cini-mini 02.05.06, 15:42 pytanie pierwsze - czy na arkuszu maturalnym możemy robić notatki? pytanie drugie - czy w zadaniach zamkniętych należy odpowiadać całym zdaniem czy też (w niektórych przypadkach np przy wyliczeniach) można sobie darować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ;) Re: polski pisemny 2 pytania IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 02.05.06, 15:48 1. tak, jest do tego przeznaczonych pare stron (nie pisalas probnej?:P) 2. jasne ze mozesz pisac rownowaznikami zdan, tak sa tez pisane klucze :) Odpowiedz Link Zgłoś
cini-mini Re: polski pisemny 2 pytania 02.05.06, 15:52 no dobra, wiem że z tyłu jest brudnopis ale mi chodzi o notatki robione bezpośrednio na tekście - podkreślenie tego co ważne, streszczenie z boku czego dotyczy akapit itp Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcianka_87 Re: polski pisemny 2 pytania 02.05.06, 15:55 będzie sprawdzana tylko częśc, którą my piszemy i karta odpowiedzi, więc nie widzę przeszkód. Na angielskim też chyba można coś sobie popodkreślac w tekście Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcianka_87 Re: polski pisemny 2 pytania 02.05.06, 15:49 pyt.2 - to w jaki sposób odpowiadasz, świadczy o Tobie, więc zastanów się jak wolisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia36 Re: polski pisemny 2 pytania IP: *.21.pl / *.21.pl 02.05.06, 18:19 Co zrobić żeby dobrze napisać tekst ze zrozumieniem? Robię kolejny tekst i kurna znowu mam prawie wszystko źle,nienawidzę polskiego!!!!Jak wy to robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: polski pisemny 2 pytania IP: *.ust.tke.pl 02.05.06, 19:20 cwicze, cwicze i jeszcze raz cwicze btw. na proben wyklad Miodka byl dla mnie bajecznie porsty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: polski pisemny 2 pytania IP: *.resetnet.pl 02.05.06, 23:24 W zadaniach zamkniętych odpowiadasz tylko A,B,C lub D. Na tekście możesz robić notatki. Odpowiedz Link Zgłoś