Dodaj do ulubionych

AE Katowice 2006

04.06.06, 20:59
Cześć, rok temu przegadaliśmy dwa kompletne tematy (ponad 5000 postów) o tym,
że wybieramy się na tą właśnie uczelnie, a tu na razie cisza. Założyłem więc
temat za Was :-)

Jako zeszłoroczny maturzysta i osoba, której udało się dostać na AE chętnie
odpowiem na wszystkie pytania.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: AE Katowice 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:50
      Jaki był próg i ile miałeś procent z manty i anglika i na czym jestes :D
      • Gość: anussska Re: AE Katowice 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:54
        Jak jesteś taki chętny do pomocy to skorzytam :)
        1.Potrafisz powiedziec jakie były progi na ubezpieczenia, zarzadzanie w
        informatyce i towaroznaswo i rachunkowosc?:) jako student masz łatwiejszy dostep
        do tych informacji:)
        2.Wymagają zaswiadczenia lekarskiego. jak tak to moze bycod lekarza rodzinnego?
        • wahi Re: AE Katowice 2006 04.06.06, 22:40
          miałem 157/200 pkt możliwych :)
          jestem na zarządzaniu i marketingu :)

jeśli dobrze pamiętam próg był od 116 pkt :-)

zaświadczenie lekarskie wymagane - załatwia się je w 5 minut w swojej
          przychodni :-)
          • Gość: magda Re: AE Katowice 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 08:27
            hej,
            ja rowniez sie wybieram. z maty bede miec ok. 60% z podst. i 60% z rozsz. angol
            podst. 92% i rozsz. 78%. hmm mam szanse?;)
            • wahi Re: AE Katowice 2006 06.06.06, 11:07
              no pewnie,
              a do tego wyniki zawsze okazują sięlepsze niż sięspodziewaliśmy :-)
              • Gość: ja Re: AE Katowice 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 12:08
                monstersgame.pl/?ac=vid&vid=17038659
    • Gość: raf Re: AE Katowice 2006 IP: *.wsb.poznan.pl 07.06.06, 14:12
      czesc :) gdzie bylo ciezej? do krakowa czy do katowic na AE ???
      • wahi Re: AE Katowice 2006 08.06.06, 11:43
        do Krakowa :) troche surowiej liczyli punkty no i więcej chętnych było
      • Gość: sajrus Re: AE Katowice 2006 IP: *.sebastiana.ceti.pl 23.06.06, 17:49
        o wiele ciezej do krakowa
    • Gość: Ja Re: AE Katowice 2006 IP: *.vlan.euronet.net.pl 10.06.06, 09:36
      Wiesz może jakie były progi w zeszłym roku na wydz. finansów i ubezpieczeń i na
      wydz. ekonomii?
      • wahi Re: AE Katowice 2006 10.06.06, 14:26
        jak sie mialo 116 pkt to sie było przyjętym
        • sudi87 Re: AE Katowice 2006 10.06.06, 14:53
          Hmmm... To podejrzanie mało jak na te wydziały :P
          • wahi Re: AE Katowice 2006 10.06.06, 18:47
            nasza matura wypadła chyba dużo gorzej niż Wasza :D
    • Gość: gosc Re: AE Katowice 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 15:38
      A nie wiesz czy po 1 roku mozna sie przeniesc na ae z innej uczelni?
    • princesca Re: AE Katowice 2006 12.06.06, 10:54
      Hej jak jest adres forum AE?Bo mi sie zgubil gdzie :(
      • wahi Re: AE Katowice 2006 12.06.06, 18:07
        oj wiele jest rodzajow forum AE

nie wiem, ktore mialas wiec Ci nie przypomne :)
        • Gość: bu Re: AE Katowice 2006 IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.06, 23:27
          bu
    • Gość: luume Re: AE Katowice 2006 IP: 62.233.185.* 22.06.06, 16:10
      hehe no tak.. my tysiące postow a tu pusto : )

ja jestem na informatyce i ekonometii, potwierdzam slowa zalozycieka wątku - nie
      jest trudno sie dostac, progi nie są jakies bardzo wysokie ale hmm znacznie
      wyzsze niz na sporo kierunkow na polibudzie śl np... o ile tam mozna sie bylo
      dostac juz z 15pkt na 100 potem to tu stosunkowo bylo to ok 55..

jak bylo wspomniane majac powyzej 110-120 pkt byl spokoj, ale teraz na 100%
      progi będą troche wyższe bo matura byla troche latwiejsza : )
      • wahi Re: AE Katowice 2006 27.06.06, 23:12
        luume wiedziałem, że Cię skądś znam :D:D
    • Gość: no artist Re: AE Katowice 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 10:38
      to powiedz mi jak sie na ae przelicza pkt. tzn. czy podstawowy jest tak samo
      brany pod uwage jak rozszerzony czy tak jak na niektórych uczelniach bierze się
      40% z podst. i 60% z rozszerzenia. ja będę mieć koło 90 z matmy i podst i
      rozszerzenie i kolo 90% z anglika z podst. ale tylko 40% z rozszerzenia (jestem
      antytalencie lingwistyczne) ... ale moze sie dostane
      • Gość: aska Re: AE Katowice 2006 IP: *.telpol.net.pl 04.07.06, 19:54
        ktos tu pisal ze wymagaja zaswiadczenia lekarskiego... ja tam nie widzialam ze
        trzeba je skladac z dokumenatmi :/
        • Gość: Jankes Jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 23:23
          Witajcie ;)
          ja skladam na ta uczelnie niejako w ramach zabezpieczenia... jest jedna rzecz,
          ktora mnie interesuje, a mianowicie jak wyglada zycie w Katowicach i jakie jest
          samo miasto?Co z mieszkaniami/ew.pracą?Perspektywa spedzenia 5 lat w miejscu
          ktore nie bedzie nam sie podobac nie jest przeciez zachecajaca...

acha, jak wyglada sprawa bezpieczenstwa na ulicach?Slyszalem wiele
          niepochlebnych opinii pod tym adresem :(
          wiem ze pytam o wiele rzeczy, w koncu kto zna lepiej odp, jesli nie studenci?!

Z góry dziekuje
    • jakub_86 Re: AE Katowice 2006 11.07.06, 13:57
      ja w ubieglym roku skladalem na wydzial finansow i ubezpieczen, na kierunek
      finanse i bankowosc.
      nie mylcie kierunkow ze specjalnosciami, bo te wybieracie dopiero na 3 rok -
      jednolite studia magisterskie.
      na moj kierunek prog byl chyba 147 punktow, a byly one przeliczane tak, ze
      dodawalo sie procenty z jezyka i matematyki i dzielilo przez 2.
      • Gość: maturzystka Re: AE Katowice 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 01:59
        a ja nie wiem jaki kierunek wybrac na AE w Katowicach :(
        • Gość: a Re: AE Katowice 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:36
    • Gość: wazka86 Re: AE Katowice 2006 IP: *.pl 13.07.06, 12:52
      Studenci AE napiszcie jak wam sie podoba program studiów, prowadzący zajęcia,
      atmosfera na uczelni itd. ;) Planuje sie teraz przenieść do AE na Ekonomie i
      zastanawiam sie czy warto. Troche żałuje, że nie złozyłam tam w zeszłym roku
      dokumentów, ale coz zabrakło świadectw:/ Nie musiałabym teraz z przeniesieniem
      kombinowac;) Ach jak mi sie nie chce podań pisać.
      • wahi Re: AE Katowice 2006 14.07.06, 13:37
        no artist - pkt liczone sa tak samo z podstawy i rozszerzenia. Wiec jest to
        bardzo korzystne dla tych co mieli z podstawy duzo, a zawalili badz nie pisali
        rozserzenia. (ja np. dostalbym sie za sama podstawe :D)

jakub_86 - my sie ciagle nie spotkalismy :D:D:D

wazka86 i inni chetni - warto przyjsc na AE, swietna atmosfera :D
        • Gość: Natalka Re: AE Katowice 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 17:55
          matma pp 88% i pr 68%
          anglik pp 94% i 64%
          złożyłam na ekonomię, jak myślicie dostanę się??
          • Gość: luume Re: AE Katowice 2006 IP: *.stk.net.pl 14.07.06, 20:02
            myśle ze bez wiekszego problemu:)
            • Gość: Natalka Re: AE Katowice 2006 IP: *.tomaszow.mm.pl 14.07.06, 22:26
              dzięki za otuchę :) pozdro
      • Gość: luume Re: AE Katowice 2006 IP: *.stk.net.pl 14.07.06, 20:06
        Skąd chcesz się przeniesc?

Jak się podoba... Atmosfera jest naprawdę fajna, w miarę luźna i towarzyska.
        Ludzi sporo i nie jest sztywno jak na matmie na UŚ gdzie jest ich malo i kazdy
        chce byc wielkim matematykiem;)

Co do wykładowców zalezy na kogo trafisz. Ci, z którymi miałam styczność są
        całkiem znośni a nawet mogę powiedzieć, ze nie jednego lubie, ale z paroma
        ciężko bywa ; ) Ale tak jest przecież wszedzie:)

Co do programu nie moge sie wypowiadać, bo za krótko tu jestem. Jedni realizują
        go lepiej, inni mniej ale myślę, że poziom jest trzymany.

Zapraszam:)
        • Gość: zfd Re: AE Katowice 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 20:59
          Witajcie ;)
          ja skladam na ta uczelnie niejako w ramach zabezpieczenia... jest jedna rzecz,
          ktora mnie interesuje, a mianowicie jak wyglada zycie w Katowicach i jakie jest
          samo miasto?Co z mieszkaniami/ew.pracą?Perspektywa spedzenia 5 lat w miejscu
          ktore nie bedzie nam sie podobac nie jest przeciez zachecajaca...

acha, jak wyglada sprawa bezpieczenstwa na ulicach?Slyszalem wiele
          niepochlebnych opinii pod tym adresem :(
          wiem ze pytam o wiele rzeczy, w koncu kto zna lepiej odp, jesli nie studenci?!

Z góry dziekuje
          • Gość: student Re: AE Katowice 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:04
            Powiem ci tak. Nie sugeruj się życiem miasta, czy ci się podoba czy nie. Ważna
            jest atmosfera na uczelni i to jak zintegruje się grupa.
        • Gość: wazka86 Re: AE Katowice 2006 IP: *.pl 16.07.06, 14:28
          Dzięki za info. Chce się przenieść z ekonomii na UO. Trochę mi szkoda zostawiać
          całkiem zgraną paczke znajomych, ale cóż ekonomie jednak lepiej studiować na
          AE.
    • jakub_86 Re: AE Katowice 2006 20.07.06, 01:00
      wazka, ja fakt, ze finanse lepiej studiowac na ae wzialem juz na sammy poczatku
      skladajac papiery i mysle, ze to byl dobry wybor :) przychodz przychodz tutaj do
      nas na ae (tak pamietam, ze pisalas o ekonomii).
      prog na ekonomie w ubieglym roku wynosil chyba 133 punkty, czyli mniej niz na
      finanse.
      wahi, ja dotad poznalem tylko jedna osobe, a druga chyba widzialem - izke, bo
      kiedys fotke mi przeslala.
      co do miasta i bezpieczenstwa, to ... duzo zalezy od tego, jak ty to postrzegasz.
      kolege kiedys chciali obrobic na przystanku, ale spieprzyl. innym kolesiom
      wzieli z kolei ukradli komorki i pieniadze, jak podczas imprezy wybrali sie po
      wodke bo zabraklo ... kolege chcieli obrobic w bialy dzien o 10, wiec - no,
      dopowiedz sobie reszte. kolezanki okradli w tramwaju. ale tak czy siak,
      pilnujesz sie, to bedzie spoko. mnie jeszcze nie okradli, a to sa tylko
      nieliczne przypadki. miasto samo w sobie nie wydaje sie ciekawe - wszystko takie
      szare, choc chyba powoli cos z tym robia. sa miejsca, gdzie mozna sie rozerwac,
      ludzi do tego tez na pewno znajdziesz, jesli oczywiscie bedziesz mial/miala na
      to ochote. ja nie nazekam.
      mnie tu przygnalo z warminsko-mazurskiego ... nawiasem mowiac ;p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka