Dodaj do ulubionych

ktoś na UMK ??

17.05.06, 10:34
hej!! ciekawi mnie,czy ktos z was bedzie na UMK startowal-i jesli tak,to czy
orientujecie sie,jak w tamtym roku progi wygladaly??

pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 12:45
      ja chcialabym na socjologie,ale slyszalam,ze w zeszlym roku niezla sieka
      byla...to prawda?
      • Gość: ja20 Re: ktoś na UMK ?? IP: *.tvk.torun.pl 17.05.06, 13:27
        byla, progi byly kosmiczne, bo czworke ze starej matury przeliczali na 80%
        nowej, w zwiazku z tym na niektorych kierunkach przed odwolaniami nie bylo ani
        jednej osoby z nowa matura.
        w tym roku dla starych matur beda egzaminy, wiec progi powinny sie unormowac. Ja
        skladamna historie i etnologie
        • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 17.05.06, 14:12
          oo,czyli to prawda co do roku ubieglego...noo,ale ja mam nadzieje,ze bedzie
          tak,jak mowisz i te progi jakos normalnie beda wygladac...
          ja bede skladac na socjologie,mam nadzieje,ze sie uda...z tego co widze,to
          masa ludzi tutaj bedzie skladac na prawo...licze,ze w tej sytuacji socjo nie
          bedzie taka oblegana...ha,pewnie marzenie scietej glowy://
          bede jeszcze do Bydgoszczy na politologie skladac,zobaczymy...:)
          JA20,a jak wyniki?:)
          • Gość: ja20 Re: ktoś na UMK ?? IP: *.tvk.torun.pl 17.05.06, 15:22
            szczerze mowiac niespecjalne:
            polski 70%, z rozszerzonej bedzie z 50-60% (podstawe pisalam w zeszlym roku,
            rozszerzenie teraz)
            angielski - 98 i 88%
            historia- ~80% (ale napewno nie mniej, bo tyle juz mam na swiadectwie z zeszlego
            razu:)) i ~70% (j.w.)
            wos 80 i 62%

A Twoje?

• kredkova Re: ktoś na UMK ?? 17.05.06, 16:16
              ejj,niezle te twoje wyniki sa,czego chcesz;))

ja licze mniej wiecej tak:
              polski podst~~84% rozsz moze 70-80
              angol podst 84 w najlepszym przypadku:/( zachcialo mi sie wirowac
              slownictwem://)
              wos podst ~90% rozsz moze 70-80%
              ale wszystko zalezy od tych smiesznych kluczy...
              za mna juz ustny polak -18 pkt ,jeszcze angol zostal i bede mogla przestac
              martwic sie matura,a zaczac lapac schizy na puncie wynikow i studiow;)

aha,to ty drugi raz startujesz?:) to pewnie wiesz,ile pkt przypadalo w tamtym
              roku na prog? i ilu bylo mniej wiecej chetnych? aa,i jak to jest,jak np jest
              napisane,ze licza polski podst+jezyk podst+ dodatkowy i tam sa dwa poziomy
              zaznaczone,z ta stednia wazona? licze obydwa czy tylko jeden?
              matko,sorry za te pytania,ale wydaje mi sie,ze nieco bardziej oswiecona jestes
              niz ja:D
              • Gość: ja20 Re: ktoś na UMK ?? IP: *.tvk.torun.pl 17.05.06, 16:30
                niestety, nie pamietam progu na socjologie w zeszlym roku, pamietam, ze na prawo
                bylo albo 88 albo 90-kilka:), archeo - 76,5; historia-73
                schemat masz bardzo prosty:
                % z polskiegox0,2+% z angielskiegox0,2+% z przedmiotu dodatkowego z
                podstawyx0,3+przedmiot dodatkowy rozszerzonyx0,3=ilestam punktow (maksymalnie 100).
                przykład? 84x0,2+84x0,2+90x0,3+80x0,3=2(16,8)+27+24=84,6, czyli super!!!!

Dziwne, ze nie licza Wam rozszerzenia z polskiego i angielskiego.
                Jesli masz wiecej pytan, to pytaj, sluze odpowiedzia:)
                • Gość: ja20 Re: ktoś na UMK ?? IP: *.tvk.torun.pl 17.05.06, 16:32
                  btw- skad jestes?:)
                  • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 17.05.06, 16:35
                    ehh,czyli niezle by bylo,gdyby te wyniki,ktore tak sobie przewiduje tak
                    wypadly...ehh<marzyciel>:))
                    licze jeszcze na to,ze jesli zrobia odsiew dla tych "starych" maturzystow,to
                    bedzie latwiej jeszcze..oby:)
                    a jestem z Konina,tzn z okolic...nie wiem,czy sie orientujesz,gdzie to;) a Ty?
                    sam Torun??:)
                    • Gość: ja20 Re: ktoś na UMK ?? IP: *.tvk.torun.pl 17.05.06, 16:39
                      mniej wiecej sie orientuje:) ja rodowita torunianka:)

co do starych maturzystow- no coz, powiedzmy sobie, szczerze, jesli ktos sie nie
                      dostal w zeszlym roku, to w tym roku nie dostanie sie tym bardziej, wiec raczej
                      konkurencji tej ekipy w tym roku nie musimy sie bac.

Wyniki napewno beda tak dobre, moze nawet lepsze:)
                      • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 17.05.06, 20:09
                        eh,szczesciaro;) Torun sliczny jest,a noca to juz w ogole Kraka przypomina...:)
                        hihi,to moze zlosliwe,ale fakt,tez mi sie wydaje,ze w tym roku ci ze stara
                        matura latwo miec nie beda...wiec ,przy odrobinie szczescia,uda sie nam obu;)
                        co do wynikow...ehh,gdyby byly lepsze,to juz w ogole byloby miodzio:))

hihi,jakby co,to jest moj nr gg: 2475877
                        bo widze,ze tylko my dwie na UMK...to chyba zbyt piekne,zeby bylo prawdziwe;)
                        • Gość: ja20 Re: ktoś na UMK ?? IP: *.tvk.torun.pl 17.05.06, 21:47
                          mam nadzieje, ze tylko my dwie i nikt wiecej:D dzieki za numer gg, napewno
                          kiedys sie odezwe:)

Niestety nigdy nie bylam w Koninie, wiec nie moge zrewanzowac sie komplementem
                          odnosnie urody tego miasta:( ale napewno kiedys nadrobie;)
                          • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 17.05.06, 21:54
                            haha,a to dopiero by bylo,dwie baby na calym roku<lol2>
                            ale wydaje mi sie,ze tutaj wiecej osob na UMK,tlyko tak sie maskuja,cobysmy
                            nie wiedzieli,ilu nas naprawde;))'
                            a Konin...ee,urodziwy nie jest,wiec trzeba sie ewakuowac,a studia sa ku temu
                            swietnym pretekstem:D
                            w kazdym razie mam nadzieje,ze jakos uda nam sie dostac,ehh...oby te progi
                            nie byly kosmiczne,oby te progi nie byly kosmiczne...
                            juz zaczynam panikowac;)
                            • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 18.05.06, 13:51
                              hm...nikt juz na UMK nie startuje??
                              • Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 15:24
                                oj startujem :D
                                • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 18.05.06, 19:17
                                  to powiedzcie ino na co i co wiecie o rekturacji z roku ubieglego;)
                                  • Gość: sfss Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:06
                                    • Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:46
                                      na prawo sie wybieram tiaa
                                      • Gość: jelop Re: ktoś na UMK ?? IP: 80.54.168.* 18.05.06, 20:53
                                        no ja tez na prawo i ile myslicie bedzie próg??:>
                                        • Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:55
                                          toc chyba nie taki duzy jak rok temu a bylo chyba 88
                                          mysle ze jakies moze 75 mam nadzieje :D :P
                                          • Gość: jelop Re: ktoś na UMK ?? IP: 80.54.168.* 18.05.06, 21:11
                                            hehehe nie przesadzaj chyba tak bardzo nie spadnie!:> w sumie to nie bedzie
                                            chyba tyle staro maturzystow!:>
                                            • Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:36
                                              chlopaku wtedy to sie z nowomaturzystow tylko naprawde wymiatacze dotali a
                                              staroobrzedowcow raskolnikow jednych bylo zatrzesienie, a poza tym zwaz ze sie
                                              na angolu siciaganiu duzo wylozylo i hista tez marnie poszla wielu takze
                                              przewiduje znaczne obnizenie
                                              poza tym wielu pomysli ojejej jak tak trudno bylo rok temu to ja nie proboje
                                              nawet
                                              :P
                                            • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 18.05.06, 21:44
                                              a mi sie wydaje,ze progi moga spac i to calkiem sporo...bo dla starych
                                              maturzystow beda teraz te egzamy,a do tego trzeba wziac pod uwage,ze sporo osob
                                              moze oblac angola(ci,ktorzy sciagali) do tego historia poszla dosyc slabo
                                              najwidoczniej,wiec jesli ktos nie zdawal czegos dodatkowo to moze miec
                                              ciezko ...matma tez chyba cinko...a polak...no coz,niewielu sie "chlopow"
                                              spodziewalo...
                                              haha,takie typowania robie,moge sie mylic,ale moge tez miec w niektrych
                                              kwestiach racje;) wcale bym sie nie obrazila,szczerze mowiac;)
                                              • Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:48
                                                toc trza patrzec z optymizmem:PP
                                                • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 18.05.06, 21:50
                                                  a masz racje,racje wielka:D i widze,ze tez sie w typowanki bawisz;))
                                                  • Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:06
                                                    a bawie sie co tam
                                                    mlody jestem to trza sie bawic:P
                                                    nie no ale serio toc dobrej mysli jestem, widze co sie dzialo po angolu po
                                                    hiscie i wogle jaki nastroj i wnioski jakies tam wyciagam

a jutro ustny polak mam (sic!)
                                                  • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 18.05.06, 22:13
                                                    a jak;) jakies rozrywki trza sobie zapewniac:)
                                                    a polakiem sie nie przejmuj,ja sie zaczelam uczyc prez dzien przed,nawet
                                                    niecaly,i wykosilam 18 pkt...i to dlatego,ze zapomnialam,gdzie wokulski mial
                                                    sklep<lol2>
                                                    ja juz wlasciwie po wszystkim jestem,tylko angol ustny mi zostal na 26..tylko
                                                    nie wiem,co z tym w koncu bedzie,bo boski Roman jakis dzien wolny wymyslil czy
                                                    cos...ehh,nie ma to jak panstwo koscielne,sic!
                                                  • Gość: bolek Re: ktoś na UMK ?? IP: 80.54.168.* 18.05.06, 22:15
                                                    macie racje!:) mam nadzije, ze próg spadnie gdzieś poniżej 80! to wtedy moze
                                                    bede mial jakies szanse!:> angol mam koło 100% hista koło 75% a polak nie wiem
                                                    ale zbyt dużo nie licze!:> PZDR
                                                  • Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:16
                                                    toc sie nie przejmuje tez dzisiaj dopiero zaczalem sie uczyc:P
                                                    angol ustny tez przede mna ale to juz bedzie looz raczej, jutro sie skonczy
                                                    sezon maturalny dla mnie tak naprawde:P
                                                    z girtychem ciekawe jak to sie rozkreci

pozdrawiam
                                                  • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 18.05.06, 22:25
                                                    a nie przejmuj,zmartwienia pieknosci szkodza;)bydzie dobrze,ja ci to mowie:]
                                                    ja sezon koncze dopiero za tydzien,ale tak nieformalnie juz jutro ide swietowac
                                                    sukces hm..kolegow:D

bolek,to niezle te wyniki bedziesz mial,a na co sie rzucasz?tez na prawo?
                                                  • Gość: bolek Re: ktoś na UMK ?? IP: 80.54.168.* 19.05.06, 09:18
                                                    no cały czas myśle o tym, aby składać na prawo!:> ale po zeszłorocznym progu
                                                    troche się podłamałem!:> w sumie to zdawałem też WOS więc może bede mial
                                                    troszke wiećej z WOSu a z tego co na stonce UWM widziałem to WOS tez
                                                    punktują!:> więc zobacze co mi lepiej pójdzie!:> no ale niestety polski mi
                                                    zapewne strasznie obniży średnią!:> i to pewnie bardzo!:> je..e klucze
                                                    odpowiedzi!:( a tak po za tym to mam pytanie, czy jaki jest termin żeby zawieśc
                                                    papiery itd.?:> i czy nie można jakoś pocztą ich wysłać?:> bo mnie z
                                                    Częstochowy zabardzo się tam jechać nie chce!:D heh choć w sumie moge jechać to
                                                    odrazu zrobie sobie kilka dni wakacji nad jeziorami!:D PZDR
                                                  • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 19.05.06, 11:26
                                                    ejj,Bolek ,to ty w koncu do Torunia czy Olsztyna?bo ja juz nie wiem,napisales
                                                    UWM a my tu o UMK...no ale dobra,jeden pies;))
                                                    na stronie UMK wyczytalam,ze na jednolite magisterskie papiery trzeba do 20
                                                    lipca zlozyc...i najwyrazniej trzeba je tam osobiscie dostarczyc,bo nic o
                                                    poczcie nie wspominaja
                                                    ale mozna tam druczek sciagnac,ten kwestionariusz smiszny,wiec pojedziesz
                                                    sobie raz,a nie pińcet,jakby co;)
                                                    a czemu polskim sie lamiesz?az tak zle?i w ogole,jak z wosu liczysz i z
                                                    innych?

A powie mi ktos w koncu,jak to w ubieglym na socjo bylo?jaki próg?laaadnie
                                                    prosze:)
                                                  • Gość: bolek Re: ktoś na UMK ?? IP: 80.54.168.* 19.05.06, 15:02
                                                    przepraszam Was!:P ale mi się powaliło wszystko!:) hehehe zaspany chyba byłem
                                                    jak tu pisałem!:) myslałem o UWM a nie o UMK!:> nie zdawalem polaka
                                                    rozszerzonego i mialbym w Toruniu juz na wstępie punkty w plecy do innych
                                                    ludzi!:> zobacze tylko jakie bede mial wyniki i wtedy zdecyduje bo teraz to
                                                    jest takie gadanie przed obiadem!:) choć sam lubie troche pospekulować!:)
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:15
                                                    nie ma to jak troche pospekulowac :P
                                                  • Gość: bolek Re: ktoś na UMK ?? IP: 80.54.168.* 19.05.06, 20:32
                                                    jak ja to zawsze mówie:"dobra spekulacja nie jest zła":D hhehe
                                                  • Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 07:49
                                                    ten post jest po to zeby znów wskoczyło na górę :P
                                                  • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 20.05.06, 09:29
                                                    no...to sobie wczoraj zabalowalam...mam nadzieje,ze nie przedwczesnie:D
                                                    i tez podbijam,moze mi ktos w koncu powie,jak to wygladalo...no i sie zglosi
                                                    ktos dodatkowy,bo to niemozliwe jest,zeby wszyscy na UAM na prawo sie rzucali-
                                                    samo czytanie postow ludzi ,ktorzy tam startuja boli;)
                                                    no...ale jesli nie...to bedziemy malym rocznikiem,czy jak to sie tam na
                                                    studiach zowie;)
        • myszkaa8 Re: ktoś na UMK ?? 18.05.06, 19:18
          Gość portalu: ja20 napisał(a):

> byla, progi byly kosmiczne, bo czworke ze starej matury przeliczali na 80%
          > nowej, w zwiazku z tym na niektorych kierunkach przed odwolaniami nie bylo ani
          > jednej osoby z nowa matura.
          > w tym roku dla starych matur beda egzaminy, wiec progi powinny sie unormowac.
          Ja
          > skladamna historie i etnologie
          A ile procent spodziewasz sie z historii ??
          • Gość: ja20 Re: ktoś na UMK ?? IP: *.tvk.torun.pl 18.05.06, 23:22
            >historia- ~80% (ale napewno nie mniej, bo tyle juz mam na swiadectwie z zeszlego
            >razu:)) i ~70% (j.w.)

wydaje mi sie, ze podstawe o kilka punktow moglam poprawic, ale nigdy nic nie
            wiadomo, w sumie dobrze by bylo, bo wynik bez rewelacji

a co? tez sie wybierasz?:) jak u Ciebie z punktacja?
          • Gość: gonextgo Re: ktoś na UMK ?? IP: *.chello.pl 19.05.06, 18:40
            Ja się wybieram na UMK na CM w bydzi!!!!
            • Gość: *.*.* Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 17:38
              juz chyba nikt :P
              • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 21.05.06, 18:24
                łee nooo,myslalam,ze tutaj szal skarpetek bedzie,a tu nic...najwyrazniej
                wszyscy na UAM sie rzucaja... no no,nie powiem,zeby mi to specjalnie przy
                rekrutacji przeszkadzalo;)
                • aggr3sor Re: ktoś na UMK ?? 22.05.06, 13:16
                  Nie liczcie na to, ze prg tak drastycznie spadnie ;) Moim zdaniem bedzie kolo
                  85 pkt (na prawo).
                  • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 22.05.06, 14:13
                    taaakk,ale ja np na prawo nie startuje,tylko na socjologie...wiadomo,nie mozna
                    sie spodziewac ze uniwerki zaczna przyjmowac wszystkich jak leci,ale w
                    porownaniu z rokiem ubieglym i wprowadzeniem testow dla tych ze stara matura
                    moze byc ciut lzej...
                    a moze ty wiesz,jak bylo z socjo w ubieglym?
                  • Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:56
                    sie tam znasz :P
                    spadnie ci o 3 punkty tylko??
                    widze ze zycia biedny nie znasz.. spadnie i to o hohohohoho ze hej
                    wyliczyles ze masz 86 i piszesz ze bedzie prog 85 co? nie no zarty :P
                    ale mowie spasc musi bardziej i spadnie :)
                    • violatress Re: ktoś na UMK ?? 22.05.06, 21:54
                      tez wydaje mi sie, ze nie spadnie o 10 pkt, wlasnie tak do 84-85. Nie pytajcie o
                      racjonalne przeslanki - takie mam przeczucie i juz;)
                      • Gość: asurbanipal Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:23
                        eh wy i te wasze przeczucia :P
                        czy nikt optymistycznie mnie nie poprze juz?

:)
                        • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 22.05.06, 23:04
                          Gość portalu: asurbanipal napisał(a):

> eh wy i te wasze przeczucia :P
                          > czy nikt optymistycznie mnie nie poprze juz?
                          >
                          > :)

ja cie popre dzieciok;) nie wiem,ale jakos tak czujke mam,ze nie bedzie tak zle
                          w tym roku...mam nadzieje,ze to nie tlyko moja chora wyobraznia ,wg "matura i
                          chcec szczera" ,nie tam,ze sobie wkrecam czy cos,ale...trza wierzyc,ze bedzie
                          ok,no nie?:]
                          • Gość: kora Re: ktoś na UMK ?? IP: 217.96.125.* 22.05.06, 23:13
                            Niech mi ktoś jasno i przejrzyście napisze jak się oblicza te pkty.. bo mam z
                            tym jakieś problemy ;p
                            Języki liczyć podstawe x 0.2 czy rozszerzenie x0.2,a moze jedno i drugie?
                            historia x0.4 obojetnie czy to podstawa czy rozszerzenie (co lepiej poszlo??)
                            Pomocy bo ja głupieje! :/
                            • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 22.05.06, 23:21
                              liczysz tak,jak masz ujete na stronie,wytluamcze ci na przykladzie socjo,hehe;)
                              bierzesz tylko te,ktore masz wyszczegolnione,np tam liczy sie tlyko pol
                              podst,jezyk podst i dodatkowy przedmiot podst+rozszerzenie:) i to wszystko
                              sobie mnozysz i sumujesz...
                              mam nadzieje,ze pomoglam jakos...
                              btw,na co startujesz?:)
                            • Gość: kora Re: ktoś na UMK ?? IP: 217.96.125.* 22.05.06, 23:24
                              Rany nie dość ,że głupieje to ślepnę ;p
                              moje pytanie dotyczy prawa,jak obliczyć sobie punkty? Chcę się upewnić..Widzę
                              tabelkę ;p ale nie wiem czy dobrze liczę .
                              Wobec tego proszę o pomoc ;)
                              • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 22.05.06, 23:30
                                ok,widzialam ta tabelke:)
                                to teraz tak:
                                liczysz wszystko na wszystkich poziomach:)z tym,ze podst z danego przedmiotu
                                liczysz tak,jak on ma to okreslone ,tzn mnozysz np polak 0,20 ,rozsz z niego
                                tak samo,i tak dalej z kazdym przedmiotem,ktory zdawalas:) pozniej sobie to
                                sumujesz i juz:)
                                • Gość: kora Re: ktoś na UMK ?? IP: 217.96.125.* 22.05.06, 23:37
                                  To jednak chyba ze mną nie tak najgorzej ;)To jeśli nie oślepłam z historii
                                  biorą pod uwagę wyższy wynik x 0,40.
                                  Jeśli moje wyniki będą "w porządku"to złożę na prawo.
                                  Dzięki za pomoc:)
        • Gość: moniś Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:49
          tak sie sklada ze jestem z torunia i troche sie orientuje!progi wysokie i
          chetniej chyba zamiiejscowych przyjmuja niz toruniakow!ja skladam na umk na
          euripeistyke i tak awaryjnie na ktoras z filologii: balkanska, slowianska lub
          italistyke!ale skladam tez na ae do poznania1tam nie biora pod uwage
          polskiegowiec mam wieksze szanse!pozdr i zapraszm na studia do torunia!tu jest
          za....biscie jesli chodzio studenckie zycie!
          • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 23.05.06, 12:30
            hm...a coz to za tendencja z przyjmowaniem zajmiejscowych?? cos jak kiedys byly
            punkty za pochodzenie ,znaczy sie,jestes z PGR i juz masz na wstepie latwiej?:D
            hehe,zartuje,no ale to dziwne jest;)
            ja wlasnie niewiele wiem o zyciu Toruniu,a chcialabvym wiecej,bo co tu
            ukrywac,pieciu lat w ksiazkach siedziec nie zamierzam:D jesli mozesz i masz
            ochote,to nam zdaj jakas relacje,co i jak wyglada;) a jesli bys cos wiedziala o
            Bydgoszczy(w koncu to niedaleko) to juz w ogole bylby raj;)
    • kredkova Re: ktoś na UMK ?? 24.05.06, 22:51
      up up:)
      • Gość: mar. Re: ktoś na UMK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:37
        hej:))))))ja chce iść na biologie. nie znacie moze progów na nią. PROSZE
        moje gg: 2412838, bo rzadko na forum bywam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka