alexq1 29.05.06, 16:34 czy jestescie w pelni zadowoleni z matury?? szczerze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sylwia Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:36 ja sie przyznam ze nie jestem zadowolona i uwazam ze mielismy trudniejsza niz w zeszlym roku. ja zdawalam z biologii i mam okolo 60% z podstawy i 48% z rozszerzonej. a wy jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Maturka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 00:00 Jeśli nawet była w zeszłym roku łatwiejsza, to z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:37 a ja nie narzekam bo ide na prywatne wiec problemu nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;/ Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:40 Nie jestem zadowolny i chyba bede poprawial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:47 no tak ale gdzies musisz isc na studia no nie, przeciez nie przesiedzisz roku? Odpowiedz Link Zgłoś
seulange Re: Maturka 29.05.06, 17:45 masakra!! biol 80 chem 70-80 fizyka no comments :/ moze 30 w porywach do 30 paru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pusia Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:53 ja zdawalam z gegry i z podstawy mam tak okolo 78% a rozszerzenie 60% czyli bardzo marnie bo wiele ludzi mowi ze ma 90% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milusia Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:54 ja mam lekka zalamke bo zdawalamz biologii i mam okolo 74% z podstawy i 68% z rozszerzenie i nie wiem gdzie mnie przyjma chyba nigdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towdie Re: Maturka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:02 milusia nie rób tragedii pewnie przyjma cie nawet na biologie na dzienne przeciez masz dobre wyniki ja mam z wosu 80% 60% z histy 60% i 60% szacunkowo i tez mam nadzieje ze mnie przyjma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milusia Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:04 ale ja nie chce na biologie chcialam na technologie zywnosci ale nie przyjma mnie raczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:54 Nie załamuj sie, z takim wynikiem na pewno gdzies sie dosstaniesz, a nie wykluczam, że i na ten kierunek, pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Min of Silly Walks Re: Maturka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 14:06 Mam podobne wyniki jak towdie z matury. Jestem cholernie nie zadowolony, bo juz w trakcie pisania rozszerzonej (eseju) zastanawialem sie czemu tak to sp*****. Frustracja, zlosc, rozczarowanie... Ale pretensje moge miec tylko do siebie ;/ Chcialbym miec tyle entuzjazmu co kol. towdie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:01 kapa, nic mi nie wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angel Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:03 mi nawet dobrze tzn mi sie podoba ten wynik bo wiem ze na wiecej mnie nie stac. hista podstawa 78% rozszerzenie 48% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Maturka IP: *.euro-net.pl 29.05.06, 17:07 ja mam podobny wynik, angel. gdzie sie wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towdie Re: Maturka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:11 a czy ja mam szanse na politologie hista ok.60 lub troche ponad rozsz ponad 50 moze 60 wos koło 80 lub ponad rozsz 50-60 zalezy od klucza polak pp ponad 60 moze pr moze podobnie j. niemiecki pp koło 80 rozsz ponad 65 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Maturka IP: *.euro-net.pl 29.05.06, 17:37 towdie a gdzie na politologie? zalezy co ci licza... mam pytanko uczyles sie do wosu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towdie Re: Maturka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:42 własnie to jest najgorsze ze do wosu uczyłem sie 3 dni a na histe 2 miesiace na próbnej miałem 80% z podstawy 2 dni przed matura byłem na komunii i tak sie rozchorowałem ze szełem na matyure majac 39 stopni goraczki trudno było mi sie skupic a matura z histy była naprawde trudna chciałbym isc na uam ale wiem ze nie mam szans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Maturka IP: *.euro-net.pl 29.05.06, 18:40 hymm j licze z histy na 80-84% a z wosu na 84% i chcialam isc na histe na uj i tez sie z marzeniami pozegnałam. wogle z tym wosem to mie wkurzyli bo wiem, ze jakbym zakupila podrecznik to bym miala 90:/ a z historii uczylam sie od probnej bo sie przestraszyłam, ze mam 70% i sie nigdzie nie dostane;/ moja kolezanka ktora wybrala wos jako przedmiot obowiazkowy i wcale nie jest jakims supermozgiem bedzie miala 92 i to ona a nie ja bedzie studiowac na dobrym kierunku. inna rzecz, ze 40% z histy = 80 z wosu... toudi a n co chciales isc na uam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Maturka IP: *.bsk.vectranet.pl 29.05.06, 17:15 mi poszło srednio głownie z tego wzgledu ze narobiłam pełno głupich błedów biologia podstawowa 88% rozszerzenia ok 80%,chemia rozszerzona 80% a fizyka to prawdziwa niewiadoma zawsze inaczej ale w ostatnim czasie utrzymuje sie przedział 48 - 56% (rozszerzenie) . Oby gdzies na akademie starczyło. POZDRAWIAM I SWOJA DROGA ZYCZE WSZYTSTKIM DOBREGO WYPOCZYNKU:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miazgaaaaaaaaaaaaa Re: Maturka IP: *.wyszkow.tnp.pl 29.05.06, 18:33 ja mam z bioloi chyba 30-40 % i chce isc na studia %-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aSSa Re: Maturka IP: *.local / *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:11 poparwki dla wlasnej satysfakcji sie szykują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur No niestety... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:38 Wasze wyniki nie są wybitne... Oczywiscie są tutaj na forum sami "geniusze" (ponad 90%), ale wezcie pod uwage, ze w rzeczywistosci znajda sie takie osoby i nie bedzie ich wcale malo. Mysle wiec, ze wynik w granicach 70% z podstawy to naprawde nie jest wynik pozwalajacy twierdzic, ze sie dostaniecie na studia (chodzi mi głownie o historię/wos). Tutaj do osoby o pseudo "KIKA" (nie odmienię, bo "KIKI" brzmi debilnie (jak uczyliscie sie niemieckiego z Sowieso, to powinniscie wiedziec o co chodzi)). Mysle ze Twoj wynik z hist. jest ok - na pewno wystarczy na studiowanie historii na wielu uczelniach i jezeli z rozsz. bedziesz miala ponad 70%, to mysle ze moze Ci sie tez uda na UJ. Tylko nalezy postawic pytanie czy faktycznie chcesz studiowac historie. Bo skoro piszesz, ze zaczelas sie jej uczyc po zaznajomieniu sie z kiepskimi wynikami z matury probnej, to mniemam, ze historia nie jest Twoja pasja. W przeciwnym razie uczylabys sie jej przez pare lat, wzglednie cale liceum - czytac, analizowac, a nawet wyciagac wlasne wnioski (to "nawet" nalezy odczytac nieco sarkastycznie) - tak pracuja pasjonaci historii. A wiec zastanow sie, czy warto pchac sie na sile na historię. Ja się tam właśnie wybieram (UJ) i konkurencji się nie obawiam (laureat), wiec nie mam na celu zniechecic Cię do wyboru tegoż kierunku. Po prostu zastanów się, bo pozniej mozesz zalowac przez 5 lat albo i przez cale zycie. Co do osoby z wynikami 50/60% z hist i troche lepszymi z wosu - mysle ze na politologie duzych szans nie masz (chyba ze na jakichs Warminsko-Mazurkich czy Białostockich uniwerkach - tam moze nie ma tylu chetnych co wlasciwie wszedzie indziej - ale to tylko moje niczym konkretnym poparte przypuszczenia). I jeszcze jedno - co do osoby która naliczyla sobie 48% z matury rozsz. z hist. A czemu nie 49 badz 47? Chyba ze jestes z sesji ziomowej badz z zeszlego roku, wtedy zwracam honor. Proponuje poczekac jednak do lipca z szacowaniem. Mimo wszystko, życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta Re: No niestety... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:53 Czy na tym forum nikt nie zdawał matmy?? sami humaniści??, ja zdawałem właśnie matme i nawet jestem w miare zadowolony, a co więcej na prawde jest sie łatwo dostac na studia nawet ze średnim wynikiem z matmy i to na dobry kierunek, bo wszyscy się boja matematyki i tego co inżynierskie, sami spójrzcie ile was tu zdawało matme... No wiem zaraz powiecie, że dostać sie to jedno a utrzymac to drugie, ale po pierwswze nalezy być dobrej mysli, po drugie na studiach nie trzeba wszystkiego zdac za pierwszym razem, a po trzecie jak ktoś zdał matme w miare tzn że jakos sobie z nia radzi, pozdrowionka dla was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: No niestety... IP: 83.238.13.* 30.05.06, 01:53 ja tam walczylem z matma i chemia i lepiej wyszedlem jak na jakims tam polskim:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: No niestety... IP: *.euro-net.pl 30.05.06, 08:38 Hej Artur:) Historia i tylko historia jest moją pasją, ale nie jest to historia podrecznikowa, a historia kultury z polotem na etnologie:)Miałam z próbnej 70 % ponieważ przez 3 lata nie miałam pondrecznika i sie z niego (az do wynikow z probnej)nie uczylam. Zdecydowanie wolałam usiasc nad Kubiakiem czy oklepanym Dymińskim, albo poczytać pamiętniki polityczne z danego okresu (Lelewel, Boikot, Skarga)aniżeli kuc. A jak pewnie sam wiesz z autopsi informacje przysfajane w tak "luźnej", niezobowiązującej formie szybko się ulatniają. Z matury jestem bardzo niezadowolona. Zrobiłam najgłupsze z mozliwych błedów, za to o rozszerzoną jestem w miare spokojna. Dla mnie teksty źródłowe nie tyle że były trudne, ale pytania do nich zdecydowanie źle sformułowane. Za to wypracowanie bardzo przystępne... wiem jestem idiotką, skupiłam się na grodach i lokacji na prawie niemieckim (a o rozwoju miast za Kazimierza Wielkiego tylko wspomniałam, ze powstalo ok 150 nowych i o pracach fortyfikacyjnych, PRZYMUS DROŻNY WYPADŁ MI z głowy;/). Mam do was jeszcze jedno pytanie czy jeżeli kos nie powołał sie na histortka w wypracowaniu to moze osiągnąć 4 poziom? Także Artur, mam wielką nadzieje, że się spotkamy. Zdaje sobie sprawe, że szybciej dostane się u siebie na prawo (nigdy nie chciałabym MUSIEC to studiowac) niż ba historie na UJ, ale marzenia miec trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towdie Re: Maturka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:48 czy ktos wie ile osób jest na 1 miejsce na politologie na uam bo nie wiem czy składac papiery i trracic niepotrzebnie kase pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: Maturka IP: 83.238.47.* 29.05.06, 22:55 Coś około 7 osób... tak słyszałam... ale nie wiem, czy jest to wiadomość pewna w 100%... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towdie Re: Maturka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 23:04 Aż 7 osób na miejsce? myslałem ze z 3 to chyba daje sonbie spokój nie wiedziałem ze politologia jest tak rozchwytywana ale czy to jest pewne ze jest az 7 osób na miejsce ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: Maturka IP: 83.238.47.* 29.05.06, 23:35 Wiesz... takie wyniki nie sa miarodajne... w tym roku może być albo mniej albo duzo więcej osób na jedno miejsce... zawsze można zadzwonić do "przemiłych " pań w dziekanacie...:P a Ty tylko na politologie na UAM składasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 08:44 No, a na inżynierskie studia to rzadko gdzie są 2 osoby na miejsce, to jest coś w genach, że jest duzo więcej humanistów, naukowcy powinni sie tym zająć, już dawno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sorrow16@wp.pl Re: Maturka IP: 217.96.36.* 29.05.06, 23:10 A ja byłęm załamany matura jak sam siebie oceniłem...ale z tego co widze co pisza moi rówiesnicy nie jest źle. Podawanie moich wyników w tym momecie jest raczej jedynie subiektywna ocena, tak czy ianczej Jestem zadowolony i wydaje mi sie ze dastane sie na moja TELEKOMUNIKACJE na AGH lub na POLi Wrocł bo tylko tam skłądam papiery. Co do moich wyników. Sprawdzajac równoczesnie z przykładowymi odp moje procenty moga sie wahac w skali poslski : 80-90%(podst) matma: (podst) 98-100%, (rozsz)82-84% fizyka: (podst)82-84% (rozsz) 74-80% ang: (podst) 90% lub wiecej 9rozsz) 64-78% (w zaleznosci od oceny rozprawki) ang ustny: 100% pol ustny: 100% ...wiec raczej jestem zadowlony :)) Pozdrowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta 2006 Re: Maturka IP: 83.238.13.* 30.05.06, 01:52 polski-slabo,ang-niezle,matma-niezle-chemia-lepiej jak niezle.takze tak sobie.ten polski://// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 13:53 monstersgame.pl/?ac=vid&vid=17038659 żeby zdać polski, reszta poszła nieźle :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrek19 Re: Maturka IP: *.euro-net.pl 30.05.06, 14:38 Witam, jak tam wakacje????:) ja właśnie z zakopca wróciłam:) było super:P yjhm dzwonilam do mojej babki z histy: jak sie dowiedzialam, że nie uzana na rozszerzonej historii kopuły jako cechy charakterystycznej architektury renesansu to nic wiecej nie chcialam wiedziec:) A jak wasze wakcje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Maturka? Czy to tzw. mała matura? IP: *.chello.pl 30.05.06, 17:13 bo ja zdawałam normalną maturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sick Re: Maturka? Czy to tzw. mała matura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 18:17 Jestem załamany:( chciałem iść na fizjoterapię ale po mojej maturze z bioli nie wiem czy w ogóle tam składać:( Mam ok.60-70% z podstawowego i ok 50-60% z rozszerzonego:( Co robić? Gdzie składać? Przyjmą mnie gdzieś z takimi wynikami? Odpowiedz Link Zgłoś