Dodaj do ulubionych

WOS rozszerzony

07.05.07, 11:33
Hej jak przygotowania do jutrzejszego wosu?? Ja się strasznie boje wypracowania :(:(
Obserwuj wątek
    • kasiacichopek Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 11:59
      WLasnie -ja rowniez boje sie strasznie...
    • betty88 Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 12:00
      I ja!
      • pralkapierze Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 12:02
        wypracowie jest najlatwiejsza czescia matury rozszerzonej z wosu!
        • brokatowymotyl Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 12:04
          no tak.... o tolarancji np to cudowny temat... a jak dadzą jakąs historie czy coś :(:(:(
          • Gość: Marcinool Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:45
            Oo ooo oooo! Ja chce! Spasowało by mi opisz I POROWNAJ 2 wybrane przez siebie
            rządy 3 RP - sposób działania itp. oraz wymień do każdego ich prezesów rady
            ministrów w tych okresach! I super by było :-). Każdy wie jak rządził AWS, SLD
            czy teraz PIS!
        • Gość: baska Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 12:04
          Może być temat który lubi nasz ;) minister czyli patryjoztyzm lub rola Polski
          warto to powtórzyć ja też po polskim ma dziwne uczucia
          • Gość: Marcinool Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:48
            Ale też problem, wymieniasz postawy patriotyczne według konstytucji: wierność
            RP, ochrona RP(wojsko), płacenie podatków, dbanie o środowisko. Oprócz tego
            można jeszcze wiele naściemniać - szacunek do ojczyzny, do postaci, do świąt i
            obrzędów, szanowanie prawa itp. itd.
    • Gość: kizi Re: WOS rozszerzony IP: 83.168.75.* 07.05.07, 12:07
      Nie martwcie sie wypracowaniem nawet jak temat łatwy nie będzie to powinnien
      czyba sie w jakiejs mierze odwoływać do wcześniejszych tekstów żródłowych a na
      ich podtawie mozna wyrobic sobie zdanie i poszukać argumentów, myśle ze nie
      dadzą jakiegoś tematu z księżyca, chociaż po polskim można się wszystkiego
      spodziewać,pozdrawiam wszystkich,trzymajcie sie i nie stresujcie!
      • lemonnka Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 12:12
        Z wypracowaniem nie powinno byc tak zle,choc tez sie go boje (wszystko zalezy od
        tematu),ale na szczescie teksty zrodlowe sa powiazane z tematami wiec jest
        latwiej:) gorzej bedziez historia:(
        • Gość: www Re: WOS rozszerzony IP: *.aster.pl 07.05.07, 12:14
          Temat będzie proces integracji polsko-niemieckiej od 1949 roku.
          • Gość: gohha1 Re: WOS rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 12:48
            buehehehe!
            jakiej integracji???????????
            A co polska się kiedykolwiek integrowała z niemcami?
          • a-gritos Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 18:40
            może pojednanie polsko-niemieckie :/ od 1989
      • kasiacichopek Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 12:12
        Zgadza sie , z tekstow do samego testu maturalnego mozna duzo zapozyczyc -nmo
        wlasciwie bez wiekszej nauki napisac dobre wypracowanie ... zalezy od
        syntetycznego myslenia ..
    • a-gritos Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 13:39
      Ja się najbardziej boję części testowej ;( Jeszcze raz przeczytam Vademecum i
      może się uda :P
      • Gość: sama przeciekam Re: WOS rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:06
        a wiecie coś moze o jakiś ptrzeciekach ;) LOL
        • brokatowymotyl Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 14:07
          Kochana cudownie by bylo... narazie chyba nic nie wiadomo :(
    • Gość: aniaaaa Re: WOS rozszerzony IP: *.chello.pl 07.05.07, 14:28
      2 lata temu,jak zdawalam 1 raz maturke byl przeciek na tym forum dotyczący j
      polskiego dziewczyna stwierdzila ze na 100% bedzie potop,wszyscy ją wyśmiali a
      na 2 dzien okazalo sie ze miala racje wiec uwazajmy co pisza ludzie. Z reguły Ci
      co wiedzą nie napisza ze maja mame w cke tylko zupelnie anonimowo naprowadzają,a
      i tak wiekszosc ich nie słucha...jest ktos kto moze ma jakies super przeczucia
      lub prorocze sny o temacie na wypr z wosu.?????ja kombinuje tak ze te tematy
      które już były się nie powtórza i myśle ze beda prawa człowieka albo upadek
      komunizmu i jego skutki w polsce nie wykluczona jest również rola org
      miedzynarodowych, moze jeszcze ue....a wy jak myślicie.>>?
      • Gość: greypc Re: WOS rozszerzony IP: *.n.INTELINK.pl 07.05.07, 14:38
        głupoty piszesz o mamach w CKE. nie ma tyle mam ;] poza tym poczytaj sobie jak
        są przygotowywane arkusze (na wyborczej gdzies jest o tym). podobno są
        przygotowywanerozne wersje pytan przez rozne osoby i ci ludzie do konca nie
        wiedzą, która wersja bedzie rzeczywiscie na maturze. a to, ze ktos
        trafil "potop" to nic nie znaczy. w tym roku w wątku o temacie maturalnym z
        jez. polskiego pojawilo sie kilkaset postów. ludzie wymieniają rózne lektury,
        to normalne, ze ktos trafi.

a co do WOSu - to moze cos o równouprawnieniu kobiet bedzie?
        • Gość: chanson_de_geste Re: WOS rozszerzony IP: *.chello.pl 07.05.07, 14:49
          Oby nie, bo będzie trzeba o feminizmie paćkać... argh! o_0
          • Gość: Marcinool Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:54
            Chanson powodzenia jutro :)
            • chanson_de_geste Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 15:00
              Aaaa dziękuję, dziekuję i bardzo życzę i Tobie powodzenia :))
              Niby nie powinno być trudno, bo to "tylko":
              -kilka textów,
              -kilka pytań abcd;
              -kilka zadań, gdzie trzeba coś od siebie;
              -jakiś wykres;
              -mapka;
              -rysunek;
              -true&false :D ;
              -może jeszcze coś ułozyć w kolejności chornologicznej;
              -no i wypracowanie.

Ah, co to jest ;))

Yyy, dobra, trochę się boję, ale po dzisiejszym angielskim czuję
              się lepiej, więc niech to trwa do jutra ;))

Poza tym może o Ban Ki-Moona pytać będa, a to przecie nasz człowiek :))

Nooo, to lezę się kulturalnie podoumiewać tego wosa jeszcze argh!
          • Gość: aniaaaa Re: WOS rozszerzony IP: *.chello.pl 07.05.07, 14:57
            zdziwiłbyś sie,ile osób ma przecieki..było o tym głośno jakis czas temu nawet w
            telewizji że jakis facet handluje arkuszami za jakies 20000 zł.A jeżeli chodzi o
            przeciek który pojawił sie tu 2 lata temu to dziewczyna założyla osobny topic i
            napisala ze jest przekonana na 100%ze bedzie taki temat (podala b zblizony temat
            z lekturą)Argumentując swoją wiedze tym ze jest setna rocznica otrzymania
            nagrody nobla przez sienkiewicza i ze ksiądz w kościele mówil o potopie i
            obronie jasnej góry.A co do wosu stawiam na prawa czowieka bo jeszcze ich nie
            było.ale to nie jest przeciek;)jak by ktos chcialby sie podzielic swoimi
            przeczuciami bylo by super:)od tego zalezy nasza przyszlosc(moze patetyczne,ale
            prawdziwe)
            • Gość: Marcinool Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:02
              Dokładnie. Dzisiaj dowiedziałem się, że kolega z innej klasy powiedział paru
              osobom od siebie godzine przed maturą, że będą kreację matek w przedwiośniu i
              granicy. Reakcja była następująca: "Ta napewno" Założyli się z nim o kaste
              browarów po czym zaczęli sobie powtarzać o kreacjach, wsyzstkie postacie i cały
              przebieg historii związków miedzy dzieckiem a matką w tych lekturach. I co? Od
              wczoraj są jakieś 60zł w plecy.
              • Gość: greypc Re: WOS rozszerzony IP: *.n.INTELINK.pl 07.05.07, 16:10
                to są takie ściemy.

byles przy tym? sam slyszalas? czy "ktos komus powiedzial?
    • Gość: Marcinool Re: Chce się upewnić! 180 minut mamy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:53
      Trochę dużo ale jest sporo tekstów źrodłowych wiec troszke zajmie czasu.
      • Gość: igga Re: Chce się upewnić! 180 minut mamy ? IP: *.bsk.vectranet.pl 07.05.07, 14:56
        tak
        :)
    • Gość: magicks Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:57
      a sluchajcie mam pytanko a propo dlugosci wypracowania?? czy sa jakies limity w
      stylu ilosc slow?:> jeju zdaje mature jako absolwent i nie mam o niczym pojecia;p
      • Gość: niewiemjakilimit Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:05
        Ponawiam pytanie. Jaki jest limit(zakres) słów na maturze ROZSZERZONEJ z WOSu?

BARDZO WAŻNE!
        • brokatowymotyl Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 16:51
          Nie ma zadnych limitów, ale widomo wyparcowanie to wyparcowanie, tym bardziej na rozszerzonym wiec troche trzeba sie naprodukować ( nalać wody) hihihi :):)
        • Gość: odpowiedź kolego Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:09
          jeśli jesteś absolwentem, piszesz maturę jutro i nie wiesz czy jest zakres czy
          nie, na Twoim miejscu nie przystępowałbym do matury:/
          • brokatowymotyl Re: WOS rozszerzony 07.05.07, 17:13
            CHyba ze masz spooorą wiedze, to takie informacje etchniczne są zbędne, wystarczy sie dobrze z poleceniami zapoznać
            • Gość: magicks Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 18:23
              nie wiem czy jest zakres co chyba nie zmienia stanu wiedzy mojego na hm
              swiat,polityke prawo....? poza tym ze jestem na 2 roku administracji.... moze
              bys nie przystepowal a ja zamierzam sie jutro stawic!
              • Gość: aniaaaa Re: WOS rozszerzony IP: *.chello.pl 07.05.07, 18:30
                tez jestem na 2 roku administracji:)mam nadzieje ze mamy ulatwione zadanie!po 2
                ,latach ciężkich ex obejmujących wos;)na jakiej uczelni jestes ja na uj i chce
                sie dostac na dzienne
                • brokatowymotyl Jak prawo to zdane :) 07.05.07, 18:38
                  Napewno sie uda, duzo ludzi mowi ze bedzie cos z prawa, a wiec w takim razie jeżeli tak to gratuluje i powodzenia :):)
                • Gość: magicks Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 19:05
                  ja na ug i chce sie dostac na prawo jestem na dziennej adm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka