yag_a 07.02.07, 14:35 Witam, czy nie znacie jakiegos opracowania tej powiesci lub po prostu ksiazki na temat tworczosci Bułhakowa, w ktorej byloby cos wiecej o samej Małgorzacie niz to, ze jest ona ukochana mistrza? Z gory dziekuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:11 Poszukaj książki A. Drawicza "Mistrz i diabeł"- o Bułhakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krajmar Re: "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa IP: *.eltronik.net.pl 08.02.07, 00:23 kiedyś w necie czytałem dobra streszczenie, bardzo mi się podobało stwierdziłem, ze muszę ksiażkę czytnąć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Surykatki_rządzą Re: "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa IP: *.bsk.vectranet.pl 22.02.07, 18:47 Była to kobieta, która nie chciała się związać z jakimkolwiek innym mężczyzną. Siedząc sobie na ławeczce na Patriarszych Prudach nie chciała z nikim rozmawiać i oczekiwała spotkania z Korowiowem. Czekała i nie spostrzegła, gdy przysłano do niej jednego z demonów od Wolanda, który zaczął jej opowiadać co musi zrobić, aby spotkać się z mistrzem. Musiała się posmarować pewnym kremem, po którym jako niewidzialna golaska sobie poleciała nad miastem na spotkanie z jej kochankiem itd. Czytałem jak coś tę 500 stronną książencję. Jak chcesz jakies następne info to pisz na gg 5709110 hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizmaczeq Re: "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 19:09 swietna ksiązki , choc rozne sa na jej temat opinie to mi sie ja czytało bardzo przyjemnie :) moze najdziesz cos na steonie : klp.pl albo tu : www.sciaga.pl/prace/szukaj.html?szukaj_w=prace&q=mistrz+i+ma%B3gorzata&sort=&output=xml :) Odpowiedz Link Zgłoś