Dodaj do ulubionych

Praca Maturalna o szatanie Help!!!!!

15.03.07, 15:15
siemka :)
mam prace na maturke ustna na temat:
Szatan jako bochater znaczacy w literaturze i sztuce.

i kurcze nie wiem jak zaczac :(
gdzie zobacze to wszyscy mja temat o motywie szatana a mi to raczej nie momoze :(
w jakich ksiażkach szatan jest znaczacym bochaterem?? bo nie umiem skojarzyc :(
i jak ktos zna jakies dziela sztuki z szatanem to czy mogl by mi jakis link
podac albo przeslac na maila??
albo jeszcze jakas muzyke bym potrzebowala taka szatanistyczna :)
bede wdzieczna za pomoc :)
pozdrawiam :)

moj mail to milusi88@gazeta.pl :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Q Re: Praca Maturalna o szatanie Help!!!!! IP: *.e-cho.eu 15.03.07, 16:17
      > w jakich ksiażkach szatan jest znaczacym bochaterem?? bo nie umiem skojarzyc :(

Oj, oj, oj jak można przystępować do matury i nie mieć o takim czymś zielonego
      pojecia, tfu jakiegokolwiek pojęcia, bo najwyraźniej pojęcie prezentowane przez
      Ciebie jest właśnie zielone. Droga Milusio, napisz mi kochana, od czego masz
      internet i wyszukiwarkę??!! A tak poza tym dlaczego wybrałaś temat o którym nic
      nie wiesz?

A Mistrza i Małgorzaty nie czytałaś? Kordiana też nie? Fausta też nie? Dziadów
      też nie? Lucifera Micińskiego też nie? A Pani Twardowska? A Biblia??? A poezja
      Staffa?
      Idę się posiekać...
      • Gość: Q Re: Praca Maturalna o szatanie Help!!!!! IP: *.e-cho.eu 15.03.07, 16:19
        A jeszcze jedno: znaczącym boChaterem to chyba nigdzie nie jest, co?
        • Gość: Q Re: Praca Maturalna o szatanie Help!!!!! IP: *.e-cho.eu 15.03.07, 16:22
          > albo jeszcze jakas muzyke bym potrzebowala taka sZatanistyczna :)

Z tym słonko też będziesz miała problem, bo taka muzyka nie istnieje.
          • milusia88 Re: Praca Maturalna o szatanie Help!!!!! 15.03.07, 17:01
            no chodzilo mi o muzyke taka o szatanie :)
            zle sie wyrazilam sory :( moj blad :(
            a tamtych ksiazke nie czytalam no oprocz Dziadow i Kordziana :)
            a biblie to znam i wiem ze tam jest ale mi chodzi o cos konkretnego bo ja mam
            konkretny temat o bohaterze znaczacym :)
            a ja lektur nie czytam bo nie lubie czytac:P:P:P
            • Gość: Q Re: Praca Maturalna o szatanie Help!!!!! IP: *.e-cho.eu 15.03.07, 18:35
              > a ja lektur nie czytam bo nie lubie czytac:P:P:P

A nie znasz sakramentalnych słów L. Wałęsy: "Nie chcem, ale muszem". M. ja też
              nie lubię pierdzieć, bekać i oddawać moczu, ale muszę.
              Jeśli masz taki wstręt to chociaż poczytaj stare opracowania.

> a biblie to znam i wiem ze tam jest ale mi chodzi o cos konkretnego bo ja mam
              > konkretny temat o bohaterze znaczacym :)

Słońce, szatan w literaturze i sztuce nigdy nie pojawiał się bez powodu,uwierz
              mi. Zawsze był i będzie jedną z najbadziej znaczących postaci dziejów.

I pamiętaj nie zawsze taki diabeł straszny jak go malują.

A tu cytacik z Mistrza i Małgorzaty:
              "- Niech mnie diabli porwą!
              - Niech diabli porwą? To się da zrobić...

* - Черти б меня взяли!
              - Черти чтоб взяли? А что ж, это можно!
              * Rozdział 17"

It's nice, isn't it?

Idę się dalej siekać...

• milusia88 Re: Praca Maturalna o szatanie Help!!!!! 16.03.07, 08:19
                no dobra lektury jush mam :)
                ale bardziej mi chodzilo o jakies dziela bo obrazow to ja nie znam wogole
                bo u nas w sql to tylko pokazuja te slynne obrazy
                a jak ja czegos nie chce to mnie sie do tego nie zmusi!
                ja jush taka jestem. a jak czytam opracowania to po jakims czasie nie pamietam o
                czym byla dana lektura. :( niestety myla mi sie

aha fajnie ze masz ze mnie breche ale i tak dzieki za pomoc
                • ginny22 Re: Praca Maturalna o szatanie Help!!!!! 16.03.07, 11:31
                  Bo i trudno nie mieć z ciebie brechy ;) Szatanistyczna, bochater, jush,
                  nieczytanie lektur... Jak mówiłam wielokrotnie - nie każdy musi mieć maturę.
                  • Gość: nvm Re: Praca Maturalna o szatanie Help!!!!! IP: *.brzesko.net.pl 19.03.07, 22:15
                    Moja przedmówczyni ma racje w stu procentach. Ja na początku myślałem, że to prowokacja. Nie bądźmy jednak tacy surowi, poczytaj sobie te opracowania, zaskoczysz i Ci sie uda. A moge spytać na jakie studia sie wybierasz ?
                    • Gość: milusia88 Re: Praca Maturalna o szatanie Help!!!!! IP: 83.238.53.* 31.03.07, 18:47
                      wybieram sie na awf :)

a czemu pytasz??
                      ale wiesz już mam ta prezentacje po prostu nie umiałam sie za nia zabrac :p

pozdrawiam

i dzieki wszystkim mimo wszystko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka