Dodaj do ulubionych

prawo na UW?

16.05.06, 23:49
Jak myślicie, czy mam jakieś sznse na prawo na UW z takimi wynikami:

Historia: podst. 50% rozszerz. 84%
WOS: podst. 86% i rozszerz. 64%
Angielski: podst 100%
Obserwuj wątek
    • Gość: pff Re: prawo na UW? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.06, 23:51
      spokojnie!
    • Gość: ola Re: prawo na UW? IP: *.chello.pl 17.05.06, 10:43
      szanse zawsze jakieś są.. poczekaj na właściwy wynik :)
    • Gość: kandydatka Re: prawo na UW? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.05.06, 11:48
      wiesz co ja mam podbne wyniki przewidywalne i boje się że to może być za mało
      angol podstawa 90%
      historia podstawa 60% rozszerzenie 75%
      wos podstawa 90% rozszerzenie 80%
      miejmy nadzieje że jednak nam się uda, a jak tam wy pozostali kandydaci
      • Gość: mic87 Re: prawo na UW? IP: *.tom / 83.17.33.* 18.05.06, 13:14
        jak Ty policzylas rozszerzone? tez chce to zrobic ale mi nie wychodzi;)
    • Gość: piotrek Re: prawo na UW? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:55
      ja hist 67, wos 84, ang koło 90
      roz nie mam pojęcia, zależy od klucza, nastawiam się już powoli na zbieranie
      kasy na wieczorowe
      • Gość: budżi Re: prawo na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 13:19
        ja bede miala podobne wyniki z historii podstawowej jakies 75- 80 gora, wos
        ponad 80,a ang ponad 90 i watpie zebym sie dostala. rozszerzonych nie liczylam
        bo nie wiem jak beda to oceniac :) ale dawno sie pozegnalam z nadziejami na
        dzienne, wiec moze sie spotkamy na wieczorowych :)pzdr
    • Gość: laureatka Re: prawo na UW? IP: *.ikomnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:58
      pozdrowienia dla wszystkich którze bez egzaminów dostaną się na UW :)
      • Gość: wykładowca Re: prawo na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 23:46
        Gość portalu: laureatka napisał(a):

> pozdrowienia dla wszystkich którze bez egzaminów dostaną się na UW :)

może sobie pójdź gdzieś daleko i wyślij sobie kartkę z gratulacjami. i nie
        wracaj przeczytać. nie wracaj.
        • Gość: laureatka Re: prawo na UW? IP: *.ikomnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 10:48
          hehehehe :P wróciłam ;P [zazdrość bardzo brzydka cecha oj. bardzo :P]
    • prodir Re: prawo na UW? 17.05.06, 20:27
      Ciekawe jest to wasze wycenianie rozszerzen z wypracowaniami. Oby potem nie zabolalo.
      • Gość: lukasz Re: prawo na UW? IP: *.parkitka.prenet.pl 17.05.06, 20:40
        o tak zeby czasmi nie zabolalo,dostaniecie swiadectwa to wtedy bedziecie
        zadawac takie pytania.heh
      • Gość: mic87 Re: prawo na UW? IP: *.tom / 83.16.174.* 18.05.06, 13:00
        no właśnie jak oni to wyliczają?! tez chcialbym tak umiec;)
    • Gość: bolq Re: prawo na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 00:03
      szczerze to takie sobie te wyniki ;) ja bede miec pewno podobne z ta roznica ze
      historia podst okolo 90% (siadly mi pytania) i sie boje czy sie na UMCS na
      prawo dostane a co dopiero takie topy jak UW czy UJ...
      • Gość: lukasz Re: prawo na UW? IP: *.parkitka.prenet.pl 18.05.06, 00:37
        O milo ktos na UMCS:) ja poprawialem roz z histy tylko:) a tak to mam 80/86
        hista 80/ roz.sie zobaczy,w zeszlym roku przyjmowali od 127,5 wiec nie bylo tak
        ciezko:) a ciakwe jak teraz??140??wiecej?
        • Gość: kandydatka Re: prawo na UW? IP: *.olsztyn.mm.pl 18.05.06, 08:52
          Wiecie co pytałam się jakiegoś chłopaka z forum, który studiuje prawo na UW, ze
          z takimi wynikami sie powinnam spokojnie dostać, bo w zeszłym roku z podobnymi
          wynikami byli w 1 setce. mam nadzieje więc, że będzie dobrze.
          • Gość: betka Re: prawo na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 09:05
            Ale w zeszłym roku był test, więc trudno tą rekrutację porównywać. Na teście
            można było sporo nadrobić lub stracić, a teraz go nie będzie. A na liczenie
            punktów z matury szczególnie rozszerzonej, to po doświadczeniach zeszłorocznych
            mogę powiedzieć, że sporo za wcześnie.
            • Gość: budzi Re: prawo na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 13:26
              ostrzegam! nie liczcie rozszerzonych matur, bo nie ma kluczy jeszcze, a mozna
              sie rozczarowac...
          • Gość: dobrawa Re: prawo na UW? IP: *.ikomnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 10:51
            rok temu były egzaminy jeszcze. a teraz nie ma. i w sumie to chyba nie wiadomo
            czy to dobrze czy źle :( jak myślicie?
            • Gość: budzi Re: prawo na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 13:24
              masz racje, ja znam osobe ktora miala z hist w zeszlym roku ok 60 podst,
              rozszerzona ponad 30 niewiele i sie dostala dzieki egzaminom, a teraz nie wiem
              jak bedzie, ja dla spkoju na wieczorowe sie juz dzisiaj wybierami bede
              poprawiac za rok zeby sie ewentualnie po roku na dzienne przeniesc :)
              • Gość: dobrawa Re: prawo na UW? IP: *.ikomnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:15
                tak to jest ... moja przyjaciółka miała około 80 ze wszystkiego i przez egzamin
                zabrakło 3 punkty :(
                • Gość: budzi Re: prawo na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:22
                  wiesz, mysle jednak, że niektórzy zaplacili i dlatego sie dostali, bo nie
                  wierze ze osoba ktora z rozszerzonego miala ok 30 pkt sie o tak dostala ...
    • Gość: kandydatka Re: prawo na UW? IP: *.olsztyn.mm.pl 18.05.06, 12:29
      Wiesz sama nie wiem, ale to chyba nie znaczy, ze jedyną szansa na dostanie się
      jest 90 bądź 85% z każdego wymaganego przedtmiotu i na każdym poziomie. Chyba
      jesli na prawie na UW jest 400 miejsc, a pamietajmy ze sa jeszcze inne uczelnie
      to wszyscy z tej listy nie są az takimi geniuszami. Sama nie wiem
    • Gość: mic87 Re: prawo na UW? IP: *.tom / 83.17.33.* 18.05.06, 13:10
      jak Ty te rozszerzone liczysz? przecież nie ma jeszcze klucza zadnego.
    • Gość: ha Re: prawo na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:24
      jak liczysz pkt z roszerzonego?? bo nurtuje mnie pytanie jak? skoro nie ma
      kluczy jescze z CKE!! nie przelicz sie!
      • Gość: kasia Re: prawo na UW? IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 15:49
        bo niestety niektorym wydaje sie ze napisanie wypracowania z historii jest
        rownie latwe jak napisanie wypracowania z polskiego. ja tez sie na poczatku
        ucieszylam ze fajny temat i dobrze mi poszlo, ale poczytalam sobie wypowiedzi
        zeszlorocznych maturzystow, ktorym wydawalo sie ze beda miec po 80% z
        rozszerzonej a potem sie okazywalo ze za wypracowanie dostawali po 3 punkty...
        i juz sie nie ciesze, tylko sie boje bo wiem ze na uw ida najlepsi. a ja chyba
        do nich nie naleze, niestety.
        • Gość: kandydatka Re: prawo na UW? IP: *.olsztyn.mm.pl 18.05.06, 15:53
          Tak się składa, ze ja np. z wypracowania licze sobie 10 punktów, a gdybym była
          taka pewna swego to bym z 17 policzyła albo więcej. Poza tym ten watek chociaz
          nie przezemnie zaczęty to koncentruje się na pytaniu czy trzeba z wszystkiego
          osiągnąć po 85-90 procent zeby się dostac ja mam nadzieje uzyksac przeczącą
          odpowiedź.
          • Gość: kasia Re: prawo na UW? IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 15:58
            z tego co slyszalam, to wlasnie okolo 85% z podstawowej i przynajmniej 60 paru
            z rozszerzonej bylo wymagane w zeszlym roku, zeby dostac sie na uw. ale wtedy
            byly jeszcze testy predyspozycji. wiec, niestety, obawiam sie ze w tym roku
            kolo 90% nawet moze byc norma jesli ktos stara sie dostac na uw. zwlaszcza, ze
            czytajac wypowiedzi wiekszosci osob na tym forum, to wyniki powyzej 80%
            zdarzaja sie bardzo czesto
            • Gość: też kasia Re: prawo na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 00:55
              Oj nie wierz ludziom, którzy piszą na forum ;) Gdybym chciała podbudować swoje
              ego to też bym stwierdziła, ze mam 95% z podstawy, 92% z rozszerzenia i tak ze
              wszystkich przedmiotów :P I nie miałabyś żadnych podstaw, żeby mi nie
              wierzyć ;) Więc spokojnie, wielu forumowych "geniuszy" będzie bardzo
              zaskoczonych dostając świadectwo maturalne ze średnią 60% lub mniej :) A na
              studia zawsze warto zdawać i nie ma się co martwić - jeśli nie przyjmą Cię na
              prawo na UW to zawsze zostaje wiele innych uczelni/kierunków/możliwości :)
              Pozdrawiam :)
    • Gość: sdg Re: prawo na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:36
    • Gość: rocznik 87 Re: prawo na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 12:45
      ja ide na prawo na UW choć jestem z WLKP- mam szanse bo mam po 100% z obu
      poziomów z hipy (finalista OH), pewnie 100% z podts z ang (mialem 98 z probnej
      a i teraz liczylem to raczej wszystko dobrze) oraz około 90% z podtsawy z wosu
      (podtsawe mozna sobie jeszcze mniej wiecej policzyc na podstaiwe tych kijowych
      przyladowych odpowiedzi) oraz licze ze minimum 50% z wosu rozszerz (przyznam ze
      ciezko sobie rozsz wos policzyc bez modelu ale tylko ostroznie moge przyjac a
      itak na 50 nie licze lecz wiecej). Wiec z taka punktacją miałbym spore sznase
      bo okolo 88-90% pkt potzreebnych na UW (jesli przyjac calosc punkto z 5
      poziomow jako 100%- wtedy 5% z matury = 1% /100% potrzebnych- wszystkie poziomy
      sa rownorzedne) (mozna takze przyjac algorytm utworzony przez UW czyli claosc
      to 350)
    • Gość: ka Re: prawo na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 13:50
      nie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka