Dodaj do ulubionych

cm uj progi

26.07.06, 10:20
podobno na stome trzeba miec 222 pkt a na lekarski troche
wiecej...powariowali!!!nie sadzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Wszyscy postrachali się przed CM UJ hehe :) IP: *.ghnet.pl 26.07.06, 10:44
      bardzo jestem ciekawa jakie będą progi na UJ, i ile dzieci lekarzy znowu się
      dostanie
      • przybyl7 Re: Wszyscy postrachali się przed CM UJ hehe :) 26.07.06, 10:46
        to ci mowie ile na stomatologie...
      • piszczunia Re: Wszyscy postrachali się przed CM UJ hehe :) 26.07.06, 11:57
        Zgadzam sie z tym ,co mowia dziewczyny powyzej.Dzieci lekarzy musza tak jak
        wszyscy pisac maturke,a to ,ze wiele z nich dostaje sie na akademie swiadczy o
        tym,ze sa zachecane do przygotowan na takei studia i rodzice,chca ,by dzieci
        kontynuowaly np.rodzinna tradycje.Takim osobom moze byc jendka troche latwiej
        po studiach:gabinet w spadku lub wstawiennictwo ,gdy staraja sie o
        specjalizacje.Takie jest moje osobiste zdanie, wyrobione na podstawie
        obserwacji znajomej rodziny lekarzy.
        • Gość: :P Re: Wszyscy postrachali się przed CM UJ hehe :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:13
          dzieci lekarzy maja o tyle dobrze że jak nie uda im się na dzienne dostac to
          rodzice są na tyle bogaci że bez problemu zapłacą dziecku za niestacjonarne
          studia... a że niewiele ludzi w Polsce stać na to żeby takie pieniądze płacić to
          progi na płatną medycynę nie były wysokie i raczej nie będą ;)
    • Gość: ghgf Re: IP: *.ust.tke.pl 26.07.06, 11:08
      nie domyslacie się ile będą wynosic na lekarskim? dzieki za sugestie
      • Gość: ghgh Re: IP: *.ust.tke.pl 26.07.06, 11:16
        ???
    • Gość: ania Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 11:42
      Zgadzam się........moi rodzice tez co lekarzami i co z tego....na rekruttacje
      nie ma to NAJMNIEJSZEGO WPŁYWU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: rita wizytówka lekarza IP: *.chello.pl 26.07.06, 11:47
      to, co zaprezentowała/eś dość precyzyjnie Cię definiuje, i szczerze mówiąc, nie
      życzę Ci dostania się na AM, nie chciałabym być "treated" przez takiego lekarza
      • Gość: )L:) ......... IP: *.telpol.net.pl 26.07.06, 11:49
        ja sie przejmuje gdzie bede mieszkac w krk, bo po 1 nie wiem czy sie zalapie na
        akademik po 2 ciezko jest mieszkanie niedrogie znalezc w grodzie kraka
        • Gość: try Re: ......................jaki próg?!?! IP: *.ust.tke.pl 26.07.06, 11:58
          kotos cos wie?
          • Gość: ania Re: ......................jaki próg?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 12:01
            pewnie na uczelni coś już wiedzą a my nadal musimy tkwić w tej okropnej
            niepewności...ech....
            • Gość: trty Re: ......................jaki próg?!?! IP: *.ust.tke.pl 26.07.06, 12:01
              a jaki Ty przewidujesz? chodzi mi o lekarski
              • Gość: ania Re: ......................jaki próg?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 12:08
                mam nadzięję ze 230 to max
              • Gość: ania Re: ......................jaki próg?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 12:09
                chociaż do wawy był 224 ale limit miejsc duzo wiekszy, więc gdyby uciąć listę
                na 220 nazwisku to wychodzi az 236....
                • Gość: ania Re: ......................jaki próg?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 12:13
                  A nie macie jakiś przecieków czy coś w tym stylu? Może ktoś dzwonił czy
                  rozmawiał z kim trzeba i wie cokolwiek na temat progów i mogłby uchylić rąbka
                  tajemnicy
                • Gość: agciass Re: ......................jaki próg?!?! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.06, 13:23
                  ja mam nadzieje ze prog bedzie 218... (bo tyle mam :P) ale patrzac na Wawe to
                  raczej nie mam szans :/
    • Gość: Dominisia Re: IP: *.sistbg.net / 80.51.159.* 26.07.06, 11:59
      Twoi rodzice w takim wypadku nie mają się czym pochwalić. Słownictwem jakim się
      poslugujesz prezentujesz swój niski iloraz inteligencji i brak predyspozycji do
      tak odpowiedzialnego zawodu jakim jest lekarz. Więc jeżeli Twoi rodzice nie
      maja wpływu na Twoje studia to nawet dobrze bo nie chciałabym byc leczona przez
      tak ograniczonego chociażby jezykowo lekarza. Pozdrawiam.
      • Gość: joker Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 12:16
        zadaniem lekarza nie jest poprawna wymowa i pisownia tylko leczenie ludzi, nie
        kazdy musi byc wszechstronny. Nie składałam na medycyne, ale z ciekawości
        weszłam na to forum, ludzie, bądzcie ludźmi a nie zachowujcie sie jak
        zwierzeta: 'kto pierwszy do korytka'
        • Gość: fiona Re:do joker IP: *.chello.pl 26.07.06, 12:53
          jeśli to Ty jesteś laylą, to w dodatku w ogóle nie radzisz sobie z rozumieniem
          tekstu czytanego
      • Gość: dawid Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:23
        lepszy lekarz cham niz lekarz ktory swiata poza swoim geniuszem nie widzi i nie
        umie zastosowac swojej wiedzy
        • Gość: popieram Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 15:22
          lekarz nie musi byc dyplomata
          lekarz ma skutecznie leczyc
          piekne slowa zostawmy naszemu rzadowi - tylko to potrafi
    • ekadom1 Re:nie ma co się unosić bo to są nagie fakty 26.07.06, 13:28
      W tamtym roku dziewczyna córunia ordynatora z miejscowości XXXX nie dostała się
      do Szczecina na lekarski, jednocześnie dostała sie do Poznania na lekarski.
      Przypominam, że w tamtym roku można było składać tylko w jedno miejsce
    • Gość: norah Re: cm uj progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:52
      Ja nie wiem o co chodzi z tymi dziećmi lekarzy! Przecież rodzic, który nawet pracuje na AM nie jest w stanie podmienic wyników matury. Jak więc miałby wpłynąć na rekrutacje??? W mojej rodzinie wszyscy to lekarze, mam ojca profesora, wujka dziekana i co? Myślicie, że mi lepiej? Mam nawet gorzej niż pozostali, presja jaka na mnie ciąży jest nie do zniesienia...
      Już po prostu nie mogę słuchac tych bredni. Podejrzewam, że osoby, które pisza tego typu rzeczy najzwyczajniej nie dostały sie na AM i teraz szukają wytłumaczenia! Bo zawsze lepiej brzmi jak powiesz znajomym : "Aaaa spokojnie bym sie dostał/a, ale znowu jakieś przekrety na tym am, same dzieci wykładowcó się podostawały". Żal mi was!
      • Gość: dobra dobra Re: cm uj progi IP: *.ghnet.pl 26.07.06, 14:15
        no to ładne masz plecy, ja wiem o czym mówię bo nagle się okzało że osoby które
        ledwo dostały się na studia i ledwo dostawały połowę punktów z kolosów do
        dopuszczenia do egzaminu zdają go w pierwszym terminie!!!!!!!!!!??????????
        zwłaszcza że znam te osoby z liceum i wiem kim są rodzice-lekarzami, a te osoby
        to kompletne tumany za przeproszeniem, z tego co wiem to na moim roczniku wiecej
        niż połowa ludzi to dziecka lekarzy. A co do dostawania się nikt nie musi Ci
        zmieniać wyników matury takie rzeczy podmienia się tylko w dziekanacie bo i tak
        nie pozwolą Ci tego sprawdzić, a inni boją się nadać żeby sobie nie zaszkodzić i
        tak na na co dzień patrzysz w oczy takim osobom i z nimi rozmawiasz bo jesteś
        robakiem i za nimi zawsze się wstawią albo zadadzą łatwiejsze pytanie, a testy
        zaznacza się ołówkiem i może trudno go zmazać i zaznaczyć jak trzeba!!!???? a
        gdzie nie pójdziesz to wszyscy najpierw się pytają czy masz lekarza w rodzinie,
        pożyjecie zobaczycie POZDR
        • ekadom1 Re: poprzedni post -nic dodać nic ująć -samo życie 26.07.06, 14:25
          Wiemy co mówimy bo to są fakty autentyczne. Lekarka pediatra w mojej przychodni
          kończyła POznań i mówi że atmosferka tam jest fatalna - eksponowani są ci swoi
          i reszta to plebs. Chyba nic się nie zmieniło bo ona już kupę lat pracuje jako
          lekarz. O córeczce prana ordynatora to prawda bo jej koledzy z liceum - byli
          też wśród nich dzieci lekarzy - ale takich zwykłych nie ustosunkowanych - byli
          całą sytuacją zbulwersowani, ale cóż mogli zrobić. Przede wszystkim kasa, kto
          ma kasę ma wszystko, a wiedza to już gdzieś się w tym gubi. Ilu tacy zabrali
          miejsce na AM-ach - trudno zliczyć.
          • Gość: dawid Re: poprzedni post -nic dodać nic ująć -samo życi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:36
            na cmuj niestety ok 80% miejsc jak nie wiecej

lu tacy zabrali
            > miejsce na AM-ach - trudno zliczyć.
    • Gość: norah Re: cm uj progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 15:11
      W tej chwili mówimy o dostaniu się na studia, a nie o tym co się dzieje już na
      samych studiach. Ja tam nie wnikam w to, że ktoś jest tumanem i potrzebuje
      pomocy z góry żeby egzamin zdać...
      A co do chodów na uczelni to powiem wam jedno...dobrze mieć znajomości wśród
      wykładowców bo zawsze Ci dadzą cynk u kogo się potem nie leczyć (bo widzą kto
      jak zdaje egzaminy) :). Jeśli chodzi o Kraków to mam czarną listę lekarzy i
      omijam ich szerokim łukiem :))). Powodzenia przy rekrutacji na cmuj, ja
      osobiście mimo, że mam chody pewnie pójdę na płatne bo mam trochę za mało ptk.
      Ale pójde uczciwie - wierzcie mi!
    • Gość: wariat Re: cm uj progi IP: *.bci.net.pl 26.07.06, 16:22
      powariowali a z nimi my
      • Gość: mimi Re: cm uj progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 16:26
        No właśnie!Lepiej piszcie czy może ktoś dzwonił do dziekanatu, może wie coś
        wiarygodnego np. o której będą jutro te wyniki i jakie progi na lek i stome
        • gaton Re: cm uj progi 26.07.06, 16:28
          hej ja wiem troche wiarygodnych informacji od wykładowcy z tej uczelni, nie sa
          zbyt precyzyjne ale jego słowa napisałam na:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=41303
          wątek "CM UJ"

powodzenia wszystkim!
          • Gość: paula Re: cm uj progi IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 26.07.06, 20:04
            no to oby było te 230-240 i ani punkta więcej.
            ;)
    • Gość: doris a ile na farme??? IP: *.matcom.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:37
      • Gość: paula są już wyniki !!! IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 27.07.06, 08:55
        są już wyniki po zalogowaniu się na strone. tylko nigdzie nie widzę informacji
        jaki był próg..

wie ktoś?
    • Gość: adrt Lekarski 228 PKT!!! IP: *.orange.pl 27.07.06, 09:13
      www.cm-uj.krakow.pl/rekrutacja/wyniki.php?kierunek=l
      Próg na lekarski 228.
    • Gość: paula stoma 222! IP: *.pikonet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:22
      • Gość: mimi962 Re: stoma 222! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:51
        Hej ! Zwalniam miejsce na stomie , bo dostałam się też na lek, co było
        priorytetowe !Trzymam za rezerwę !
        • Gość: xyz.kr87 Re: stoma 222! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:52
          ja też zwalniam miejsce na stomie w kraku
          • Gość: ... można składać na lek i stome na jednej uczelni?! IP: *.ghnet.pl 27.07.06, 12:22
            a można było składać jednocześnie na lek i stome na jednej uczeli!!!??????
            • ekadom1 Re: można składać na lek i stome na jednej uczel 27.07.06, 12:33
              w Poznaniu można, na Ślam ponoć nie i kazali podpisywać deklaracje i tak
              zostało zdublowanych 20 miejsc. W szczecinie można było.
            • Gość: mimi Re: można składać na lek i stome na jednej uczel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:14
              Można było, tylko trzeba było przeprowadzić 2 oddzielne rejestracje i wpłacić na
              każdy kierunek opłatę rekrutacyjną,pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka