Dodaj do ulubionych

W s z y s t k o n a t e m a t U M K

30.07.06, 00:44
Jeden wspoólny watek o UMK... bo jakoś te tematy zawsze sie gubią.

Pytanko: To prawda, że jesli się wycofuje dokumenty to trzeba zapłaćić 60
PLN ??
x/y*)yyyxy/#$%^#&&$ - tzn fu*k
Obserwuj wątek
    • Gość: pp Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 11:27
      nieprawda
      • Gość: marza19 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.giganet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 11:37
        dodam, ze mieszkam 260 km od torunia...
      • Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 19:08
        byl juz ktos u lekarz po to orzeczenie?????? czy lekarz rodzinny dysponuje
        takimi drukami???
        • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.tvk.torun.pl 01.08.06, 19:17
          oczywiscie, ze dysponuje:)
          bylam po orzeczenie, dzisiaj zlozylam papiery:D
      • Gość: piotr Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:33
        dowodu os zwykle xero???? nie trzeba potwierdzac jakos jego zgodnosci co?
      • pikosia20 etnologia i archeologia progi 03.08.06, 21:46
        czy ktos nie orientuje sie moze od ilu pkt przyjmowali na te kierunki na umk? bede nieslychanie wdzieczna za informacje:) pozdrowka
    • Gość: marza19 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.giganet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 11:33
      a jezeli zlozylam na filologie polska orginalne swiadectwo maturalne i niestety, nie dostalam sie ( zabraklo 1,2 punkta ) to czy umk odesle mi je? skladalam tez na uniwerek w zielonej gorze i jak tam sie dostane to musze przeciez zlozyc orginal...
      • Gość: Xaoo Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:44
        W sprawdzaniu wyników rekrutacji pojawiły się dokładne dane (miejsce na liście, ilość osób z takim samym wynikiem, ilość osób, które przekroczyły próg).
        Ja się dostałem na filologię polską i czekam na list... (podobno ma przyjśc ;)

[200km od Torunia...]
        • Gość: xxxxx Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 13:29
          mam pytanie: jesli na stronie umk, jest podane, ze 106 osob przekroczylo prog,
          ja tez przekroczylam, ale taka sama ilosc punktow mialo 7 osob, a
          przewidywanych miejsc jest 75, to sie nie dostalam? nie ma mojego numeru na
          liscie. jest napisane: brak informacji
          • Gość: hhh W s z y s t k o _ n a _ t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 14:22
            Jest duzo rezygnacji dlatego ilosc osob ktora przekroczyla prog jest duzo
            wiekasza niz ilosc miejsc. Najlepiej zadzwonic jutro i sie upewnic. Jesli okaże
            sie że cie nie ma na pierwszej liscie - pisz odwolanie :)
            • Gość: hulli pro a specjalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 14:35
              Jak to wyglada? Dostałam sie na historie. Podana jest lista ogolnia dla tego
              kierunku. Skąd mam wiedziec że dostałam sie na wybrana specjalnosc? Oczywiscie
              mozna sie sugerowac mijscem na liscie... ale poweidzmy ze ktos jest niestety
              niziutko co wtedy??
              • Gość: Ola Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:14
                dostałam się na stosunki na UMK, mieszkam ponad 500km od Torunia i szukam
                jakiejś przyjaznej duszy :P dodam, że nigdy nie byłam w Toruniu :]
                • Gość: hulli Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:22
                  ja mieszkam 300 km od torunia :P:) bylam juz tam i wszystko na to wskazuje z
                  eod pazdziernkia tam zamieszakm :):)
                  • Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 11:17
                    hej, ja tez mieszkam kawalek od torunia->warszawa, i nigdy tam nie bylam a jak
                    bylam to malutka bylam wtedy. dostalam sie na histe i wlasnie tez mnie nurtuja
                    te specjalnosci...hmm
                    • Gość: hulli Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:56
                      Ja w sumie sie nie martwie o specjalnosci (5 na liscie) ale widze ze ciagle
                      ktos o to pyta... i jakos nikt nie za odpowiedzi :( Mila dostałaś juz list?
                      • Gość: ola Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 17:39
                        Właśnie, dostaliście już ten słynny list? Będę poszukiwać współlokatorki do
                        akademika :P
                        • Gość: h Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 17:52
                          ja jeszcze nie, oczywiscie 300 km to odleglosc tak niewyobrazalna ze nawet
                          poczta sie gubi :P:) A jesli dostało sie na 2 kierunki na tym samym wydziale to
                          2 listy czy jeden sie dostaje?
                          • Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:01
                            hej!mam juz slynny list;)) zostalam przyjeta na histe, a specjalnosc sie w
                            pazdz. wybiera jeszcze(przynajmniej tak mi przez telefon powiedzieli). moge
                            dokumenty wyslac poczta?jestem z wawy i nie chce mi sie jechac, choc moze bym
                            sie wybrala...;] tez przyda mi sie towarzystwo do akademika;) kiedy mam zaczac
                            zalatwiac akademik i jakies papierki doniesc ze wogole chce go?
                            • Gość: h Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:12
                              www.umk.pl/studenci/pierwszyrok/#ds
                              • Gość: h Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:14
                                jakby co to jestem chetna na DS (choc czekam na wyniki z UW) Jesli specjalnosc
                                wybiera sie w pazdzierniku to na takich samych zasadach jak rekrutacja?- kto
                                lepszy na hist. ogólnie ten pierwszy w kolejce na dana specjalnosc?
                                • malgosia_roz Re: Stosunki na UMK 31.07.06, 18:17
                                  Ja się dostałam na zarządzanie, ale nie idę na UMK, bo dostałam się na finanse
                                  do Gdańska :) no i oczywiście czekam jeszcze wynikó na UW (dodam, zę jestem z
                                  Bydgoszczy, czyli jakieś 40km:P)
                                  • Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:53
                                    lepszy akademik czy wynajac jakies mieszkanko sobie samej???
                                    • Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:54
                                      tez czekam na UW, ale jutro wysle im dokumenty jakby co, bo 5 sierpnia jest
                                      dopiero UW a nie dojdzie jak wysle pozniej.
                                      • xanaphia Re: Stosunki na UMK 31.07.06, 20:51
                                        dostalam sie na europeistyke! sa tu jacys znajmomi z roku?:) mam cicha nadzieje
                                        na akademik na gagarina (9,10 lub11) ale nie wiem jak to bedzie bo mieszkam
                                        jakies 100km od Torunia - p.s. nie wiecie, czy jesli zloze papiery i bede
                                        jednak chciala je odebrac (bo z odwolania dostane sie gdzie indziej), to czy w
                                        miare szybko mi je wydadza?
                                        • Gość: h Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 20:59
                                          chodz\ily jakies ploty ze przy odbiorze trzeba placic 60 zl ale watpie ze to
                                          prawda... ogolnie mowi sie ze dokumentow lepiej nie zawozic jak ma sie je
                                          poptem zabierac ... ale wiadoma - jak jest sytuacja poatowa to nie ma innego
                                          wyjscia :)
                                          • Gość: xanaphia Re: Stosunki na UMK IP: *.pogodna.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:03
                                            no wlasnie - bo ogolnie mam jeden taki kierunek, ze wolalabym go zamiast
                                            europ., ale z odwolaniem i tak marne szanse - no ale co jesli? chyba jakos tam
                                            oddadza te papiery... oby
                                            a na co sie dostalas kolezanko z forum samorzadu umk? :)
                                            • Gość: h Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:09
                                              ;D na historie (wiedza o kulturze) ale czekam na kulturoznawstwo w wawie - to
                                              moj priorytet (i mam pod nosem ) pozdrawiam :)
                                              • Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:57
                                                ja tez wiedza o kulturze i tez z wawy:)
                                                • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: Stosunki na UMK IP: *.tvk.torun.pl 31.07.06, 22:04
                                                  z tego, co czytam i slysze, to wszyscy na wok. a miejsc 20, wiec jesli...
                                                  patrzac optrymistycznie, jest sie ponizej 50 miejsca na liscie, to chyba nie ma
                                                  co marzyc;)

ja zastanawiam sie miedzy wokiem a skandynawska.
                                                  • Gość: hullli Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:12
                                                    nio ja sie na bank dostałam :D a specjalnosc mozna jeszcze wybierac (mimo tego
                                                    ze sie deklarowalo juz jakas w podaniu?) mozna zmienic? ... chyba zostane przy
                                                    woku :) dosłownie marze o tym zeby to były studia na poziomie :P jak z bajki :D
                                                  • Gość: asurbanipal Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:17
                                                    podkreślasz swoją skromność na kazdym kroku, co? :P
                                                  • Gość: h Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:22
                                                    nawiazujac do poprzednigo postu podkrslam swoje zadowolenie ... yyy zloscisz
                                                    sie ze ktos sie cieszy? nie bede oszukiwac - jest mi milo ze sie dostralam na
                                                    te studia ... rozumiem ze niektorych to dziwi (ze jest mi milo) czy to źle że
                                                    okazuje uczucia :P:) ??? podobnie robia setki osob na tym forum ... PS nikogo
                                                    nie milam zamiaru dobijac :) bo nie napisałm hahaha a wysie nie dostaniecie :P
                                                    pozdrawiam :) nie jestem wredna :)
                                                  • Gość: asurbanipal Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:23
                                                    no no toc po kilku postach nie bede cie ocenial czylis wredna czy cos takiego..
                                                    po prostu takie podkreslanie ze ja na pewno.. ze ja piate miejsce na liscie..
                                                    nie no, masz prawo.. choc ja bym sie tak nie chwalil :P
                                                    ale ciesze sie razem z tobą ze sie dostalas i pozdrawiam :)
                                                  • Gość: agoslawa Re: Stosunki na UMK IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.06, 22:19
                                                    a te specjalizacje(na histroii) to mozna sobie po prostu wybrac,czy bedzie
                                                    jakas rekrutacja , jak to bedzie wygladac ?
                                                  • Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 09:57
                                                    nie wiem.. te orzeczenie lekarskie co trzeba wyslac jest moze na stronie umk?
                                                  • Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:48
                                                    a moze byc odpis notarialny????????? zamiast tego odpisu co dostalismy ze
                                                    swiadectwem
                                                  • Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:06
                                                    skad wziasc druk orzeczenia lekarskiego??nie moge tego nigdzie znalezc
                                                  • Gość: mechaniczna Re: Stosunki na UMK IP: 83.14.92.* 01.08.06, 11:15
                                                    Ja też dostałam się na europeistykę, ale ciągle czekam na wyniki z uw. Marzy mi
                                                    się afrykanistyka :), ale trzeba się zabezpieczyć. Do kiedy mam wysłać
                                                    dokumenty i jakie??? Orzeczenie lekarskie, oryginał i coś poza tym?
                                                  • Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:19
                                                    czy to orzeczenie ma byc od lekarza rodzinnego czy medycyny pracy?? masz 7 dni
                                                    na wyslanie
                                                  • Gość: mechaniczna Re: Stosunki na UMK IP: 83.14.92.* 01.08.06, 11:28
                                                    Z tego, co mówiła mi pielęgniarka na zakończeniu roku szkolnego to orzeczenie
                                                    lekarskie musi być ze specjalistycznego ośrodka: u mnie w mieście jest to
                                                    Ośrodek Medycyny Szkolnej. I z tego, co wiem ja, lekarz rodzinny takiego
                                                    zaświadczenia nie może dać. Do Osrodka Medycyny Pracy proponuję po prostu
                                                    zadzwonić i zapytać, czy takie orzeczenia wydają. To chyba nalepsze
                                                    rozwiązanie. Powodzenia!
                                                  • Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:48
                                                    wlasnie dzwonilam do umk, powiedzieli ze to moze zwykly lakarz wydac-rodzinny.
                                                  • Gość: mechaniczna Re: Stosunki na UMK IP: 83.14.92.* 01.08.06, 12:56
                                                    Mila, naprawdę? Jeśli tak to całkiem dobrze! :)
                                                  • swiergotka Re: Stosunki na UMK 05.08.06, 21:26
                                                    Cześć. Jeśli chodzi o orzeczenie lekarskie, to ma to być zwykłe zaświadczenie
                                                    od lekarza rodzinnego, o stanie zdrowia i braku przeciwwskazań do studiowania.
                                                    Wiem, bo brałam takie dla swojej córki, która już je złożyła. Dołaczyła orginał
                                                    świadectwa i jest już przyjęta w poczet studentów. Pozdrawiam wszystkich.Mama
                                                  • Gość: aa jaki próg na europeistyke, na prawo????????na UMK IP: *.elk.net.pl 01.08.06, 23:35
                                                    jak wyżej
    • Gość: Xaoo brak listu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:36
      Martwi mnie to, że jeszcze nie dostałem listu;/ (200km od torunia; filologia polska) dostał już może ktoś z mojego wydziału? Można złożyć potwierdzenie bez tego listu??
      • Gość: słowik Re: brak listu IP: *.kalisz.mm.pl 01.08.06, 12:42
        mozesz zlozyc reszte dokumentow nawet jesli jeszcze nie dostalas listu.. to
        jest nawet zaznaczone w tresci tego listu.
        • Gość: Xaoo Re: brak listu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:12
          Moze ktos podac jeszcze raz jakie to trzeba dokumenty??
          • Gość: asurbanipal Re: brak listu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:40
            4 fotografie
            ksero dowodu osobistego
            lekarskie orzeczenie
            oryginal albo odpis swiadectwa maturalnego
            • Gość: Xaoo Re: brak listu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:50
              Dzięki wielkie;) Jadę jutro, będzie ktoś jeszcze?:>
    • Gość: k Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.x.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 01.08.06, 13:57
      jaki prog na prawo UMK???????
      • Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 14:00
        jak wysle jutro(wawa) dojdzie do pon. do torunia???i co jak zrezygnuje z torunia
        to place?czekam na uw, i wlasnie nie wiem czy wybrac wieczorowe w wawie czy
        dzienne torun...moze pomozecie...chodzi o historie.
        • Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 14:01
          no jak beda potrzebnae jakies staze to nie wiem czy w malym toruniu cos
          znajde....a moze sie myle?
        • Gość: h Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 14:03
          ja nie ryzykuje z ta pocztą ... jk wyslesz priorytet to di=ojdzie nastepnego
          dnai (tyklko trzeba wczesnij wyslac) Przypuszczam ze wtym wypadku tez bedzie
          liczyla sie data stempla pocztowego :) Dla pewnosci wysli polecony z
          potwierdzeniem odbioru - wtedy bedzie wiadomo kiedy dotarl list... A co do wawy
          (5 sierp) mam ten sam problem :/
          • Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 14:13
            to moze pogadamy jakos o tym na gg.ja juz nie wiem co zrobic w dodatku do konca
            sierpnia chcialam zlozyc podanie do jeszcze jednej szkoly ale niestety oryginal
            zostawiam sobie na uw, odpis jedzie do torunia i nie moge juz tam
            zlozyc;(wymagaja od razu zlozennia tych dokumentow, szkoda....
            • Gość: yyyy Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 16:12
              kto jeszcze nie ma listu z WNH? albo WP
      • Gość: x Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 14:14
        77
    • e_d_y_t_k_a Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K 01.08.06, 19:27
      zabrokło mi 1,1 ptk. na administracje i jestem na liscie rezerwowej, jak myslicie mam jeszcze jakies szanse?
      • Gość: doktorek Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:06
        pewnie masz...a która jestes na tej liscie rezwerwowych?
        • Gość: Xaoo Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:11
          Są jakies terminy potwierdzania, ktorych nie mozna przekroczyc?
          • Gość: Alaryk Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.gizycko.mm.pl 01.08.06, 20:18
            kiedy mija termin składania dokumentów na prawo
            • Gość: ukj Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:23
              7 dni od otzymania listu - z tego co wiem to jedyne ograniczenie
              • Gość: Xaoo Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:38
                To trochę dziwne, że nie ma jednego terminu..
                • Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:03
                  czy jestescie zadowoleni ze sie dostaliscie?????????bo na mnie to spadlo
                  nieoczekiwanie , nie przyjely mnie szkoly z 10 ,11 miejsca w rankingu, a torun
                  jest 5 wiec tym bardziej sie nie spodziewalam.
                  • Gość: kkk Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:11
                    ja sie ciesze chociaz prog mnir zaskoczyl - myslalm ze bedzie wyszzy ale czekam
                    jeszcze na jedne wyniki
                    • Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 09:42
                      ja tez czekam...nniestety z anglistyki w tym roku bede musiala zrezygnowac bo
                      nie bede miala juz odpisu by zlozyc...chcialabym chociaz sprawdziac czy mialabym
                      szanse sie dostac...tak dziwnie mi rzucac warszawe i jechac w nieznane do
                      torunia... czy po 1 roku moge sie przeniesc na uw?????
                      • Gość: ahaaaa Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 11:08
                        Czy mozna zlozyc papiery na dwa kierunki?? Na jeden odpis a na drugi oryginał ??
                        • Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 13:45
                          wysylacie im swiadectwo ukonczenia szkoly??????????dzwonilam i powiedzieli zeby
                          wysylac.
                          • Gość: Xaoo Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:10
                            Dziś bylem na filologicznym i o swiadectwie nie było słowa. Potwierdziłem tym co było mówione wcześniej.
                            • Gość: ja Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 10:42
                              czy dostaliscie juz list? ja jeszcze nie i troche sie boje. przeciez juz minelo
                              troche czasu. wydzial matematyki. dostal ktos juz?
                              • Gość: looks Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:10
                                Nie ma co się martwić niektóre dopiero wysyłają. Wrazie czego można potwierdzić bez listu.
                                • hullla Do osób spoza Torunia :D 03.08.06, 19:37
                                  Gdzie macie zamiar mieszkac : akademik -stancja - podobno na pierwszym roku
                                  mozna liczyc tylko na pokoj 3-osobowy? Zastanawiam się który DS bedzie
                                  najlepszy. Najbliżej mojego wydziału jest DS! ;) Ktoś wie coś więcej o tym
                                  miejscu?
                                  • Gość: Xanaphia Re: Do osób spoza Torunia :D IP: *.pogodna.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 20:01
                                    jesli ja zdecyduje sie w koncu na ta europeistyke, to chcialabym 2osobowy pokoj
                                    w DS nr 11 na Gagarina
                                    • Gość: żiżka Re: Do osób spoza Torunia :D IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 03.08.06, 20:12
                                      mam nadzieje ze przyznają mi 10 lub 11 dla 2 osób bo jak nie to sie chyba
                                      pociacham ;)
                                      • Gość: xanaphia Re: Do osób spoza Torunia :D IP: *.pogodna.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 20:27
                                        ooo kolejna znajoma z innego forum:) tu hulli, to żiżka - jaki ten net mały ;)
                                        żiżka pozdro od yakuuuu ;)
                                        • Gość: mila Re: Do osób spoza Torunia :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 20:56
                                          hej ja nie wiem, chyba jednak akademik ale gucio wiem ktory i z kim/ samej tak
                                          nudno bedzie chyba a znowu jak sie trafi jakas psychopatka;) wydzial historyczny
                                          dodam.

pozdro, a jak tam z uw przyjeli kogos w koncu z was???mnie na wieczorowe, i nie
                                          wiem czy w toruniu dzienne czy tu na uw wiecz. ...help!
                                          • hullla Re: Do osób spoza Torunia :D 03.08.06, 21:24
                                            czekam jeszcze na wawe ale pewnie trafie do torunia .. zostaje mi DS
                                            (najblizszy WNH to jedynka) się okaze :P:)
                                        • Gość: żiżka Re: Do osób spoza Torunia :D IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 03.08.06, 21:27
                                          yakuuu, tak myślałam że to możesz być Ty :P
    • socjologg próg na SoCjOlOgIe !!! ile wynosił ?? 03.08.06, 21:29
      pytanie jak wyżej :)
      • hullla Re: próg na SoCjOlOgIe !!! ile wynosił ?? 03.08.06, 21:41
        Socjologia ogólna - 77,50
        • pikosia20 etnologia archelogia 03.08.06, 21:47
          ile wynosil prog?
          • hullla Re: etnologia archelogia 03.08.06, 21:53
            politologia: 70.50
            pedagogika 57.7
            geografia - 60,2
            fil. rosyjska 60 pkt
            Stosunku - 76,50
            Archeologia - 59,90
            Historia - 58,70
            Plitologia - 75,50
            Socjologia ogólna - 77,50; polit. rozwoju obsz. wiejskich: 62,00
            ekonomia 82,5
            Informatyka - 61,00
            historia sztuki - 72,30
            etnologia - 67,40
            MISH - 80,10
            Biologia - 65.5pkt.
            chemia 13,5
            Filozofia - 62,8
            filologie polska ogolna 75.50
            kulturoznawstwo 79
            fil. wloska 89
            fil. balkanska 62
            fil. angielska 79,5.
            filologia polska, sp. wiedza o kulturze - próg wynosił 68,00
            Astronomia - 22
            prawo - 77
            administracja - 65
            europeistyka - 70
            pedagogika 57,70
            • Gość: mila Re: etnologia archelogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:02
              hulla a ty bierzesz 1 osobowy pokoj w akademiku? jak to robicie?przeraza mnie to
              ze bede studiowac tak daleko i jescze kompletnie zielona jesli chodzi o miasto,
              ulice, wydzialy...jak trafie do akademika z moja orientacja to bedzie duzo;(
              wogole czy w akademiku sa jakies warunki do nauki czy zycie uplywa tam na
              wszystkim procz tego?moja kumpela sie wyniosla z akademika przez nadmiar halasu
              w nocy
              • Gość: hulli Re: etnologia archelogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:07
                watpe zeby w akademiku warunki do nauki byly idealne :/ Ludziom z pierwszego
                roku nie przysłujuja :/ pokoje jednoosobowe ... Chyba bede skazana na akademik
                (przynajmniej na poczatku) i jakies dwie kolezanki :)
                • Gość: mila Re: etnologia archelogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:25
                  a te "2 kolezanki" to oni przydzielaja sami? czy znasz moze kogos z kim bedziesz
                  miala pokoj?jestem tym przerazona, jak bede musiala mieszkac z kims kogo bede
                  nietrawic,a lepiej dzielic pokoj z kims z kim sie przyjazni i mozna wyjsc na
                  jakas pizza czy obiad,,,o wlasnie co ja bede tam jesc.....?
                  • hullla DS iw toruniu ... tzn gdzie ja mam mieszkac ;)??? 03.08.06, 23:35
                    jadłam w Toruniu pizze za 5 zł ale jakoś pyszna nie była (ale sycąca). Będę
                    mieszkać z tym na kogo trafię. Myślę, że najpierw dostane byle kogo a potem
                    jakos sie zamienie albo znajde mieszkanie :) Ja sie boje że mi na prowiant
                    innego typu kasy nie straczy ;) ech zobaczymy ;P
                    • hullla do mila ;) 03.08.06, 23:44
                      mila masz profil na grono.net?
                      • Gość: mila Re: do hulla:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 11:11
                        hej hulla, mam, dawno nie uzywany ale jest. podam linka jak tylko przypomne
                        sobie haslo;)hulla ty na histe prawda?jaka specjalnosc?ja wiedza o kulturze, ale
                        jak zrobia rekrutacje na te specjalnosci to nie wiem jak to bedzie;( SZCZEGOLNIE
                        ZAlezy mi na specjalizacji potem na mgr-edytorstwo.
                        • Gość: gosc Re: do hulla:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 15:32
                          Dysponuje ktoś może wzorem podania o akademik?? Poratujcie linkiem do strony lub nawet skanem jak ktoś wziął z DM. Z góry dzięki.
                        • Gość: hulli Re: do hulla:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 15:43
                          tez na wok i juz wiem ze tam pojde chyba ze na UW 20 os zrezygnuje z
                          kulturoznawstwa :P:) ciesze sie :) Ktora bylas na liscie na historii?
                          • hullla Re: do gościa 04.08.06, 15:47
                            www.umk.pl/studenci/pierwszyrok/#ds
                            • jaerra Re: do gościa 04.08.06, 16:12
                              Nie jest tak źle :) studiuję na UMK i też byłam przerażona na początku, ale:
                              jeżeli macie wydziały blisko starówki, to na samej starówce jest mnóstwo
                              miejsc, gdzie można tanio i dobrze zjeść, albo możecie gotować sobie w
                              akademiku :) ja nie miałam lodówki w akademiku i jakoś rok przeżyłam ;)
                              faktycznie, osobom z pierwszego roku nie przysługują pokoje jedno- i dwuosobowe
                              (chyba, że ma się kontakty), ale w trzyosobowym też da się przeżyć, chociaż
                              może być trudno :/ problemu z przeniesieniem się w takiej sytuacji raczej nie
                              będzie. Jeżeli chcesz mieszkać z jakąś znajomą osobą, której przyznano ten sam
                              akademik, to też nie ma problemu, wystarczy o tym powiedzieć przy kwaterowaniu.
                              pozdrawiam i życzę miłego studiowania w Piernikowie :D (gdyby co, piszcie na
                              mail'a ;)
                              • hullla Re: do gościa 04.08.06, 16:19
                                jaerra a na jakim jestes wydziale ??? mnie chyba czeka DS1 wiesz cos o tym
                                miejscu ?? :P:)
                                • Gość: mila Re: do gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:06
                                  no bylam jakos 92 na liscie, chce akademik blisko wydzialu. ukm przysle mi
                                  jeszcze jakies informacje???mojej kumpeli z jej uczelni przeslali jakies
                                  formularze,oferty,zaproszenia na oboz i takie tam organizacyjne, nam tez
                                  przysla? do 1.09 trzeba zlozyc podanie o akademik , bede jechala pod koniec
                                  sierpnia tam, moze ktos chce jechac ze mna????;)
                                  • hullla :) 04.08.06, 17:34
                                    jasne ja sie moge zabrac heheheheh ... jede jutro i w pon. zawiesc dokumenty :)
                                    wreszcie :D
                                    • Gość: mila Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 18:07
                                      ja moje wyslalam pocztą, jak bedziesz tam dowiedz sie o akademiki prosze. A sama
                                      tak jezdzisz do torunia? ja jade raczej po 16 zawiezc podanie o akademik itp.mam
                                      nadzieje ze mi przysla jescze jakies informacje jak zlozylam dokumenty.pozdro
                                      • hullla Re: :) 04.08.06, 18:09
                                        sama jade.. dowiem sie o wszystko, ponaopastuje ich ... a co ...
                                        • Gość: mila Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 19:12
                                          ja nic nie mam do pan z administracji na umk, jak dzwonie sa zawsze mile i
                                          udzielaja konkretnych informacji;)
                                • jaerra Re: do gościa 04.08.06, 19:17
                                  ja jestem na wydziale filologicznym, najładniejszym na UMK :P o DS1 wiem tyle,
                                  że jest tam remont w czasie wakacji... no i chyba sie przyda :] jak tam byłam
                                  to szczerze mówiąc nie była zachwycona (ja jestem w DS2), wszystkozależy od
                                  tego, z kim sie mieszka, wtedy nic nie przeszkadza. tylko sie nie przestrasz
                                  tym, co napisałam, sama zobaczysz :)
                                  • hullla Re: do gościa 04.08.06, 19:36
                                    :P ja tez do nich nic nie mam - bede je napastowala pytaniami odnoscie DSów
                                    itp :P:)
                                    • Gość: mila Re: do gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 20:01
                                      na jakims forum dzis czytalam ze 2 i 6 sa najlepsze, jak znajde dam ci linka...

JEARRA wiem ze fajnie jest i moze byc ale ja juz mysle co po skonczeniu tych
                                      studiow?chodzi mi o latwosc znalezienia pracy i ponowną imigracje do wawy,bo
                                      chyba w toruniu z praca krucho?mysle o jakis wydawnictwach,mediach,agencjach
                                      reklamowych,instytucjach kultury.
                                      • hullla Re: do mila 04.08.06, 20:19
                                        mila skoro jestes z wawy to mozemy kiedys tam jechac razem tylko daj namiar to
                                        sie zgadamy :P jak wybralas wok to juz calkiem fajnie ... zarz obejrze mapke
                                        umk i ocenie bliskoc tych DS ow .. mi odobiscie podoba sie osiedle na
                                        Bielanach - ale za daleko :/ od centrum i wydzialu ... moje gg 7138067 albo na
                                        mail na gazeta.pl
                                        • Gość: mila Re: do mila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 10:36
                                          co tu tak tu cicho;)w srode wyslalam dokumenty poczta i jescze nie otrzymalam
                                          potwierdzenia czy doszlo..zaczynam sie martwic...wyslaliscie oryginal czy
                                          odpis?ja odpis.
                                      • jaerra do mila 05.08.06, 07:15
                                        faktycznie, DS2 jest ok, mieszkam tam i warunki są o niebo lepsze, niż np. w
                                        DS3. o DS6 nic nie wiem, nie byłam tam, ale kumpela z roku była zadowolona - są
                                        tam segmenty: 2 pokoje i łazienka, o ile dobrze pamietam.
                                        Co do Twojego kierunku - nie mam pojęcia, jak jest ze znalezieniem pracy
                                        później, musiałabyś pogadać z kimś z historii.
    • Gość: h pozwole sobie zrobic Up z tym tematem ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 23:51
      • Gość: mila Re: pozwole sobie zrobic Up z tym tematem ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 09:47
        jaera jestes na wydziale filologicznym? filologia ang moze? za rok chcialabym
        sprobowac sie tam dostac.
        • jaerra Re: pozwole sobie zrobic Up z tym tematem ;P 05.08.06, 15:11
          dokładnie tak, filologia angielska :D jakieś pytania? :)
          • Gość: mila Re: pozwole sobie zrobic Up z tym tematem ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 19:09
            o to super! za rok chce sprobowac zdawac tam, bo na uw dostanie sie graniczy z
            cudem jak patrzylam na progi tegoroczne.opowiadaj:) fajnie jest?jaki poziom? czy
            moge rownoczesnie studiowac na umk dzienn ahistorie od tego rroku i dzinna filo
            za rok? da sie to jakos pogodzic?
            • jaerra Re: pozwole sobie zrobic Up z tym tematem ;P 05.08.06, 21:55
              Jaestem zadowolona ze studiów. wykładowcy młodzi i bardzo mili, zawsze znajdą
              czas dla Ciebie. Jeżeli chodzi o poziom, to moim zdaniem jest całkiem dobry.
              Jak na wszystkich kierunkach - albo możesz studiować, żeby dostać papierek,
              albo możesz studiować, bo Cię to naprawdę interesuje. Dla mnie aż tak trudno
              nie było, na pierwszym roku nie mieliśmy sesji zimowej, za to latem 7
              egzaminów, ale dało się wszystko zaliczyć w pierwszym terminie, chociaż
              niektórzy mają poprawki we wrześniu. Pierwszy rok jest jakby wstępem do
              studiów, żeby sie przyzwyczaić. Na drugim roku ma być znacznie więcej zajeć,
              wiec już tak lekko nie będzie. Na pierwszym był luzik - ale to tylko moja
              opinia! Nie wiem, jak jest na historii - ile jest zajęć itp. więc nie potrafię
              Ci powiedzieć, czy mozna te dwa kierunki pogodzic. Weź pod uwagę to, że na
              historii jest dużo czytania(tak mi sie wydaje) no i na filologii tym bardziej,
              na historii literatury. Z drugiej strony, pogodzenie tych dwóch kierunków może
              też zależeć tylko i wyłącznie od dobrej organizacji czasu.
              • Gość: ufajs Re: pozwole sobie zrobic Up z tym tematem ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 15:46
                duzo osob odpada po 1 roku na anglistyce?
                • Gość: jaerra Re: pozwole sobie zrobic Up z tym tematem ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:19
                  po semestrze odpadły trzy. we wrześniu są poprawki sesji letniej, więc jeszcze
                  nie wiadomo, ile odpadnie :] ale szczerze mówiąc to nie sądzę, żeby duzo
                  odpadło...wykładowcy raczej nie robią problemu z poprawianiem przedmiotów, no,
                  chyba że ktoś sobie ewidentnie olewa studia :]
                  • Gość: żiżka Filologia ang ;) IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 06.08.06, 21:52
                    Przepraszam, że wtrącę :) Jaerra, spotkałaś się może z przypadkiem, żeby ktoś
                    przenosił się z filo z UG na UMK? Czy dużo ludzi ciągnie dwa kierunki, a co
                    najważniejsze, czy jest ktoś kto ciągnie filologię ang z prawem? ;) Aha, i czy
                    można to zrobić od pierwszego roku? (bo słyszałam, że żaden dziekan nie zgodzi
                    się na taki numer :)
                    • Gość: jaerra Re: Filologia ang ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 09:19
                      żiżka, jesteś na fil. ang. na UG? jeśli tak, to dobrze :D jak jest u was na
                      anglistyce? jak na razie nikt do nas nie doszedł, parę osób próbowało sie
                      przenieść od nas do innych miast - z jakim skutkiem, jeszcze nie wiem, ale się
                      dowiem :D u nas tylko jedna osoba ciagnie dwa kierunki - anglistykę i stosunki
                      międzynarodowe. Dwie osoby, które ciągnęły anglistykę jako drugi kierunek,
                      zrezygnowały po semestrze, bo nie udało im sie pogodzić dwóch kierunków. Jedna
                      z nich studiowała właśnie prawo na drugim roku i anglistykę na pierwszym, tak
                      więc może być problem. Teoretycznie można prosić dziekana o to, żeby inaczej
                      ułozyć sobie plan ze wzgledu na studiowanie dwóch kierunków, ale nie wiem, czy
                      można to zrobić od pierwszego roku. Jedna dziewczyna dostała się w zeszłym roku
                      na filologię włoską u nas, wzięła dziekankę i będzie zaczynać dopiero od tego
                      roku. Na to dziekan sie zgodził, ale może to dlatego, że to ten sam wydział.
                      • Gość: h DS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:13
                        temat taki - rady opinie itp ...
                      • Gość: żiżka Re: Filologia ang ;) IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 08.08.06, 12:03
                        Jeszcze nie studiuje, właśnie dostałam się na fil. ang. na UG i na prawo UMK i
                        zastanawiam sie, co wybrać. To średnio mnie pocieszyłaś :P Chyba pójde na prawo
                        i zrobię CAE i będę musiała się tym zadowolić :)

Pozdrawiam :)
                        • jaerra Re: Filologia ang ;) 08.08.06, 13:24
                          Jeżeli chcesz tylko dobrze mówić po angielsku, kurs angielskiego wystarczy.na
                          filologii nie ma typowej nauki angielskiego, jest za to czytanie lektur, nauka
                          historii GB i USA i rzeczy typu językoznawstwo(blee) :] Jeżeli naprawdę Cię to
                          interesuje, próbuj studiować dwa kierunki :)
                          • Gość: żiżka Re: Filologia ang ;) IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 10.08.06, 22:01
                            Filologia niewątpliwie interesuje mnie bardzie niż prawo... sama nie wiem co
                            mam zrobic ;(
                • Gość: Corka levisana Grafika na UMK w Toruniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 17:55
                  Witam, jestem na 3 roku grafiki artystycznej na umk, studia przecudowne nie
                  zamienilabym je na zadne inne (wczesniej studiowalam farmacje w Berlinie przez
                  rok) nie jest ciezko jezeli sie dostaniesz to jesli uczciwie chodzisz na
                  zajecia to nie wylecisz, od roku zaczelam filozofie-tez moze byc, ludzie bardzo
                  ciekawi wlasnie wrocilam z wakacji z ludzmi z filozofii (z Krymu i Slowacji)
                  bArdzo polecam ten uniwerek.
    • Gość: up Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: 80.51.243.* 10.08.06, 18:01
      up
    • Gość: marza19 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.giganet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:46
      czy ktos juz dostal list z wydzielu prawa?? ponoc wyslali w poniedzialek a do mnie jeszcze nic nie doszlo...
    • Gość: h Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:50
      prawnik z certyfikatami językowymi ja mam taki zamiar
    • Gość: porek Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: 80.51.243.* 14.08.06, 10:57
      wszystkie tematy zwiazane z matura i studiami powoli zamieraja, co raz mniej
      nowych postow sie pojawia:(
      • Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 15:56
        tez to zauwazylam,,,,,
        • Gość: o n a Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:33
          Czy dostał już ktoś list o przyjećiu na studia z UMK ??
          • Gość: kuba23 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 11:13
            dolaczam się do pytania,wpisujcie kto na jaki kierunek się dostał,ja na politologię
            • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.tvk.torun.pl 16.08.06, 12:07
              historia, i caly czas czekam na ten cholerny list :>
            • Gość: zzzzzZZZZZZ Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 19:56
              Czy złożył ktoś z Was papiery na dwa kieunki na Umk ?? Np. gdy na wymarzony
              kierunek jest na liście rezerwowej, a dostal się na jakiś inny. Zastanawiam się
              czy tak właściwie można...
              • Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:31
                ja tez historia;))))laczmy sie,,,zwlaszcza jak jestescie z daleka jak ja i
                bedziecie lonely
                • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.tvk.torun.pl 16.08.06, 23:39
                  a dostalas juz list, ze zlozylas papiery i jestes ostatecznie przyjeta? bo ja
                  skladalam papiery pierwszego sierpnia i jeszcze nie dostalam
                  • Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 11:57
                    ja tez jeszcze nie dostalam, skladalam 2 sierpnia;) ale wyslalam poczta z
                    potwierdzeniemmodbioru ktore juz do mnie przyszlo wiec dokumenty sa na bank,,,
                    tylko ten list, mogliby wczesniej wysylac,,,
                    • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.tvk.torun.pl 17.08.06, 12:35
                      no wlasnie, mogliby:)
                      skad jestes? i na jaka specjalizacje sie wybierasz? my, historycy musimy sie
                      bratac ze soba, zeby nie zaginac w tlumie innych 220 historykow ;P

ja - Torun, WOK (ale nie wiem czy sie dostane, bo bylam 40 na liscie) albo
                      skandynawska :)
                      • Gość: hania Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: 80.51.243.* 17.08.06, 12:52
                        listy beda wyslylane 18 sierpnia, takze po weekendzie kazdy powinien juz go
                        otrzymac, i wtedy wszystko bedzie juz jasne;)
                        • Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 15:38
                          jestem z wawy, wok- i tez nie wiem czy sie dostane a jak nie to bedzie klopot
                          bo inne specjalizacje mi nie pasuja pod wzgledem nauczanych jezykow, chyba ze
                          kultura romanska- jakby sie dalo franca na wloski zamienic lub gdyby byla grupa
                          od franca zerowa... a jaki jezyk jest na woku? skad Ty jestes..
                          pozdro.
                          • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.tvk.torun.pl 17.08.06, 23:17
                            jestem z Torunia:) z tego, co sie orientuje to na WOKu nie ma zadnego
                            dodatkowego jezyka, tylko te jezyki, ktore sa na wszystkich specjalizacjach
                            (angielski+łacina)
                            Jesli chodzi o kulture romanska, to napewno bedzie jakas grupa zaczynajaca od
                            zera:) musi byc!
                            pozdrawiam goraco:)
                            • Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 17:09
                              a czy kulturoznawstwo rusza juz od tego roku?????????wlasnie poczytalam plan
                              ich,,,i doszlam do wniosku ze bardziej mi odpowiada niz historia... wiem ze w
                              pore sie pytam... jaki prog byl?
    • Gość: jakaja odebranie papierow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:31
      czy ktos z Was tez chce odebrac swoje papiery z UMK?
      moze juz to zrobiliscie
      albo wiecie jak to wyglada
      trzeba cos placic?
    • Gość: marza19 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.giganet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:41
      hej, mam pytanie: czy myslicie, ze mam szanse na filologie polska, startujac z
      listy rezerwowej, poniewaz braklo mi 1,2 punkta?? moze ktos orientuje sie ile
      srednio ludzi rezygnuje z tego kierunku... i wogole kiedy bede listy
      przyjetych , ostateczne listy...?
      • Gość: Xaoo Wniosek o DS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 17:37
        Czy wysyła ktoś pocztą wniosek o DS? W necie piszą, że nalezy składać w dziekanacie swojego wydziału, mogę więc wysłać podanie poczta??
        Dzieki za odp.
        • Gość: jaerra Re: Wniosek o DS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 12:58
          Wyślij pocztą wraz z dokumentami, które trzeba złożyć - zaświadczenia o
          zarobkach itp. uprzedzam, w zeszłym roku nie przysłali informacji, czy się
          dostało akademik, trzeba było dzwonić do dziekanatu, na początku albo w połowie
          września.
          • polka11121 Re: Wniosek o DS 22.08.06, 14:48
            ktoś może wie kiedy będą wyniki z odwołań na umk? i czy będą na necie czy
            trzeba będzie dzwonic?
          • Gość: Xaoo Re: Wniosek o DS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 11:12
            Jaerra jesteś tu specem, więc się jeszcze dopytam czy wysylac na normalny adres wydzialu filologicznego podany w necie?? dzieki
            • jaerra Re: Wniosek o DS 23.08.06, 16:26
              dokumenty o akademik składa się w dziekanacie swojego wydziału :)
              na kopercie wystarczy tylko napisać: "dziekanat wydziału filologicznego" i
              adres.
    • Gość: marza19 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.giganet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 17:24
      ja dzwonilam i dowiedzialam sie, ze wyniki odwolan maja byc NAJWCZESNIEJ za tydzien!!! prawdopodobna data to poczatek wrzesnia... istny koszmar.....
    • Gość: marza19 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.giganet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 17:26
      wyniki odwolan maja byc w internecie...
      • Gość: polka11121 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 17:13
        na stronie umk jest temat że ,,wszyscy z listy rezerwowej zostali przyjęci''
        czy ktoś wie o co z tym chodzi bo to by było trochę dziwne ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka