misterious_q 17.11.06, 10:22 Wszystko bylo dzis łatwiejsze od maty,dam sobie spokuj i ide na wos tablice i kalkulator funkcyjny nic nie pomógł,kapa jak nie wiem co :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ktos Re: Odczucia po macie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:41 Napisz co bylo na matmie bo ja mam dopiero na 12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Set Re: Odczucia po macie IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.11.06, 10:47 "Napisz co bylo na matmie bo ja mam dopiero na 12" - nie no zajebisty jesteś :D Podstawowy poziom był nawet łatwy nie wiem co Wy tam takiego trudnego widzieliście :P Odpowiedz Link Zgłoś
pilcu Re: Odczucia po macie 17.11.06, 10:54 zgadzam sie matura z matematyki byla bardzo trudna:| nie bylo nawet zadnych ciagow... ogolnie to byl kosmos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan-cukinia Re: Odczucia po macie IP: 217.153.221.* 17.11.06, 10:58 mówicie o podstawowej? :O. mi się wydaje, że nie była trudna (chociaż nie mówię że była łatwa) ;). pisałem bez jakiegokolwiek powtarzania i liczę na coś w granicach 50-60%. sporo było zadań które wiem że kiedyś robiłem, ale nie mogłem sobie przypomnieć jak. więc licze że jak do maja powtórze wszystko to napisze dużo lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Givi Re: Odczucia po macie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:42 Matma rozszerzona byla dosc prosta - klopoty mogly sprawic zadania z prawdopodobienstwem i pochodna, bo ja np. jeszcze tego nie przerabialem. Pozostale zadania, jak to w matmie, na myslenie - ogolem nie mam nic przeciwko powtorce takiej na oficjalnej maturze ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm. rozszerzona >75% IP: *.lanet.net.pl 17.11.06, 11:43 niestety nie wystarczy mi na studia, ale do maja sie doucze :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KL Re: Odczucia po macie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:18 dla mnie podstawowa była zajebiście łatwa, a rozszerzone zajebiście trudna, nieszczęście dla mnie - piszę rozszerzonej -_-' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozik Re: Odczucia po macie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:49 Wyszedlem po 90 min:PP mi wyszło: 4. pieriwastek z 6 + pierwiastek z 3 6. 36 9.nie są i (wyszlo mi ze 0,12=0,2 a to nie prawda) 10.1302 12. 160 pierwiastek z 7 - 67 reszty nie zrobiłem bo albo nie miałem na matmie tego albo nie umialem:D ogolnie nie była az taka bardzo trudne. Do maja mam duzo pracy (nie mialem rozszrzonej nigdy a chcem zadawac) i mam nadzieje ze prawdziwa matura nie bedzie duzo trudniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa heh IP: *.lanet.net.pl 17.11.06, 11:54 "Wyszedlem po 90 min:PP mi wyszło: 4. pieriwastek z 6 + pierwiastek z 3 6. 36 9.nie są i (wyszlo mi ze 0,12=0,2 a to nie prawda) 10.1302 12. 160 pierwiastek z 7 - 67 reszty nie zrobiłem bo albo nie miałem na matmie tego albo nie umialem:D" To ze tak powiem chyba za szybko wyszedles :p I lepiej dobrze sie zastanow, jesli te wyniki, ktore podales tycza sie matury rozszerzonej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czajna Re: heh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:55 takt ak to jest napewno rozrzeszona bo mi wyszło to samo :P mniejwiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozik Re: heh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:04 "To ze tak powiem chyba za szybko wyszedles :p I lepiej dobrze sie zastanow, jesli te wyniki, ktore podales tycza sie matury rozszerzonej..." czemu za szybko? po co miałem siedziec klejne 90 min nad kartka i patrzec na jakies zadanem z funkcji logarytmicznych jak i tak wiedziałem ze tego nie zrobie bo nie mam o tym pojecia. a pisac zeby tylko było to sobie w domu moge. nie cieszyły by mnie jakies malutkie punkciki za wzor czy kawałek zadania. oczywiscie mam na uwadze ze to jest matura probna i na parwdziewej w zyciu bym tak nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: heh IP: *.lanet.net.pl 17.11.06, 12:08 aha... inaczej zrozumialem, sorki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Creed Re: heh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:12 mi w 10 wyszlo -1134 tak samo jak wiekszosci moim kumpla nie wiem jak moglo ci wyjsc 1302 przeciez to liczylo sie tak S=((-34-74)/2)*21 wiec napewno wynik jest ujemny a reszta tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czajna Re: heh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:23 ku... a ja dalem razy 20 zamiast 21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozik Re: heh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:28 mozliwe ze mam zle. z nikim tego ne konsultowałem:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozik Re: heh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:33 w 10 trzeba było obliczyc sume od a20 do a40 to najpiewrw obliczyłem S40 potem S19 i odjełem Odpowiedz Link Zgłoś
kolejorz8888 Re: heh 17.11.06, 18:14 fuck a ja zacząłem robić to zadanie podobnie jak wy ale nie wiem czaemu zacząłem wymyślać jakąś swoją nową matemtaykę!!!No to teraz będziemy orać zadanka na fakach z matmy!!! U nasw koleś z matmy powiedział że nie zwdziwi się że próbnej nie zdamy bo nie przerabialiśmy wszystkiego a poza tym nie zdążyliśmy dosttecznie dobrze sobie materiału z poprzednich lat!!! niestety moja rozszerzona to zalediwe około 40% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: heh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:55 no ja też tak zrobiłam... no prawie tak ;P bo zamiast odjąć S19, odjęłam S20... :) ale zawsze punkcik będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czajna matma głupia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:54 moim zdaniem zadania było powalone i za dużo było o funcjach, głupie było, i troche trudne ale nie do konca, ja napewno nie zdam probne to wiem juz dzis... Odpowiedz Link Zgłoś
narhir Re: matma głupia 17.11.06, 11:56 ile wam wyszlo na podstawowej macie bok tego kwadratu w tym prostokacie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasztan zadanie 6 IP: *.zacisze.zgora.pl 17.11.06, 12:00 Co do obliczenia pola tego rombu rowniez wyszlo mi 36 wiec to chyba mamy razem dobrze ;) Co do reszty to srednio licze na nie wiecej niz 50%, glownie dlatego ze 3 zadan wogole nie ruszylem bo nie przerabialem jeszcze potrzebnego materialu (logarytm i prawdopodobienstwo). Jak zadania w maju beda na tym pozomie co teraz to bede zadowolony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasztan Re: zadanie 6 IP: *.zacisze.zgora.pl 17.11.06, 12:01 oczywiscie o pole trapazu chodzilo :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: matma głupia IP: *.azartsat.pl 17.11.06, 12:01 bok kwadratu = 6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek najprostsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:59 Wg. mnie najprostszym zadaniem było to z dwoma stycznymi okręgami i obliczeniem pola tej figury zamalowanej ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scarecrew Re: najprostsze IP: *.tkk.pl 17.11.06, 12:03 nie moglem ruszyc pierwszego zadania z geometrii czyli tego z okregiem w trojkacie - a to za az 7 pktow ogolnie dol. I jeszcze nie wiedzialem jak zrobic ostatni podpunkt pierwszego to o monotonicznosci f. homograficznej w przedziale. Zdaje mi sie ze byla trudniejsza niz prawdziwa rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Creed Re: najprostsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:16 wcale nie bylo takie trudne rysowales w srodku kola kwadrat o boku pierwiastek z 3 i jego przekatna to pierwiastek z 2 razy pierw z 3 i aby obliczyc jeszcze odlegosc musisz dodac jecze raz pierwastek z 3 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scarecrew Re: najprostsze IP: *.tkk.pl 17.11.06, 12:26 hehe, tak latwo nie ma, jak namalowales niedokonca dokladny rysunek to tak by sie moglo wydawac :) Taka prosta sytuacja to tylko w prostokatnych rownoramiennych :) Rzeczywiscie, odleglosc OC=pierwiastek z 6, ale to nie bylo wspolliniowe z promieniem OD, gdzie D-punkt stycznosci. Za to drugie z geometrii rzeczywiscie wychodzilo 64(pierwz3 - pi/3) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Creed Re: najprostsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:36 skoro trojkat jest opisany na kole znaczy ze ma 3 pkt stycznosci i od srodka kola do przeciwprostokatnej jest pierwiastek z 3 a od srodka do kata prostego jest pierwasitek z 6 wiec nie wiem gdzie jest niedokladny rysunek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdffds Re: najprostsze IP: *.lanet.net.pl 17.11.06, 12:40 a skad sie wzielo pierwiastek z 6 i jaki to ma zwiazek z odlegloscia miedzy C, a przeciwprostkatna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Creed Re: najprostsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:43 przeciez masz obliczyc odlegosc kata c od punktu stycznosci na przeciwprostokatnej pierwastek z 6 wychodzi z kwadratu ktory powstanie gdy promienie kola doprowadzisz do przyprostokatnych pod katem prostym kwadrat ma bok pierw z 3 a wiec jego przekatna ma pierw z 6 i trzeba dodac jeszcze raz pier z 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scarecrew Re: najprostsze IP: *.tkk.pl 17.11.06, 12:41 bo punkty D-punkt stycznosci z przeciwprostokatna O-środek okregu wpisanego C-wierzcholek o kacie prostym NIE SA WSPOLLINIOWE Tworzy sie z nich trojkat o kacie rozwartym 165* i bokach pierwz3 i pierw6 dokladnie rzecz biorac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsdffds Re: najprostsze IP: *.lanet.net.pl 17.11.06, 12:44 wiem, ze nie sa... dlatego nie zrobilem :p ale skad ten pierwiastek z 6 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scarecrew Re: najprostsze IP: *.tkk.pl 17.11.06, 12:48 punkty stycznosci z przyprostokatnymi, srodek okregu i wierzcholek kata prostgo tworza kwadrat o boku rownym promieniowi i jego przekatna OC sie potem przydaje(pierwz2*piewz3 = pierwz6). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozik Re: najprostsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:50 img100.imageshack.us/my.php?image=zadyx6.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: najprostsze IP: *.lanet.net.pl 17.11.06, 12:53 przeciez AE nie przechodzi przez srodek okregu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Creed Re: najprostsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:54 jak nie: img157.imageshack.us/img157/4905/matmaeg6.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scarecrew Re: najprostsze IP: *.tkk.pl 17.11.06, 12:55 no nie, masz zly rysunek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: najprostsze IP: *.lanet.net.pl 17.11.06, 12:57 ale zabazgrane :D coz... dowiemy sie wieczorem :p ale wg. mnie nie byly i nie zrobilem w ogole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozik Re: najprostsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:56 ten rysunek robiłem 2 min w paintcie takze nie wymagaj jakiejs wielkej precyzji. narysuje sobie na kartce i zobaczysz ze ładnie wyjdzie;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scarecrew Re: najprostsze IP: *.tkk.pl 17.11.06, 12:58 nie moge sie doczekac Twojego rozczarowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scarecrew Re: najprostsze IP: *.tkk.pl 17.11.06, 13:03 Czary Mary? img135.imageshack.us/my.php?image=czarymarykc0.jpg :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Creed Re: najprostsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:36 jakos coraz wiecej ludzi ma tak samo jak ja z twojego rysunku wychodzi ze masz racje ale tam byly jeszcze katy podane a ty masz chyba inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozik Re: najprostsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:30 ja z tojakatem zrobiłem to mniejwiecej tak img100.imageshack.us/my.php? image=zadyx6.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfds o wlasnie- jaki wynik? IP: *.lanet.net.pl 17.11.06, 12:03 64(pierwiastek z trzech - pi/3)? :> Odpowiedz Link Zgłoś
narhir Re: o wlasnie- jaki wynik? 17.11.06, 12:06 hm ;d 6 bok kwadratu... mi wyszlo inaczej wyszlo mi ze 4.. ehh pewnie mam zle :/ pewny jestes tych 6? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czajna Re: najprostsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:25 bo aj tego zrobilem czesc, bo nie wiedzialme jak boliczyc druga przekatna deitoidu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odczucia po macie IP: *.76.classcom.pl 17.11.06, 12:06 Pamiętacie swoje odp. do podstawowej? 1. 1500zł 2. bok = 6cm Co jeszzce pamiętacie? Odpowiedz Link Zgłoś
narhir Re: Odczucia po macie 17.11.06, 12:11 czyli jak wyszlo 1500 .. to pierwsze tez mam zle.. O_o ale jak ci wyszlo 1500 - 75 = 1425 + 120 = 1545 ? O_o jaka cena byla koncowa? ?:PPP Odpowiedz Link Zgłoś
pilcu Re: Odczucia po macie 17.11.06, 12:12 1. maz dobrze ja mam zle 2. nie zrobilem hehe. mi z wielomianem wyszlo 3 i -3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniu Re: Odczucia po macie IP: *.76.classcom.pl 17.11.06, 12:15 w wielomianach na końcu wyszło mi jakieś 2x`2-6 czy cuś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: Odczucia po macie IP: 217.153.246.* 17.11.06, 12:14 Mi poszło tak średnio na jeża... Uważam, że maturka była trudna:( Nie zrobiłam tego z logarytmem, tego z tabelką funkcji i pochodnych, tego z trojkątem opisanym na okregu, tego gdzie była funkcja przyporządkowująca n... W ogóle nie zrozumiałam tego tego zadania z logarytmem, po co tam był wykres skoro mi wyszło że f(x)=4? Może to dlatego, że w Lo mam mate podstawową:( Pozdro dla piszących matę w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czajna Re: Odczucia po macie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:28 no mi tez tak wyszlo f(x)=4 ale za szybko to obliczyłem i duzo miejsca zostalo czyli pewnei zle.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Odczucia po macie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:18 Tak jak ja, z 5 z matmy podeszlam do tej matury, to wyniki beda...zalosne. NIe ruszylam zadania z algorytmem, może z 5 mam dobrze, reszta albo zle albo tylko pozaczynana. watpie czy zdam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czajna Re: Odczucia po macie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:30 to ja zrobilem 3 zadania, w jednym zle podstawilem, w drugim to f(x)=4 czyli tez pewnie zle, no i jedno jeszcze moze dobrze,a reszte to tak zaczyłem ale czy dobrze zaczołem to sie okaze, raczej nawet 15 punktow nie mam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Odczucia po macie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:43 A kto mi powie, jak trzeba bylo policzyc to zadanie z n, 11 chyba? Bo mnie to gnebi :>. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scarecrew Re: Odczucia po macie IP: *.tkk.pl 17.11.06, 12:46 wychodzilo nierownosc kwadratowa ze zbiorem rozwiazac (n, 2n) wiec dla n nalezacego do N+ 2n>n. Jako ze nierownosc jest slaba wzor funkcji powinien wyjsc f(n)=2n-1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat zdarzenia niezalezne... IP: *.lanet.net.pl 17.11.06, 12:50 jaki wynik? mi wyszlo 0,2=0,2 czyli sa niezalezne :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozik Re: zdarzenia niezalezne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:53 0,12=0,2 mi wyszlo. czyli nie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Creed Re: zdarzenia niezalezne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:55 mi tez wyszlo 0,12=0,2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: zdarzenia niezalezne... IP: *.lanet.net.pl 17.11.06, 12:58 mozliwe... ja sie po prostu uczylem prawdopodobienstwa na egzaminie :D wiec glowy nie daje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Creed Re: zdarzenia niezalezne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:01 ja z reszta tez xD ale latwo mozna bylo wywnioskoac na podstawie tych wzorow co nam dali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozik Re: zdarzenia niezalezne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:04 ja tez gdyby nie wzory to bym tego nie ruszył. a tam był piekny wzor na zdazenia niezalezne a obok jakis inny ktory trzeba bylo przekształcic zeby chyba iloczyn obliczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *aga* Re: zdarzenia niezalezne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:46 Nomi tez tak wyszlo...najlepsze jest to ze 10min przed koncem matury zczailam sie ze tam jest A\B a nie warunkowe:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Odczucia po macie IP: *.lanet.net.pl 17.11.06, 15:19 kiedy klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hicks ulala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:55 musze powiedziec ze podobnie jak wielu z was zawalilem to prawdopodobienstwo. zakladam ze wy takze w poleceniu wyczytaliscie (A pod warunkiem ze B) a tam bylo ( a różnica B). szkoda mi tego - 6% poszlo sie... niestety zawaliłem tez trojkat i styczne, łączny wynik 50%. kiepsko, zwłaszcza ze arkusz nie byl jakis kosmiczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Odczucia po macie IP: *.chello.pl 17.11.06, 20:45 Wstyd się przyznać, ale chyba zawaliłem:) Pisałem podstawę-nie byla taka trudna, ale z nerwów pochrzaniłem parę zadań-bylo zdecydowanie za mało czasu, no i ta trema... Nsjbardziej zaskoczyło mnie zadanko z półkolami chyba mam źle bo wynik wszedł mi trochę bez sensu. Jak zdam, będe wniebowdzięty! U mnie kolesie oddawali prace po 1h albo i jeszcze wczesniej. I pomyśleć, ze od zawsze mam z matmy 5:(. A tu taka wpadka i kompromitacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
pilcu Re: Odczucia po macie 17.11.06, 22:17 Ludzie nie przejmujcie sie... Pisalem matematyke podstawowa i tez ja zawalilem gdy pierwszy raz na nia spojrzalem przestraszylem sie i w myslach klnalem... Fakt nie byl kosmiczny ale porwnujac wszystkie matury z matematyki ( nie probnej) ten byl bardzo trudny... Nie ma co teraz wyciagnac pohopnych wniskow jak nie zdam matury kompromitacja itd. W moim przypadku jeszcze nie wszystko przerobilem typu: bryly czy srednia arytmetyczna, oraz ta matura polegala na sprawdzeniu nie tylko swojej wiedzy a najbardziej jak wyglada matura (zapoznanie sie z procedurami itd...) oraz zeby nauczyciele zapoznali sie jak poprawiac te matury. Moje odczucie jest takie wziasc sie ostro do nauki oraz doszedlem do wnisku ze oni cke chce zmusic uczniow zeby lepiej sie przygotowali na mature ostateczna robiac trudna mature probna. Chyba wszyscy sie ze mna zgodza.Co wy na to Odpowiedz Link Zgłoś