Dodaj do ulubionych

Z czego się uczyć historii?

26.02.07, 20:40
Mam pytanie - z jakich podręczników uczycie się historii? Chodzi mi o okres
od XVIII wieku wstecz (z naciskiem na wiek XVIII), bo XIX i współczesność mam
przerobione z Roszkowskiego, ale za diabła nie wiem po jaki podręcznik
sięgnąć jeśli chodiz o okresy wcześniejsze:)
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Lenka Re: Z czego się uczyć historii? IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.02.07, 23:27
      temat się już z 10 razy pojawił, ale będę dobra i napiszę;) Ja się uczyłam z
      repetytorium wyd. BRANTA
      pełny tytył: "Historia. Repetytorium dla kandydatów na studia prawnicze,
      administracyjne, politologiczne, historyczne i socjologiczne"
      Autor: Chmaj Marek, Sokół Wojciech, Wrona Janusz
      • Gość: Ida Re: Z czego się uczyć historii? IP: *.kolonianet.pl 27.02.07, 00:14
        Ja też polecam to repetytorium.
    • marian_malek z niczego 27.02.07, 16:40
      bo i tak nie zdasz!
      popatrz matura juz niedlugo a ty takie glupie pytania zadajesz" z czego sie uczyc"
      • kamila.ss Re: z niczego 27.02.07, 16:45
        chryste, wyobraz sobie za sa ludzie (taaaak, naprawde), ktorzy nie musza od
        wrzesnia siedziec nad ksiazkami zeby dobrze zdac egzamin maturalny. jezli ty
        tak robiles, to nie dziwie sie ze twoja frustracja siega zenitu.

kurde, jak mnie wkurzaja tacy ludzie!
    • Gość: d0minika Re: Z czego się uczyć historii? IP: *.54.jawnet.pl 27.02.07, 17:09
      Lenka repetytorium mam, chodzi mi o coś co zawiera hmmm... więcej treści -
      typowy podręcznik. Akurat mam taką dziurę - XVI XVII i XVIII w do której nie
      mam żadnej książki
      A do tego trolla który mi życzy niezdania matury - ku twemu rozczarowaniu mam
      już powtórzony XX i XIX wiek + starożytnośc + część średniowiecza ]:-> tiens,
      c'est dommage, hę ]:->?
      • Gość: Lenka Re: Z czego się uczyć historii? IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.02.07, 17:22
        mhm... były kiedyś takie podręczniki wyd. WSiP, jeszcze dla 4-letniego liceum...
        moim zdaniem lepsze od obecnych... ale teraz to tylko w antykwariatach albo na
        Allegro można je znaleźć... może w szkolnej bibliotece też jeszcze są...
      • marian_malek Re: Z czego się uczyć historii? 27.02.07, 17:38
        Gość portalu: d0minika napisał(a):

ku twemu rozczarowaniu mam
        > już powtórzony XX i XIX wiek + starożytnośc + część średniowiecza

jasne.... juz dawno zapomnialas o tym,powtorzony to nie znaczy ze umiesz
        tak czy tak nie zdasz, zle podchodzisz do tego
        • Gość: lost-in-the-city Re: Z czego się uczyć historii? IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.02.07, 18:13
          O Wielki Znawco, powiedz mi, skąd Ty możesz wiedzieć jaki tryb uczenia się jest
          dla d0miniki najbardziej efektywny???
          • Gość: pomocnik Re: Z czego się uczyć historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:00
            Ze spokojnym sumieniem mogę polecić ci to:
            www.allegro.pl/item170508856_historia_2_dzieje_nowozytne_wsip.html
            Ja niestety nie mam na tyle samozaparcia, żeby powtarzać :(
    • Gość: gaga Re: Z czego się uczyć historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 14:22
      chamj, chmaj, chmaj:) swietne repetytorium:)
    • Gość: greczynka Re: Z czego się uczyć historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 20:10
      ze starożytności polecam podrecznik Ziółkowskiego i Ewy Wipszyckiej-Bravo oraz
      atlas Piotrowicza, fajne sa tez ksiazki wyd. Trio choc straszne kobyly;)
    • Gość: qwq Re: Z czego się uczyć historii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 20:50
      TESTY Z HISTORII I WOSU ONLINE

www.mojamatura.pl

Fantastyczny materiał do matury - www.mojamatura.pl/5,matura.html

z historii i WOS – u największa baza testów z tych przedmiotów w Polsce. Wejdź
      na Platforma<Demo

Uratowaliśmy TWOJĄ MATURĘ! Czytaj www.mojamatura.pl.
      • Gość: Leonidas Re: Z czego się uczyć historii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 12:10
        > Uratowaliśmy TWOJĄ MATURĘ! Czytaj www.mojamatura.pl.

Wchodzicie na forum, obrazacie inteligencje innych forumowiczow, zadacie
        odwiedzania waszej strony i placenia za materialy i testy, jedyne co macie do
        zaoferowania na tym forum to internetowe poddanstwo i finansowa smierc!!!
        Mowicie ze to co pisze to jest szalenstwo...?

TO JEST SPARTAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!

:PPPPPPPPPP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka