Dodaj do ulubionych

Prawo w Szczecinie

24.07.06, 13:34
ile macie punktow ?
Obserwuj wątek
    • Gość: wąsaty Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:47
      83,55 -a ty ile masz??????????
      • mikesoprano Re: Prawo w Szczecinie 24.07.06, 13:52
        ja mam 83 i zastanawiam sie czy to wystarczy
        • Gość: ania Re: Prawo w Szczecinie IP: 82.160.102.* 24.07.06, 13:54
          czesc,a jaki jest przelicznik? bo ja nie skladalam w szczecinie ale sie
          zastanawiam czy wogole warto bylo...
          • mikesoprano Re: Prawo w Szczecinie 24.07.06, 13:57
            Wybierasz dowolny poziom z jezyka polskiego, jezyka obcego i przedmiotu do
            wyboru miedzy wosem geografia historia wg nastepujacego przelicznka :
            jezyk polski x 0,35
            jezyk obcy x 0,30
            przedmiot dodatkowy x 0,35
        • Gość: ania Re: Prawo w Szczecinie IP: 82.160.102.* 24.07.06, 13:56
          a jaki byl przelicznik?
          • Gość: ania Re: Prawo w Szczecinie IP: 82.160.102.* 24.07.06, 14:01
            wiekie dzieki:)
            • Gość: popo Re: Prawo w Szczecinie IP: *.starlan.pl / 83.14.209.* 24.07.06, 14:04
              Może się czepiam, ale jak ktoś wybiera się na prawo, to chyba powinen być na
              tyle zaradny by znaleźć odpowiednie inforamcje w Internecie (ktore są łatwo
              dostępne) a nie wpisywać się na forum i czekać aż ktoś odpowie...no ale może się
              tylko czepiam.
              • Gość: ania Re: Prawo w Szczecinie IP: 82.160.102.* 24.07.06, 14:07
                fakt...tylko...
        • Gość: gosia Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.07.06, 17:00
          ja mam 82,2
          Twój wynik spokojnie wystarczy, w zeszlym roku najpierw przyjmowali od 81 a
          potem od 79 :)
          a w tym roku tendencja punktowa jest niższa:)

chyba się tam spotkamy :P
    • Gość: xxx wpisywać sie/!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:10
      • Gość: adf Re: wpisywać sie/!!!!!!!!!!! IP: *.orange.pl 24.07.06, 15:09
        Ja mam 90,15. Ale Szczecin to mój 4 wybór ;)
    • Gość: :) Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gorzow.mm.pl 24.07.06, 16:00
      a ja tak troche OT ... kiedy sa wyniki rekrutacji ?
      • Gość: asdf Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 18:03
        4 sierpnia.
    • Gość: wąsaty Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 11:53
      mam nadzieje że będzie dobrze
    • Gość: wąsaty kiedy wyniki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 11:56
    • Gość: : Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:07
      trzeba podczymać nasz wątek:P
      • Gość: a Re: Prawo w Szczecinie IP: *.85-237-179.tkchopin.pl 25.07.06, 16:10
        ja mam coś ponad 81 i boję się,że się nie dostanę :(
        • Gość: gosia Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 25.07.06, 16:39
          dostaniesz się, zobaczysz.
          W zeszlym roku najpierw brali od 81 a potem od 79, w tym roku widze po innych
          wynikach że średnia się obniżyła;)

trzeba być dobrej mysli:)

moze jutro dostane sie na UAM i zwolnię Ci miejsce;)
          • Gość: a Re: Prawo w Szczecinie IP: *.85-237-179.tkchopin.pl 25.07.06, 16:57
            Właśnie obawiam się, że w tym roku próg będzie większy
            • Gość: wąsaty Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 17:09
              dlaczego tak myślisz??ehh...jest jeszcze jeden wątek o prawie na US na forum
              studia. czy ktoś wie czy to prawda że 6 os/msce? i kiedy te wyniki-czyżby nikt
              nie wiedzial???????
            • Gość: Gosia Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 25.07.06, 17:25
              no wlasnie, tez sie zastanawiam dlaczego tak myslisz?:>

jakos wiele osob sie nie wypowiadalo ze idzie do Szczecina, nie ufaj plotkom
              tylko czekajmy cierpliwie z nadzieją;)
              • Gość: wąsaty Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 17:28
                ehh już wiem-4 sierpnia lista przyjętych ma być-10 dni...co oni tyle tam będą
                zliczać-polowę roboty komputer za nich robi,więc po co takie opóźnienia://
                • Gość: a Re: Prawo w Szczecinie IP: *.85-237-179.tkchopin.pl 25.07.06, 17:49
                  Niektóre osoby poprawiały maturę stąd próg może być wyższy. Ale jak to będzie-
                  zobaczymy :))
                  • Gość: popo Re: Prawo w Szczecinie IP: *.starlan.pl / 83.14.209.* 26.07.06, 17:40
                    wątpie by ci co poprawiaja zawyzyli progi. Jedyne czego sie boje, to to, że rok
                    temu brali tylko to co sie zdawalo jako obowiazkowy przedmiot i wielu osobom ten
                    dodatkowy poszedl lepiej, ale mam nadzieje ze jednak zdecydowana wiekszosc i tak
                    wybierala na obowiazkowy przedmiot z ktorego sa najmocniejsi :)
    • Gość: :)) ile kosztuja niestacjonarne na prowo za rok?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 17:53
      jak ktoś wie-to piszcie
    • Gość: bleeee Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:39
      piszcie coś-bo smutno-pa
      • vidocq_ney Re: Prawo w Szczecinie 26.07.06, 00:26
        Ja mam 81,95 pkt i trzepie portkami jak nie wiem co... Na UMCS bym się dostała z
        maleńkim zapasem ale czy Szczecin okaze sie bardziej wymagający od Lublina?

A wiecie coś może o tym czy można sie przenosić po pół roku np z politologii na
        prawo?
        pozdrawiam,
        • Gość: a Re: Prawo w Szczecinie IP: *.85-237-179.tkchopin.pl 26.07.06, 07:21
          Jesteśmy w takiej samej sytuacji punktowej. Ja też się boję :( A co do
          przeniesienia- szczerze wątpie.
          • negativeburn Re: Prawo w Szczecinie 26.07.06, 19:47
            ludzie ludzie tam wlasnie strasznie jest bo tak jakos dzinie jest ze czasami
            trudniej jest sie dostac niz do worcka łodzi czy umcs ! a wszyscy przez to ze
            maja dziwczny sposob nalicznia punktow! Ale życze wam powodzenia ! Uda się na
            100% wyluzujcie (oczywiście mowie do tych co maja co najmniej 80 pkt)! Pozdrawiam :)
    • Gość: .... Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:21
      no to jeszcze tydzien do wynikow...:///
      • Gość: a Re: Prawo w Szczecinie IP: *.85-237-179.tkchopin.pl 26.07.06, 19:34
        Niestety ;/
    • Gość: sajool Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:08
      ja mam 84,3 także nie wiem jak to będzie, w poznaniu już mi podziękowali
      • Gość: wąsaty Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:23
        a co w poznaniu naliczali??i jaki wzór,i próg??
        • Gość: kl Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:32
          WPiA UAM w Poznaniu

Tryb I "nowa matura"
          uwzględniane są wyniki pisemnego egzaminu maturalnego z następujących przedmiotów:
          języka polskiego na poziomie rozszerzonym
          języka obcego nowożytnego na poziomie podstawowym
          historii na poziomie podstawowym
          dwóch przedmiotów wskazanych przez kandydata na poziomie podstawowym
          Punkty z wymaganych pięciu przedmiotów maturalnych zostają zsumowane i podzielone przez 10. Tak ustalona liczba jest uwzględniana dalej. Jeżeli kandydat nie zdawał egzaminu maturalnego z wymaganego przedmiotu, uzyskuje 0 punktów z tego przedmiotu. W przypadku równej liczby punktów, o kolejności kandydatów na liście rankingowej decyduje dodatkowo najwyższa liczba punktów z kolejnych przedmiotów uwzględnianych w postępowaniu rekrutacyjnym.

a próg to 39,5 pkt
    • Gość: .. Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:24
      • Gość: ds Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 20:00
        ja mam 82,7 i mam nadzieje ze starczy... tylko troche daleko do domu :/
        • Gość: wąsaty Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:35
          a skąd jesteś??
          • Gość: a Re: Prawo w Szczecinie IP: *.85-237-179.tkchopin.pl 28.07.06, 06:12
            Ja z daleka, bo aż z Gdyni :)
          • Gość: ds Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:05
            mozna powiedziec ze z drugiego konca Polski
            • casiopea1 Re: Prawo w Szczecinie 28.07.06, 14:32
              heh-to w 3mieście nie ma prawa??składałeś też do gdańska??
              • Gość: Gosia Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 28.07.06, 14:57
                82,75 to musi wystarczyć...

Mam nadzieje że Ci co się już dostali w swoje wymarzone np ktoś wyżej co ma
                90pkt, to zrezygnują i będą miejsca dla nas:)
                • Gość: wąsaty Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:57
                  tez mam taka nadzieję- z moich znajomych co mają wyżej na razie 2 os zrezygnują
                  • Gość: ika Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:14
                    A wiesz może ile osób jest na jedno miejsce? Moja koleżanka też rezygnuje
                    dostała się na UAM.
                    • Gość: wąsaty Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:19
                      dokładnie nie wiem,ale rozmawiałem z osobami zainteresowanymi i mówiły że 10
                      os. Możliwe, bo ludzie jak składali na US to na prawo, socjologie,
                      politologie ,stosunki jednocześnie wiec mogło się tyle nazbierać.ehhh taki
                      stres jeszcze tyle czasu:////
    • casiopea1 Re: Prawo w Szczecinie 28.07.06, 19:30
      nikt tutaj nic nie pisze-czy tak mało chętnych na prawo US?
      • Gość: wąsaty Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:21
        cicho,pusto...
    • Gość: sajool Re: Prawo w Szczecinie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.06, 09:27
      chętnych może dużo, ale dla większości prawo na US to ostateczność
      • Gość: Gosia Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 01.08.06, 09:26
        wlaśnie, ostateczność:(

a ja sie obawiam że to jeszcze troche potrwa bo przecież dużo ludzi się już
        wycofalo bo dostało gdzie indziej, więc poczekamy na drugi etap rekrutacji :/
        • Gość: wloczykij Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:41
          dla mnie tez szczecin okazal sie ostatecznoscia... ale zaczynam sie
          przyzwyczajac do tej mysli i 15 godzin w pociagu :)
          • Gość: matej Re: Prawo w Szczecinie IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.08.06, 17:39
            a ile masz pkt rekrutacyjnych, ze jestes taki pewny miejsca na wpia w szczeinie?
            ja 82.95
            porownajmy sie wszyscy;P i tak nie ma co robic
    • Gość: sajol Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:36
      84,3. wynik jest naliczany ze świadectwa maturalnego, czy z irk? bo nie jestem
      do końca pewien, czy dobrze wpisałem przedmioty w internecie.
      • Gość: n1 Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:59
        Ja mam 76.05 ale w przeciwienstwie do was i tak sie dostane bo jestem
        olimpijczykiem ;p
    • Gość: sajol Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 18:14
      Wyniki mają być ogłoszone o 15 w piątek, dotyczy to tylko internetu, czy będą
      też wywieszone listy w dziekanacie?
      • Gość: Gosia Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.08.06, 09:31
        o 15? a to pewne?
        już mam dosc tego Szczecina, pewnie teraz jeszcze sie to pociagnie do konca
        sierpnia bo duzo osob zacznie sie wycofywac...

dobrze ze to "JUŻ" jutro:)
    • Gość: popo Przecieki. IP: *.starlan.pl / 83.14.209.* 03.08.06, 08:56
      To ja czekam na przecieki jako ze to już jutro :)
    • angus871 Re: Prawo w Szczecinie 03.08.06, 10:26
      czesc,ja jestem Angelika z Żar i skladalam na US na europeistyke i stosunki.A
      tutaj juz zupelnie inaczej sa pnkt liczone ale wracajac do ogloszenia wynikow
      jutro to uwazam ze to i tak jest beznadziejnie pozno,i tak jak piszecie dla
      wielu US to ostatecznosc a dla mnie nie bo mi zalezy strasznie ale kogo to w
      sumie obchodzi;/ I licze wlasnie sie z tym,ze bede musiala do wrzesnia czekac na
      2rekrutacje bo ponoc w tym roku na US padly rekordy ze tak duzo osob na 1miejsce
      jest na roznych kierunkach ale wlasnie nie ktorzy skladali majac po 30pkt albo
      skladajac na 3lub 4 kierunki na raz i teraz tacy jak my musimy czekac i czekac...yhh
    • Gość: james Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gorzow.mm.pl 03.08.06, 12:07
      wiecie moze ile jest miejsc na socjologii,etnologii i filologii angielskiej ?
      • Gość: wąsaty Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:22
        na socjologii pewnie mega duzo-bo sie zrobił z tego popularny kierunek cos.
        • Gość: sajol Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 13:31
          o której jest ogłoszenie wyników na wydziale? również o 15?
    • Gość: lee Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:27
      eh cos nie tak nze nie ma przeciekow jeszcze-pewnie cos kreca na US jak rok temu
    • Gość: Gosia Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.08.06, 12:00
      ktoś się denerwuje :P?
      • Gość: wąsaty Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 12:25
        ja i to bardzo:///czemu nikt nic nie wie jeszcze??
        • Gość: Gosia Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.08.06, 12:43
          o 15 ma byc wiadomo ehhh
          • Gość: blee Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 12:45
            no tak-jeszcze ponad 2 godz:////umieram
    • Gość: bigi SA JUZ WYNIKI!!!!! IP: *.ztpnet.pl 04.08.06, 13:18
      sa wyniki na stronie wydzialu prawa i administracji!!
      • Gość: matej Re: APEL IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.08.06, 13:40
        prosba do ludzi ktorzy rezygnuja z prawa na US aby powiadomili komisje o tym i
        dali szanse ludziom ktorzy sa odrobine pod kreska!
        • Gość: kassia Re: APEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 13:48
          ja sie nie dostalam ale chciałabym wiedziec na jakiej pozycji jestem na liście
          rankingowej i czy takowa istnieje?

jeśli macie link z listą rankingową to proszę, podajcie
          (nie ma jeszcze żadnego info na kontach......)
          • Gość: ds Re: APEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 13:50
            tez mi niewiele zabraklo...
            a do kiedy oni maja czas zeby potwierdzic lub nie?
            • Gość: matej Re: APEL IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.08.06, 13:55
              mi zabraklo 0.60 pkt
              a dokladne miejsce poznamy po 16, wtedy na naszych kontach irk sie pokaza te
              informacje [ przynajmniej tak mi powiedziano gdy zadzwonilem do nich ]
              jak myslicie ile osob sie wykruszy?
              • Gość: ds Re: APEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 13:58
                mi 1.4 :/
                mysle ze kilkanascie jak nie kilkadziesiat
              • Gość: ds Re: APEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 13:59
                mi 1,4 :/
                mysle ze kilkanascie, jak nie kilkadziesiat
                badzmy dobrej mysli
                • Gość: krwisty_stek Re: APEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:12
                  Mi zabraklo ok 0,2 pkt
                • Gość: tencowiejakjest Re: APEL IP: *.milenium.net.pl 04.08.06, 14:22
                  Przykro mi ale ci co się nie dostali, nie mają za bardzo na co liczyć na
                  dostanie się z listy rankingowej.A to dlatego,że miejsca z tzw. "odwołań" są
                  już zarezerwowane dla pewnych osób. Są to tzw."miejsca rektorskie" Wiem bo rok
                  temu mi też niewiele brakowało, i się nie dostałem, pomimo iz przyjęli z
                  odwołan więcej osób niż był mój numer na liście.. W tym roku poprawiłem maturę
                  znowu składem i znowu trochę zabrakło, tyle że nie liczę ze się dostanę z listy
                  rankingowej. Szansę z listy rankingowej mają jedynie kilka osób ktorym zabrakło
                  do max 0,5 punkta.
                  • Gość: krwisty_stek Re: APEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:24
                    A wiesz ile osob przyjeli rok temu z listy rankingowej ?
                    • Gość: tencowiejakjest Re: APEL IP: *.milenium.net.pl 04.08.06, 14:37
                      Z odwołań przyjęto osiemdziesiątkilka osób. Tyle, że w większości nie były to
                      osoby z listy rankingowej.Skąd to wiem: po pierwsze bo jak pisałem, miałem
                      numer niższy niż osiemdziesiąty na liście rankingowej i się nie dostałem, znam
                      osoby z jeszcze niższym numerem które też się nie dostały.Poza tym w odpowiedzi
                      na moje odwołanie napisali mi że z listy rankingowej przyjęli chyba 6 czy 8
                      osób , co już jest totalnie śmiesznym żartem. Skąd się wzięły pozostałe osoby
                      sami sobie odpowiedźcie.Poza tym uczelnia sama sobie szkodzi robiąc takie akcje
                      bo przyjmuje ludzi którzy w ogole nie są zainteresowani prawem. W tym roku po
                      pierwszym semestrze zrezygnowało z własnej woli około 70 osób.
                      Do tych co się nie dostali polecam nie tracić roku tylko iść na zaoczne ja tak
                      zrobiłem i nie żałuje. Tylko musicie wiedziec ze na zaocznych jest na I roku
                      straszny odsiew i przez to pierwszy rok jest cięższy u nas niż na dziennych.
                      • Gość: :) Re: APEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 15:12
                        Ej, to że ktoś miał nr niższy niż 80 na rankingowej to nie znaczy ze miał być
                        przyjęty:P Ja miałam nr 27 co njpierw dawało mi 88 lokatę, a ze nie wszyscy
                        zlozyli deklaracje na 2 nabor- 57... jest kilka osob na jedym miejscu
                        rankingowym i nie ma cos ie kierowac teraz miejscem rankingowym...
            • Gość: kandydatka;) Re: APEL IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 04.08.06, 15:18
              do 31 sierpnia
    • Gość: Gosia Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.08.06, 14:27
      mi też 0,6...co za dół:(
      myslicie że są jakieś szanse?
      • Gość: Velika Re: Prawo w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:55
        Gratuluję wszystkim przyjętym, jakbyście mieli jakieś pytania to piszcie bo
        właśnie skończyłam 1 rok. I jest naprawdę fajnie:]
        • Gość: ds Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 15:04
          czemu moj wynik wynosi 0.0000 skoro mam 83 pkt???????????
          • Gość: wasaty Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 15:14
            no wlasnie-chyba tak u wszystkich jest-na irku jeszcze nie ma wynikow.ale ktos
            powyzej pisal ze o 16 będzie tak???
        • Gość: mlody Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 15:15
          masz jakies ksiazki do sprzedania moze?:P
        • Gość: ania;) Re: Prawo w Szczecinie IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 04.08.06, 15:24
          hej ja sie dostalam na prawo...jesli mozesz to napisz jak wygladaja te studia,
          jaka atmosfera, rektorzy i w ogole, tylko raz bylam w szczecinie wiec nie znam
          tego miasta - jesli mozesz napisz tez jak wyglada utrzymanie, zycie studenckie
          itd...z gory dziekuje i pozdrawiam
          • Gość: Velika Re: Prawo w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:21
            Jeśli chodzi o przedmioty to są zarówno takie, które są bardzo ciekawe jak i
            strasznie nudne. Na 1 semestrze będziecie mieli ekonomię, wstęp do prawoznawstwa
            i historię prawa publicznego. Szczerze mówiąc wszystkie jak dla mnie należą do
            tych nudnych:] Warto chodzic na wykłady z ekonomii, bo pani profesor podaje
            pytania egzaminacyjne i wszystko co niezbędne do egzaminu, więc książki nie są
            potrzebne. ale nie wiem czy was będzie uczyć, bo ma ponad 80 lat:P
            Ze wstępu są ćwiczenia i wykłady(z dr Piszko). Radzę uważać na ten przedmiot i
            uczyć się go baaardzo dokładnie. Chociaż materiału jest niewiele, dr Piszko lubi
            uwalać na pierdołach (połowa roku miała poprawki). Publiczne moze nie ejst
            trudne, ale jak dla mnie okropnie nudne, także za sprawą dr Tkaczuka i jego
            monotonnego głosu.:] Jak dla mnie to zdecydowanie najgorszy przedmiot na 1 roku.
            Drugi semestr jest znacznie ciekawszy- jest logika:] no i przez cały rok prawo
            rzymskie- jak dla mnie najfajnijejszy przedmiot, baaardzo ciekawy . Warto się
            uczyć go systematycznie bo to potem pomaga w przygotowaniu do egzaminu. I nie
            wierzcie w to że logika i rzym są takie straszne-dla mnie były najłatwiejsze, bo
            najbardziej je lubiłam.
            Ja pierwszy raz pojechałam do Szczecina, kiedy się już dostałam - szukać
            mieszkania. zaopatrz się w mapę i niczego się nie bój, na roku na pewno będzie
            mnóstwo ludzi którzy nie będą mieli znajomych. Ja miałam chłopaka więc we dwójkę
            było nam raźniej, ale szybko poznaliśmy fantastycznych ludzi.
            Wynajmowałam mieszkanie we 2 z chłoapkiem- płaciliśmy 600 zł (razem) + prąd i
            gaz(ok 100 zł/mc). Szczecin nie ejst drogim miastem, można się przecież całkiem
            tanio zaopatrzyć w hipermarketach. gotowałam samam posiłki w domu więc niestety
            nie wiem gdzie można tanio zjeść:]
            Jest dużo różnych klubów, każdy znajdzie coś dla siebie, a wstęp do większość
            dla studentów jest darmowy.
            Ogólnie mówiąc nie żałuję swojego wyboru, chociaż wyjeżdżając tu na studia, 400
            km od domu, byłam pełna obaw. Teraz wiem że te studia to strzał w dziesiątkę.
            Uczyć się trzeba sporo, ale dzięki ćwiczeniom i kołom jest potem trochę lżej
            podczas sesji.
            A książki mam do sprzedania jak najbardziej(prawo rzymskie i ekonomię ) ale
            osobiście polecam bibliotekę:] tylko trzeba się pospieszyć, żeby upolować książkę:}
            • Gość: casiopea1 Velika podaj mi swój e-mail jakbyś mogła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:48
              mam parę pytań-pozdrawiam-casiopea1
              • Gość: Velika Re: Velika podaj mi swój e-mail jakbyś mogła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 12:18
                illusion5@wp.pl proszę:]
    • angus871 Re: Prawo w Szczecinie 04.08.06, 15:16
      jejuuu ja skladalam na euro i stosunki I DALEJ NIE MA WYNIKOW !! JEJUUUU
      OSZALEJE ;/ ich chyba nie obchodzi ze czekamy caly dzien yhhh
      • Gość: Gosia Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.08.06, 15:32
        Naprawde to tak wyglada?Nawet w Gdańsku zwolniło się 44 miejsca...a w
        Szczecinie zwolni się kilka?

chyba warto mieć jeszcze nadzieje...
        • Gość: tencowiejakjest Re: Prawo w Szczecinie IP: *.milenium.net.pl 04.08.06, 15:52
          Gosiu, skoro ci brakuje 0,6 pkt to na pewno masz jakieś szanse zeby dostać się
          z listy.Niestety tym ktorym brakuje więcej będzie ciężko.
          • Gość: Gosia Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.08.06, 16:21
            Tak myslisz?
            Mam 19 miejsce na liscie...jest jakas szansa?
        • Gość: wrrr Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 16:04
          a 16 minela...
          • Gość: o Re: Prawo w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 16:07
            i nie ma, nie ma, nie ma! jestem z drugiego konca polski, wiec nie bede jechac,
            gdy na razie nie mam po co :/ miały byc wyniki i co? i ch.j
            • Gość: wrrr Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 16:09
              a z ktorego konca?? bo ja tez
              • Gość: o. Re: Prawo w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 16:24
                moze przesadziłam.. jestem z centrum Polski. Łodz dokladniej. A Ty? na co
                składasz?
                • Gość: ds Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 16:33
                  no na prawo ;] i mi niewiele braklo.
                  a ja w strone rzeszowa bardziej
                  • Gość: o. Re: Prawo w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 16:36
                    jak to jest, ze prawo ma wyniki, a areszta nie? k.rwa.
                    składasz odwołanie? miałes wyniki na koncie? czy sie inaczej dowiedziales?
                  • Gość: Gosia Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.08.06, 16:48
                    A ktore miejsce macie na liscie rezerwowej?
                    • Gość: matej Re: Prawo w Szczecinie IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.08.06, 17:57
                      11
    • Gość: ja Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gorzow.mm.pl 04.08.06, 16:47
      kierunek: Socjologia - Szczecin - (stacjonarne)

Wynik: 74.750 pkt.
      Decyzja kwalifikacyjna: kandydat zakwalifikowany
      Decyzja dotycząca przyjęcia na studia: kandydat nie został przyjęty na studia
      Pozycja na liście: 4

czy to oznacza ze jestem 4ty na liscie rezerwowej ?
      • Gość: ent Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 19:07
        jestes 4 na liscie rezerwowej. ALe pewnie ludzi ktorzy sa 4 na liscie rezerwowej
        jest kikanascie.
        Sam ocen szanse.
        • Gość: ja Re: Prawo w Szczecinie IP: *.gorzow.mm.pl 04.08.06, 19:52
          kilkanascie osob na jednym miejscu ? Sadzisz ze sa jakies szanse ?
        • Gość: Marta Re: Prawo w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 11:17
          Nie sadze zeby bylo kilka osob na jednym miejscu...system irk automatycznie
          wrzuca kolejne osoby na kolejne miejsca. Tak jest wszedzie-sprawdzone bo
          startowalam do wrocka. Wiec nie martw sie i pamietaj ze przed Toba sa tylko 3
          osoby:) Wiec szanse masz na prawde ogromne:D Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka