chwilowa_nedza 13.05.06, 13:11 Wybiera sie ktos moze tam? Ile mniej wiecej % sie spodziewacie z wosu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: itissunny Re: administracja - UMCS IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 13.05.06, 19:20 ja sie wybieram a spodziewam sie malo ;) podst ok 75%, roz - 50% a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: administracja - UMCS IP: *.ust.tke.pl 13.05.06, 19:52 Dokladnie nie wiem... podstawa ok. 70%, ale to zalezy od zadan otwartych i od egazmaninatora. Roz. w ogole nie sprawdzałam, nie chce sie załamywac do konca. Jak nie uda mi sie na dzienne, a raczej tak bedzie, to ide na zaoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
majka4321 Re: administracja - UMCS 13.05.06, 19:53 hmhm nie chce wyjsc na glupola ale ja sie wybieram na adminitracje ale nie wiem jakie jest rowiniecie skrutu tej uczelni mozesz mi wyjascic a wtedy ci odpowiem czy sie wybieram bo nie wiem w jakim jest miescie:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: administracja - UMCS IP: *.ust.tke.pl 13.05.06, 19:55 Uniwersytet Marii Curie - Skłodowskiej, Lublin;) Odpowiedz Link Zgłoś
majka4321 Re: administracja - UMCS 13.05.06, 19:56 a juz wiem w lulinie nio nie wiem dosc daleko bym miala ale kto wie z podstawy spodziewam sie ok 80 a rozszerzenie z 70 moze troche wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: administracja - UMCS IP: *.ust.tke.pl 13.05.06, 19:57 A do jakiego miasta idziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
majka4321 Re: administracja - UMCS 13.05.06, 19:59 planuje częstochowe akademie im Jana Dlugosza bo mieszkam w sosnowcu najblizej mam uniwersytet śląski ale administracje jest jedynie zaoczna;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: administracja - UMCS IP: *.ust.tke.pl 13.05.06, 20:01 Do Lublina masz mniej wiecej tyle samo drogi co ja;) Odpowiedz Link Zgłoś
majka4321 Re: administracja - UMCS 13.05.06, 20:04 a skad jestes??przeprowadzka Cie czeka czy dojazdy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: administracja - UMCS IP: *.ust.tke.pl 13.05.06, 20:07 Przeprowadzka. Ustrzyki Dln (bieszczady) Odpowiedz Link Zgłoś
majka4321 Re: administracja - UMCS 13.05.06, 20:10 tylko wos zdawalas czy jakis dodatkowy jeszcze?? wymagane co tam jest moze sie orientujesz jakie przedmioty??i jescze jedno jesli to nie tajemnica czy jezyk obcy i polski zdawalas na podstawie czy rozszerzeniu..bo mam w sumie czy mozliwosci zlozenia wiec awaryjnie moge sprobowac.. do kiedy trzeba tam jakis znak o sobie dac? maja rekrutacje internetowa? do akademikia sie wybierasz? rodzinka czy sama:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: administracja - UMCS IP: *.ust.tke.pl 13.05.06, 20:17 wos i geografie, ale geografia to tak dla przyjemnosci;). Tam wymagaja tylko wos-u. Polski na pod. ang roz. zobacz sobie tutaj www.umcs.lublin.pl tam jest wszystko wypisane, bo szczerze mowiac, nie interesowalam sie dokladnie co i do kiedy trzeba zlozyc, tylko tak pobierznie. rekrutacji internetowej chyba nie maja, ale nie jestem pewna... rodzine tam mam, ale bede mieszkac na stancji, chociaz sa tam ladne prywatne akademiki blisko uczelnii Odpowiedz Link Zgłoś
majka4321 Re: administracja - UMCS 13.05.06, 20:16 :D za dzuo pytan zadje??:P a tak w ogole to nie blizej bys miala do czestochowy i jesli jeszcze moge wiedziec to gdzie probujesz sie jeszcze dostac poza lublinem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: administracja - UMCS IP: *.ust.tke.pl 13.05.06, 20:20 do Czestochowy dalej mam. tylko Lublin wchodzi w gre, zloze jeszcze na KUL, tam tez jest administracja tyle, ze wymagaja poslki, angielski wos lub historie i wszystko chyba na rozszerzeniu:/ Odpowiedz Link Zgłoś
slure1 Re: administracja - UMCS 13.05.06, 21:28 o ile sie nie myle to w zeszlym roku trzeba bylo miec cos kolo 70/60 moze troche mniej... ja na umc,wybieram sie na prawo,a mieszkam w czestochowie wiec kawalek,a ogolnie administracji na AJD nie polecam,jak calej tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: administracja - UMCS IP: *.ust.tke.pl 13.05.06, 22:11 tam jest napisane, ze wymagaja wosu, tyle, ze nie napisali poziomu. Zapewne jest to roz, ale moze wie ktos dokladnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slure1 Re: administracja - UMCS IP: *.parkitka.prenet.pl 13.05.06, 22:14 Chodzi Ci o umcs??Wymagaja wosu na podst. i roz. sumuja wynik(p+r) i dziela na polowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: administracja - UMCS IP: *.ust.tke.pl 13.05.06, 22:30 a no fakt. A tam pisales o procentach 60/70 z jakiego poziomu roz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slure1 Re: administracja - UMCS IP: *.parkitka.prenet.pl 13.05.06, 22:42 Napisze Ci dokladnie:) przyjmowali od 62 ale przejeli o przeszlo 100 osob wiecej,niz bylo zapowiadane,teraz nie wiem jak bedzie,mysle,ze z wynikiem 70/60 z roz.powinni cie przyjac...zalezy od tego jak wypadnie roz .wos,a z tego co slyszalem to byl dosc trudny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: administracja - UMCS IP: *.ust.tke.pl 14.05.06, 09:25 to moze obniza progi procentowe;) <marzenie scietej glowy> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itissunny prawo, administracja IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 14.05.06, 12:02 no to moze sie spotkamy :D oby na dziennych ;P ale nie wiedzialam ze do Lublina ida ludzie z tak odleglych rejonow :D fajnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: prawo, administracja IP: *.ust.tke.pl 14.05.06, 13:02 A gdzie mają isc ci, co w najblizszej okolicy nie ma zadnych uczelnii? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: prawo, administracja IP: *.ust.tke.pl 14.05.06, 13:03 pieknie skladniowo wyszla mi powyzsza wypowiedz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MCL Re: up IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 17:29 ja bym bardzo chcial z pods mam koło 8-0 z rozsz nei wiem zoabcyzmy 11 lipca dobnrze ktoś powiedział że 62 p. przyjmwoali w tamtym jak sądzicie poprzeczka wzrośnie czy zmaleje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: up IP: *.ust.tke.pl 14.05.06, 17:35 heh... bedzie ciezko, zwlaszcza, ze w sesji zimowej uzyskali dobre wyniki no a z drugiej strony, prawie każdy narzekał na roz w maju:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itissunny nedza IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 14.05.06, 18:28 a jak myslisz duzo bedzie tych z styczniowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frodo Re: nedza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 18:52 Wg mnie jesli poprawiali wyniki to raczej nie beda sie pchac na administracje do lublina, tylko na jakies prawa, informatyki. Tez sie wybieram na administracje do lbn i zobaczymy, niby sa 2 uczelnie ;) ps. Warto studiowac administracje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ganter czy warto IP: *.top.net.pl 14.05.06, 18:59 wiele juz osob zadawalo to pytanie i odpowiedzi jest tyle ile osob :)) Moze powiem cos wiecej zalezy gdzie studiujesz ta admnistracje przed rozpoczeciem studiow sprawdz czy interesuja cie przedmioty kotre sie na niej znajduja i w tym lezy najwiekszy sek :)) bo inne przedmioty sa na uj uam czy umcs nie liczac oczywiscie tych podstawowch:) na niekotrych uczelniach admnsitracja jest traktowana jako drugorzedna po prawie jednak z doswiadczenia wiem ze na umcsie jest inaczej jesli chodzi o predmioty i oferte dydaktyczna to przemdioty s najciekawsze i tak mozesz je dobierac od 2 roku ze kaa\zdy znajdzie interesujacego go przedmoty to nie znaczy ze latwe idac na umcs nie nastawiajcie sie ze przebabicie 5 lat uczc sie tylko przed sama sesja tylko naprawde tu sie sporo wymaga pozdrawiam wyszysktich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kul Re: czy warto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 19:04 A co powiesz o kulu, bo ja na umcs nie skladam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: czy warto IP: *.ust.tke.pl 14.05.06, 19:12 jezeli to do mnie to odpowiem:) KUL hm... za duzo tam wymagaja poslki, obcy i wos lub historia z tego co pamietam. Polski zdwałam podstawe, angielski mi nie poszedl. Ale tak się zastanaiwam czy nie wydac tych kiludziesieciu zl i nie zlozyc tez tam podania. Czemu nie składasz na UMCS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kul Re: czy warto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 19:16 Nie skladam na umcs, bo w sumie slyszalem, ze atmosfera na kulu lepsza. Atw. to fajne sa specjalizacje na kulu. Polski zdawalem na rozsz., ale ang tez mi zadobrze nie poszedl. Sprawdzalas odpowiedzi z ang i jak? U mnie podst ok 80 a rozsz ok 40 wiec slabo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: czy warto IP: *.ust.tke.pl 14.05.06, 19:17 napisze Ci, ze u mnie gorzej:). porwałam sie z motyka na ksiezyc po 3 latach nauki ang. Hm... jakie tam sa np. specjalizacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kul Re: czy warto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 19:19 europejska samorzadowa finansowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: czy warto IP: *.ust.tke.pl 14.05.06, 19:20 Sorry, ze tak duzo pytan, ale na ktorym roku wybiera sie spec.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kul Re: czy warto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 19:23 Chyba na albo po 3 roku. A jak wos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: czy warto IP: *.ust.tke.pl 14.05.06, 19:29 JAk mi poszedl? Szkoda gadac:D, tzn z podstawy ok 70%, tyle, ze nie jestem pewna zadań otwartch, a roz. nie sprawdzłam i nie chce sprawdzać:) Odpowiedz Link Zgłoś
slure1 Re: czy warto 14.05.06, 19:04 u gory ktos pisal o 5 latach,od tego roku adm. na umcs jest 3 letnia,a co do maturzystow ze stycznia,sam nim jestem,wiec cos wiem na ten temat,wiekszosc ludzie bedzie probowalo na prawo medycyne itp,i wcale tych co poprawiali nie bedzie az tak duzo,raczej podobnie bedzie jak rok temu,gdy byla konkurencja ze stara matura...A jezeli chodzi o prawo na umcs,prog wynosil 127,5,teraz mysle,ze bedzie cos kolo 140,ale zobaczymy jak wyjdzie wam wos.a amd,czy warto?? Tak jak kazdy kierunek sa plusy i minusy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dilema Re: czy warto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 19:09 Ekonomia jest lepsza od administracji, jak myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dilema Re: czy warto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 19:11 Co jak lezy? Odpowiedz Link Zgłoś
slure1 Re: czy warto 14.05.06, 19:15 Zalezy... hmmm,na politologii mialem Ekonomie i juz jestem pewien,ze jestem wybitnie humanistycznycm umyslem!!!:DTeoretycznie ekonomia jest lepszym wyborem,bo teraz jest zapotrzebowanie na analitykow bankowych itp,zwlaszcza jesli znasz 2 jezyki:) albo ang tak jak polski:)Jezli masz jakies pojecie o matematyce to idz na ekonomie a podyplomowo pozniej na administracje:) Przynajmniej takie jest moje zdanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dilema Re: czy warto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 19:18 Tyle ze ja skladam na kul do lbn wiec nie wiem czy tam jest dobra ekonomia. Bo nie wiem czy jest sens studiowac ekonomie na innych uczelniach jesli nie na AE. Jak sadzisz, warto ekonomie na kulu a potem podyplom. admin.? Odpowiedz Link Zgłoś
slure1 Re: czy warto 14.05.06, 19:35 Nie mam pojecia jak jest na kul niestety:/masz racje,ze lepiej studiowac ekonomie na AE niz na Uniwerku...adm. na umcs jest trzy letnia,wiec bedziesz miala licenjat,po ktorym np,pojdziesz na ekonomie i bedzie w ten sposob miala dwa dyplomy:)Moze tak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dilema Re: czy warto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 15:49 Tylko, ze jak bede chciala isc na ekonomie na magisterskie uzup. to pewnie trzeba bedzie zaliczyc jakies inne przedmioty. Nie wiem czy tak przyjma:/ Jakby zrobic cale 5 letnie magisterskie admin. na uniwerku a podyplomowy jakis ekonomiczny na AE w krk to chyba tez niezle, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: czy warto IP: *.ust.tke.pl 14.05.06, 19:15 to byly moje czysto teoretyczne rozwazania, zawsze trzeba brac pod uwage, ze nie tylko nasz rocznik chce tam isc, ale inni. Ze stara matura tez przyjmują, tak samo tych co nie zdawali wos-u z tego co pamiętam (dodatkowe egazminy). Odpowiedz Link Zgłoś
slure1 Re: czy warto 14.05.06, 19:16 oczywiscie:) tylko te egzaminy na uczelni sa podobno przerabane:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: czy warto IP: *.ust.tke.pl 14.05.06, 19:18 no to sie ciesze, jak tak rzeczywiscie jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itissunny kocham was :D IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 14.05.06, 21:59 poprawiacie mi humor :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trux co do administracji IP: *.lublin.mm.pl 14.05.06, 22:33 to studiuje pierwszy rok prawo na UMCSie i łatwo nie jest ale zaliczyć na 3 to wystarczy chcieć (chociaż 3 dni przed egzaminem sie nie nauczysz) administracja jest prostrza ale zastanowilbym sie nad KULem o ile łacina ciebie nie przeraża - bardziej komfortowe warunki (wyposażenie, system zaliczeń, certyfikaty, wymiany) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: co do administracji IP: *.parkitka.prenet.pl 14.05.06, 23:56 a co z tym prawem na umcs,jak kadra??wymiany infrastruktura,wypozazenie?? wyjladowcy??Warto wogole tam isc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcl Re: co do administracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 07:08 gdzie ąłcina na umcs???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: co do administracji IP: *.ust.tke.pl 15.05.06, 10:03 na KUL-u zapewne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frodo Re: co do administracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 15:55 Lacina jest na kulu, ale moze nie bedzie zle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papinianus Re: co do administracji 26.05.06, 18:26 Co do łacinki na KULu... hehe. Pisemny egzamin po pierwszym roku! Natomiast na UMCS wyłącznie zaliczenie po pierwszym semestrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: kocham was :D IP: *.ust.tke.pl 15.05.06, 10:04 mozna wiedziec czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itissunny Re: kocham was :D IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 15.05.06, 17:36 bo jak tak sobie czytam wasze wypowiedzi to mi lzej na duchu ze nie jestem sama :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: kocham was :D IP: *.ust.tke.pl 15.05.06, 18:14 sama, ale do czego? rozwin sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: kocham was :D IP: *.resetnet.pl 15.05.06, 17:42 na umcesie jest lacina pół roku.. Kto pisał że w 3 dni sie nauczy prawa rzymikiego i zda ten mistrz :! :) prawda taka że w 1 semenstrze masz 3-4 egzaminy , 1-2 na pewno nie zdasz , na 2 semenstrze maz 6-7 i tu juz ciezej poza tym jezyki w-ef Nie wiem czy bedzie Ci sie chciało wymian:) A kadra dobra wymagająca czasem dziwna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: administracja - KUL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:42 Moze ktos sie wypowie o tym kierunku na kulu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: administracja - KUL IP: *.ust.tke.pl 15.05.06, 18:45 kulowy jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: administracja - KUL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 20:43 Zapewne, skad wiesz:P? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: administracja - KUL IP: *.ust.tke.pl 16.05.06, 09:25 a nie wiem skad wiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: administracja - UMCS IP: *.resetnet.pl 16.05.06, 14:52 ja skladam na umsc i kul, ale chyba sie nie dostane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: administracja - UMCS IP: *.ust.tke.pl 16.05.06, 19:13 a skad takie przekonanie? ile procent sie spodziewacz? Odpowiedz Link Zgłoś
papinianus Re: administracja - UMCS 26.05.06, 18:35 !!Uwaga!! Od tego roku administracja na UMCS to wyłącznie licencjat:/ (3 lata, bez mgr) Odpowiedz Link Zgłoś
papinianus Re: i co z tego? 26.05.06, 19:56 Gość portalu: ? napisał(a): > Jak to roznica? Ogromna! Na uzupełniajacych stacjonarnych studiach magisterskich jest mniej miejsc niż na stcjonarnych licencjackich. Tym samym częć osob po ukonczeniu licencjatu bedzie musiało podjac uzupełniające studia magisterskie w trybie zaocznym (zmniejszajac ogromny deficyt budZetowy UMCSu) Odpowiedz Link Zgłoś
papinianus Re: i co z tego? 26.05.06, 20:04 Przykładowo na UMCS tylko 30 miejsc (czyli 10%)! A dziś bez tytułu mgr jesteś nikim:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: i co z tego? IP: *.ust.tke.pl 26.05.06, 20:12 ale kto wie co bedzie za trzy lata i z tego co wiem na KUl-u tez jest licencjat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c00l Re: i co z tego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 20:13 Na kulu chyba magisterskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: i co z tego? IP: *.ust.tke.pl 26.05.06, 20:21 rekrut.kul.lublin.pl/rktoferta.html?nbkod=16&op=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c00l Re: i co z tego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 20:35 I tak maja wprowadzac bolonski system, wiec i tak bedzie 3 + 2 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: i co z tego? IP: *.ust.tke.pl 26.05.06, 20:49 własnie, mozesz podac jakis link co do tego systemu, bo jestem ciekawa jak to wszystko ma wygladac Odpowiedz Link Zgłoś