Dodaj do ulubionych

UŚ czy UMCS??

28.07.06, 21:45
mam problema...jestem z woj. kuj-pom. i na studia stwierdzilam ze emigruje w
Polske;)nie znam tych rejonow za bardzo...Lublina czy Katowic:)ale z
pewnoscia wy forumowicze...co nieco wiecie o tych urodzajnych krainach
naszego kraju,byc moze to wasze miejsce zamieszkania...gdzie lepiej rozwija
sie życie kulturalne,rozrywka:Dsie wie...wezmy pod uwage takze aspekt
edukacyjny;)czekam jeszcez na wyniki z Poznania...ale ten Śląski i Lublin
jakos mi sie widzą:)dostalm sie na psychologiee....:)
doradzcie mi!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ktos Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 21:55
      Psychologia na UMCS jest pewnie lepsza :)
      • rojkowa87 Re: UŚ czy UMCS?? 28.07.06, 21:56
        ale rankingi mowia ze UŚ lepsza...nie wiem...liczy sie klimat;)
    • Gość: wiktor89 Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:02
      wiesz co ja mieszkam tu i jak chcesz tgo co w opisie to nie katowice powaznie-
      ja skł na prawo!!
      • rojkowa87 Re: UŚ czy UMCS?? 28.07.06, 22:14
        wiktor jestes z Katowic??opowiedz cos o tym miejscu ja jestem z Grudziadza:]mam
        troszke rodzine na Slasku w Wodzislawiu:)ale kurcze nic nie wiem...gdzie i
        co...fakt czekam jeszcze na wyniki UAM...ale te Katowice mnie pociągaja...i nie
        wiem czemu;)
        • Gość: kachaaaa Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:50
          Lublin rzecz jasna...
    • Gość: sld Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:02
      Podobny problem...prawo US czy UMCS?
      • Gość: sld Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:02
        Dodam tyko, ze jestem z Katowic.
        • Gość: rojkowa87 Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:33
          sld...a powiedz cos o Katowicach??kurczee..ja nie wiem...do kiedy musimy sie
          deklarowac...na umcs ja mam do 4 .08 a na UŚ do 25 .08...UŚ w rankingach stoi
          lepiej...nie wiem;/;/;/
    • Gość: adas Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:36
      skrecaj i dawaj na KATOWICE:)nie dosc ze lepiej w rankingach...to pozniej
      wieksza mozliwosc jezeli chodzi o prace!!!!!!!!!!!
      • Gość: jaaaaaap Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:39
        pewnie ze UŚ..ja tam ide..moze sie zobaczymy:)mam nadzieje;)
    • Gość: pamk Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 01:03
      jesli psychologia w Lublinie i jesli kierowac sie rankingami tegoz kierunku no
      to ja bym wybrala drugi lubelski uniwersytet - ten w nazwie majacy "Katolicki"
      (3 lub 4 psychologia w kraju...) ale Lublin to ogolnie zadupie troche...
    • Gość: batrezz Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 09:27
      UŚ - rzecz jasna;)
      • Gość: meneva Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 10:12
        Katowice! Byłam tam ostatnio i bardzo mi sie podobało. Jeśli chodzi o
        psychologię, to popatrz jakie masz specjalizacje na kazdej z tej uczelni, to
        moze to Ci pomoże w wyborze. Wiem, że na UŚ jest psychologia sądowa, a to mnie
        kiedyś bardzo pociągało, jak jeszcze chciałam studiować na tym kierunku ;) Ja
        się dostałam do Katowic i do Warszawy i chyba wybiorę to pierwsze. pzdr
      • Gość: Wojtek Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 10:13
        A ktore prawo lepsze to na usiu czy umcsie? bo dostalem sie na oba, a ze
        mieszkam posrodku miedzy Katowicami a Lublinem, mam do obydwu okolo 200km, ztym
        ze do Katowic jest zdecydowanie lepszy transport. Co wy byscie wybrali?Gdzie
        lepszy poziom?
        • Gość: terzyk Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 10:55
          zdecydownie katowice:)wyzszy poziom...moj bart jest bardzo zadowolony...a
          Lublin to male zadupie:)
          • Gość: sld Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:21
            Moglby ktos podac link do tych rankingow?
            Bo z tego co sie orientuje (ranking wprost, rzeczypospolitej) to te uniwerstytety sa mniej-wiecej na rownym poziomie. Czasem nawet UMCS jest nieznacznie wyzej.
            • Gość: sld Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:23
              Zeby nie byc goloslownym:
              www.edukacjaprawnicza.pl/niusy.php?id_news=2613
              • Gość: rojkowa87 Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:14
                ja mam z 2006 roku:)
                szkoly.wprost.pl/?e=39&c=5
                chodz do Katowic:)to sie bedziemy widziec :D:D:D
                • Gość: sld Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:18
                  Tak, tylko ze to jest ogolny rangking uniwerkow.
                  Mi chodzi o WPiA.
                  • Gość: rojkowa87 Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:23
                    noo to klinkij wyzej znowu tam cos uczelnie panstwowe..i pojawi ci sie strona z
                    roznymi rzeczami i tam masz tekst" Gdzie co studiowac!!i pewno prawo bedzie;)
                    ale chodz do Katowic...wieksze mozliwosci..pozniej sa!!
                    praca,aplikacje,staz..mowie ci wieksze perspektywy sa na Śląsku:)mnie sie tak
                    osobiscie wydaje;)
                  • Gość: Wojtek Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:23
                    Kurcze am problem
    • Gość: beti Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:33
      To zależy:)Jeśli bardziej interesuje Cię perspektywa pracy,możliwości rozwoju
      itp to idź do Katowic.Lublin to typowo studenckie miasteczko.Nie jest duże i
      myślę,że dla kogoś kto chce tam zostać po studiach to ze znalezieniem pracy
      może być ciężko.Ale Lublin jest bardzo ładnym,klimatycznym miastem,w/g mnie
      dużo ładniejszym od Katowic,które wydają mi się takie betonowe i szare.
      • Gość: rojkowa87 Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:13
        dokladnie tak samo...mam taka wizej..Katowic betonowe ,szare..prlowskie typowo
        budowle;)sie zobaczy...
    • Gość: teddy bear Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 21:16
      bierz UŚ:)Katowice - moje miasto
    • Gość: tomasz Re: UŚ czy UMCS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 23:25
      miasto Lublin...ale uczelnia Katowice...praca tez zdecydowanie to drugie...kto
      wie...moze bedziemy studiowac razem:)ja tez na psychologie;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka