Dodaj do ulubionych

Boicie sie?

18.08.06, 21:23
No i za niecały rok matuuuura , cholcia ale czemu akurat moja?Stresujecie
si:>Wiem,ze jeszcze wakacje ale myśl o tych egzaminach coraz cześciej
nawiedza moją głowę:(
Obserwuj wątek
    • Gość: adr Za chwile zostaniesz zjechana/wysmiana, ale zanim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 21:42
      to nastapi to moze ja Ci tylko powiem, ze stres naprawde jest potrzebny. I mimo
      wszystkich opinii zebys sie nie uczyla bo matura to bzdura i takie tam, to ja
      powiem: ucz sie! Nie bedziesz miala przynajmniej wurzutow sumienia. Ja
      poswiecilem troche czasu na nauke i nie zaluje, bo byly tego efekty. A mialem
      tez czas na jakas impreze, wyjscie ze znajomymi itd wiec nie czuje, ze ten rok
      mam wymazany calkowicie z "zyciorysu towarzyskego". bylo warto - z historii
      mialem ponad 90 i 80%, z wosu ponad 80 i 70%, dostalem sie na uw na prawo i
      jest git.

A prawdziwy stres to przyjdzie dopiero blizej maja... On jest dopiero
      szkodliwy, bo czasem rozum odbiera, no ale i mobilizuje we wlasciwym momencie.

Trzymaj sie.
    • Gość: Majka Re: Boicie sie? IP: *.22.radom.pilicka.pl 18.08.06, 21:49
      Wiesz co ja miałam tak samo!!!!!!!!!Denerwowałam sie w sierpniu,wrzesieniu i
      pazdzierniku!?!?Jak jakas nienormalna kazdy mowił tak daleko i tyle czsu, a ty
      sie stresujesz!!!
      I wiesz co powiem Ci, ze z biegiem czasu przywykniesz do tej mysli i powiesz
      jak mus to mus przeciez kazdy musi nie tylko ja jedyna na całym swiecie!!!
      Ja miałam-im blizej do matury, tym mniej sie denerwowałam i Tobie tez tak
      radze:))
      • Gość: kasia Re: Boicie sie? IP: 217.153.162.* 21.08.06, 21:17
        Dokładnie!!!
        Ja też szybko przywykłam do myśli o maturze. Każdy musi to przejść a im bliżej
        matury stres mniejszy i chciałam żeby to było już;) Nauczyciele tak podkręcali
        atmosferkę, że chcieliśmy mieć to jak najszybciej za sobą;)
    • d-st Re: Boicie sie? 18.08.06, 23:01
      stres w ogóle nie jest potrzebny;) Kazdy myśli, ze matura to nie wiadomo co a w
      rzeczywistości to jak spr:] Ja się zacząłem stresować jakiś miesiąc przed bo
      wqczesniej do mnie nie docierało, że "jakaś" matura zdecyduje o mojej
      przyszłości - zdawałem polski podst, ang roz, biol roz, chem ro i fiz roz -
      praktycznie niczego sie nie bałem prócz fizy które jakos specjalnie nie umiałem
      bo angielski czy polski nie liczył mi sie na studia więc olałema z bioli i
      chemii czułem sie dobrze... Jak sięokazało poszło mi dosyć dobrze -
      przynajmniej ja byłem z wyników zadowolony - z pol 60%, ang 90%/68%, biol
      84%/72%, chem 94%/86%, fiz 80%/70%. Dla mnie najgorsze były ustne a dokładniej
      najbardziej stresujace - dla mnie liczyło sie byle by zdać bo do szczęscia te
      przedmioty potrzebne nie są - z pol ust 80% a z ang podst ust 95%. Tak
      właściwie do samej matury poświęciłem kilka dni na każdy przedmot a tak poza
      tym to sie dosyc pilnie uczylem przez 3 lata i efekty dalo...dostałem się na
      wymarzoną Akademie Medyczną w pierwszym naborze. Tak więc jeśli chdzicie do
      dobrego liceum i przez 3 lata się obrze uczyliscie to na maturze nie macie sie
      czego bać;) Pozdrawiam i powodzenia;)
      • Gość: stres Re: Boicie sie? IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 08:31
        pisalam mature w 2005 i poprawialam w maju 2006 czyli w tym roku.za pierwszym
        razem stres byl ogromny ale za drugim jeszcze wiekszy.bo prawda jest taka ze
        kiedys matura dawala szanse dostania sie na studia a teraz matura decyduje o
        byciu
        na studiach.mnie ze stresu bolal zoladek za kazdym razem gdy o niej myslalam ale
        mam to za soba i wiem ze da sie to przejs ale trzeba wlozyc troche pracy jesli
        sie chce dostac na dobre studia bo same zdanie jest dosyc proste.ja zeby dostac
        sie nA STOMATOLOGIE MUSILAM PRZEJS PRZEZ TO 2 razy ale bylo warto.powodzenia.
      • casiopea1 Re: Boicie sie? 31.08.06, 21:50
        heh-czytam już któryś twój post i zawsze podkreślasz "w pierwszym naborze"...to
        dobrze-ale po co az tyle razy...
    • icanchange Re: Boicie sie? 19.08.06, 16:05
      ja tak.
      • hawwa18 Re: Boicie sie? 21.08.06, 16:04
        Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty. Za niecaly rok pisze mature. Mam duze
        obawy mimo tego ze dosyc dobrze sie ucze. Boje sie ze sters mnie pochlonie. A
        najgorsze to sa chyba ustne egzaminy...ufffffff
        • d-st Re: Boicie sie? 21.08.06, 16:25
          ja tez się najbardziej bałem ustnych i zeczywiśie były najbardziej
          stresujace... tyle, że trzeba sobie uświadomić że ustne praktycznie sie nie
          liczą na studia - no moze nieliczne...więc luzzz;)
          • grzjh Re: Boicie sie? 21.08.06, 21:28
            nie
          • investor5 Re: Boicie sie? 23.08.06, 11:18
            Polecam, na wszelki wypadek:
    • cienmotyla Matko.. Uczycie sie już? 23.08.06, 00:26

• Gość: adziunia Re: Boicie sie? IP: 213.199.252.* 23.08.06, 11:53
      buahaha chyba mama musialaby przywiazac mnie do biurka zebym byla w stanie
      uczyc sie w wakacje :P
    • agulek_wroc Czy się boję?! Ja się nie mogę doczekać! 23.08.06, 13:35
      Popatrz na to z tej strony - z końcem maja zaczną Ci się WAKACJE! Wtedy sa
      bardzo tanie oferty, zwłaszcza te z last minute wiec chce sobie poleciec w
      jakies naprawde MEGA miejsce :) np. Dominikana (w tamtym roku w maju kosztowała
      tylko 1700zł z all inclusive a teraz w sezonie kosztuje około 5000zł :) )
      później pojade sobie do Włoch :) a następnie w końcu będę mogła skorzystać we
      wrzesniu z promocji posezonowych i znowu gdzieś tanio polecieć!!! Już się nie
      mogę doczekać, chcę tą maturę zdać jak najszybciej najlepiej w kwietniu lub w
      marcu jakby było to możliwe a nie czekac aż do końca maja ;((( to jest
      okazja "taka-jedna-w-życiu" i już się może nie powtórzyć przez kilka lat, no bo
      wątpię żeby zaliczyć całąąą sesję z końcem maja! :)
      Ale jestem pozytywnej myśli że kiedyś będę miała własną firmę i będę mogła
      jechać na urlop kiedy to mi się podoba :P nawet w marcu! :) ach wakacje,
      wakacje...
      teraz tylko trochę bolesny będzie ten powrót do rzeczywistosci szkolnej, ale
      nie uczę się źle, więc jakoś pójdzie!!!
      WAKACJE RULEZ!
    • ulka60 Re: Boicie sie? 31.08.06, 19:56
      nie masz sie czym przejmowac:) wbrew pozorom matura nie jest taka trudna.mowi ci
      to tegoroczna maturzystka:D wystarczy ze sie bedziesz uczyla przez caly rok
      mniej lub bardziej systematycznie a na pewno zdasz! a nawet jakby Ci cos nie
      poszlo(odpukac...) to Giertych Cie przepusci;P trzymam za Ciebie kciuki! Bedzie
      dobrze! pozdro:)
      • chanson_de_geste Re: Boicie sie? 31.08.06, 22:28
        Nie żebym się bała...
        Tylko im bliżej matury, tym bardziej mnie to nudzi
        i odechciewa mi się wszystkiego (czytaj: nauki)^^" (głupia reakcja ^^").

I jeśli trzecia klasa ma zejść tak szybko, jak obecne
        wakacje, to ja naprawdę wolałabym już jutro iść do szkoły
        i mieć rozpoczęcie za sobą ^_~
    • Gość: l Re: Boicie sie? IP: 85.12.64.* 01.09.06, 15:08
      l
    • Gość: krew Re: Boicie sie? IP: *.icpnet.pl 02.09.06, 12:34
      wszystko zalezy od osoby. znam laski z klasy ktore panikowaly tez juz na
      poczatku wrzesnia.. ja sama jakos hmm.. no coz. wiedzialam ze zdam :) zdalam
      lepiej niz sie spodziewalam, na tyle nauki, ile temu poswiecilam powiedzialabym
      ze bardzo dobrze, dostalam sie na porzadne dziennie studia (UAM i jeszcze
      moglam wybierac miedzy kierunkami:D ) takze na "banie sie" wpywa mnostwo
      czynnikow :) ja potrafilam sie nie stresowac i tez na dobre mi to wyszlo :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka