16.07.06, 12:09
Jak myślicie, jak wysoki bedzie próg w tym roku zeby dostac sie na UŚ na prawo?
Obserwuj wątek
    • Gość: jkgki Re: Prawo UŚ IP: *.euro-net.pl 16.07.06, 12:15
      mysle, ze ponad 80.
      ja mam 83, aty?
      • Gość: kubs1 Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:41
        ja mam 82,ciezko powiedziec ile beda mieli inni
        • Gość: jolka Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 14:17
          ja mam 93 z podstawy z histy, troche mnie zdziwiło, że na prawo biorą tylko
          historię ale w sumie dla mnie to dobrze, a co sądzicie o prawie na uś, warto
          tam studiowac?
          • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 15:47
            Moja sasiadka mówi ze jest mnostwo podan z całej Polski i bedzie wiecej niz rok
            temu na 1 miejsce duzo ludzi któzy maja powyzej 90 pkt i 90
            • Gość: kgl Re: Prawo UŚ IP: *.euro-net.pl 16.07.06, 16:40
              chlopie...
              prosze powiedz mi, ze to nie jest prawda

piszesz tak zeby nas zdolowac... i zebysmy nie skladali na us;(

Powiedz, ze to nieprwda...
              • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 17:34
                kgl nie ja was nie dołuje bo ja mam 70% i co mam powiedziec ze co,ze mam
                szanse przy nich.Tak to jest prawda niestety ;( :( ja szans nie mam próbujcie
                nie mam w tym zadnego celu ze pisze prawde ale kapa
                • yrek19 Re: Prawo UŚ 16.07.06, 17:38
                  sluchaj, ale ponad 90% z histy to juz wyczyn! jakos wierzyc mi sie nei chce, ze
                  tacy ludzie skladaja na UŚ a nie uj i uw. mam mimo wszystko nadzieje, ze w 2
                  rekrutacji sie dostane.

Wie ktos kiedy beda wyniki rekrutacji?
                  • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 17:40
                    ale yrek tacy własnie ludzie składaja sobie na UW UJ i na UŚ- dla
                    zabezpieczenia rozumiesz o co chodzi w tym. A Ty ile masz i ja nie chce
                    zebyscie przezemnie nie składali ale tylko pisze co mi mowiła
                    • yrek19 Re: Prawo UŚ 16.07.06, 17:42
                      83 buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :((((((((((((((
                      pie..ne piosenki ktorych niezauwazylam;/
                      • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 17:44
                        yrek ja tez nie zauwazyłem ich qrfa mać ale ja mam 70 co o tym sadzisz boje sie
                        Ty z 83 to masz bankowo dostanie w I rekryutacji n prawo. A jak uwazasz
                        progi ??
                        • yrek19 Re: Prawo UŚ 16.07.06, 17:48
                          no bo przeciez napisales wczesniej, ze jest masa ludzi ktorzy maja 90 % i
                          wiecej i to mnie zdolowalo:)
                          • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 17:49
                            bo sa ale oni sie dostana na UW i UJ i zrezygnuja a co sadzisz o mnie i jaki
                            próg
        • Gość: Kubs1 Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:31
          widze ze wybuchal tutaj ostra dyskusja,ja rowniez sie przerazilem jak napisales
          ze duzo osob ma ponad 90,a teraz piszesz ze prog bedzie od 80...wlasnie,idz do
          sasiadki,tak nam wszystkim ulzy,Tobie rowniez;-)
    • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 17:51
      moja kuzynka ma 79 i ma kape 1 pkt do tej "80" i nie wiem co mamy o tym
      wszystkim myslec
      • Gość: yrek19 Re: Prawo UŚ IP: *.euro-net.pl 16.07.06, 18:06
        postu o tej kolezance to ja nie zrozumialam:0
        a moze idz ty do tej sasiadki i sie dokladnie wypytaj ota rekrutacje niech ci
        powie czy duzo osob ma ponad 80 i czy Ty masz szanse
    • Gość: sld Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:38
      Wydaje mi sie, ze te wszystkie zapowiedzi o znacznym podwyzszeniu progow mozna wlozyc miedzy bajki. Watpie, aby liczba chetnych az tak drastycznie wzrosla przez ten rok. Tym bardziej ze na innych uniwersytetach (np. UMCS) prawo odnotowuje nieznaczny spadek popularnosci.
    • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:30
      Otóż mówiłem dobrze ze sa osoby<liczne> po 90 i wiecej ale bardzo duzo
      jest "osiemdziesiatek kilka"-88%,89%,86% itd i pewnie próg to gdzies 85% tak mi
      mówiła ale mowi ze duzo luydzi z całej Polski i moga zrezygnowac potem z UŚ
      wiec szanse sa!!!! Moze zrobmy sami ranking wyników(wyzszysz z histry)i nam
      troszke ulzy:

rekrutator:70% :( ;( masakra mam "0"szans ale próbuje!!!
      moja kuzynka: 79%
      • Gość: sld Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:40
        Nie warto, ze wzgledu na mala wiarygodnosc.
        Ja tylko zaluje, ze nie biora wyniku z rozszerzenia. Mialbym wtedy znacznie wieksze szanse.
        • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:54
          sld ale jak masz z rozszerzenia wiecej to oni biora to pod uwage jak masz np pp
          62% a pr 80% to biora wyzszy czyli rozszerzony!!!
          • Gość: outgiu Re: Prawo UŚ IP: *.euro-net.pl 17.07.06, 15:10
            LUDZIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE moje konto jest zablokowane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            wplacilam dzis o 8. 30 pieniadze i powiedziano mi, ze beda automatycznie na
            koncie ale wszystko jest poblokowane:(((((((((((((((((((((((((((((((((((( o co
            chodzi?
          • Gość: sld Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:12
            Wiem o tym. Poziomy sa jednak nieporownywalne, malo kto ma wiecej z rozszerzenia niz z podstawy. Ja mam np. z podstawy wiecej pkt. ale wiem, ze z rozszerzenia uzyskalem lepszy wynik.
            • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:49
              sld a powiesz ile masz ja 70% z podstaw a ty? W moim wypadku bez sciemy!!!
              • Gość: sld Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 16:08
                88 podst. 78 roz.
                Ale mam nadzieje, ze sie dostane na UMCS i tam pojde, chociaz jestem z Katowic:)
                O UJ nie marze, pewnie nie mam szans.
                • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 16:15
                  sld a co sadzisz od ilu mniej wiecej beda przyjmowac na UŚ?
                  • Gość: sld Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 16:24
                    Nie wiem, jakos nie mam ochoty bawic sie we wrozke.
                • Gość: ika.des Re: Prawo UŚ IP: *.telpol.net.pl 17.07.06, 16:23
                  do sld
                  A możesz podać wszystkie jakie masz wyniki z wosu i języka obcego?
                  Napisałeś, że na UJ nie składasz bo nie masz szans. Z tego co widzę to wyniki z
                  historii masz świetne. Jeżeli tak wyglądają też pozostałe przedmioty to próbuj
                  i nie przejmuj się tymi astronomicznymi wynikami podawanymi na tym forum. Nie
                  wiadomo jakie będą progi.
                  Ja także próbuję na UMCS ale składałam teżdo Wrocławia i Krakowa. A nóż się
                  uda! A muszę przyznać że wynik, np. na UJ mam przeciętny: do Krakowa wychodzi
                  382/500 Do Wrocławia wychodzi 220/300 a na UMCS 146/200. Mam nadzieję że gdzieś
                  się uda...
                  • Gość: sld Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 16:27
                    Wlasnie w tym twi problem - historia to moja najmocniejsza strona :)
                    Z WOS-u 88/66 z ang. nie jestem zbyt dobry - jedynie 76%. Gdyby nie liczyli ang. to pewnie mialbym szanse.
                    Ktos na forum pisal, ze na UJ licza pkt. zamiast %, to byloby mi bardzo na reke.
                    • Gość: ika.des Re: Prawo UŚ IP: *.telpol.net.pl 17.07.06, 16:34
                      Liczą procenty. Ale to i tak wychodzi 396/500 jak dobrze liczę. Ja bym
                      próbowała na twoim miejscu ale zrobisz jak będziesz chciał.
                      • Gość: ika.des Re: Prawo UŚ IP: *.telpol.net.pl 17.07.06, 16:37
                        a co do UMCS to masz 160/200. Więc tu raczej na 100% cię przyjmą. Zwłaszcza, że
                        jest tam mniej chętnych niż w zeszłym roku...
        • Gość: ag Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 21:13
          biorą biorą wyzszy wynik czy to rozszerzony czy to podstawowy jak masz 50 z pp a
          80 z pr to licza ten drugi :/ i gdzie tu sprawiedliwośc
    • Gość: zajdar Re: Prawo UŚ IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 19:29
      dzisiaj byłem ze świadectwem i byłem 710 na liście zapisów. jak narazie wygląda,
      że zainteresowanie nie jest tak wielkie jak w zeszłym roku.
      • czarnapanna1 Re: Prawo UŚ 17.07.06, 19:44
        Ja obstawiam ze prog wyniesie okolo 80%
      • Gość: yrek19 Re: Prawo UŚ IP: *.euro-net.pl 17.07.06, 20:26
        a to oni wymagaja tylko swiadectwa dojrzalosi?
        jaki komplet dokumentow chca?
        • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 20:51
          do czarnapanna mowisz koło 80% a jak ktos ma 78% ??
          • Gość: zajdar Re: Prawo UŚ IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 21:07
            ej, czego Ty się tutaj chcesz dowiedzieć? ja ci mogę powiedzieć, że 78 na pewno
            wystarczy, ale czy coś by z tego wynikało? ;) wiesz, ja mam wielką nadzieję, że
            tak będzie, bo sam mam 77, ale takie przewidywanie w tym momencie już nie ma
            sensu. pozostało nam jedynie czekanie i liczenie na to, że wszystko pójdzie po
            naszej myśli.
            pozdrawiam.
          • czarnapanna1 Re: Prawo UŚ 17.07.06, 21:29
            Mysle ze jak ma 78% to jeszcze moze sie zalapac...
            • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 21:34
              zajdar nic poprostu wiesz stresujemy sie a ja bardzo mocno nie mam zamiaru sie
              kłucic czarnapanna skad jestes ja slask moze sie spotkamy na wydziale razem jak
              tak to napiszecie jak tam rekrutacja zagadamy na gg i sie poznamy :) pozdro
              trzymajcie sie mocno nie dajmy sie. Za to Giertych powinien nam dac za darmo
              studia bez rekrutacji skoro prezentuje matury :)
              • Gość: sld Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:18
                Nie chce byc zlosliwy, ale mam wrazenie, ze z polskiego zbyt wiele pkt. nie miales:)
                • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:24
                  sld kto nie mial zbyt duzo z polaka?
                  • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:28
                    sld ja miałem z polaka pp 85% pr 60%
                    • Gość: sld Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:51
                      Chodzi mi o te, jak to okresla raport matury z polskiego, potoki slowne.
                      Zreszta nie sadze, aby mozna bylo miec 85% z matury z polskiego:
                      59/70=0,8428 ~ 84%
                      60/70=0,8571 ~ 86%
                      • Gość: wizel Re: Prawo UŚ IP: *.zvid.net 18.07.06, 12:12
                        hehe racja:D

Ktos tu pytal jakie dokumenty na us na prawo.. Ja tez sie zastanawiam, w
                        roznych miejscach roznie pisze. Moze ktos kto juz zlozyl sie wypowie.
                        • Gość: maturzysta Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 13:10
                          Ja wczoraj składałem dokumenty i chcieli wyłącznie świadectwo dojrzałości. Nic
                          innego nie było im potrzebne.
                          • Gość: prawnik Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 14:58
                            ja dzisiaj i tez swiadectwo tylko masakra tysiac sto iles byłem :(
                            • Gość: ARKADIA Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 15:39
                              Jestem zeszloroczna maturzystka i tez skladalam papiery na Us. tyle ze w
                              zeszlym roku byl jeszcze tescik. i szczerze wam powiem,ze jesli macie szanse
                              dostac sie na lepszy Uniwersytet to probujcie. Nie warto studiowac na tej
                              zasciankowej uczelni
                              • Gość: prawnik Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 15:43
                                ARKADIO ile masz z histy, oczywiscie %. Nie wiem bardzo duzo tych kandydatów no
                                nie?
                                • czarnapanna1 Re: Prawo UŚ 18.07.06, 19:40
                                  rekrutator ja opolszczyzna, ale raczej sie nie dostane. najwyzej poznac sie
                                  mozemy w pszyszlym roku jak poprawie wynik z histy:P
                                  • Gość: ARKADIA Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 20:18
                                    Mialam w zeszlym roku 88zpodst i to wystarczylo. Tylko ze byl jeszcze test.
                                    wydaje mi sie,ze Ci ktorzy maja powyzej 80,moze 82 moga byc spokojni
                                  • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:23
                                    czarnapanna to ile masz ze mówisz ze sie niedostaniesz??
                              • czarnapanna1 Re: Prawo UŚ 18.07.06, 20:24
                                Arkadia a nie jestes zadowolona z tej uczelni i tego kierunku skoro mowisz ze
                                jest zasciankowa i radzisz studiowac gdzie indziej?
    • Gość: fg Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:53
      • Gość: ann-g Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 14:12
        Właśnie.. powiadasz ARKADIO, że nie warto? Dlaczego?
    • Gość: rekrutator Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:07
      kto dzisiaj tj. (19.07) zanosił swiadecwo?? Ile było osób na liscie?
      • Gość: mm Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 14:01
        a nie można wysłać świadectwa pocztą?? i czy może być odpis??
        • czarnapanna1 Re: Prawo UŚ 19.07.06, 17:38
          Mam 66%, takze nie mam szans w tym roku, dlatego jak cos to na przyszly.
          • Gość: ARKADIA Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 13:49
            powodów dla ktorych nie warto tu studiowac jest kilka:
            primo - majac kontakt ze studentami innych uczelni mozna tylko pozazdroscic
            przyjaznej wspolpracy i atmosfery na linii student-wykladowca. Na Uś niby sa
            konsultacje w wyznaczonych godzinach,ale jak przyjdzie zainteresowany student
            to nikt nie kwapi sie do pomocy
            secundo - jezeli dla kogos prawo okaze sie pasja,trescia zycia to tu skrzydel
            nie rozwinie. splycony materiał w porownaniu np z UW,UJ czy UWr.
            Mozna jeszcze wskazac fakt,ze pracodawcy niezbyt powazaja dyplom z tej
            uczelni,a mam na to dowod z zycia wziety, bo w zeszlym roku moich 2 znajomych
            staralo sie o przyjecie na aplikacje - jeden z Uś,drugi z UWr.Dostal sie ten z
            UWr.I bynajmniej o jego przyjeciu nie zadecydowały czynniki korupcjogenne.
            Dalej moge jeszcze nadmienic,ze brak w tym miescie klimatu do studiowania itp.
            Dlatego jesli mozecie to skladajcie papiery na inne uczelnie.Ja sama zaluje
            swojej decyzji z zeszlego roku. pozdrawiam i zycze wam wszystkim kandydaci na
            prawo duzo powodzenia i determinacji w dazeniu do celu jakim jest zdobycie
            indeksu WPiA.
            • czarnapanna1 Re: Prawo UŚ 20.07.06, 18:44
              Arkadia w zdobyciu aplikacji zadecydowala wiedza, a nie to jaka uczelnie
              ukonczyl... Jednak przemysle to co powiedzialas:)
              • cailte Re: Prawo UŚ 20.07.06, 19:11
                a ja myślę, że próg będzie w granicach 75-85 punktów. w zeszłym roku miałam 77 z podstawy i się dostałam (ale i tak wybrałam UJ...:P), ale wtedy był też test, którym bardzo sobie podciągnęłam wynik i muszę przyznać, że mój wynik był jednym z najniższych na liście.
                • cailte Re: Prawo UŚ 20.07.06, 19:22
                  aha, przez dostanie się rozumiem dostanie się w normalnej rekrutacji, nie wiem do ilu punktów potem zeszli przy odwołaniach. w każdym razie - wierzcie mi - nawet jak się nie powiedzie warto walczyć! :D
    • Gość: wizel Re: Prawo UŚ IP: *.zvid.net 21.07.06, 16:08
      Czyzbym ja dzisiaj zle widzial ze bylem na liscie w okolicach tysiaca? Byl ktos
      dzisiaj sie rejestrowac zeby mi to potwierdzic? Pozdrawiam
    • Gość: wiktor89 Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 16:16
      wizel jak ja byłem we wtorek to byłem tysiac sto którys. CZyzby dali druga
      kartke i jechali od jedynki ;(
    • Gość: zajdar Re: Prawo UŚ IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 18:49
      bez przesady, aż tylu kandydatów na taką uczelnie? myślmy trzeźwo i nie
      schizujmy ;).
    • Gość: wiktor89 Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:08
      katowice.naszemiasto.wp.pl/wydarzenia/626059.html
      • Gość: Kkk Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:31
        Na prawo na UŚ zarejestrowało się ok 1800 osób, co wychodzi 7,2 osoby na
        miejsce. Jeśli faktycznie są to ludzie z wynikami 93%, 88% itp to mogę sobie
        pomarzyć, chyba że faktycznie większość pojdzie na UJ czy UW i będzie szansa w
        drugim naborze:(
    • Gość: wiktor89 Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 00:04
      kk mam te same obawy co ty a ty ile masz %
      • Gość: Kkk Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 00:30
        Ja mam 80 procent. Jesli to prawda co mowia ludzie na tym forum czyli ze prog to
        92 procent... troche mnie to przerazilo....
        • Gość: zajdar Re: Prawo UŚ IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:02
          rekrutacja.us.edu.pl/?q=node/395
          • Gość: yrek19 Re: Prawo UŚ IP: *.euro-net.pl 22.07.06, 11:07
            sluchajcie a te Katowice to fajne miasto?
            Sa jakies imprezy itd. bo mi, bialostoczance Katowice kojarza sie z kominami,
            haldami wegla, dymem...
            A i fajnie by bylo spotkac jakies drzewo idac ulica...

:)))))))))))))))0
            • Gość: wizel Re: Prawo UŚ IP: *.zvid.net 22.07.06, 11:10
              Ja nie wiem gdzie ty zobaczysz kominy bedac w centrum katowic. O slasku kraza
              legendy a prawda jest taka ze zwlaszcza teraz wiele sie zmienilo i zmienia,
              centra handlowe, kompleksy kinowe i baseny. Wielkie remonty, budowy drog,
              DTS'ka remont ronda. A i imprezy sa fajne. Lachonow tez duzo, zalezy czego
              szukasz.
              • Gość: yrek19 Re: Prawo UŚ IP: *.euro-net.pl 22.07.06, 11:15
                Lachonow- nie zrozumialam tego slowa...?
                • Gość: wiktor89 Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:30
                  yrek chodziło mu mówiąc:"Lachonów tez duzo" o panie które ciagna laski :P:P:P
                  ja to tak rozumie buhahaha
                  • Gość: yrek19 Re: Prawo UŚ IP: *.euro-net.pl 22.07.06, 12:27
                    aaaaaaaaaaaaaaaaaa to takie panie mi do szczescia nie potrzebne:P mow po
                    polsku: k u r w y
                    • Gość: wiktor89 Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 14:28
                      yrek ale sie wstydziłem buhahahahahahah ;) pozdro
          • Gość: wizel Re: Prawo UŚ IP: *.zvid.net 22.07.06, 11:07
            no to przesmarkane :|
            • Gość: jkgk Re: Prawo UŚ IP: *.euro-net.pl 22.07.06, 11:13
              staracilam zludzenie, ze moje 83 wystarczy... jezeli mam pokonac 2 tysiace
              ilustam kandydatow z czego conajmniej 200 ma wyniki oscylujace w granicach 95-
              100 (782 osoby w Polsce maja wynik w tych granicach)to poddaje sie walkowerem.
              nadzieja w 2 rekrutacji...
              • Gość: Kkk Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 12:42
                Ano właśnie, pomyliłam się, jest jednak prawie 9 kandydatów na miejsce...
                Jeszcze lepiej:( Czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym polega drugi nabór we
                wrześniu? Nie trzeba nic robić tylko automatycznie wezmą ludzi z listy
                rezerwowej? A czy ta lista będze udostępniona (fajnie wiedzieć czy jest się na
                10 czy 150 miejscu;) I czy jeśli dostanę się na któryś z moich kierunków
                awaryjnych to mogę się tam zapisać a potem zrezygnować jeśli uda się jednak na
                tym drugim naborze na prawo?? Tym bardziej że wyniki drugiego naboru mają być od
                29 września to trochę późno się wypisywać z czegokolwiek...? Będę wdzięczna za
                odpowiedzi na moje pytania:)
                • Gość: wizel Re: Prawo UŚ IP: *.zvid.net 22.07.06, 13:00
                  mam podobne pytania jak ty kkk. Tez mnie to zastanawia. Ciagle mam nadzieje ze
                  dostane sie teraz, ale co bedzie jak nie dostane sie nigdzie? Czekac? Ale w ten
                  sposob ryzykuje bardzo wiele, "uciekna" mi inne uczelnie...
                  • cailte Re: Prawo UŚ 22.07.06, 13:13
                    przede wszystkim trzeba złożyć odwołanie! a procedury na różnych uczelniach są różne. a naprawdę warto walczyć, bo masa ludzi pewnie poskładała na różne uczelnie. ja w zeszłym roku w akcie paniki składałam papiery nawet do Torunia, choć jestem ze Śląska...:) i nie ma co się przejmować, że we wrześniu niby za późno...ja w połowie września musiałam podjąć decyzję o przeniesieniu się do innego miasta, szukać mieszkania i naprawdę nie żałuję zachodu. :)
                    trzymam kciuki za was! :)
                    • Gość: Kkk Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 14:48
                      No wlaśnie z tym odwołaniem to na stronie UŚ pisze że odwołanie można złożyć
                      TYLKO ze wskazaniem nieprawidłowości czy łamania regulaminu rekrutacji podczas
                      rozpatrywania mojej kandydatury (co raczej nie nastąpił;) I że inne odwołania
                      nie są przyjmowane i nie ma w ogóle formularza na to. Tak więc chyba drugi nabór
                      jest jedynym rozwiązaniem, tylko nadal nie wiem jak ma to wyglądać...
                      • Gość: wizel Re: Prawo UŚ IP: *.zvid.net 22.07.06, 22:10
                        No to juz kompletnie nie rozumiem.. skoro zeby byc branym pod uwage w drugim
                        naborze, trzeba napisac odwolanie, ktorego nie mozna napisac jesli nie bylo
                        bledow proceduralnych ( napewno nie pozwola sobie na takie bledy ) w trakcie
                        pierwszego naboru to jak mozna brac udzial w drugim naborze? Bledne kolo :/
                        • Gość: Kkk Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:25
                          No właśnie ja też nie mam pojęcia i czekam aż może ktoś poinformowany coś tu
                          napisze ;)
    • Gość: wiktor89 Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:30
      Kochani prawnicy buszujemy tu zawsze po 22 no no :):) A wiec kolega który w
      tamtym roku składał mowił mi ze takie info rok temu tez było a jakos odwołania
      skladali to jakies ich widziwisie :)
    • Gość: wiktor89 Re: Prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:34
      kkk dostaniesz sie w 1 naborze.Ciekawi mnie bardzo od ilu przyjma :P
      • Gość: Kkkalina Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 00:28
        No mnie też ciekawi, ale po tym jak przeczytałam to forum i rozterki ludzi
        którzy mają po 93% to moje 80% wydaje mi się daremne ;)
        • Gość: lala87 Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 09:51
          a to nie jest tak,ze jak ktos zrezygnuje to automatycznie ktos z rezerwowki
          wskakuje na jego miejsce?chyba nie trzeba pisac zadnych odwolan?
          • Gość: ulflu Re: Prawo UŚ IP: *.euro-net.pl 23.07.06, 09:54
            wlasnie tak jest na wszystkich uniwersytetach, ze jak ktos zrezygnuje to na
            jego miejsce wchodza osoby spod kreski i na UŚ tez tak jest. nie trzeba pisac
            zadnych odwolan. odwolania pisze sie jak gdzies "zxapodzialo sie" twoje
            swiadectwo i wogle nie ma cie na liscie czy jak ci zle punkty wpisza itd innej
            opcji odwolania nie ma poza tym w tamtym roku nikogo na prawo nie przyjeto z
            odwolania, powtarzam:nikogo
            • Gość: ja Re: Prawo UŚ IP: *.bloki.kalety.net 23.07.06, 11:24
              no ale skąd ja bedę wiedziec na którym miejscu jestem na liscie rezerwowej i czy
              w ogóle czekanie ma jakis sens??
              • Gość: ysc Re: Prawo UŚ IP: *.euro-net.pl 23.07.06, 11:27
                sluchaj trzeba bedzie do nich dzwonic
                na wszystkich uczelniach w polsce tydzien po ogloszeniu 1 listy podawana jest
                2. i tyle. i na us tez tak musi byc bo to jest rozporzadzenie zewnetrzne
                • Gość: kalina Re: Prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 20:05
                  Tu jest harmonogram rekrutacji: rekrutacja.us.edu.pl/?q=node/156 z
                  którego wynika że jeśli chce się być wziętym z listy rankingowej (czyli
                  rezerwowej) to nie trzeba uczestniczyć w drugim naborze. Od 28 sierpnia będą
                  przyjmować ludzi z tej listy na zwolnione miejsca. A od 31 sierpnia będzie drugi
                  nabór, ale tylko te kierunki ktore o to wystąpią. Także prawo raczej to nie
                  będzie, gdyż będą mieć na tyle długą listę rankingową że wezmą z niej. Drugi
                  nabór będzie tylko na tych kierunkach gdzie zwolni się bardzo dużo miejsc a ich
                  lista będzie za króta żeby je wypełnić. Chyba dobrze to wszystko zrozumiałam
                  nie? :) Nadal nie wiem tylko jak to jest z awaryjnym kierunkiem, czy można się
                  na niego zapisać a po 28 sierpnia zrezygnować jeśli się uda z listy rankingowej
                  na prawo...
                  • Gość: wizel Re: Prawo UŚ IP: *.zvid.net 23.07.06, 22:34
                    fajnie:) dzieki przynajmniej teraz jest w miare jasnosc :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka