kinia1987 03.02.06, 17:45 jakich pytan mozna sie spodziewac po prezentacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: pytania na ustnej IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.02.06, 17:54 zależy jaki temat. mówisz o Mickiewiczu- dostajesz pytania o Słowackiego choć nei wspomniałaś słowem o nim w prezentacji (no ale Słowacki miał związki z Mick a jego biografię pewno znasz skoro o nim mówisz). mówiłam o błędach językowych- pytali o zwroty, które choć błędne stały się "hiciorami", weszły do języka, stły się znakiem rozpoznawczym. na bank pytania masz wokół swojego tematu ale niekoniecznie związane z litaratura jaką czytałaś (ja np. nie miałam pytanek z nią związanych). warto popytać się ludzi, którzy mają ten sam temat co Ty, a np. wcześniej odpowiadają. jeśli macie podobne podejście do tematu mozecie meić podobne pytania. choc u mnie w szkole triumfy święciły tematy związane z literatura fantastyczna a każdy miał inne podejście choć wszyscy praktycznie opierali się na Władcy pieerścieni. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia1987 Re: pytania na ustnej 05.02.06, 18:14 ja tez mam temat o bledach jezykowych, u mnie podpytanie sie nie wchodzi w gre, bo ja jedna ze szkoly wybralam ten temat ale dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
arbuzik161 Re: pytania na ustnej 07.02.06, 12:44 Siemka! Ja zdawalam mature w zeszłym roku i pytania od komisji dotyczyły treści prezentacji ale tez treści ksiażek z bibliografii wiec lepiej je przeczytaj albo chociaz streszczenia jesli tego nie zrobilas. Nie denerwuj się!!! Bedzie OK! Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś