Dodaj do ulubionych

ekonomia uw

11.07.06, 23:17
kto sie wybiera?jakie macie wyniki?
Obserwuj wątek
    • Gość: scibi Re: ekonomia uw IP: *.orange.pl 11.07.06, 23:24
      no np wybieram sie ja i kilku moich kolegow:P tez mnie to bardzo interesuje
      jakie wyniki maja ludzie ktorze startuja na UW na wydzial nauk ekonomicznych...
      bo jestem poprostu ciekaw jakie sa szanse zeby sie dostac:) ja mialem z matmy
      Pp96% Pr92% a z anglika Pp98% zas Pr90%. Wiec wpisujcie sie ludzie wpisujcie:D
      • nathalineee Re: ekonomia uw 11.07.06, 23:27
        no to ja wysiadam przy tobie ale ja w zeszlym roku pisalam.mata 96 72 niemiec
        98 86:(
        • Gość: olinekkkk Re: ekonomia uw IP: *.ols.vectranet.pl 11.07.06, 23:29
          sorki, nie chce was straszyc , ale jakos
          udalo mi sie...
          matma
          pp 100 pr 96
          angol
          pp 100 pr 100
          Ps. Ale nie martwcie sie, zwolnie wam miejsce, bo pojde na SGH ;-)
        • Gość: scibi Re: ekonomia uw IP: *.orange.pl 11.07.06, 23:31
          ale przeciez masz wyniki bardzo ok, pisalas w zeszlym roku a czemu w tym
          rekrutacja? listy przyjetych z zeszlego roku pokazuja ze najslabszy wynik jaki
          sie dostal to 68% punktow jakie mozna zdobyc po przeliczeniu na UW, czyli
          naprawde nie tak wiele...jak wyniki innych statujacych na WNE UW?
          • nathalineee Re: ekonomia uw 11.07.06, 23:43
            68 z rozszerzonej? ja dopiero teraz bo skonczylam pierwszy rok prawa i zaczynam
            a raczej chcialbym zaczac drugi
            • Gość: scibi Re: ekonomia uw IP: *.orange.pl 12.07.06, 00:31
              nie 68 z rozszerzonej, tylko 68 wg punktacji na UW czyli jakies tam
              wspolczynniki razy Pp matma, Pr matma i Pp anglik. trzeba sobie policzyc i
              zobaczyc jak sie wypada :)
              Inni wpisujcie sie!!!! bo co, tylko my dwoje idziemy na ekonomie UW??? :P
              • Gość: Siemian_mława Re: ekonomia uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:34
                Ja wybieram sie na ekonomie lub finanse i bankowosc
                moje wyniki to matma podstawa 90% i rozszerzony 92 % a niemiecki podst 51 %
                jak myślicie ze to wystraczający wynik /??
                • sajjjmo Re: ekonomia uw 12.07.06, 01:10
                  a sluchajcie ile wam wychodzi wynik punktacji po przeliczeniu przez przelicznik
                  UW ? jak w tamtym roku byl prog 68 to w tym roku chyba skoczy bo teraz nie ma
                  testu percepcji jak myslicie ?
                  • Gość: rex Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.chello.pl 12.07.06, 09:21
                    106,5 - wystarczy?
                    • Gość: Bartus Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.telsten.com / *.telsten.com 12.07.06, 09:43
                      jaki jest przelicznik ??

mate mam tak 96% i 94%
                      gere 96% i 90%
                      angol 96% i 67%
                      • Gość: awek Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 09:48
                        Ja też teraz zgłupiałem jaki jest wynik mi wyszło ze mam 79 pkt ale wydaje mi
                        sie ze na 100 mozliwych. jak to jest dokladnie. moje wyniki to matma podst 90
                        rozsz 92 nimiec podst 51
                        • Gość: rex Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.chello.pl 12.07.06, 09:52
                          1/3 mat p.p + 2/3 mat p.r. + 0,28 język
                          • Gość: rex Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.chello.pl 12.07.06, 10:00
                            język - p.p.
                            • Gość: awek Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:03
                              a gdzie te 0,72 przed matma ?? przeciez na stronie www.uw.edu.pl jest wielkimi
                              litermai napisany taki wzór : 0,72 MAT + o,28 JEZ . nie kapuje juz tego kazdy
                              inaczej mowi
                              • Gość: rex Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.chello.pl 12.07.06, 10:09
                                masz rację awek!
                                No to mam 84/100
                                • Gość: Siemianek_Mława Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:13
                                  mi wyszło 79,08 chyba nie bedzie problemu z dostaniem się jednak wolałbym isc
                                  na PW na wydział transportu (chociaz troche przeraza mnie wizja duzej ilosci
                                  fizyki) moze ktos wie gdzie mozna z kims porozmawiac z PW kto juz studiuje z
                                  góry dzieki
                                  • Gość: nathalineee Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 10:51
                                    z tym ze w tym roku bedzie wyzszy prog i to sporo bo matura z amtmy leeepiej
                                    poszła zdecydowanie...ja zdawalam niestety w zeszlym roku:/
                                    • Gość: sajmo Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.zamosc.mm.pl 12.07.06, 11:31
                                      tylko ciekawe o ile ten prog wzrosnie ;/
                                    • Gość: pablo Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 12.07.06, 11:34
                                      ja mam pytanko czy jak przeliczacie to robicie tak
                                      0,72x(1/3xpoz pod mat + 2/3xpoz roz mat) + 0,28 poz pod obcy ?
                                      • Gość: sajmo Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.zamosc.mm.pl 12.07.06, 11:42
                                        pablo dokladnie tak
                                        • Gość: pablo Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 12.07.06, 11:46
                                          jak dokładnie tak tzn ze na 100 możliwych
                                  • Gość: alek Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:03
                                    Ja mam niestety tylko 74 pkt. Myslicie ze wystarczy ?

Do Siemianek: Studiuje telekomunikacje na PW, moze nie jest to dokladnie
                                    transport, ale jezeli masz jakies pytania to wal smialo :)
                                    • Gość: sajmo Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.zamosc.mm.pl 12.07.06, 12:18
                                      alek mam dokladnie tak samo i tez nie wiem o ile wzrosnie prog oby wystarczylo ;/
                              • Gość: sajmo Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.zamosc.mm.pl 12.07.06, 11:38
                                awek wychodzi Ci 69 pkt
                                • Gość: sad Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 12.07.06, 11:42
                                  mi sie wydaje że na 100 możliwych a nie 128
                                • Gość: awek Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:53
                                  Wydaje mi sie ze mi wychodzi 79 pkt (0,72x(matma 1/3x 30%+ 2/3 x 60%)) + (0,28
                                  x 51 %)=~79 pozdrawia
                                  • Gość: sajmo Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.zamosc.mm.pl 12.07.06, 12:14
                                    ja to tak licze jak masz z mat podst 90 a z rozsz 92 a z jezyka 52 to wzchodzi tak
                                    1/3 z podst to 30 + 2/3 z rozsz to 46 = 76 i to razy 0.72 + 54.72 i jeszcze
                                    jezyk 0.28 x 52 + 14.56 i 14.56 + 54.72 = 69,28
                                    • Gość: awek Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:21
                                      ja widze to tak
                                      matma podstawowa = 90 % czyli 1/3 z 90 % to 30 pkt
                                      matma rozszerzona = 92 % czyli 2/3 z 92% to 61,3 pkt
                                      suma matmy = 91,3 czyli 0,72 z 91,3 = 65,75
                                      niemiecki podstawowy = 51% czyli 0.28 z 51 % = 14,28
                                      suma = 65,75 + 14,28 = 80,03

pozdrawiam ;P
                                      • Gość: sajm Re: ekonomia uw - na 128 możliwych IP: *.zamosc.mm.pl 12.07.06, 14:26
                                        a no :P w takim razie mam 82 pkt
                                      • Gość: rex Re: ekonomia uw - na 100 możliwych IP: *.chello.pl 12.07.06, 14:29
                                        Jak na razie nie widać tu nikogo z tych 4% z najlepszymi wynikami, oby tak
                                        dalej!
                                        • Gość: tomcio paluch Re: ekonomia uw - na 100 możliwych IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 14:39
                                          no tu moze nie...ale u mnie w klasie 8 osob dostalo z rozszerzone wiecej niz
                                          90% 7 z nich na bank zdaje na wne uw.ale inni tez zdaja...17 osob:/
                                          • Gość: sajmo Re: ekonomia uw - na 100 możliwych IP: *.zamosc.mm.pl 12.07.06, 14:54
                                            wez mnie nie strasz to jakas klasa geniuszow, robotow, kujonow ?
                                            • Gość: tomcio paluch Re: ekonomia uw - na 100 możliwych IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 15:11
                                              nie:P ale mat fiz w "dosc dobrym" licku.ale ludzie spoko.mam nadzieje ze spora
                                              grupa spotkamu na uw bo ekipa genialna(oczywiscie nie pod katem naukowym) z
                                              nas.no i z forumowiczami tez :) pzdr
                                              • Gość: sajmo Re: ekonomia uw - na 100 możliwych IP: *.zamosc.mm.pl 12.07.06, 15:22
                                                a Ty tomciu ile masz punktów po przeliczeniu :>
                                                • Gość: tomcio paluch Re: ekonomia uw - na 100 możliwych IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 15:25
                                                  89,2:) a ty?
                                                  • Gość: tomcio paluch Re: ekonomia uw - na 100 możliwych IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 15:26
                                                    sorry piales juz :)
                                                  • Gość: tomcio Re: ekonomia uw - na 100 możliwych IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 15:28
                                                    a tak z ciekawosci...jaki prog obstawiacie?
                                              • agul86 Re: ekonomia uw - na 100 możliwych 12.07.06, 15:27
                                                skoro w zeszlym roku prog wynosil 68 pkt lacznie z testem percepcji, ktory byl KOSMICZNY (wiem bo pisalam) i chetnych bylo ponad 17 osob na miejsce, to w tym roku biorac pod uwage lepsze wyniki z matmy i brak testu percepcji dodatkowo zakladajac ze bedzie wiecej chetnych (moze ok 20 <- lepiej poszla matura to wiecej osob bedzie myslalo ze ma szanse) prog moim zdaniem moze podskoczyc nawet do 80/100.
                                                to tyle ode mnie.
                                                • Gość: sajmo Re: ekonomia uw - na 100 możliwych IP: *.zamosc.mm.pl 12.07.06, 15:37
                                                  to sie jeszcze łapie mam 83 ale mysle, ze duzo miejsc sie zwolni po pierwszym
                                                  naborze, jezeli jestes na pierwszej liscie to genialnie ale wszyscy moi
                                                  koledzy, ktorzy ida na sgh rowniez skladaja na uw a mysle ze tych osob bedzie
                                                  mnowstwo, takze duuuzo miejsc sie zwolni
                                                  • Gość: tomcio Re: ekonomia uw - na 100 możliwych IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 15:42
                                                    no ja tez prog oceniam na 82-85 w pierwszym i 80-82 w drugim naborze.bedzie
                                                    dobrze pzdr
    • Gość: scibi Re: ekonomia uw IP: *.orange.pl 12.07.06, 15:49
      Ej, ale to jest tak ze na caly WNE (wydzial nauk ekonomicznych) czyli na
      ekonomie, informatyke i ekonometrie oraz finanse i bankowosc przyjmuja RAZEM 180
      osob, a kierunek wybiera sie po dwoch latach, tak????
      • Gość: sajmo Re: ekonomia uw IP: *.zamosc.mm.pl 12.07.06, 16:01
        dziwne ale chyba prawdziwe
    • Gość: scibi Re: ekonomia uw IP: *.orange.pl 12.07.06, 17:25
      echh,no to powodzenia :/ trzeba miec naprawde duzo szczescia zeby sie znalezc w
      tych 180 osobach :/ bo np na UŁ na kazdy z tych 3 kierunkow przyjmowane jest
      bodajze po 180 osob, czyli lacznie 3 razy wiecej :// jak inne wyniki? najlepiej
      podawajcie wg schematu przeliczania podanego przez UW.
      pozdr
      • Gość: sajmo Re: ekonomia uw IP: *.zamosc.mm.pl 13.07.06, 01:59
        scibi jak masz takie wyniki jak podales na poczatku to po co piszesz takie
        glupoty o szczesciu z takimi wynikami bedziesz w czolowce chyba ze jak wiekszosc
        ludzi na tym forum chcesz sie dowartosciowac podajac inne wyniki
        • Gość: ktosjakja Re: ekonomia uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 08:16
          Gdybyście dostali się i na uw i na sgh, co byście wybrali? Mam jeszcze pytanie
          co myślicie o jsem, warto tam sie pchać? Na wne jest na sgh - konkretny
          kierunek wybiera sie po jakims czasie?
          • Gość: klops miesny Re: ekonomia uw IP: *.chello.pl 13.07.06, 10:36
            A ja ma 79,2 pkt. I mysle, ze to nie wystarczy.. chyba, ze zalapie sie gdzie z
            konca rezerwowej. uh huh
            • Gość: sajmo Re: ekonomia uw IP: *.zamosc.mm.pl 13.07.06, 11:57
              a gdzie skladacie jeszcze papiery oprócz UW ?
              • agul86 Re: ekonomia uw 13.07.06, 12:10
                padlo pytanie o to kiedy wybiera sie kierunek na sgh. no wiec teoretycznie po trzecim semestrze, kiedy juz nikt nie narzuca ci jakie masz realizowac przedmioty (no moze jeszcze trzeba zrobic kilka obowiazkowych z poziomu II). trzeba sie rozeznac jakie przedmioty sa do zaliczenia na danym kierunku i je realizujesz. ale tez mozesz zmienic zdanie i zaczac inny kierunek lub robic 2 (3, 4,...) jednoczesnie :)
              • Gość: do sajmo Re: ekonomia uw IP: *.orange.pl 13.07.06, 17:41
                wyniki mam takie jak podalem, ja nie potrzebuje dowartosciowania :) chodzi o to
                (jak sam zauwazyles), ze masakrycznie duza osob ma rzekomo wyniki rzdu
                100,100,100... co dla mnie osobiscie jest malo realne, ale patrzac na stopien
                trudnosci tej matury teoretycznie bylo to mozliwe... i wlasnie po to ten temat,
                bo jestem ciekaw ile z tych "stoprocentowych" osob wybiera sie na nasz kierunek
                :) mam nadzieje ze nie za duzo :P a oprocz WNE na UW zlozylem jeszcze na
                informatyke i ekonometrie na UŁ:) gdzie mnie beda chcieli tam pojde, gdyz szkoly
                porownywalne :)
                • Gość: sajmo Re: ekonomia uw IP: *.zamosc.mm.pl 13.07.06, 18:14
                  powiem tak miejsca zarezerwowane dla tych geniuszy, omnibusów, robotów czy jak
                  tam ich sie nazywa mieszcza sie w pierwszej 10 moze 20, reszta to miejsca dla
                  ludzi :P srednia z matur z mat rozsz w tym roku wynosi ok 38 % wiec nie tak
                  rewelacyjnie, jak to ladnie okresliles te rzekome wyniki 100 100 100 sa dla mnie
                  mocno podejrzane ale jak juz mowilem zawsze znajda sie olimpijczycy czy
                  maturzysci ktorzy beda mieli wyniki z gornych polek (min TY). A matura wcale nie
                  byla taka prosta jak trabia na forach. Jak mi kolega opowiadal to tak samo bylo
                  w tamtym roku. Ludzie pisali ja mam 98 96 i nie wiem czy sie dostane a w
                  rzeczywistosci takich wynikow bylo niewiele. POZDR
    • Gość: Bart Re: ekonomia uw IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 18:31
      caly czas nie wiem czy isc na UW,
      mam 96/100 w tej rekrutacji ... na ekonomie
      i wacham sie całe dnie
      • Gość: sajmo Re: ekonomia uw IP: *.zamosc.mm.pl 13.07.06, 18:38
        a ja mam 100/100 i tez sie waham ;/ wlasnie o takich wczesniej pisalem
        • Gość: scibi Re: ekonomia uw IP: *.orange.pl 13.07.06, 22:45
          no wlasnie nie ma sie co stresowac :) niech sobie kazdy wypisuje co chce i niech
          sie kazdy zastanawia... ja tam wiem ze chce isc, i tak tez mam nadzieje sie
          stanie :)warto probowac!!!! 68/100 w zeszlym roku to naprawde kiepsciutko...
          test predyspozycji chyba az tak bardzo nie mogl pozanizac wynikow...wkoncu
          pisali ze to "czytanie ze zrozumieniem o tematyce ekonomicznej" wiec bez
          przesady.. moi koledzy ktorym wychodzi okolo 75/100 skladaja z wielka nadzieja
          ze to wystarczy :) ja tez licze ze to wystarczy i bedziemy wszyscy razem :)
          to tyle, :P
          pozdr
          • Gość: awek Re: ekonomia uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 22:50
            kiedy beda dokladne listy rekrutacyjne ?? z góy dzieki pozdrawiam
            • Gość: scibi Re: ekonomia uw IP: *.orange.pl 14.07.06, 17:02
              listy maja byc bodajze 4 sierpnia, a 11 sierpnia juz chyba taka ostateczna lista
              przyjetych, po doniesieniu swiadectw i potwierdzeniu checi studiowania. jakos
              tak to wyglada, wiec jeszcze sobie poczekamy :/:/:/
              pozdr
              • Gość: scibi Re: ekonomia uw IP: *.orange.pl 15.07.06, 17:52
                wkurza mnie to ze trzeba tak dlugo czekac :/
    • Gość: kitty Re: ekonomia uw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 18:15
      Ja mam 81 pkt, ale nie ide tam tylko na fizyke, wiec zwolnie wam jedno miejsce;)
      • Gość: scibi Re: ekonomia uw IP: *.orange.pl 15.07.06, 18:28
        jestesmy Ci bardzo wdzieczni Kitty :PP ale i tak zapraszamy do nas na WNE :D
        • Gość: sajmo Re: ekonomia uw IP: *.zamosc.mm.pl 17.07.06, 00:39
          o widze ze scibi nabral pewnosci siebie co do dostania sie na UW :P
          • Gość: mikia Re: ekonomia uw IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 17.07.06, 11:07
            A ja mam 90,56 ale mam nadzieje ze sie dostane na sgh wiec moze miejsce zwolnie
            • Gość: scibi Re: ekonomia uw IP: *.orange.pl 17.07.06, 22:08
              No wlasnie troszke pewnosci nabralem, bo przeliczylem sobie te punkty i wyszlo
              mi 94,64 wiec kurde, jak mialbym sie nie dostac to ja nie wiem :P mysle ze
              bedzie ok, nie moge sie juz doczekac :P
              pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka