29.05.06, 16:34
czy jestescie w pelni zadowoleni z matury?? szczerze
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwia Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:36
      ja sie przyznam ze nie jestem zadowolona i uwazam ze mielismy trudniejsza niz w
      zeszlym roku. ja zdawalam z biologii i mam okolo 60% z podstawy i 48% z
      rozszerzonej. a wy jak??
      • Gość: ada Re: Maturka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.06, 00:00
        Jeśli nawet była w zeszłym roku łatwiejsza, to z tego?
    • Gość: adam Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:37
      a ja nie narzekam bo ide na prywatne wiec problemu nie mam.
      • Gość: ;/ Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:40
        Nie jestem zadowolny i chyba bede poprawial
        • Gość: ania Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:47
          no tak ale gdzies musisz isc na studia no nie, przeciez nie przesiedzisz roku?
        • seulange Re: Maturka 29.05.06, 17:45
          masakra!! biol 80 chem 70-80 fizyka no comments :/ moze 30 w porywach do 30 paru
    • Gość: pusia Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:53
      ja zdawalam z gegry i z podstawy mam tak okolo 78% a rozszerzenie 60% czyli
      bardzo marnie bo wiele ludzi mowi ze ma 90%
    • Gość: milusia Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:54
      ja mam lekka zalamke bo zdawalamz biologii i mam okolo 74% z podstawy i 68% z
      rozszerzenie i nie wiem gdzie mnie przyjma chyba nigdzie
      • Gość: towdie Re: Maturka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:02
        milusia nie rób tragedii pewnie przyjma cie nawet na biologie na dzienne
        przeciez masz dobre wyniki ja mam z wosu 80% 60% z histy 60% i 60% szacunkowo i
        tez mam nadzieje ze mnie przyjma
        • Gość: milusia Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:04
          ale ja nie chce na biologie chcialam na technologie zywnosci ale nie przyjma
          mnie raczej
          • Gość: maturzysta Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:54
            Nie załamuj sie, z takim wynikiem na pewno gdzies sie dosstaniesz, a nie
            wykluczam, że i na ten kierunek, pozdro...
        • Gość: Min of Silly Walks Re: Maturka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 14:06
          Mam podobne wyniki jak towdie z matury. Jestem cholernie nie zadowolony, bo juz
          w trakcie pisania rozszerzonej (eseju) zastanawialem sie czemu tak to sp*****.
          Frustracja, zlosc, rozczarowanie... Ale pretensje moge miec tylko do siebie ;/
          Chcialbym miec tyle entuzjazmu co kol. towdie...
    • Gość: romek Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:01
      kapa, nic mi nie wyszlo
    • Gość: angel Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:03
      mi nawet dobrze tzn mi sie podoba ten wynik bo wiem ze na wiecej mnie nie stac.
      hista podstawa 78% rozszerzenie 48%
      • Gość: kika Re: Maturka IP: *.euro-net.pl 29.05.06, 17:07
        ja mam podobny wynik, angel. gdzie sie wybierasz?
        • Gość: towdie Re: Maturka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:11
          a czy ja mam szanse na politologie hista ok.60 lub troche ponad rozsz ponad 50
          moze 60
          wos koło 80 lub ponad rozsz 50-60 zalezy od klucza
          polak pp ponad 60 moze pr moze podobnie
          j. niemiecki pp koło 80 rozsz ponad 65
          • Gość: kika Re: Maturka IP: *.euro-net.pl 29.05.06, 17:37
            towdie a gdzie na politologie? zalezy co ci licza... mam pytanko uczyles sie do
            wosu?
            • Gość: towdie Re: Maturka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:42
              własnie to jest najgorsze ze do wosu uczyłem sie 3 dni a na histe 2 miesiace
              na próbnej miałem 80% z podstawy 2 dni przed matura byłem na komunii i tak sie
              rozchorowałem ze szełem na matyure majac 39 stopni goraczki trudno było mi sie
              skupic a matura z histy była naprawde trudna chciałbym isc na uam ale wiem ze
              nie mam szans
              • Gość: kika Re: Maturka IP: *.euro-net.pl 29.05.06, 18:40
                hymm j licze z histy na 80-84% a z wosu na 84% i chcialam isc na histe na uj i
                tez sie z marzeniami pozegnałam. wogle z tym wosem to mie wkurzyli bo wiem, ze
                jakbym zakupila podrecznik to bym miala 90:/ a z historii uczylam sie od
                probnej bo sie przestraszyłam, ze mam 70% i sie nigdzie nie dostane;/ moja
                kolezanka ktora wybrala wos jako przedmiot obowiazkowy i wcale nie jest jakims
                supermozgiem bedzie miala 92 i to ona a nie ja bedzie studiowac na dobrym
                kierunku. inna rzecz, ze 40% z histy = 80 z wosu...

toudi a n co chciales isc na uam?
        • Gość: Kasia Re: Maturka IP: *.bsk.vectranet.pl 29.05.06, 17:15
          mi poszło srednio głownie z tego wzgledu ze narobiłam pełno głupich błedów
          biologia podstawowa 88% rozszerzenia ok 80%,chemia rozszerzona 80% a fizyka to
          prawdziwa niewiadoma zawsze inaczej ale w ostatnim czasie utrzymuje sie
          przedział 48 - 56% (rozszerzenie) . Oby gdzies na akademie starczyło. POZDRAWIAM
          I SWOJA DROGA ZYCZE WSZYTSTKIM DOBREGO WYPOCZYNKU:)
          • Gość: miazgaaaaaaaaaaaaa Re: Maturka IP: *.wyszkow.tnp.pl 29.05.06, 18:33
            ja mam z bioloi chyba 30-40 % i chce isc na studia %-)
    • Gość: aSSa Re: Maturka IP: *.local / *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:11
      poparwki dla wlasnej satysfakcji sie szykują.
    • Gość: Artur No niestety... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:38
      Wasze wyniki nie są wybitne... Oczywiscie są tutaj na forum sami "geniusze"
      (ponad 90%), ale wezcie pod uwage, ze w rzeczywistosci znajda sie takie osoby i
      nie bedzie ich wcale malo. Mysle wiec, ze wynik w granicach 70% z podstawy to
      naprawde nie jest wynik pozwalajacy twierdzic, ze sie dostaniecie na studia
      (chodzi mi głownie o historię/wos).

Tutaj do osoby o pseudo "KIKA" (nie odmienię, bo "KIKI" brzmi debilnie (jak
      uczyliscie sie niemieckiego z Sowieso, to powinniscie wiedziec o co chodzi)).
      Mysle ze Twoj wynik z hist. jest ok - na pewno wystarczy na studiowanie
      historii na wielu uczelniach i jezeli z rozsz. bedziesz miala ponad 70%, to
      mysle ze moze Ci sie tez uda na UJ. Tylko nalezy postawic pytanie czy
      faktycznie chcesz studiowac historie. Bo skoro piszesz, ze zaczelas sie jej
      uczyc po zaznajomieniu sie z kiepskimi wynikami z matury probnej, to mniemam,
      ze historia nie jest Twoja pasja. W przeciwnym razie uczylabys sie jej przez
      pare lat, wzglednie cale liceum - czytac, analizowac, a nawet wyciagac wlasne
      wnioski (to "nawet" nalezy odczytac nieco sarkastycznie) - tak pracuja
      pasjonaci historii. A wiec zastanow sie, czy warto pchac sie na sile na
      historię. Ja się tam właśnie wybieram (UJ) i konkurencji się nie obawiam
      (laureat), wiec nie mam na celu zniechecic Cię do wyboru tegoż kierunku. Po
      prostu zastanów się, bo pozniej mozesz zalowac przez 5 lat albo i przez cale
      zycie.

Co do osoby z wynikami 50/60% z hist i troche lepszymi z wosu - mysle ze na
      politologie duzych szans nie masz (chyba ze na jakichs Warminsko-Mazurkich czy
      Białostockich uniwerkach - tam moze nie ma tylu chetnych co wlasciwie wszedzie
      indziej - ale to tylko moje niczym konkretnym poparte przypuszczenia).

I jeszcze jedno - co do osoby która naliczyla sobie 48% z matury rozsz. z hist.
      A czemu nie 49 badz 47? Chyba ze jestes z sesji ziomowej badz z zeszlego roku,
      wtedy zwracam honor. Proponuje poczekac jednak do lipca z szacowaniem.

Mimo wszystko, życzę powodzenia.
      • Gość: maturzysta Re: No niestety... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:53
        Czy na tym forum nikt nie zdawał matmy?? sami humaniści??, ja zdawałem właśnie
        matme i nawet jestem w miare zadowolony, a co więcej na prawde jest sie łatwo
        dostac na studia nawet ze średnim wynikiem z matmy i to na dobry kierunek, bo
        wszyscy się boja matematyki i tego co inżynierskie, sami spójrzcie ile was tu
        zdawało matme... No wiem zaraz powiecie, że dostać sie to jedno a utrzymac to
        drugie, ale po pierwswze nalezy być dobrej mysli, po drugie na studiach nie
        trzeba wszystkiego zdac za pierwszym razem, a po trzecie jak ktoś zdał matme w
        miare tzn że jakos sobie z nia radzi, pozdrowionka dla was...
        • Gość: łukasz Re: No niestety... IP: 83.238.13.* 30.05.06, 01:53
          ja tam walczylem z matma i chemia i lepiej wyszedlem jak na jakims tam
          polskim:))
      • Gość: kika Re: No niestety... IP: *.euro-net.pl 30.05.06, 08:38
        Hej Artur:)
        Historia i tylko historia jest moją pasją, ale nie jest to historia
        podrecznikowa, a historia kultury z polotem na etnologie:)Miałam z próbnej 70 %
        ponieważ przez 3 lata nie miałam pondrecznika i sie z niego (az do wynikow z
        probnej)nie uczylam. Zdecydowanie wolałam usiasc nad Kubiakiem czy oklepanym
        Dymińskim, albo poczytać pamiętniki polityczne z danego okresu (Lelewel,
        Boikot, Skarga)aniżeli kuc. A jak pewnie sam wiesz z autopsi informacje
        przysfajane w tak "luźnej", niezobowiązującej formie szybko się ulatniają. Z
        matury jestem bardzo niezadowolona. Zrobiłam najgłupsze z mozliwych błedów, za
        to o rozszerzoną jestem w miare spokojna. Dla mnie teksty źródłowe nie tyle że
        były trudne, ale pytania do nich zdecydowanie źle sformułowane. Za to
        wypracowanie bardzo przystępne... wiem jestem idiotką, skupiłam się na grodach
        i lokacji na prawie niemieckim (a o rozwoju miast za Kazimierza Wielkiego tylko
        wspomniałam, ze powstalo ok 150 nowych i o pracach fortyfikacyjnych, PRZYMUS
        DROŻNY WYPADŁ MI z głowy;/). Mam do was jeszcze jedno pytanie czy jeżeli kos
        nie powołał sie na histortka w wypracowaniu to moze osiągnąć 4 poziom?

Także Artur, mam wielką nadzieje, że się spotkamy. Zdaje sobie sprawe, że
        szybciej dostane się u siebie na prawo (nigdy nie chciałabym MUSIEC to
        studiowac) niż ba historie na UJ, ale marzenia miec trzeba...
    • Gość: towdie Re: Maturka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:48
      czy ktos wie ile osób jest na 1 miejsce na politologie na uam bo nie wiem czy
      składac papiery i trracic niepotrzebnie kase pozdrawiam
      • Gość: anulka Re: Maturka IP: 83.238.47.* 29.05.06, 22:55
        Coś około 7 osób... tak słyszałam... ale nie wiem, czy jest to wiadomość pewna
        w 100%...
    • Gość: towdie Re: Maturka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 23:04
      Aż 7 osób na miejsce? myslałem ze z 3 to chyba daje sonbie spokój nie
      wiedziałem ze politologia jest tak rozchwytywana ale czy to jest pewne ze jest
      az 7 osób na miejsce ?????
      • Gość: anulka Re: Maturka IP: 83.238.47.* 29.05.06, 23:35
        Wiesz... takie wyniki nie sa miarodajne... w tym roku może być albo mniej albo
        duzo więcej osób na jedno miejsce... zawsze można zadzwonić do "przemiłych "
        pań w dziekanacie...:P a Ty tylko na politologie na UAM składasz?
      • Gość: maturzysta Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 08:44
        No, a na inżynierskie studia to rzadko gdzie są 2 osoby na miejsce, to jest
        coś w genach, że jest duzo więcej humanistów, naukowcy powinni sie tym zająć,
        już dawno...
    • Gość: sorrow16@wp.pl Re: Maturka IP: 217.96.36.* 29.05.06, 23:10
      A ja byłęm załamany matura jak sam siebie oceniłem...ale z tego co widze co
      pisza moi rówiesnicy nie jest źle. Podawanie moich wyników w tym momecie jest
      raczej jedynie subiektywna ocena, tak czy ianczej Jestem zadowolony i wydaje mi
      sie ze dastane sie na moja TELEKOMUNIKACJE na AGH lub na POLi Wrocł bo tylko tam
      skłądam papiery. Co do moich wyników. Sprawdzajac równoczesnie z przykładowymi
      odp moje procenty moga sie wahac w skali
      poslski : 80-90%(podst)
      matma: (podst) 98-100%, (rozsz)82-84%
      fizyka: (podst)82-84% (rozsz) 74-80%
      ang: (podst) 90% lub wiecej 9rozsz) 64-78% (w zaleznosci od oceny rozprawki)
      ang ustny: 100%
      pol ustny: 100%
      ...wiec raczej jestem zadowlony :))
      Pozdrowania
    • Gość: maturzysta 2006 Re: Maturka IP: 83.238.13.* 30.05.06, 01:52
      polski-slabo,ang-niezle,matma-niezle-chemia-lepiej jak niezle.takze tak
      sobie.ten polski:////
      • Gość: madzia Re: Maturka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 13:53
        monstersgame.pl/?ac=vid&vid=17038659
        żeby zdać polski, reszta poszła nieźle :P
    • Gość: yrek19 Re: Maturka IP: *.euro-net.pl 30.05.06, 14:38
      Witam, jak tam wakacje????:) ja właśnie z zakopca wróciłam:) było super:P

yjhm dzwonilam do mojej babki z histy: jak sie dowiedzialam, że nie uzana na
      rozszerzonej historii kopuły jako cechy charakterystycznej architektury
      renesansu to nic wiecej nie chcialam wiedziec:)

A jak wasze wakcje?
    • Gość: ela Maturka? Czy to tzw. mała matura? IP: *.chello.pl 30.05.06, 17:13
      bo ja zdawałam normalną maturę.
      • Gość: sick Re: Maturka? Czy to tzw. mała matura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 18:17
        Jestem załamany:( chciałem iść na fizjoterapię ale po mojej maturze z bioli nie
        wiem czy w ogóle tam składać:( Mam ok.60-70% z podstawowego i ok 50-60% z
        rozszerzonego:( Co robić? Gdzie składać? Przyjmą mnie gdzieś z takimi wynikami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka