icanchange 18.09.06, 17:32 Czy na UJ na geografię (specj. turystyka) wystarczy matura podstawowa z geografii? Tak zrozumiałam, ale wolę się upewnić... Ktoś wie? Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adziunia Re: geografia-turystyka IP: 213.199.252.* 18.09.06, 20:28 A skad mamy wiedziec skoro zasady matury nam zmienili :/ a co za tym idzie sposob rekrutacji na studia tez ulegnie zmianom. Rok temu liczyla sie tylko podstawowa gegra, zobaczymy jak bedzie w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icanchange Re: geografia-turystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 20:56 wierzysz, że zmienią rekrutację? Musieliby mieć inne kryteria dla starej matury, inne dla roczników '86 i '87 a inne dla nas... wątpię, wątpię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: geografia-turystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:21 Ja zdawałem dla pewności rozszerzoną i dostałem się na uczelnie na turystyke bez problemu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karinka Re: geografia-turystyka IP: 82.115.76.* 19.09.06, 12:22 w tym roku byla tylko podstawowa, prog byl 91%, wiec moim zdaniem bardziej sprawiedliwe byloby gdyby brali tez rozszerzona, a jaka specjalnosc to nie ma znaczenia, bo ta wybierasz dopiero potem Odpowiedz Link Zgłoś
locca1 Re: geografia-turystyka 22.09.06, 08:50 mysle ze to zmienia bo podst niczego nie zmienia...zresztza zmienic te zasady to zaden problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adziunia Re: geografia-turystyka IP: 213.199.252.* 21.09.06, 14:10 Gość portalu: icanchange napisał(a): > wierzysz, że zmienią rekrutację? Musieliby mieć inne kryteria dla starej > matury, inne dla roczników '86 i '87 a inne dla nas... wątpię, wątpię... Oczywiscie ze wierze. Przy obecnej rekrutacji maturzysci 2007 nie mieliby szansy prawie na zadnym kierunku studiow, chyba ze zdawaliby podstawowa mature, a to byloby pozbawione sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icanchange Re: geografia-turystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:27 nie przesadzaj, jakieś szanse mamy w końcu nie aż takie tłumy z rocznika '87 będą w przyszłym roku ciągnąć na studia. A jeśli uczelnie zmienią rekrutację, to kiedy? Bo jakoś nic o tym nie słyszałam. Nie zdziwię się, jak wprowadzą egzaminy wstępne... :\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akurat Re: geografia-turystyka IP: *.chello.pl 21.09.06, 23:49 O ile się orientuję na dodatkowe testy muszą mieć zgodę ministerstwa, a raczej jej nie dostaną. W zeszłym roku nie dostały takiej zgody np: MISH czy orientalistyka co IHMO jest idiotyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś