hullla 30.07.06, 00:44 Jeden wspoólny watek o UMK... bo jakoś te tematy zawsze sie gubią. Pytanko: To prawda, że jesli się wycofuje dokumenty to trzeba zapłaćić 60 PLN ?? x/y*)yyyxy/#$%^#&&$ - tzn fu*k Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pp Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 11:27 nieprawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marza19 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.giganet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 11:37 dodam, ze mieszkam 260 km od torunia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 19:08 byl juz ktos u lekarz po to orzeczenie?????? czy lekarz rodzinny dysponuje takimi drukami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.tvk.torun.pl 01.08.06, 19:17 oczywiscie, ze dysponuje:) bylam po orzeczenie, dzisiaj zlozylam papiery:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:33 dowodu os zwykle xero???? nie trzeba potwierdzac jakos jego zgodnosci co? Odpowiedz Link Zgłoś
pikosia20 etnologia i archeologia progi 03.08.06, 21:46 czy ktos nie orientuje sie moze od ilu pkt przyjmowali na te kierunki na umk? bede nieslychanie wdzieczna za informacje:) pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marza19 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.giganet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 11:33 a jezeli zlozylam na filologie polska orginalne swiadectwo maturalne i niestety, nie dostalam sie ( zabraklo 1,2 punkta ) to czy umk odesle mi je? skladalam tez na uniwerek w zielonej gorze i jak tam sie dostane to musze przeciez zlozyc orginal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaoo Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:44 W sprawdzaniu wyników rekrutacji pojawiły się dokładne dane (miejsce na liście, ilość osób z takim samym wynikiem, ilość osób, które przekroczyły próg). Ja się dostałem na filologię polską i czekam na list... (podobno ma przyjśc ;) [200km od Torunia...] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 13:29 mam pytanie: jesli na stronie umk, jest podane, ze 106 osob przekroczylo prog, ja tez przekroczylam, ale taka sama ilosc punktow mialo 7 osob, a przewidywanych miejsc jest 75, to sie nie dostalam? nie ma mojego numeru na liscie. jest napisane: brak informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh W s z y s t k o _ n a _ t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 14:22 Jest duzo rezygnacji dlatego ilosc osob ktora przekroczyla prog jest duzo wiekasza niz ilosc miejsc. Najlepiej zadzwonic jutro i sie upewnic. Jesli okaże sie że cie nie ma na pierwszej liscie - pisz odwolanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulli pro a specjalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 14:35 Jak to wyglada? Dostałam sie na historie. Podana jest lista ogolnia dla tego kierunku. Skąd mam wiedziec że dostałam sie na wybrana specjalnosc? Oczywiscie mozna sie sugerowac mijscem na liscie... ale poweidzmy ze ktos jest niestety niziutko co wtedy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:14 dostałam się na stosunki na UMK, mieszkam ponad 500km od Torunia i szukam jakiejś przyjaznej duszy :P dodam, że nigdy nie byłam w Toruniu :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulli Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:22 ja mieszkam 300 km od torunia :P:) bylam juz tam i wszystko na to wskazuje z eod pazdziernkia tam zamieszakm :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 11:17 hej, ja tez mieszkam kawalek od torunia->warszawa, i nigdy tam nie bylam a jak bylam to malutka bylam wtedy. dostalam sie na histe i wlasnie tez mnie nurtuja te specjalnosci...hmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulli Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:56 Ja w sumie sie nie martwie o specjalnosci (5 na liscie) ale widze ze ciagle ktos o to pyta... i jakos nikt nie za odpowiedzi :( Mila dostałaś juz list? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 17:39 Właśnie, dostaliście już ten słynny list? Będę poszukiwać współlokatorki do akademika :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 17:52 ja jeszcze nie, oczywiscie 300 km to odleglosc tak niewyobrazalna ze nawet poczta sie gubi :P:) A jesli dostało sie na 2 kierunki na tym samym wydziale to 2 listy czy jeden sie dostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:01 hej!mam juz slynny list;)) zostalam przyjeta na histe, a specjalnosc sie w pazdz. wybiera jeszcze(przynajmniej tak mi przez telefon powiedzieli). moge dokumenty wyslac poczta?jestem z wawy i nie chce mi sie jechac, choc moze bym sie wybrala...;] tez przyda mi sie towarzystwo do akademika;) kiedy mam zaczac zalatwiac akademik i jakies papierki doniesc ze wogole chce go? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:12 www.umk.pl/studenci/pierwszyrok/#ds Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:14 jakby co to jestem chetna na DS (choc czekam na wyniki z UW) Jesli specjalnosc wybiera sie w pazdzierniku to na takich samych zasadach jak rekrutacja?- kto lepszy na hist. ogólnie ten pierwszy w kolejce na dana specjalnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia_roz Re: Stosunki na UMK 31.07.06, 18:17 Ja się dostałam na zarządzanie, ale nie idę na UMK, bo dostałam się na finanse do Gdańska :) no i oczywiście czekam jeszcze wynikó na UW (dodam, zę jestem z Bydgoszczy, czyli jakieś 40km:P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:53 lepszy akademik czy wynajac jakies mieszkanko sobie samej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:54 tez czekam na UW, ale jutro wysle im dokumenty jakby co, bo 5 sierpnia jest dopiero UW a nie dojdzie jak wysle pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaphia Re: Stosunki na UMK 31.07.06, 20:51 dostalam sie na europeistyke! sa tu jacys znajmomi z roku?:) mam cicha nadzieje na akademik na gagarina (9,10 lub11) ale nie wiem jak to bedzie bo mieszkam jakies 100km od Torunia - p.s. nie wiecie, czy jesli zloze papiery i bede jednak chciala je odebrac (bo z odwolania dostane sie gdzie indziej), to czy w miare szybko mi je wydadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 20:59 chodz\ily jakies ploty ze przy odbiorze trzeba placic 60 zl ale watpie ze to prawda... ogolnie mowi sie ze dokumentow lepiej nie zawozic jak ma sie je poptem zabierac ... ale wiadoma - jak jest sytuacja poatowa to nie ma innego wyjscia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xanaphia Re: Stosunki na UMK IP: *.pogodna.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:03 no wlasnie - bo ogolnie mam jeden taki kierunek, ze wolalabym go zamiast europ., ale z odwolaniem i tak marne szanse - no ale co jesli? chyba jakos tam oddadza te papiery... oby a na co sie dostalas kolezanko z forum samorzadu umk? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:09 ;D na historie (wiedza o kulturze) ale czekam na kulturoznawstwo w wawie - to moj priorytet (i mam pod nosem ) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:57 ja tez wiedza o kulturze i tez z wawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: Stosunki na UMK IP: *.tvk.torun.pl 31.07.06, 22:04 z tego, co czytam i slysze, to wszyscy na wok. a miejsc 20, wiec jesli... patrzac optrymistycznie, jest sie ponizej 50 miejsca na liscie, to chyba nie ma co marzyc;) ja zastanawiam sie miedzy wokiem a skandynawska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hullli Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:12 nio ja sie na bank dostałam :D a specjalnosc mozna jeszcze wybierac (mimo tego ze sie deklarowalo juz jakas w podaniu?) mozna zmienic? ... chyba zostane przy woku :) dosłownie marze o tym zeby to były studia na poziomie :P jak z bajki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asurbanipal Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:17 podkreślasz swoją skromność na kazdym kroku, co? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:22 nawiazujac do poprzednigo postu podkrslam swoje zadowolenie ... yyy zloscisz sie ze ktos sie cieszy? nie bede oszukiwac - jest mi milo ze sie dostralam na te studia ... rozumiem ze niektorych to dziwi (ze jest mi milo) czy to źle że okazuje uczucia :P:) ??? podobnie robia setki osob na tym forum ... PS nikogo nie milam zamiaru dobijac :) bo nie napisałm hahaha a wysie nie dostaniecie :P pozdrawiam :) nie jestem wredna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asurbanipal Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:23 no no toc po kilku postach nie bede cie ocenial czylis wredna czy cos takiego.. po prostu takie podkreslanie ze ja na pewno.. ze ja piate miejsce na liscie.. nie no, masz prawo.. choc ja bym sie tak nie chwalil :P ale ciesze sie razem z tobą ze sie dostalas i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agoslawa Re: Stosunki na UMK IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.06, 22:19 a te specjalizacje(na histroii) to mozna sobie po prostu wybrac,czy bedzie jakas rekrutacja , jak to bedzie wygladac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 09:57 nie wiem.. te orzeczenie lekarskie co trzeba wyslac jest moze na stronie umk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:48 a moze byc odpis notarialny????????? zamiast tego odpisu co dostalismy ze swiadectwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:06 skad wziasc druk orzeczenia lekarskiego??nie moge tego nigdzie znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechaniczna Re: Stosunki na UMK IP: 83.14.92.* 01.08.06, 11:15 Ja też dostałam się na europeistykę, ale ciągle czekam na wyniki z uw. Marzy mi się afrykanistyka :), ale trzeba się zabezpieczyć. Do kiedy mam wysłać dokumenty i jakie??? Orzeczenie lekarskie, oryginał i coś poza tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:19 czy to orzeczenie ma byc od lekarza rodzinnego czy medycyny pracy?? masz 7 dni na wyslanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechaniczna Re: Stosunki na UMK IP: 83.14.92.* 01.08.06, 11:28 Z tego, co mówiła mi pielęgniarka na zakończeniu roku szkolnego to orzeczenie lekarskie musi być ze specjalistycznego ośrodka: u mnie w mieście jest to Ośrodek Medycyny Szkolnej. I z tego, co wiem ja, lekarz rodzinny takiego zaświadczenia nie może dać. Do Osrodka Medycyny Pracy proponuję po prostu zadzwonić i zapytać, czy takie orzeczenia wydają. To chyba nalepsze rozwiązanie. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Stosunki na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:48 wlasnie dzwonilam do umk, powiedzieli ze to moze zwykly lakarz wydac-rodzinny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechaniczna Re: Stosunki na UMK IP: 83.14.92.* 01.08.06, 12:56 Mila, naprawdę? Jeśli tak to całkiem dobrze! :) Odpowiedz Link Zgłoś
swiergotka Re: Stosunki na UMK 05.08.06, 21:26 Cześć. Jeśli chodzi o orzeczenie lekarskie, to ma to być zwykłe zaświadczenie od lekarza rodzinnego, o stanie zdrowia i braku przeciwwskazań do studiowania. Wiem, bo brałam takie dla swojej córki, która już je złożyła. Dołaczyła orginał świadectwa i jest już przyjęta w poczet studentów. Pozdrawiam wszystkich.Mama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa jaki próg na europeistyke, na prawo????????na UMK IP: *.elk.net.pl 01.08.06, 23:35 jak wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaoo brak listu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:36 Martwi mnie to, że jeszcze nie dostałem listu;/ (200km od torunia; filologia polska) dostał już może ktoś z mojego wydziału? Można złożyć potwierdzenie bez tego listu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słowik Re: brak listu IP: *.kalisz.mm.pl 01.08.06, 12:42 mozesz zlozyc reszte dokumentow nawet jesli jeszcze nie dostalas listu.. to jest nawet zaznaczone w tresci tego listu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaoo Re: brak listu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:12 Moze ktos podac jeszcze raz jakie to trzeba dokumenty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asurbanipal Re: brak listu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:40 4 fotografie ksero dowodu osobistego lekarskie orzeczenie oryginal albo odpis swiadectwa maturalnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaoo Re: brak listu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:50 Dzięki wielkie;) Jadę jutro, będzie ktoś jeszcze?:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.x.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 01.08.06, 13:57 jaki prog na prawo UMK??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 14:00 jak wysle jutro(wawa) dojdzie do pon. do torunia???i co jak zrezygnuje z torunia to place?czekam na uw, i wlasnie nie wiem czy wybrac wieczorowe w wawie czy dzienne torun...moze pomozecie...chodzi o historie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 14:01 no jak beda potrzebnae jakies staze to nie wiem czy w malym toruniu cos znajde....a moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 14:03 ja nie ryzykuje z ta pocztą ... jk wyslesz priorytet to di=ojdzie nastepnego dnai (tyklko trzeba wczesnij wyslac) Przypuszczam ze wtym wypadku tez bedzie liczyla sie data stempla pocztowego :) Dla pewnosci wysli polecony z potwierdzeniem odbioru - wtedy bedzie wiadomo kiedy dotarl list... A co do wawy (5 sierp) mam ten sam problem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 14:13 to moze pogadamy jakos o tym na gg.ja juz nie wiem co zrobic w dodatku do konca sierpnia chcialam zlozyc podanie do jeszcze jednej szkoly ale niestety oryginal zostawiam sobie na uw, odpis jedzie do torunia i nie moge juz tam zlozyc;(wymagaja od razu zlozennia tych dokumentow, szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyy Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 16:12 kto jeszcze nie ma listu z WNH? albo WP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 14:14 77 Odpowiedz Link Zgłoś
e_d_y_t_k_a Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K 01.08.06, 19:27 zabrokło mi 1,1 ptk. na administracje i jestem na liscie rezerwowej, jak myslicie mam jeszcze jakies szanse? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:06 pewnie masz...a która jestes na tej liscie rezwerwowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaoo Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:11 Są jakies terminy potwierdzania, ktorych nie mozna przekroczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alaryk Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.gizycko.mm.pl 01.08.06, 20:18 kiedy mija termin składania dokumentów na prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukj Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:23 7 dni od otzymania listu - z tego co wiem to jedyne ograniczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaoo Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:38 To trochę dziwne, że nie ma jednego terminu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:03 czy jestescie zadowoleni ze sie dostaliscie?????????bo na mnie to spadlo nieoczekiwanie , nie przyjely mnie szkoly z 10 ,11 miejsca w rankingu, a torun jest 5 wiec tym bardziej sie nie spodziewalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:11 ja sie ciesze chociaz prog mnir zaskoczyl - myslalm ze bedzie wyszzy ale czekam jeszcze na jedne wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 09:42 ja tez czekam...nniestety z anglistyki w tym roku bede musiala zrezygnowac bo nie bede miala juz odpisu by zlozyc...chcialabym chociaz sprawdziac czy mialabym szanse sie dostac...tak dziwnie mi rzucac warszawe i jechac w nieznane do torunia... czy po 1 roku moge sie przeniesc na uw????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahaaaa Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 11:08 Czy mozna zlozyc papiery na dwa kierunki?? Na jeden odpis a na drugi oryginał ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 13:45 wysylacie im swiadectwo ukonczenia szkoly??????????dzwonilam i powiedzieli zeby wysylac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaoo Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:10 Dziś bylem na filologicznym i o swiadectwie nie było słowa. Potwierdziłem tym co było mówione wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 10:42 czy dostaliscie juz list? ja jeszcze nie i troche sie boje. przeciez juz minelo troche czasu. wydzial matematyki. dostal ktos juz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: looks Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:10 Nie ma co się martwić niektóre dopiero wysyłają. Wrazie czego można potwierdzić bez listu. Odpowiedz Link Zgłoś
hullla Do osób spoza Torunia :D 03.08.06, 19:37 Gdzie macie zamiar mieszkac : akademik -stancja - podobno na pierwszym roku mozna liczyc tylko na pokoj 3-osobowy? Zastanawiam się który DS bedzie najlepszy. Najbliżej mojego wydziału jest DS! ;) Ktoś wie coś więcej o tym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xanaphia Re: Do osób spoza Torunia :D IP: *.pogodna.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 20:01 jesli ja zdecyduje sie w koncu na ta europeistyke, to chcialabym 2osobowy pokoj w DS nr 11 na Gagarina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żiżka Re: Do osób spoza Torunia :D IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 03.08.06, 20:12 mam nadzieje ze przyznają mi 10 lub 11 dla 2 osób bo jak nie to sie chyba pociacham ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xanaphia Re: Do osób spoza Torunia :D IP: *.pogodna.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 20:27 ooo kolejna znajoma z innego forum:) tu hulli, to żiżka - jaki ten net mały ;) żiżka pozdro od yakuuuu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Do osób spoza Torunia :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 20:56 hej ja nie wiem, chyba jednak akademik ale gucio wiem ktory i z kim/ samej tak nudno bedzie chyba a znowu jak sie trafi jakas psychopatka;) wydzial historyczny dodam. pozdro, a jak tam z uw przyjeli kogos w koncu z was???mnie na wieczorowe, i nie wiem czy w toruniu dzienne czy tu na uw wiecz. ...help! Odpowiedz Link Zgłoś
hullla Re: Do osób spoza Torunia :D 03.08.06, 21:24 czekam jeszcze na wawe ale pewnie trafie do torunia .. zostaje mi DS (najblizszy WNH to jedynka) się okaze :P:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żiżka Re: Do osób spoza Torunia :D IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 03.08.06, 21:27 yakuuu, tak myślałam że to możesz być Ty :P Odpowiedz Link Zgłoś
socjologg próg na SoCjOlOgIe !!! ile wynosił ?? 03.08.06, 21:29 pytanie jak wyżej :) Odpowiedz Link Zgłoś
hullla Re: próg na SoCjOlOgIe !!! ile wynosił ?? 03.08.06, 21:41 Socjologia ogólna - 77,50 Odpowiedz Link Zgłoś
hullla Re: etnologia archelogia 03.08.06, 21:53 politologia: 70.50 pedagogika 57.7 geografia - 60,2 fil. rosyjska 60 pkt Stosunku - 76,50 Archeologia - 59,90 Historia - 58,70 Plitologia - 75,50 Socjologia ogólna - 77,50; polit. rozwoju obsz. wiejskich: 62,00 ekonomia 82,5 Informatyka - 61,00 historia sztuki - 72,30 etnologia - 67,40 MISH - 80,10 Biologia - 65.5pkt. chemia 13,5 Filozofia - 62,8 filologie polska ogolna 75.50 kulturoznawstwo 79 fil. wloska 89 fil. balkanska 62 fil. angielska 79,5. filologia polska, sp. wiedza o kulturze - próg wynosił 68,00 Astronomia - 22 prawo - 77 administracja - 65 europeistyka - 70 pedagogika 57,70 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: etnologia archelogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:02 hulla a ty bierzesz 1 osobowy pokoj w akademiku? jak to robicie?przeraza mnie to ze bede studiowac tak daleko i jescze kompletnie zielona jesli chodzi o miasto, ulice, wydzialy...jak trafie do akademika z moja orientacja to bedzie duzo;( wogole czy w akademiku sa jakies warunki do nauki czy zycie uplywa tam na wszystkim procz tego?moja kumpela sie wyniosla z akademika przez nadmiar halasu w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulli Re: etnologia archelogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:07 watpe zeby w akademiku warunki do nauki byly idealne :/ Ludziom z pierwszego roku nie przysłujuja :/ pokoje jednoosobowe ... Chyba bede skazana na akademik (przynajmniej na poczatku) i jakies dwie kolezanki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: etnologia archelogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:25 a te "2 kolezanki" to oni przydzielaja sami? czy znasz moze kogos z kim bedziesz miala pokoj?jestem tym przerazona, jak bede musiala mieszkac z kims kogo bede nietrawic,a lepiej dzielic pokoj z kims z kim sie przyjazni i mozna wyjsc na jakas pizza czy obiad,,,o wlasnie co ja bede tam jesc.....? Odpowiedz Link Zgłoś
hullla DS iw toruniu ... tzn gdzie ja mam mieszkac ;)??? 03.08.06, 23:35 jadłam w Toruniu pizze za 5 zł ale jakoś pyszna nie była (ale sycąca). Będę mieszkać z tym na kogo trafię. Myślę, że najpierw dostane byle kogo a potem jakos sie zamienie albo znajde mieszkanie :) Ja sie boje że mi na prowiant innego typu kasy nie straczy ;) ech zobaczymy ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: do hulla:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 11:11 hej hulla, mam, dawno nie uzywany ale jest. podam linka jak tylko przypomne sobie haslo;)hulla ty na histe prawda?jaka specjalnosc?ja wiedza o kulturze, ale jak zrobia rekrutacje na te specjalnosci to nie wiem jak to bedzie;( SZCZEGOLNIE ZAlezy mi na specjalizacji potem na mgr-edytorstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: do hulla:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 15:32 Dysponuje ktoś może wzorem podania o akademik?? Poratujcie linkiem do strony lub nawet skanem jak ktoś wziął z DM. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulli Re: do hulla:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 15:43 tez na wok i juz wiem ze tam pojde chyba ze na UW 20 os zrezygnuje z kulturoznawstwa :P:) ciesze sie :) Ktora bylas na liscie na historii? Odpowiedz Link Zgłoś
jaerra Re: do gościa 04.08.06, 16:12 Nie jest tak źle :) studiuję na UMK i też byłam przerażona na początku, ale: jeżeli macie wydziały blisko starówki, to na samej starówce jest mnóstwo miejsc, gdzie można tanio i dobrze zjeść, albo możecie gotować sobie w akademiku :) ja nie miałam lodówki w akademiku i jakoś rok przeżyłam ;) faktycznie, osobom z pierwszego roku nie przysługują pokoje jedno- i dwuosobowe (chyba, że ma się kontakty), ale w trzyosobowym też da się przeżyć, chociaż może być trudno :/ problemu z przeniesieniem się w takiej sytuacji raczej nie będzie. Jeżeli chcesz mieszkać z jakąś znajomą osobą, której przyznano ten sam akademik, to też nie ma problemu, wystarczy o tym powiedzieć przy kwaterowaniu. pozdrawiam i życzę miłego studiowania w Piernikowie :D (gdyby co, piszcie na mail'a ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hullla Re: do gościa 04.08.06, 16:19 jaerra a na jakim jestes wydziale ??? mnie chyba czeka DS1 wiesz cos o tym miejscu ?? :P:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: do gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:06 no bylam jakos 92 na liscie, chce akademik blisko wydzialu. ukm przysle mi jeszcze jakies informacje???mojej kumpeli z jej uczelni przeslali jakies formularze,oferty,zaproszenia na oboz i takie tam organizacyjne, nam tez przysla? do 1.09 trzeba zlozyc podanie o akademik , bede jechala pod koniec sierpnia tam, moze ktos chce jechac ze mna????;) Odpowiedz Link Zgłoś
hullla :) 04.08.06, 17:34 jasne ja sie moge zabrac heheheheh ... jede jutro i w pon. zawiesc dokumenty :) wreszcie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 18:07 ja moje wyslalam pocztą, jak bedziesz tam dowiedz sie o akademiki prosze. A sama tak jezdzisz do torunia? ja jade raczej po 16 zawiezc podanie o akademik itp.mam nadzieje ze mi przysla jescze jakies informacje jak zlozylam dokumenty.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
hullla Re: :) 04.08.06, 18:09 sama jade.. dowiem sie o wszystko, ponaopastuje ich ... a co ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 19:12 ja nic nie mam do pan z administracji na umk, jak dzwonie sa zawsze mile i udzielaja konkretnych informacji;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaerra Re: do gościa 04.08.06, 19:17 ja jestem na wydziale filologicznym, najładniejszym na UMK :P o DS1 wiem tyle, że jest tam remont w czasie wakacji... no i chyba sie przyda :] jak tam byłam to szczerze mówiąc nie była zachwycona (ja jestem w DS2), wszystkozależy od tego, z kim sie mieszka, wtedy nic nie przeszkadza. tylko sie nie przestrasz tym, co napisałam, sama zobaczysz :) Odpowiedz Link Zgłoś
hullla Re: do gościa 04.08.06, 19:36 :P ja tez do nich nic nie mam - bede je napastowala pytaniami odnoscie DSów itp :P:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: do gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 20:01 na jakims forum dzis czytalam ze 2 i 6 sa najlepsze, jak znajde dam ci linka... JEARRA wiem ze fajnie jest i moze byc ale ja juz mysle co po skonczeniu tych studiow?chodzi mi o latwosc znalezienia pracy i ponowną imigracje do wawy,bo chyba w toruniu z praca krucho?mysle o jakis wydawnictwach,mediach,agencjach reklamowych,instytucjach kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
hullla Re: do mila 04.08.06, 20:19 mila skoro jestes z wawy to mozemy kiedys tam jechac razem tylko daj namiar to sie zgadamy :P jak wybralas wok to juz calkiem fajnie ... zarz obejrze mapke umk i ocenie bliskoc tych DS ow .. mi odobiscie podoba sie osiedle na Bielanach - ale za daleko :/ od centrum i wydzialu ... moje gg 7138067 albo na mail na gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: do mila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 10:36 co tu tak tu cicho;)w srode wyslalam dokumenty poczta i jescze nie otrzymalam potwierdzenia czy doszlo..zaczynam sie martwic...wyslaliscie oryginal czy odpis?ja odpis. Odpowiedz Link Zgłoś
jaerra do mila 05.08.06, 07:15 faktycznie, DS2 jest ok, mieszkam tam i warunki są o niebo lepsze, niż np. w DS3. o DS6 nic nie wiem, nie byłam tam, ale kumpela z roku była zadowolona - są tam segmenty: 2 pokoje i łazienka, o ile dobrze pamietam. Co do Twojego kierunku - nie mam pojęcia, jak jest ze znalezieniem pracy później, musiałabyś pogadać z kimś z historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h pozwole sobie zrobic Up z tym tematem ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 23:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: pozwole sobie zrobic Up z tym tematem ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 09:47 jaera jestes na wydziale filologicznym? filologia ang moze? za rok chcialabym sprobowac sie tam dostac. Odpowiedz Link Zgłoś
jaerra Re: pozwole sobie zrobic Up z tym tematem ;P 05.08.06, 15:11 dokładnie tak, filologia angielska :D jakieś pytania? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: pozwole sobie zrobic Up z tym tematem ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 19:09 o to super! za rok chce sprobowac zdawac tam, bo na uw dostanie sie graniczy z cudem jak patrzylam na progi tegoroczne.opowiadaj:) fajnie jest?jaki poziom? czy moge rownoczesnie studiowac na umk dzienn ahistorie od tego rroku i dzinna filo za rok? da sie to jakos pogodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
jaerra Re: pozwole sobie zrobic Up z tym tematem ;P 05.08.06, 21:55 Jaestem zadowolona ze studiów. wykładowcy młodzi i bardzo mili, zawsze znajdą czas dla Ciebie. Jeżeli chodzi o poziom, to moim zdaniem jest całkiem dobry. Jak na wszystkich kierunkach - albo możesz studiować, żeby dostać papierek, albo możesz studiować, bo Cię to naprawdę interesuje. Dla mnie aż tak trudno nie było, na pierwszym roku nie mieliśmy sesji zimowej, za to latem 7 egzaminów, ale dało się wszystko zaliczyć w pierwszym terminie, chociaż niektórzy mają poprawki we wrześniu. Pierwszy rok jest jakby wstępem do studiów, żeby sie przyzwyczaić. Na drugim roku ma być znacznie więcej zajeć, wiec już tak lekko nie będzie. Na pierwszym był luzik - ale to tylko moja opinia! Nie wiem, jak jest na historii - ile jest zajęć itp. więc nie potrafię Ci powiedzieć, czy mozna te dwa kierunki pogodzic. Weź pod uwagę to, że na historii jest dużo czytania(tak mi sie wydaje) no i na filologii tym bardziej, na historii literatury. Z drugiej strony, pogodzenie tych dwóch kierunków może też zależeć tylko i wyłącznie od dobrej organizacji czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufajs Re: pozwole sobie zrobic Up z tym tematem ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 15:46 duzo osob odpada po 1 roku na anglistyce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaerra Re: pozwole sobie zrobic Up z tym tematem ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:19 po semestrze odpadły trzy. we wrześniu są poprawki sesji letniej, więc jeszcze nie wiadomo, ile odpadnie :] ale szczerze mówiąc to nie sądzę, żeby duzo odpadło...wykładowcy raczej nie robią problemu z poprawianiem przedmiotów, no, chyba że ktoś sobie ewidentnie olewa studia :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żiżka Filologia ang ;) IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 06.08.06, 21:52 Przepraszam, że wtrącę :) Jaerra, spotkałaś się może z przypadkiem, żeby ktoś przenosił się z filo z UG na UMK? Czy dużo ludzi ciągnie dwa kierunki, a co najważniejsze, czy jest ktoś kto ciągnie filologię ang z prawem? ;) Aha, i czy można to zrobić od pierwszego roku? (bo słyszałam, że żaden dziekan nie zgodzi się na taki numer :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaerra Re: Filologia ang ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 09:19 żiżka, jesteś na fil. ang. na UG? jeśli tak, to dobrze :D jak jest u was na anglistyce? jak na razie nikt do nas nie doszedł, parę osób próbowało sie przenieść od nas do innych miast - z jakim skutkiem, jeszcze nie wiem, ale się dowiem :D u nas tylko jedna osoba ciagnie dwa kierunki - anglistykę i stosunki międzynarodowe. Dwie osoby, które ciągnęły anglistykę jako drugi kierunek, zrezygnowały po semestrze, bo nie udało im sie pogodzić dwóch kierunków. Jedna z nich studiowała właśnie prawo na drugim roku i anglistykę na pierwszym, tak więc może być problem. Teoretycznie można prosić dziekana o to, żeby inaczej ułozyć sobie plan ze wzgledu na studiowanie dwóch kierunków, ale nie wiem, czy można to zrobić od pierwszego roku. Jedna dziewczyna dostała się w zeszłym roku na filologię włoską u nas, wzięła dziekankę i będzie zaczynać dopiero od tego roku. Na to dziekan sie zgodził, ale może to dlatego, że to ten sam wydział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h DS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:13 temat taki - rady opinie itp ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żiżka Re: Filologia ang ;) IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 08.08.06, 12:03 Jeszcze nie studiuje, właśnie dostałam się na fil. ang. na UG i na prawo UMK i zastanawiam sie, co wybrać. To średnio mnie pocieszyłaś :P Chyba pójde na prawo i zrobię CAE i będę musiała się tym zadowolić :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaerra Re: Filologia ang ;) 08.08.06, 13:24 Jeżeli chcesz tylko dobrze mówić po angielsku, kurs angielskiego wystarczy.na filologii nie ma typowej nauki angielskiego, jest za to czytanie lektur, nauka historii GB i USA i rzeczy typu językoznawstwo(blee) :] Jeżeli naprawdę Cię to interesuje, próbuj studiować dwa kierunki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żiżka Re: Filologia ang ;) IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 10.08.06, 22:01 Filologia niewątpliwie interesuje mnie bardzie niż prawo... sama nie wiem co mam zrobic ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corka levisana Grafika na UMK w Toruniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 17:55 Witam, jestem na 3 roku grafiki artystycznej na umk, studia przecudowne nie zamienilabym je na zadne inne (wczesniej studiowalam farmacje w Berlinie przez rok) nie jest ciezko jezeli sie dostaniesz to jesli uczciwie chodzisz na zajecia to nie wylecisz, od roku zaczelam filozofie-tez moze byc, ludzie bardzo ciekawi wlasnie wrocilam z wakacji z ludzmi z filozofii (z Krymu i Slowacji) bArdzo polecam ten uniwerek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: 80.51.243.* 10.08.06, 18:01 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marza19 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.giganet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:46 czy ktos juz dostal list z wydzielu prawa?? ponoc wyslali w poniedzialek a do mnie jeszcze nic nie doszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:50 prawnik z certyfikatami językowymi ja mam taki zamiar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porek Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: 80.51.243.* 14.08.06, 10:57 wszystkie tematy zwiazane z matura i studiami powoli zamieraja, co raz mniej nowych postow sie pojawia:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 15:56 tez to zauwazylam,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o n a Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:33 Czy dostał już ktoś list o przyjećiu na studia z UMK ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba23 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 11:13 dolaczam się do pytania,wpisujcie kto na jaki kierunek się dostał,ja na politologię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.tvk.torun.pl 16.08.06, 12:07 historia, i caly czas czekam na ten cholerny list :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzZZZZZZ Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 19:56 Czy złożył ktoś z Was papiery na dwa kieunki na Umk ?? Np. gdy na wymarzony kierunek jest na liście rezerwowej, a dostal się na jakiś inny. Zastanawiam się czy tak właściwie można... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:31 ja tez historia;))))laczmy sie,,,zwlaszcza jak jestescie z daleka jak ja i bedziecie lonely Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.tvk.torun.pl 16.08.06, 23:39 a dostalas juz list, ze zlozylas papiery i jestes ostatecznie przyjeta? bo ja skladalam papiery pierwszego sierpnia i jeszcze nie dostalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 11:57 ja tez jeszcze nie dostalam, skladalam 2 sierpnia;) ale wyslalam poczta z potwierdzeniemmodbioru ktore juz do mnie przyszlo wiec dokumenty sa na bank,,, tylko ten list, mogliby wczesniej wysylac,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.tvk.torun.pl 17.08.06, 12:35 no wlasnie, mogliby:) skad jestes? i na jaka specjalizacje sie wybierasz? my, historycy musimy sie bratac ze soba, zeby nie zaginac w tlumie innych 220 historykow ;P ja - Torun, WOK (ale nie wiem czy sie dostane, bo bylam 40 na liscie) albo skandynawska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: 80.51.243.* 17.08.06, 12:52 listy beda wyslylane 18 sierpnia, takze po weekendzie kazdy powinien juz go otrzymac, i wtedy wszystko bedzie juz jasne;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 15:38 jestem z wawy, wok- i tez nie wiem czy sie dostane a jak nie to bedzie klopot bo inne specjalizacje mi nie pasuja pod wzgledem nauczanych jezykow, chyba ze kultura romanska- jakby sie dalo franca na wloski zamienic lub gdyby byla grupa od franca zerowa... a jaki jezyk jest na woku? skad Ty jestes.. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.tvk.torun.pl 17.08.06, 23:17 jestem z Torunia:) z tego, co sie orientuje to na WOKu nie ma zadnego dodatkowego jezyka, tylko te jezyki, ktore sa na wszystkich specjalizacjach (angielski+łacina) Jesli chodzi o kulture romanska, to napewno bedzie jakas grupa zaczynajaca od zera:) musi byc! pozdrawiam goraco:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 17:09 a czy kulturoznawstwo rusza juz od tego roku?????????wlasnie poczytalam plan ich,,,i doszlam do wniosku ze bardziej mi odpowiada niz historia... wiem ze w pore sie pytam... jaki prog byl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakaja odebranie papierow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:31 czy ktos z Was tez chce odebrac swoje papiery z UMK? moze juz to zrobiliscie albo wiecie jak to wyglada trzeba cos placic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marza19 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.giganet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:41 hej, mam pytanie: czy myslicie, ze mam szanse na filologie polska, startujac z listy rezerwowej, poniewaz braklo mi 1,2 punkta?? moze ktos orientuje sie ile srednio ludzi rezygnuje z tego kierunku... i wogole kiedy bede listy przyjetych , ostateczne listy...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaoo Wniosek o DS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 17:37 Czy wysyła ktoś pocztą wniosek o DS? W necie piszą, że nalezy składać w dziekanacie swojego wydziału, mogę więc wysłać podanie poczta?? Dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaerra Re: Wniosek o DS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 12:58 Wyślij pocztą wraz z dokumentami, które trzeba złożyć - zaświadczenia o zarobkach itp. uprzedzam, w zeszłym roku nie przysłali informacji, czy się dostało akademik, trzeba było dzwonić do dziekanatu, na początku albo w połowie września. Odpowiedz Link Zgłoś
polka11121 Re: Wniosek o DS 22.08.06, 14:48 ktoś może wie kiedy będą wyniki z odwołań na umk? i czy będą na necie czy trzeba będzie dzwonic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaoo Re: Wniosek o DS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 11:12 Jaerra jesteś tu specem, więc się jeszcze dopytam czy wysylac na normalny adres wydzialu filologicznego podany w necie?? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
jaerra Re: Wniosek o DS 23.08.06, 16:26 dokumenty o akademik składa się w dziekanacie swojego wydziału :) na kopercie wystarczy tylko napisać: "dziekanat wydziału filologicznego" i adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marza19 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.giganet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 17:24 ja dzwonilam i dowiedzialam sie, ze wyniki odwolan maja byc NAJWCZESNIEJ za tydzien!!! prawdopodobna data to poczatek wrzesnia... istny koszmar..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marza19 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.giganet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 17:26 wyniki odwolan maja byc w internecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka11121 Re: W s z y s t k o n a t e m a t U M K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 17:13 na stronie umk jest temat że ,,wszyscy z listy rezerwowej zostali przyjęci'' czy ktoś wie o co z tym chodzi bo to by było trochę dziwne ??? Odpowiedz Link Zgłoś