Dodaj do ulubionych

fizjoterapia

18.05.06, 14:44
czesc chcialabym sie dowiedziec ile trzeba bylo miec w tamtyk roku punktow
aby dostac sie na ten kierunek. Interesuje mnie Am w Warszawie. Jesli ktos
wie prosze o informacje. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tnozyk Re: fizjoterapia 18.05.06, 15:36
      znajoma miala 269 pkt i byla w srodku tabeli przyjetych. pamietaj ze na am wawa
      na fizjo biora pod uwage polski pisemny podst, jezyk obcy ustny podst i biole
      podst, dlatego trak duzo pkt :)
      pozdrawiam
      • Gość: deren Re: fizjoterapia IP: 194.117.241.* 18.05.06, 15:38
        255- w pierwszym naborze.
      • Gość: asienka Re: fizjoterapia IP: *.dziesiata.com / *.dziesiata.com 18.05.06, 16:31
        Heh a ja slyszałam ze aby dostac sie na fizjo AM Wawa to najpierw trzeba miec
        walizke pieniedzy a dopiero pozniej punkty :D hehe ale moze zle slyszałam :DDD
        w każdym razie u mnie na uczelni sa osoby dojezdzające z wawy i takie były ich
        opowiadania :)
      • Gość: hf Re: fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:13
        oooo
    • Gość: sasa Re: fizjoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 18:36
      a do kiedy trzeba skladac na AM waw na fizjoterapie papiery, bo nie moglam tego
      znalesc na stronie uczelni. I moze wiecie co jezeli zdaje ustny rozszerzony?
      • Gość: gaf Re: fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:12
      • tnozyk Re: fizjoterapia 18.05.06, 19:25
        do sasa:
        ja tez zdawalem ustny rozszerzony niestety. mowie niestety dlatego,ze
        przelicznik punktacji jest taki sam dla poziomu rozsz i podst:/ jakbym zdawal
        podst to mialbym 100% na luzie a tak mam tylko 65% z rozsz... to jest bardzo
        nieuczciwe, ale niestety tak jest.

a na stronie Am na pewno jest informacja o terminach skladania papierow,
        rozejzyj sie dobrze!:P

pozdrawiam
    • Gość: Szoferka Re: fizjoterapia IP: *.2-0.pl 19.05.06, 09:09
      A ja z kolei mam trochę inne pytanie..Czy nie wie ktoś kiedy są egzaminy
      sprawnościowe na awf w krakowie??
      • Gość: kabi Re: fizjoterapia IP: *.asta-net.com.pl 19.05.06, 10:20
        a czy to tak trudno wejsc na strone AWF Krakow w dzial REKRUTACJA i dowiedziec
        sie wszystkiego samemu?
        • Gość: Szoferka Re: fizjoterapia IP: *.2-0.pl 19.05.06, 11:55
          Może nie trudno gdyby było tam napisane :]
          • Gość: myosotis_ola Re: fizjoterapia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.06, 13:17
            Czy dobrze rozumiem? Jak mieliście te dwieście ileś punktów to to się liczy po
            prostu procenty i się dodaje? Czyli jak mam 90% z polskiego, 88% z biologii i
            100% z ustnego angielskiego to mam 278 punktów rekrutacyjnych na tą całą
            fizjoterapię? ;) I w ogóle powiedzcie czy ten kierunek to jest jakaś fajna
            sprawa? ;)
            • Gość: asia Re: fizjoterapia IP: *.dziesiata.com / *.dziesiata.com 19.05.06, 14:00
              Kierunek świetny :) wlasnie kończe 1 rok i naprawde mnie on pasjonuje :)fakt że
              jest baaardzo ciężko wytrwac i sie nie wykruszyć bo odpadło na 1 roku średnio
              ok.50 osób :/ nie tylko przez trudne egzaminy jak anatomia(bo test mieliśmy ten
              sam co na egzaminie z anatomii z lekarskiego)ale także przedewszystkim za brak
              predyspozycji i zamiłowania do tego zawodu:)jeśli chcesz w przyszlosci pomagać
              innym, jeśli nie przeraża cie widok czesto na skraju życia dzieci, czy ludzi z
              amputowanymi konczynami którym my mamy za zadanie jak najlepiej pomóc to znaczy
              że sie nadajesz:)obecnie ide na praktyki z tym że po 1 roku jest to 2 tygodnie
              wolontariatu w jakiejs fundacji czy stowarzyszeniu na rzecz ludzi z wszelakimi
              niepełnosprawnosciami i wtedy bede miała okazje powiedziec coś wiecej bo stane
              oko w oko z problemami jakie w przyszłości bede musiała nauczyc sie
              najskuteczniej rozwiązywac:)polecam fizjoterapie jesli naprawde lubisz sie
              uczyc bo to ogrom materiału i odpowiedzialności za człowieka:)powiem ci
              ciekawostke że wiele schorzeń jakie mają ludzie m.in pogłebione wady kregosłupa
              głównie powiększona lordoza powstaje właśnie często po wizycie u
              niekopetentnego fizjoterapeuty!
            • tnozyk Re: fizjoterapia 19.05.06, 14:09
              Do myosotis_ola

z ta punktacja to jest dokladnie tak jak napisalas:)
      • tnozyk Re: fizjoterapia 19.05.06, 14:25
        Do Szoferki:

nie wiem jak szukalas, ze nie znalazlas. ja w chwile znalazlem. jak wół jest
        napisane, ze:

03.07.06 r. do 05.07.06 r. - pływanie, sprawność

:P
        • Gość: Szoferka Re: fizjoterapia IP: *.2-0.pl 19.05.06, 14:47
          A jak rano szukałam to nie było...:(

W każdym razie dzięki wielkie..!
          • Gość: myosotis_ola Re: fizjoterapia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.06, 16:52
            Dzięki za informacje o fizjoterapii i o punktacji rekrutacyjnej... Widzę, że
            jest to kierunek dla ludzi których to pasjonuje. Obawiam się, że nie dałabym
            sobie rady i że to nie do końca jest moje powołanie. A nie chcę chyba zasilić
            grona niekompetentnych fizjoterapeutów. Zastanowie się jeszcze 100razy zanim
            złożę tam swoje papiery... W każdym razie wielkie dzięki za wszelkie
            informacje :)
    • Gość: GEORG Re: fizjoterapia IP: *.ds.awf.wroc.pl 19.05.06, 19:19
      ja koncze 1 ro kna AWF we wro i jest spoko,nie robi sei za wiele, a ludzie tez
      nie odpadaja,chyba ze chca.rekrutacja jest bardzo prosta-100pkt1%=1pkt z
      rozszerzonej matury z bioli,albo fizy albo chemii+30pkt za test
      sprawnosciowy,ktory nie obejmuje plywania i sredni sprawny czlowiek jest w
      stanie zdac go w 100%.jezeli ktos chce sie dobrze bawic i jednoczesnie uczyc
      sie to jest dobry wybor.
      na AM ponoc bardzo mocno klada nacisk na teorie a na AWF z kolei bardziej na
      praktyke-moze ma to zwiazek z tym,ze fizjo jest zwiazana z ruchem,ktorego na
      AWF jest wiecej,ale nie bylem na AM wiec nie wiem,ale sam fakt,ze egzamin z
      anatomii jest taki sam jak w wypadku lekarskiego mowi sam za siebie.przeciez
      zadnemu fizjoterapeucie nie jest potrzebna wiedza w takim zakresie np z ukł
      nerwowego.
      • Gość: zuzia Re: fizjoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 15:44
        czesc chcialabym sie dowiedziec ile trzeba bylo miec w tamtym roku punktow
        aby dostac sie na ten kierunek. Interesuje mnie Am w gdańsku i w bydgoszczy.
        • Gość: up Re: fizjoterapia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.06, 02:46
          up
          • Gość: vita Re: fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:30
            a wiecie moze ile trzeba bylo miec punktow na AM w Warszawie, ale kierunek
            pielegniarstwo?? Pozdrawiam Serdecznie :)
            • Gość: myosotis_ola Re: fizjoterapia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.06, 13:42
              To ciężko powiedzieć ile trzeba mieć. Wszystko zależy jak ogólnie ludziom
              poszło. Ale zakładam, że pewnie jak masz wszędzie powyżej 80% to zero problemu.
              A jak trochę mniej to najwyżej z rezerwowej ;)
              • Gość: vita Re: fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:13
                ja mam 218pkt/300 czyli 72,6%
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka