Dodaj do ulubionych

geografia-turystyka

18.09.06, 17:32
Czy na UJ na geografię (specj. turystyka) wystarczy matura podstawowa z
geografii? Tak zrozumiałam, ale wolę się upewnić... Ktoś wie? Z góry dzięki
za odp. Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: adziunia Re: geografia-turystyka IP: 213.199.252.* 18.09.06, 20:28
      A skad mamy wiedziec skoro zasady matury nam zmienili :/ a co za tym idzie
      sposob rekrutacji na studia tez ulegnie zmianom. Rok temu liczyla sie tylko
      podstawowa gegra, zobaczymy jak bedzie w tym roku.
      • Gość: icanchange Re: geografia-turystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 20:56
        wierzysz, że zmienią rekrutację? Musieliby mieć inne kryteria dla starej
        matury, inne dla roczników '86 i '87 a inne dla nas... wątpię, wątpię...
        • Gość: Jaro Re: geografia-turystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:21
          Ja zdawałem dla pewności rozszerzoną i dostałem się na uczelnie na turystyke bez problemu.Pozdrawiam
          • Gość: karinka Re: geografia-turystyka IP: 82.115.76.* 19.09.06, 12:22
            w tym roku byla tylko podstawowa, prog byl 91%, wiec moim zdaniem bardziej
            sprawiedliwe byloby gdyby brali tez rozszerzona, a jaka specjalnosc to nie ma
            znaczenia, bo ta wybierasz dopiero potem
            • locca1 Re: geografia-turystyka 22.09.06, 08:50
              mysle ze to zmienia bo podst niczego nie zmienia...zresztza zmienic te zasady
              to zaden problem
        • Gość: adziunia Re: geografia-turystyka IP: 213.199.252.* 21.09.06, 14:10
          Gość portalu: icanchange napisał(a):

> wierzysz, że zmienią rekrutację? Musieliby mieć inne kryteria dla starej
          > matury, inne dla roczników '86 i '87 a inne dla nas... wątpię, wątpię...

Oczywiscie ze wierze. Przy obecnej rekrutacji maturzysci 2007 nie mieliby
          szansy prawie na zadnym kierunku studiow, chyba ze zdawaliby podstawowa mature,
          a to byloby pozbawione sensu.
          • Gość: icanchange Re: geografia-turystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:27
            nie przesadzaj, jakieś szanse mamy w końcu nie aż takie tłumy z rocznika '87
            będą w przyszłym roku ciągnąć na studia. A jeśli uczelnie zmienią rekrutację,
            to kiedy? Bo jakoś nic o tym nie słyszałam. Nie zdziwię się, jak wprowadzą
            egzaminy wstępne... :\
            • Gość: akurat Re: geografia-turystyka IP: *.chello.pl 21.09.06, 23:49
              O ile się orientuję na dodatkowe testy muszą mieć zgodę ministerstwa, a raczej
              jej nie dostaną. W zeszłym roku nie dostały takiej zgody np: MISH czy
              orientalistyka co IHMO jest idiotyzmem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka