Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:59 ja się zastanawiam. nie wiesz, czy jakby w przyszłym roku dostało się w normalnej rekrutacji na I rok studiów, będąc po roku zaocznych to czy przepisują od razu na drugi rok?? ilu jest chętnych na jedno miejsce na zaoczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mms Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:00 jest taka mozliwosc przepisania sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:01 tylko jak bardzo prawdopodobna? 5% czy 100% Odpowiedz Link Zgłoś
malutkaa5 Re: Prawo zaocznie UJ 30.07.06, 16:02 Na 100% jesli zdasz pomyslnie rok, to biorac w przyszlym roku udzial w ponownej rekrutacjii przechodzac ją pomyślnie przechopdzisz na II rok prawa dziennie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:03 a trzeba mieć jakąś odpowiednio wysoką średnią czy inne wymagania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 30.07.06, 16:05 z tego co kojarzę trzeba mieć odpowiednia średnią i w przyszłym roku wziąc jeszcze raz udział w rekrutacji!kiedy sie dostaniesz przenosza cie automatycznie na drugi rok!ja akurat studiuje na uw ale wiem z relacji znajomych! Odpowiedz Link Zgłoś
malutkaa5 Re: Prawo zaocznie UJ 30.07.06, 16:09 Nie trzeba miec zadnej średniej, trzeba wziasc udzial w rekrutacji i przejść ją pomyslnie(co nie jest proste), pytałam kilku osób, nawet "milych" pań ze sekretariatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:13 to dziwne, bo słyszałam, że trzeba średnią 4,5. te 'miłe panie' powiedziały, że wystarczy jedynie (oczywiście, to nie jest proste) się dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
malutkaa5 Re: Prawo zaocznie UJ 30.07.06, 16:33 Kazda z nich miala inna wersje:) Jedna ze trzeba miec wysoką srednia, aby sie przeniesc, druga brac udzial ponownie w rekrutacji, a trzecia, ze to i to;) Okazało sie,ze druga miala racje, albowiem moj znajomy ktory w tamtym roku studiowal zaocznie teraz zdal pomyslie rekrutacje i od pazdziernika bedzie studentem dziennym 2 roku prawa. Zreszta wystarczy poczytac forum studentow prawa ---> www.lex.edu.pl/ipb/index.php?showtopic=4791 Odpowiedz Link Zgłoś
malutkaa5 Re: Prawo zaocznie UJ 30.07.06, 16:40 Kiedys byla taka mozliwosc,jezeli mialo sie odpowiednia srednia czyli 4,5 z dwoch semestrow to mozna bło sie przeniesc z zaocznych na dzienne,taka mozliwosc istnieje na innych uniwersytetach - napewno na Ślasku i w Poznaniu, ale niestety nie w Krakowie. Musisz poprawiac mature i dostac sie wedlug standardowej procedury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:07 dziękuję za wyczerpującą odpowiedz;)) a ty Malutka idziesz na zaoczne w takim układzie? bo ja ciągle nie wiem, co mam zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:12 no faktycznie ta osoba z forum mówi, że trzeba przejść rekrutację pomyślnie. nie wiem tylko, czy jak będzie wielu chętnych, a jedni będą mieli dużą średnią a inni słabszą, to czy nie wybiorą jednak tych lepszych, a pozostałym podziękują ... wysłałam do nich 5 emaili w tej sprawie do działu nauczania;] może odpiszą. Odpowiedz Link Zgłoś
malutkaa5 Re: Prawo zaocznie UJ 30.07.06, 17:19 Nie ma za co;) Tak ide zdecydowalam sie na zaoczne prawo, długo sie wahałam, ale od zawsze marzylam o studiowaniu prawa, dlatego jednak sie zdecydowalam, mi.in. dlatego, ze istnieje mozliwosc przeniesienia sie. Gadałam z kilkoma studentami i podobno rok rocznie przenosi sie w ten sposob okolo 30-50 studentow, i nie ma jakiejs selekcji, ze ten mial wyzsza średnią niż ten. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:25 aha, no to też są dobre wiadomości:) pozostaje w tym przypadku jedynie obawa, że nie uda się pogodzić przygotowywania do poprawy matury z nauką na studiach. to w zasadzie najbardziej mnie martwi, bo nauki jest full na prawie. i wtedy już koniec i kaplica, bo przenosić się można zdaje mi się, że tylko po I roku. cały czas się waham;/ Odpowiedz Link Zgłoś
malutkaa5 Re: Prawo zaocznie UJ 30.07.06, 17:30 Gadałam z taka dziewczyna, która teraz bedzie studiować na IV roku i wreszcie udało jej sie dostac w rekrutacji i cieszyla sie iz zaoszczedzi 4400zł. Tak wiec zacznie dzienne na IV roku. Tez sie obawiam, ze nie pogodze studiow z przygotowaniem to poprawy matury, ale musze sprobowac bo pózniej bym żałowała. Zycze dobrej decyzji niezaleznie jaka ona bedzie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:31 no i właściwie o te zoaczne to jest chyba duża walka, co? to chyba trzeba by było już jutro załatwiać? rejestrować się przez internet, włpacąc pieniądze... jak ci się wydaje? pewnie też jest duzo kandydatów, choć te 4400PLN/rok może chęć skutecznie odstraszyła, ale z drugiej strony niekoniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.net.autocom.pl 30.07.06, 17:31 moja kuzynka sie wybiera... dziewczyna ktora ma kase,ktorej nie lubie, i ktora ledwie co zdala mature z wosu ... a zdawala tylko pol,niem i wos.... i cale zycie jechala na dopach, przykaldajac sie bardziej do makijazu... idze na UJ , zaoncze,przyjmuja wszystkich ktorzy zaplaca z gory za 1szy rok.... jestem pewien,ze semestru nie przetrwa... bez komentarza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:34 płaci się z góry?? ;/ o szlag, na innych uniwerkach można płacić za zaoczne w ratach, na UJ z góry? gdzie w ogóle są informacje o płatności:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.net.autocom.pl 30.07.06, 17:48 ona juz zaplacila.bodajze 4400 zł za caly rok, i nawet jak ja wywala, to nie zwracaja kasy np za 2 semestr. moze na kazdej uczelni jest inaczej...nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
malutkaa5 Re: Prawo zaocznie UJ 30.07.06, 17:57 Tom zgadzam sie z Toba, ze powinna byc jednak jakas rekrutacja, zapewne masz racje, ze ta dziewczyna odpadniew 1 semstrze, ale mi zabraklo 20pkt. na dzienne,niby duzo, ale osoba, która przez 3 lata miala rozszerz. hist, intersuje sie biezacymi wydarzeniami i bedzie sie przykladac do nauki to zda;) Tak mi sie przynajmniej wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
malutkaa5 Do jaa 30.07.06, 17:59 Trzeba zapłacic za cały rok z góry, jednak mozna rozlozyc to na 2 raty w specjalnych wypadkach( smierc bliskich, sieorctwo, pol sieroctwo itp). Dzieki tym "specjalnym wypadkom moge studiowac, bo na zapłacenie 4400zł odrazu nie byłoby mnie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do jaa IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 18:10 no to pięknie:/ ciekawe ile jeszcze zostało wolnych miejsc, wydaje mi się, że nie dużo, a ty się już rejestrowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
malutkaa5 Re: Do jaa 30.07.06, 18:13 Dopiero jutro, tez sie obawiam ze nei bedzie miejsc:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Do jaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 23:45 Ja już jestem na prawie zaocznym od 2 tygodni; bałam się, że zabraknie mi pkt.. i dobrze zrobiłam. W dziekanacie poinformowano mnie, że połowa miejsc przeznaczonych na studia dzienne została zapełniona (byłam jedną z ostatnich), a druga połowa będzie dostępna od 31 lipca, czyli po wynikach na dzienne. Trzeba zapłacić od razu 4400zł i liczy się kolejność wpłat, więc radzę się pospieszyć, ponieważ jutro może być dużo chętnych z racji tego, że już były wyniki na studia dzienne, a nie ma podobno odwołań. Pamiętajcie tylko, żeby mieć ze sobą podanie, dowód wpłaty wpisowego, świadectwo maturalne i ukończenia liceum, kserokopie dowodu i 4 zdjęcia.. i oczywiście pieniążki :-) Powodzenia i do zobaczenia w październiku. Odpowiedz Link Zgłoś
malutkaa5 Juz po 31.07.06, 17:47 Udało sie dzis zapisac;) pomimo tloku (95 osob o 5:00 rano) z tendencją wzrosotwą! Z tego co widzialam bardzo duzo osób wplacalo polowe tzn 2200zł. Wystarczylo napisac ośwaidczenie, ze zaplacisz druga rate do 15 stycznia. Do zobaczenia w październiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: Juz po IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:06 mieszkania ktos nie szuka? poza dworcem ;] che-lives@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajem Re: Juz po IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.06, 22:09 w 1 dzien zapelnili wszystkie miejsca? czy moze liczy sie kolejnosc rejstracji na ERK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Juz po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:15 Liczylo sie zlozenie dokumentow w dziekanacie i pobranie specjalnego druku do wplaty. Wiec juz po wszystkim. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajem Re: Juz po IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.06, 10:14 Ludzie stali od soboty a miejsca byly jeszcze o 14 wczoraj. Dziś już tylko lista rezerwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Juz po IP: *.bochnia.pl 01.08.06, 15:03 Ilu pokojowe to mieszkanie? i jaka cena? Odpowiedz Link Zgłoś