wchodzi w gre,
        bo ja jedna ze szkoly wybralam ten temat
        ale dzieki :)
      • arbuzik161 Re: pytania na ustnej 07.02.06, 12:44
        Siemka!
        Ja zdawalam mature w zeszłym roku i pytania od komisji dotyczyły treści
        prezentacji ale tez treści ksiażek z bibliografii wiec lepiej je przeczytaj
        albo chociaz streszczenia jesli tego nie zrobilas.
        Nie denerwuj się!!!
        Bedzie OK!
        Pozdrowionka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka