kredkova 17.05.06, 10:34 hej!! ciekawi mnie,czy ktos z was bedzie na UMK startowal-i jesli tak,to czy orientujecie sie,jak w tamtym roku progi wygladaly?? pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ala Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 12:45 ja chcialabym na socjologie,ale slyszalam,ze w zeszlym roku niezla sieka byla...to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja20 Re: ktoś na UMK ?? IP: *.tvk.torun.pl 17.05.06, 13:27 byla, progi byly kosmiczne, bo czworke ze starej matury przeliczali na 80% nowej, w zwiazku z tym na niektorych kierunkach przed odwolaniami nie bylo ani jednej osoby z nowa matura. w tym roku dla starych matur beda egzaminy, wiec progi powinny sie unormowac. Ja skladamna historie i etnologie Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 17.05.06, 14:12 oo,czyli to prawda co do roku ubieglego...noo,ale ja mam nadzieje,ze bedzie tak,jak mowisz i te progi jakos normalnie beda wygladac... ja bede skladac na socjologie,mam nadzieje,ze sie uda...z tego co widze,to masa ludzi tutaj bedzie skladac na prawo...licze,ze w tej sytuacji socjo nie bedzie taka oblegana...ha,pewnie marzenie scietej glowy:// bede jeszcze do Bydgoszczy na politologie skladac,zobaczymy...:) JA20,a jak wyniki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja20 Re: ktoś na UMK ?? IP: *.tvk.torun.pl 17.05.06, 15:22 szczerze mowiac niespecjalne: polski 70%, z rozszerzonej bedzie z 50-60% (podstawe pisalam w zeszlym roku, rozszerzenie teraz) angielski - 98 i 88% historia- ~80% (ale napewno nie mniej, bo tyle juz mam na swiadectwie z zeszlego razu:)) i ~70% (j.w.) wos 80 i 62% A Twoje? Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 17.05.06, 16:16 ejj,niezle te twoje wyniki sa,czego chcesz;)) ja licze mniej wiecej tak: polski podst~~84% rozsz moze 70-80 angol podst 84 w najlepszym przypadku:/( zachcialo mi sie wirowac slownictwem://) wos podst ~90% rozsz moze 70-80% ale wszystko zalezy od tych smiesznych kluczy... za mna juz ustny polak -18 pkt ,jeszcze angol zostal i bede mogla przestac martwic sie matura,a zaczac lapac schizy na puncie wynikow i studiow;) aha,to ty drugi raz startujesz?:) to pewnie wiesz,ile pkt przypadalo w tamtym roku na prog? i ilu bylo mniej wiecej chetnych? aa,i jak to jest,jak np jest napisane,ze licza polski podst+jezyk podst+ dodatkowy i tam sa dwa poziomy zaznaczone,z ta stednia wazona? licze obydwa czy tylko jeden? matko,sorry za te pytania,ale wydaje mi sie,ze nieco bardziej oswiecona jestes niz ja:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja20 Re: ktoś na UMK ?? IP: *.tvk.torun.pl 17.05.06, 16:30 niestety, nie pamietam progu na socjologie w zeszlym roku, pamietam, ze na prawo bylo albo 88 albo 90-kilka:), archeo - 76,5; historia-73 schemat masz bardzo prosty: % z polskiegox0,2+% z angielskiegox0,2+% z przedmiotu dodatkowego z podstawyx0,3+przedmiot dodatkowy rozszerzonyx0,3=ilestam punktow (maksymalnie 100). przykład? 84x0,2+84x0,2+90x0,3+80x0,3=2(16,8)+27+24=84,6, czyli super!!!! Dziwne, ze nie licza Wam rozszerzenia z polskiego i angielskiego. Jesli masz wiecej pytan, to pytaj, sluze odpowiedzia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja20 Re: ktoś na UMK ?? IP: *.tvk.torun.pl 17.05.06, 16:32 btw- skad jestes?:) Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 17.05.06, 16:35 ehh,czyli niezle by bylo,gdyby te wyniki,ktore tak sobie przewiduje tak wypadly...ehh<marzyciel>:)) licze jeszcze na to,ze jesli zrobia odsiew dla tych "starych" maturzystow,to bedzie latwiej jeszcze..oby:) a jestem z Konina,tzn z okolic...nie wiem,czy sie orientujesz,gdzie to;) a Ty? sam Torun??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja20 Re: ktoś na UMK ?? IP: *.tvk.torun.pl 17.05.06, 16:39 mniej wiecej sie orientuje:) ja rodowita torunianka:) co do starych maturzystow- no coz, powiedzmy sobie, szczerze, jesli ktos sie nie dostal w zeszlym roku, to w tym roku nie dostanie sie tym bardziej, wiec raczej konkurencji tej ekipy w tym roku nie musimy sie bac. Wyniki napewno beda tak dobre, moze nawet lepsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 17.05.06, 20:09 eh,szczesciaro;) Torun sliczny jest,a noca to juz w ogole Kraka przypomina...:) hihi,to moze zlosliwe,ale fakt,tez mi sie wydaje,ze w tym roku ci ze stara matura latwo miec nie beda...wiec ,przy odrobinie szczescia,uda sie nam obu;) co do wynikow...ehh,gdyby byly lepsze,to juz w ogole byloby miodzio:)) hihi,jakby co,to jest moj nr gg: 2475877 bo widze,ze tylko my dwie na UMK...to chyba zbyt piekne,zeby bylo prawdziwe;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja20 Re: ktoś na UMK ?? IP: *.tvk.torun.pl 17.05.06, 21:47 mam nadzieje, ze tylko my dwie i nikt wiecej:D dzieki za numer gg, napewno kiedys sie odezwe:) Niestety nigdy nie bylam w Koninie, wiec nie moge zrewanzowac sie komplementem odnosnie urody tego miasta:( ale napewno kiedys nadrobie;) Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 17.05.06, 21:54 haha,a to dopiero by bylo,dwie baby na calym roku<lol2> ale wydaje mi sie,ze tutaj wiecej osob na UMK,tlyko tak sie maskuja,cobysmy nie wiedzieli,ilu nas naprawde;))' a Konin...ee,urodziwy nie jest,wiec trzeba sie ewakuowac,a studia sa ku temu swietnym pretekstem:D w kazdym razie mam nadzieje,ze jakos uda nam sie dostac,ehh...oby te progi nie byly kosmiczne,oby te progi nie byly kosmiczne... juz zaczynam panikowac;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 15:24 oj startujem :D Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 18.05.06, 19:17 to powiedzcie ino na co i co wiecie o rekturacji z roku ubieglego;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:46 na prawo sie wybieram tiaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelop Re: ktoś na UMK ?? IP: 80.54.168.* 18.05.06, 20:53 no ja tez na prawo i ile myslicie bedzie próg??:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:55 toc chyba nie taki duzy jak rok temu a bylo chyba 88 mysle ze jakies moze 75 mam nadzieje :D :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelop Re: ktoś na UMK ?? IP: 80.54.168.* 18.05.06, 21:11 hehehe nie przesadzaj chyba tak bardzo nie spadnie!:> w sumie to nie bedzie chyba tyle staro maturzystow!:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:36 chlopaku wtedy to sie z nowomaturzystow tylko naprawde wymiatacze dotali a staroobrzedowcow raskolnikow jednych bylo zatrzesienie, a poza tym zwaz ze sie na angolu siciaganiu duzo wylozylo i hista tez marnie poszla wielu takze przewiduje znaczne obnizenie poza tym wielu pomysli ojejej jak tak trudno bylo rok temu to ja nie proboje nawet :P Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 18.05.06, 21:44 a mi sie wydaje,ze progi moga spac i to calkiem sporo...bo dla starych maturzystow beda teraz te egzamy,a do tego trzeba wziac pod uwage,ze sporo osob moze oblac angola(ci,ktorzy sciagali) do tego historia poszla dosyc slabo najwidoczniej,wiec jesli ktos nie zdawal czegos dodatkowo to moze miec ciezko ...matma tez chyba cinko...a polak...no coz,niewielu sie "chlopow" spodziewalo... haha,takie typowania robie,moge sie mylic,ale moge tez miec w niektrych kwestiach racje;) wcale bym sie nie obrazila,szczerze mowiac;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:48 toc trza patrzec z optymizmem:PP Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 18.05.06, 21:50 a masz racje,racje wielka:D i widze,ze tez sie w typowanki bawisz;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:06 a bawie sie co tam mlody jestem to trza sie bawic:P nie no ale serio toc dobrej mysli jestem, widze co sie dzialo po angolu po hiscie i wogle jaki nastroj i wnioski jakies tam wyciagam a jutro ustny polak mam (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 18.05.06, 22:13 a jak;) jakies rozrywki trza sobie zapewniac:) a polakiem sie nie przejmuj,ja sie zaczelam uczyc prez dzien przed,nawet niecaly,i wykosilam 18 pkt...i to dlatego,ze zapomnialam,gdzie wokulski mial sklep<lol2> ja juz wlasciwie po wszystkim jestem,tylko angol ustny mi zostal na 26..tylko nie wiem,co z tym w koncu bedzie,bo boski Roman jakis dzien wolny wymyslil czy cos...ehh,nie ma to jak panstwo koscielne,sic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: ktoś na UMK ?? IP: 80.54.168.* 18.05.06, 22:15 macie racje!:) mam nadzije, ze próg spadnie gdzieś poniżej 80! to wtedy moze bede mial jakies szanse!:> angol mam koło 100% hista koło 75% a polak nie wiem ale zbyt dużo nie licze!:> PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:16 toc sie nie przejmuje tez dzisiaj dopiero zaczalem sie uczyc:P angol ustny tez przede mna ale to juz bedzie looz raczej, jutro sie skonczy sezon maturalny dla mnie tak naprawde:P z girtychem ciekawe jak to sie rozkreci pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 18.05.06, 22:25 a nie przejmuj,zmartwienia pieknosci szkodza;)bydzie dobrze,ja ci to mowie:] ja sezon koncze dopiero za tydzien,ale tak nieformalnie juz jutro ide swietowac sukces hm..kolegow:D bolek,to niezle te wyniki bedziesz mial,a na co sie rzucasz?tez na prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: ktoś na UMK ?? IP: 80.54.168.* 19.05.06, 09:18 no cały czas myśle o tym, aby składać na prawo!:> ale po zeszłorocznym progu troche się podłamałem!:> w sumie to zdawałem też WOS więc może bede mial troszke wiećej z WOSu a z tego co na stonce UWM widziałem to WOS tez punktują!:> więc zobacze co mi lepiej pójdzie!:> no ale niestety polski mi zapewne strasznie obniży średnią!:> i to pewnie bardzo!:> je..e klucze odpowiedzi!:( a tak po za tym to mam pytanie, czy jaki jest termin żeby zawieśc papiery itd.?:> i czy nie można jakoś pocztą ich wysłać?:> bo mnie z Częstochowy zabardzo się tam jechać nie chce!:D heh choć w sumie moge jechać to odrazu zrobie sobie kilka dni wakacji nad jeziorami!:D PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 19.05.06, 11:26 ejj,Bolek ,to ty w koncu do Torunia czy Olsztyna?bo ja juz nie wiem,napisales UWM a my tu o UMK...no ale dobra,jeden pies;)) na stronie UMK wyczytalam,ze na jednolite magisterskie papiery trzeba do 20 lipca zlozyc...i najwyrazniej trzeba je tam osobiscie dostarczyc,bo nic o poczcie nie wspominaja ale mozna tam druczek sciagnac,ten kwestionariusz smiszny,wiec pojedziesz sobie raz,a nie pińcet,jakby co;) a czemu polskim sie lamiesz?az tak zle?i w ogole,jak z wosu liczysz i z innych? A powie mi ktos w koncu,jak to w ubieglym na socjo bylo?jaki próg?laaadnie prosze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: ktoś na UMK ?? IP: 80.54.168.* 19.05.06, 15:02 przepraszam Was!:P ale mi się powaliło wszystko!:) hehehe zaspany chyba byłem jak tu pisałem!:) myslałem o UWM a nie o UMK!:> nie zdawalem polaka rozszerzonego i mialbym w Toruniu juz na wstępie punkty w plecy do innych ludzi!:> zobacze tylko jakie bede mial wyniki i wtedy zdecyduje bo teraz to jest takie gadanie przed obiadem!:) choć sam lubie troche pospekulować!:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:15 nie ma to jak troche pospekulowac :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: ktoś na UMK ?? IP: 80.54.168.* 19.05.06, 20:32 jak ja to zawsze mówie:"dobra spekulacja nie jest zła":D hhehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 07:49 ten post jest po to zeby znów wskoczyło na górę :P Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 20.05.06, 09:29 no...to sobie wczoraj zabalowalam...mam nadzieje,ze nie przedwczesnie:D i tez podbijam,moze mi ktos w koncu powie,jak to wygladalo...no i sie zglosi ktos dodatkowy,bo to niemozliwe jest,zeby wszyscy na UAM na prawo sie rzucali- samo czytanie postow ludzi ,ktorzy tam startuja boli;) no...ale jesli nie...to bedziemy malym rocznikiem,czy jak to sie tam na studiach zowie;) Odpowiedz Link Zgłoś
myszkaa8 Re: ktoś na UMK ?? 18.05.06, 19:18 Gość portalu: ja20 napisał(a): > byla, progi byly kosmiczne, bo czworke ze starej matury przeliczali na 80% > nowej, w zwiazku z tym na niektorych kierunkach przed odwolaniami nie bylo ani > jednej osoby z nowa matura. > w tym roku dla starych matur beda egzaminy, wiec progi powinny sie unormowac. Ja > skladamna historie i etnologie A ile procent spodziewasz sie z historii ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja20 Re: ktoś na UMK ?? IP: *.tvk.torun.pl 18.05.06, 23:22 >historia- ~80% (ale napewno nie mniej, bo tyle juz mam na swiadectwie z zeszlego >razu:)) i ~70% (j.w.) wydaje mi sie, ze podstawe o kilka punktow moglam poprawic, ale nigdy nic nie wiadomo, w sumie dobrze by bylo, bo wynik bez rewelacji a co? tez sie wybierasz?:) jak u Ciebie z punktacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonextgo Re: ktoś na UMK ?? IP: *.chello.pl 19.05.06, 18:40 Ja się wybieram na UMK na CM w bydzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *.*.* Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 17:38 juz chyba nikt :P Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 21.05.06, 18:24 łee nooo,myslalam,ze tutaj szal skarpetek bedzie,a tu nic...najwyrazniej wszyscy na UAM sie rzucaja... no no,nie powiem,zeby mi to specjalnie przy rekrutacji przeszkadzalo;) Odpowiedz Link Zgłoś
aggr3sor Re: ktoś na UMK ?? 22.05.06, 13:16 Nie liczcie na to, ze prg tak drastycznie spadnie ;) Moim zdaniem bedzie kolo 85 pkt (na prawo). Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 22.05.06, 14:13 taaakk,ale ja np na prawo nie startuje,tylko na socjologie...wiadomo,nie mozna sie spodziewac ze uniwerki zaczna przyjmowac wszystkich jak leci,ale w porownaniu z rokiem ubieglym i wprowadzeniem testow dla tych ze stara matura moze byc ciut lzej... a moze ty wiesz,jak bylo z socjo w ubieglym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:56 sie tam znasz :P spadnie ci o 3 punkty tylko?? widze ze zycia biedny nie znasz.. spadnie i to o hohohohoho ze hej wyliczyles ze masz 86 i piszesz ze bedzie prog 85 co? nie no zarty :P ale mowie spasc musi bardziej i spadnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
violatress Re: ktoś na UMK ?? 22.05.06, 21:54 tez wydaje mi sie, ze nie spadnie o 10 pkt, wlasnie tak do 84-85. Nie pytajcie o racjonalne przeslanki - takie mam przeczucie i juz;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:23 eh wy i te wasze przeczucia :P czy nikt optymistycznie mnie nie poprze juz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 22.05.06, 23:04 Gość portalu: asurbanipal napisał(a): > eh wy i te wasze przeczucia :P > czy nikt optymistycznie mnie nie poprze juz? > > :) ja cie popre dzieciok;) nie wiem,ale jakos tak czujke mam,ze nie bedzie tak zle w tym roku...mam nadzieje,ze to nie tlyko moja chora wyobraznia ,wg "matura i chcec szczera" ,nie tam,ze sobie wkrecam czy cos,ale...trza wierzyc,ze bedzie ok,no nie?:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: ktoś na UMK ?? IP: 217.96.125.* 22.05.06, 23:13 Niech mi ktoś jasno i przejrzyście napisze jak się oblicza te pkty.. bo mam z tym jakieś problemy ;p Języki liczyć podstawe x 0.2 czy rozszerzenie x0.2,a moze jedno i drugie? historia x0.4 obojetnie czy to podstawa czy rozszerzenie (co lepiej poszlo??) Pomocy bo ja głupieje! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 22.05.06, 23:21 liczysz tak,jak masz ujete na stronie,wytluamcze ci na przykladzie socjo,hehe;) bierzesz tylko te,ktore masz wyszczegolnione,np tam liczy sie tlyko pol podst,jezyk podst i dodatkowy przedmiot podst+rozszerzenie:) i to wszystko sobie mnozysz i sumujesz... mam nadzieje,ze pomoglam jakos... btw,na co startujesz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: ktoś na UMK ?? IP: 217.96.125.* 22.05.06, 23:24 Rany nie dość ,że głupieje to ślepnę ;p moje pytanie dotyczy prawa,jak obliczyć sobie punkty? Chcę się upewnić..Widzę tabelkę ;p ale nie wiem czy dobrze liczę . Wobec tego proszę o pomoc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 22.05.06, 23:30 ok,widzialam ta tabelke:) to teraz tak: liczysz wszystko na wszystkich poziomach:)z tym,ze podst z danego przedmiotu liczysz tak,jak on ma to okreslone ,tzn mnozysz np polak 0,20 ,rozsz z niego tak samo,i tak dalej z kazdym przedmiotem,ktory zdawalas:) pozniej sobie to sumujesz i juz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: ktoś na UMK ?? IP: 217.96.125.* 22.05.06, 23:37 To jednak chyba ze mną nie tak najgorzej ;)To jeśli nie oślepłam z historii biorą pod uwagę wyższy wynik x 0,40. Jeśli moje wyniki będą "w porządku"to złożę na prawo. Dzięki za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniś Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:49 tak sie sklada ze jestem z torunia i troche sie orientuje!progi wysokie i chetniej chyba zamiiejscowych przyjmuja niz toruniakow!ja skladam na umk na euripeistyke i tak awaryjnie na ktoras z filologii: balkanska, slowianska lub italistyke!ale skladam tez na ae do poznania1tam nie biora pod uwage polskiegowiec mam wieksze szanse!pozdr i zapraszm na studia do torunia!tu jest za....biscie jesli chodzio studenckie zycie! Odpowiedz Link Zgłoś
kredkova Re: ktoś na UMK ?? 23.05.06, 12:30 hm...a coz to za tendencja z przyjmowaniem zajmiejscowych?? cos jak kiedys byly punkty za pochodzenie ,znaczy sie,jestes z PGR i juz masz na wstepie latwiej?:D hehe,zartuje,no ale to dziwne jest;) ja wlasnie niewiele wiem o zyciu Toruniu,a chcialabvym wiecej,bo co tu ukrywac,pieciu lat w ksiazkach siedziec nie zamierzam:D jesli mozesz i masz ochote,to nam zdaj jakas relacje,co i jak wyglada;) a jesli bys cos wiedziala o Bydgoszczy(w koncu to niedaleko) to juz w ogole bylby raj;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar. Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:37 hej:))))))ja chce iść na biologie. nie znacie moze progów na nią. PROSZE moje gg: 2412838, bo rzadko na forum bywam Odpowiedz Link Zgłoś