Dodaj do ulubionych

Prawo zaocznie UJ

30.07.06, 15:52
Ktos się wybiera??
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:59
      ja się zastanawiam. nie wiesz, czy jakby w przyszłym roku dostało się w
      normalnej rekrutacji na I rok studiów, będąc po roku zaocznych to czy
      przepisują od razu na drugi rok??
      ilu jest chętnych na jedno miejsce na zaoczne
      • Gość: mms Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:00
        jest taka mozliwosc przepisania sie
        • Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:01
          tylko jak bardzo prawdopodobna? 5% czy 100%
          • malutkaa5 Re: Prawo zaocznie UJ 30.07.06, 16:02
            Na 100% jesli zdasz pomyslnie rok, to biorac w przyszlym roku udzial w ponownej
            rekrutacjii przechodzac ją pomyślnie przechopdzisz na II rok prawa dziennie;)
            • Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:03
              a trzeba mieć jakąś odpowiednio wysoką średnią czy inne wymagania?
              • malutkaa5 Re: Prawo zaocznie UJ 30.07.06, 16:04
                Decyduje kolejnosc zgłoszeń.
    • Gość: .... Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 30.07.06, 16:05
      z tego co kojarzę trzeba mieć odpowiednia średnią i w przyszłym roku wziąc
      jeszcze raz udział w rekrutacji!kiedy sie dostaniesz przenosza cie automatycznie
      na drugi rok!ja akurat studiuje na uw ale wiem z relacji znajomych!
      • malutkaa5 Re: Prawo zaocznie UJ 30.07.06, 16:09
        Nie trzeba miec zadnej średniej, trzeba wziasc udzial w rekrutacji i przejść ją
        pomyslnie(co nie jest proste), pytałam kilku osób, nawet "milych" pań ze
        sekretariatu.
        • Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:13
          to dziwne, bo słyszałam, że trzeba średnią 4,5. te 'miłe panie' powiedziały, że
          wystarczy jedynie (oczywiście, to nie jest proste) się dostać?
          • malutkaa5 Re: Prawo zaocznie UJ 30.07.06, 16:33
            Kazda z nich miala inna wersje:) Jedna ze trzeba miec wysoką srednia, aby sie
            przeniesc, druga brac udzial ponownie w rekrutacji, a trzecia, ze to i to;)
            Okazało sie,ze druga miala racje, albowiem moj znajomy ktory w tamtym roku
            studiowal zaocznie teraz zdal pomyslie rekrutacje i od pazdziernika bedzie
            studentem dziennym 2 roku prawa.
            Zreszta wystarczy poczytac forum studentow prawa --->
            www.lex.edu.pl/ipb/index.php?showtopic=4791
          • malutkaa5 Re: Prawo zaocznie UJ 30.07.06, 16:40
            Kiedys byla taka mozliwosc,jezeli mialo sie odpowiednia srednia czyli 4,5 z
            dwoch semestrow to mozna bło sie przeniesc z zaocznych na dzienne,taka mozliwosc
            istnieje na innych uniwersytetach - napewno na Ślasku i w Poznaniu, ale niestety
            nie w Krakowie. Musisz poprawiac mature i dostac sie wedlug standardowej procedury.
            • Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:07
              dziękuję za wyczerpującą odpowiedz;)) a ty Malutka idziesz na zaoczne w takim
              układzie? bo ja ciągle nie wiem, co mam zrobić.
              • Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:12
                no faktycznie ta osoba z forum mówi, że trzeba przejść rekrutację pomyślnie.
                nie wiem tylko, czy jak będzie wielu chętnych, a jedni będą mieli dużą średnią
                a inni słabszą, to czy nie wybiorą jednak tych lepszych, a pozostałym
                podziękują ... wysłałam do nich 5 emaili w tej sprawie do działu nauczania;]
                może odpiszą.
                • malutkaa5 Re: Prawo zaocznie UJ 30.07.06, 17:19
                  Nie ma za co;)
                  Tak ide zdecydowalam sie na zaoczne prawo, długo sie wahałam, ale od zawsze
                  marzylam o studiowaniu prawa, dlatego jednak sie zdecydowalam, mi.in. dlatego,
                  ze istnieje mozliwosc przeniesienia sie.
                  Gadałam z kilkoma studentami i podobno rok rocznie przenosi sie w ten sposob
                  okolo 30-50 studentow, i nie ma jakiejs selekcji, ze ten mial wyzsza średnią niż
                  ten.
                  • Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:25
                    aha, no to też są dobre wiadomości:) pozostaje w tym przypadku jedynie obawa,
                    że nie uda się pogodzić przygotowywania do poprawy matury z nauką na studiach.
                    to w zasadzie najbardziej mnie martwi, bo nauki jest full na prawie. i wtedy
                    już koniec i kaplica, bo przenosić się można zdaje mi się, że tylko po I roku.
                    cały czas się waham;/
                    • malutkaa5 Re: Prawo zaocznie UJ 30.07.06, 17:30
                      Gadałam z taka dziewczyna, która teraz bedzie studiować na IV roku i wreszcie
                      udało jej sie dostac w rekrutacji i cieszyla sie iz zaoszczedzi 4400zł. Tak wiec
                      zacznie dzienne na IV roku.
                      Tez sie obawiam, ze nie pogodze studiow z przygotowaniem to poprawy matury, ale
                      musze sprobowac bo pózniej bym żałowała.
                      Zycze dobrej decyzji niezaleznie jaka ona bedzie;)
                    • Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:31
                      no i właściwie o te zoaczne to jest chyba duża walka, co? to chyba trzeba by
                      było już jutro załatwiać? rejestrować się przez internet, włpacąc pieniądze...
                      jak ci się wydaje? pewnie też jest duzo kandydatów, choć te 4400PLN/rok może
                      chęć skutecznie odstraszyła, ale z drugiej strony niekoniecznie...
                    • Gość: tom Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.net.autocom.pl 30.07.06, 17:31
                      moja kuzynka sie wybiera... dziewczyna ktora ma kase,ktorej nie lubie, i ktora
                      ledwie co zdala mature z wosu ... a zdawala tylko pol,niem i wos.... i cale
                      zycie jechala na dopach, przykaldajac sie bardziej do makijazu... idze na UJ ,
                      zaoncze,przyjmuja wszystkich ktorzy zaplaca z gory za 1szy rok.... jestem
                      pewien,ze semestru nie przetrwa...
                      bez komentarza..
                      • Gość: ja Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:34
                        płaci się z góry?? ;/ o szlag, na innych uniwerkach można płacić za zaoczne w
                        ratach, na UJ z góry? gdzie w ogóle są informacje o płatności:)
                        • Gość: tom Re: Prawo zaocznie UJ IP: *.net.autocom.pl 30.07.06, 17:48
                          ona juz zaplacila.bodajze 4400 zł za caly rok, i nawet jak ja wywala, to nie
                          zwracaja kasy np za 2 semestr. moze na kazdej uczelni jest inaczej...nie wiem
                          • malutkaa5 Re: Prawo zaocznie UJ 30.07.06, 17:57
                            Tom zgadzam sie z Toba, ze powinna byc jednak jakas rekrutacja, zapewne masz
                            racje, ze ta dziewczyna odpadniew 1 semstrze, ale mi zabraklo 20pkt. na
                            dzienne,niby duzo, ale osoba, która przez 3 lata miala rozszerz. hist, intersuje
                            sie biezacymi wydarzeniami i bedzie sie przykladac do nauki to zda;) Tak mi sie
                            przynajmniej wydaje.
                          • malutkaa5 Do jaa 30.07.06, 17:59
                            Trzeba zapłacic za cały rok z góry, jednak mozna rozlozyc to na 2 raty w
                            specjalnych wypadkach( smierc bliskich, sieorctwo, pol sieroctwo itp). Dzieki
                            tym "specjalnym wypadkom moge studiowac, bo na zapłacenie 4400zł odrazu nie
                            byłoby mnie stac.
                            • Gość: ja Re: Do jaa IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 18:10
                              no to pięknie:/ ciekawe ile jeszcze zostało wolnych miejsc, wydaje mi się, że
                              nie dużo, a ty się już rejestrowałaś?
                              • malutkaa5 Re: Do jaa 30.07.06, 18:13
                                Dopiero jutro, tez sie obawiam ze nei bedzie miejsc:(
                                • Gość: Kinga Re: Do jaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 23:45
                                  Ja już jestem na prawie zaocznym od 2 tygodni; bałam się, że zabraknie mi pkt..
                                  i dobrze zrobiłam. W dziekanacie poinformowano mnie, że połowa miejsc
                                  przeznaczonych na studia dzienne została zapełniona (byłam jedną z ostatnich),
                                  a druga połowa będzie dostępna od 31 lipca, czyli po wynikach na dzienne.
                                  Trzeba zapłacić od razu 4400zł i liczy się kolejność wpłat, więc radzę się
                                  pospieszyć, ponieważ jutro może być dużo chętnych z racji tego, że już były
                                  wyniki na studia dzienne, a nie ma podobno odwołań.
                                  Pamiętajcie tylko, żeby mieć ze sobą podanie, dowód wpłaty wpisowego,
                                  świadectwo maturalne i ukończenia liceum, kserokopie dowodu i 4 zdjęcia.. i
                                  oczywiście pieniążki :-)
                                  Powodzenia i do zobaczenia w październiku.
                                  • malutkaa5 Juz po 31.07.06, 17:47
                                    Udało sie dzis zapisac;) pomimo tloku (95 osob o 5:00 rano) z tendencją
                                    wzrosotwą! Z tego co widzialam bardzo duzo osób wplacalo polowe tzn 2200zł.
                                    Wystarczylo napisac ośwaidczenie, ze zaplacisz druga rate do 15 stycznia.
                                    Do zobaczenia w październiku.
                                    • Gość: ssss Re: Juz po IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:06
                                      mieszkania ktos nie szuka? poza dworcem ;] che-lives@wp.pl
                                      • Gość: ajem Re: Juz po IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.06, 22:09
                                        w 1 dzien zapelnili wszystkie miejsca? czy moze liczy sie kolejnosc rejstracji
                                        na ERK?
                                        • Gość: elka Re: Juz po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:15
                                          Liczylo sie zlozenie dokumentow w dziekanacie i pobranie specjalnego druku do
                                          wplaty. Wiec juz po wszystkim.
                                          Pozdrawiam :-)
                                          • Gość: ajem Re: Juz po IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.06, 10:14
                                            Ludzie stali od soboty a miejsca byly jeszcze o 14 wczoraj.
                                            Dziś już tylko lista rezerwowych.
                                      • Gość: Renia Re: Juz po IP: *.bochnia.pl 01.08.06, 15:03
                                        Ilu pokojowe to mieszkanie? i jaka cena?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka