Gość: asia nie przesadzajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:38 poziom matur z roku na rok staje sie coraz bardziej beznadziejny, wiec naprawde juz nie przesadzajcie bo matura była przyjemna! poziom jaki reprezentujecie jest troche wzgledny! wiec troche mozgu wsadzcie w ta mature a nie lamentu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: nie przesadzajcie! IP: *.itcomp.pl 14.05.07, 17:31 Tu nie chodzi tyle o poziom matury, co o ilosc miejsca i czas rozwiazania zadan, szczegolnie o to pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re: nie przesadzajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:31 spierdzielaj na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA zenujacy jestescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:41 TROCHE MOZGU WSDZCIE W TE MATURY BO POZIOM MATMY JAKI REPREZENTUJECIE JEST SMIESZNY. MOZE MOGLISCIE NIE WYBIERAC MATEMATYKI BO WSPOŁCZUJE UCZELNIOM KTÓRE BEBA MIEC Z WAMI DO CZYNIENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prześmiewca Re: zenujacy jestescie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:51 a ja wspólczuje twojemu poziomowi...czym sie martwisz, wszyscy sa tacy zenujacy i beznadziejni a ty fajna i madra wiec swiat przed tobą stoi otworem:D hłe hłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninatka Re: zenujacy jestescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:53 ja za to na miejscu uczelni nie chciałabym mieć do czynienia z kimś takim jak Ty właśnie.W ogóle bezkrytycznie podchodzisz do siebie.I nic sam/sama nie umiesz wymysleć tylko parafrazujesz.I zastanów się troszkę zanim coś napiszesz do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninatka Re: zenujacy jestescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:59 Dziewczynko trzeba okazywać jakiś poziom w rozmowie międzyludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: likon1 ZDAŁEM!!!!!!!!!!!!! IP: *.strefa.org.pl 14.05.07, 17:19 ODPOWIEDZI NA SERWISIE MATURA WWW.MATURASERWIS.PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:07 niby gdzie..? bo na cke jeszcze nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OL Re: wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:11 matura.gazeta.pl/matura/0,80448.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remik Re: wyniki IP: 213.17.152.* 14.05.07, 17:16 nie sadzicie ze w zadaniu 8 powinno byc 210 * 2 ???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola bez kitu 210 raz 2 powinno byc!!! IP: *.chello.pl 14.05.07, 17:26 !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzokoZiom Re: wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:54 W zadaniu 8 w podstawie jest błąd:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e5 Re: wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:22 www.cke.edu.pl/images/stories/mat2_07/matem_pr_rozw.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninatka Re: zenujacy jestescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:02 a forum jest po to,żeby dzielić się swoimi uwagami, a nie bezmyślnie wymyślać innym.A to,że wybrałam matematykę jako przedmiot, który chcę zdawać to moja prywatna i osobista sprawa, Ciebie niech o to główka nie boli.życzę Ci powodzenia w życiu-na pewno Ci się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: zenujacy jestescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:14 bi.gazeta.pl/im/3/4130/m4130833.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poracha porażka autentyczna IP: *.chello.pl 14.05.07, 17:23 dżizus... jaka nędza, może z 74% będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chill A model? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:26 Kiedy model z poszczególnymi punktami wewnątrz zadania? Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: zenujacy jestescie 14.05.07, 17:28 Jakie macie wyniki??? Ja licze na okolo 62% z podstawy i po co ja to pisalam?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania beznadziejna edukacja giertycha IP: 82.160.224.* 14.05.07, 17:51 no mi jakos nie podpasowaly zadania z matmy tak naprawde ja licze na 50%-wstyd wstyd wstyd zreszt aludzie to nie my zchodzimy na psy tylko edukacja Giertycha. jak dobrze ma mnie przygotowac nauczycielka ktora zadaje nam full testow na weekend a potem nam mowi ze ona z pania X probowala(!) rozwiazac. zreszta nauczycielka ta podczas lekcji wychodzila do innego nauczyciela zapytac jak robi sie takie a takie zadanie;/ a oni chca jeszcze podwyzek??? podwyzki otrzymuje sie za zaslugi a nie za bezczynnosc!!! pozdrawiam maturzysów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepek Re: zenujacy jestescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 18:06 No no, ogólnie rozszerzony nie był mega trudny. Pierwsze dwa zadania chyba na rozgrzewkę dali. Chociaż i tu przez gapę poleciał z punkt. Ponadto parę przez to, że zawieszam się. Druga sprawa, że czasem leciałem jakimiś okrężnymi metodami w zadaniach gdzie można było zrobić obliczenia w kilku linijakach. Choćby w obliczaniu sinusa i cosinusa. Sinusa zamiast z jedynki trygonometrycznej poleciałem Heronem. Co z tego, że dobrze wyszło, jak straconego czasu nikt mi nie wrócił :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: MATMA! IP: *.chello.pl 14.05.07, 17:24 zdałam.a wy nie macie sie juz gdzie i o co klocic?:P spokoooojnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:24 Napisalem na ok 80% rozszerzona. Przy zadaniu z trojkatem wpsianym w parabole walnalem sie w liczeniu, ale tok myslenia byl dobry. Jak myslicie, ile mi za to moze pkt poleciec ? Daj Boze dobry zeby te 80% wystarczyly na AiR na AGH. Brrrrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgoska Re: MATMA! IP: 83.14.13.* 14.05.07, 18:00 tez licze na te 80% z rozszerzona. i mysle, ze na agh wystarczy. tez tam m.in. skladam i mysle ze powinno wystarczyc. oprocz tego ae i uj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: explorer Re: MATMA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:55 wg. mnie matma rozszerzona była prosta. Chodzę do 2 kl. liceum i jedyne brakuje mi wiedzy na temat logarytmów i paru twierdzeń trygonometrycznych. Ja dopiero za rok będę portkami trząsł :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzokoZiom Re: MATMA! Błąd w podstawie:D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 18:06 Ile to jest 2nad1 razy 10nad4?? Tam napisali ze to wynosi 210 ale powinno wynosic 420 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debile Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 18:17 przyklad krotkowzrocznosci i debilizmu autorow matur z CKE sugeruje przyklad zadania 3 z matury rozszerzonej, z kosmiczna kapsula ladownika. Wynik wychodzi 2pi/27 m3. to jest okolo 0,23 m3. Co za idiota wymyslal te zadania? Z 10 razy sprawdzalem ten wynik bo jest totalnie durny, bo co mozna upchnac do 0,23 m3? Przeciez nie czlowieka? Robota wielkosci puszki po piwie? psa scisnietego w kostke? Ale jak widze, ze jednak sie nie pomylilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: MATMA! IP: *.i24h.pl 14.05.07, 18:22 tragedia ludzie.... :( ja pisałam podstawowa tak sie zestresowałam ze nic nie napisałam narazie mam 3 pkt... :( robiłam rozszerzoną i bez problemu mi poszło... czemu nie zmieniłam matmy... :( poprawka za rok :( tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niematematyk Re: MATMA! IP: 212.2.99.* 14.05.07, 18:47 czesc, nie zdawalam matmy, ale biole i gegre, wiec was wszystkich podziwiam i chyle czola, niezaleznie od tego, czy macie 9 czy 90%... ale chcialabym się spytać, dlaczego twierdzicie, ze sggw jest nieprzyjazna uczelnia? tez mam zamiar tam isc (a raczej mam nadzieje, ze mnie przyjma z moja biola na 75 i gegra na 85%:P) i troche sie przestraszylam tym, co tu piszecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezik Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 19:16 NO to teraz pan G. Bedzie w niebo wziety... z tego co tu widze, wiekszosc nie ma pojecia czy wogole zda.. ;/ specjalnie wymyslili takie trudne zadania zeby pozniej dziekowac romkowi za ta amnestie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hollow Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 19:18 SGGW to bardzo przyjazna uczelnia, rzekłbym. Nie dość, że jest dość bogata, ma fajny klimat, to chodzą tam bardzo fajni ludzie. Co do wykladowcow i nauki - wszedzie jest podobnie, uczyc sie trzeba bez wyjatku gdzie sie jest lub sciaga - jesli ktos potrafi ;). Osobiscie z maty rozsz. mi niezbyt dobrze poszlo, ale moze za rok sie wybiore na sggw, bo 30% z matmy poddaje w watpilowsc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
artur.porowski Re: MATMA! 14.05.07, 19:31 Gdyby taka matma podstawowa była zeszlym roku to by było super. Zadanka bardzo przyjemne natomiast rozszerzona to jak zwykle koszmar choc da rady to napisać. Więc majce podstawową chyba każdy zaliczy. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: MATMA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:41 nie martw się. u mnie podobnie. za mało czasu, przez co człowiek sie denerwuje i wszystko z głowy wylatuje. a przeceiż te zadania na spokojnie każdy by bez problemu zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulek pomozcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 19:23 odbijajcie boinxy prooooooosze :) www.shrek.cheetos.pl/?glosuj=wncplbmxte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasinek Re: MATMA! IP: *.aster.pl 14.05.07, 19:36 Ja mierzyłam w 100%;) Sprawdziłam w odpowiedziami i mam 1 błąd: rachunkowy w ostatnim.. wyszło mi 9975 zamiast 10150.Będzie z 1-2 punkty do tyłu, resztę mam ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 19:42 mam ten sam bład - wynika on z bledu we wzorze na sume. niestety mam jeszcze inne bledy. Moze bedzie okolo 80% :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 19:44 mam taki sam blad - wynika on z bledu we wzorze na sume. Niestety mam wiecej innych bledow. Bedzie okolo80% z rozsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 19:49 mam pytanie. Czy traci punkty sie za brak jednostki lub za nieskrocenie ulamka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demiurgia_WRC Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:02 Eh, jakaż to niesprawiedliwość. Naprawdę nie zazdroszczę, matematycy. Teraz tylko poczekać na historię, która zmiecie biednych maturzystów z powierzchni ziemi. Wrc Wlkp płacze nad wami krwawymi łzami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:06 Za nieskrocenie ulamka na pewno nie tracisz...bo nikt nie kaze podawac odp w najprostszej postaci (chyba ze jest to wymagane) ale na naszej maturze rozszeronej nie bylo takich wymagan:p wiec spokojnie mozesz miec ulamek nieskrocony:) a co dojednostki to nie wiem...mysle ze to nie jest jakis karygodny blad za ktory mieli by odejmowac punkty...wydaje mi sie ze jesli masz poprawna odp to zalicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrq aaaa do maturzystow mat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:19 mi tez wcale nie poszlo na podst, mysle ze glowny problem to czas... potrzeba go troche na zastanowienie sie a z zegarkiem w reku i sercem w przelyku niewiele da sie zrobic, co do miejsca- popieram bylo malo. a poprzednie maturki byly o wiele prostsze, w tym roku nic ciekawego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: aaaa do maturzystow mat. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:24 czasu było zdecydowanie za mało jesli o podstawowa chodzi. ja się załamałam jak zobaczyłam, ze wszystko mam źle, przez banalne błędy. na maturze z majcy nie ma czasu na myslenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzokoZiom Re: aaaa do maturzystow mat. Jak wam wyszło zad 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:33 Ludzie jak wam wyszlo zadanie 8 z podstawy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: aaaa do maturzystow mat. Jak wam wyszło zad 8 IP: *.satfilm.net.pl 14.05.07, 21:44 W odpowiedziach jest pomyłka, powinno być 420, a nie 210. Nie pomnożyli przez 2... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygrysek Re: aaaa do maturzystow mat. IP: 217.96.32.* 15.05.07, 09:09 Zdecydowanie sie zgadzam... chciałam jeszcze pisać kiedy kazali mi odłożyć długopis. Poza tym miejsca też mi brakowało. Wg mnie matura w tamtym roku byla duuużo łatwiejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:21 Aha... dzieki gusia. Na matmie latwo takie bledy popelnic. Na ile procent liczycie z rozsz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:23 nie wiem jak na matmie ale np na chemii za brak jednostek przy wyniku traci sie punkt (wcale nie mowie ze ty go stracisz tylko tak nam pani od chemii mowila) Odpowiedz Link Zgłoś
pitagoras100 Re: MATMA! 14.05.07, 20:52 Miałem iść na dobre studia,a teraz pojadę do Hiszpanii zbierać kapustę. OWNED Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florina Re: MATMA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:50 wiesz nie jesteś sam... ja też miałam marzenia i rozszerzenie nie było tak baaardzo trudne ale za mało czasu przez co robi się mnóstwo głupich błędów. Miałam marzenia ale teraz muszę już o nich zapomnieć... a tyle się do tej matury przygotowywałam i myślałam że dobrze mi pójdzie :( totalna załamka tylko praca pozostaje, narazie, trzymaj się pitagoras100, jestem z Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyh000 Re: MATMA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:39 dla mnie banał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pffff Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:07 hohoho znalazł się $#%^&%$ omnibus jak jesteś taki dobry czemu nie jesteś olimpijczykiem i nie masz z góry 100% ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Ważne Rozszerzony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:19 A jak wyszło wam zadanie 3 na rozszerzonym? Nie sądzicie że r=1/7 a nie 1/3 jak podane w odpowiedziach?? o sprawdzałem kilka razy i cały czas wychodzi r=1/7 i h/8/7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudation Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: *.chello.pl 14.05.07, 21:21 Nie, wychodzi 1/3 ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Someone Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: *.abp.pl 14.05.07, 21:32 Mi też wyszło 1/3 ;] Czas wykorzystałem do ostatniej sekundy. Żałuję, że nie zdążyłem wszystkiego jeszcze raz sprawdzić... Teraz jak sprawdzam to poleci mi z 5pkt za jakieś głupoty i niedopatrzenia ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam 88 z R Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: 83.14.165.* 14.05.07, 21:34 oczywiscie ze 1/3. liczyc sie naucz jak mature zdajesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:42 wiecie ile może wynosić próg punktówy np. na studiowanie inrormy albo matmy na UAMie???????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM*** Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:56 A czy ktoś może wie....Zdawałam rozsz, załóżmy,że dostanę 10% :D, wg tabelki RG za podstawę również dostanę 10% :/ Czy wobec tego w przyszłym roku mogę sobie poprawić podst czy nadal musze sie bawić w rozsz żeby podniesc wynik z podstawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: *.is.net.pl 14.05.07, 22:10 zrobiles bląd w tym ze policzyles objetosc calej kuli a nie pół.. (wiem, bo sama tak policzylam :P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka100111 Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 22:22 Mam pytanko Oreintuje się ktoś jak mogą mi to ocenić 1) jak w tym zadaniu z cos i sin nie skróciłam i zamiast 7/8 nap 21/24 i potem sin z tego tez liczylam to mi zalicza jakis punkt? ile strace orientuje się ktoś jak to jest? 2)A jak w tym zadaniu z wykresami jeszcze chialam spytac z tym sin. ja nie napisalam ze sin rozne od zera i potem wykres zrobilam z 0 ze nalezy do dziedziny to nic nie dostane :(?? Kurcze boję się że nie zdam przez te glu[pie błędy ;/;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maturzystka Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: 217.153.246.* 14.05.07, 22:37 JA tez chciałam iść na w miarę dobre studia (na AE w Katowicach)ale po dzisiejszej maturze to chyba tez mi tylko praca zostaje...;(( a wiecie może od ilu punktów przyjmowali w tamtym roku na AE??? z góry dzięki;((pozdrawiam;* Odpowiedz Link Zgłoś
inka10011 Re: MATMA! 14.05.07, 22:24 Oreintuje się ktoś jak mogą mi to ocenić 1) jak w tym zadaniu z cos i sin nie skróciłam i zamiast 7/8 nap 21/24 i potem sin z tego tez liczylam to mi zalicza jakis punkt? ile strace orientuje się ktoś jak to jest? 2)w tym zadaniu z wykresami jeszcze chialam spytac z tym sin. ja nie napisalam ze sin rozne od zera i potem wykres zrobilam z 0 ze nalezy do dziedziny to nic nie dostane :(?? Kurcze boję się że nie zdam Odpowiedz Link Zgłoś
ogarex MATMA! 14.05.07, 22:52 wie ktos czy beda w ogole wskazowki do oceniania nie przykladowe odp a ile za obliczneie czego punktow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 22:57 INKA:Jak juz wczesniej mowilam za nieskrocenie ulamka nie tracisie punktow bo to ta sama odpowiedz:) tylko nie w najprostrzej postaci...moim zdaniem nie powinni odejmowac punktow za cos takiego..i tak chyba nie jest... a jesli chodzi o wykres sinusa to mysle ze jakies punkty powinnas dostac...ale jakies tez CI odejma ze wzgledu na zla dziedzine...ale nie przejmuj sie! Teraz juz nic nie zmienisz i nie ma co lamentowac...Nikt nie jest doskonaly:)Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc kto na architekture? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:48 ktos z was wybiera sie na architekture? zdawaliscie rozszerzona matme i rozszerzony jezyk obcy? czy z wynikim ok 50% z rozszerz mam sznase dostac sie do poznania albo lodzi? egzaminy z rysunku powinny wypasc mi nizele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asi Re: MATMA! IP: *.devs.futuro.pl 15.05.07, 11:29 za nieskrocenie ulamka nie beda odejmowac punktow, odpowiedz w koncu jest dobra;) natomiast za wykres raczej odejma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubeniek Re: MATMA! IP: 82.160.70.* 14.05.07, 23:03 witam. mam pytanko odnośnie sprawdzania arkusza: w jaki sposób naliczane są punkty za rozwiązywanie zadań z błędem? chodzi mi o to :) czy jeśli zrobi się błąd na samym początku rozwiązywania zadania (rachunkowy błąd) i ciagnie się go przez całe zadanie, tym samym ma się błędne wyniki, zły wykres, itp, itd. to za zadanie jest 0 punktów? czy jednak są jakieś naliczane? bo jeśli nie, to to jest troszkę krzywdzące chyba :/ aczkolwiek taki błąd powoduje zupełnie inne wyniki, czasem dużo trudniejsze rozwiązanie :| pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ogarex Re: MATMA! 14.05.07, 23:11 jesli jest to blad rachunkowy nie ulatwiajacy rozwiazania zadania to tracisz 1 punkt pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walldeeeeeeeeeeeee Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:13 no ja mam taki sam problem , w zadaniu 7 zle sobie przepisalem wzor funkcji a mianowicie zapomnaielm o x przy 6 no i dalej na tym bazowalem i cos dostane za to?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: energy15sky Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:25 w gruncie rzeczy to zalezy od sprawdzającego, czy uzna że zrobiłes to specjalnie dla ułatwienia sobie rachunków czy przypadkiem. Jeżeli tok rozwiązywania i poziom trudności jest podobny to dostaniesz kilka punktów, oczywiście nie wszystki, ale to zawsze lepsze niz nic A mam pytanie nie orientuje się ktoś z was czy trudno jest sie dostać na Uczelnie Technologiczno-Przyrodniczą w Bydgoszczy ?? bo ja sie tam wybieram,nie mieszkam w tych okolicach i cieżko mi się zorientować, bo nikt z moich znajomych tam nie studniował ... jak coś wiecie to napiszcie .. z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAETZ Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:51 Nie wiem jak to oceniają, ale moim zdaniem nie jest to krzywdzące w żadnej mierze: z..e zadanie = tyle punktów ile w kluczu...myślisz, że za samo męczenie się nad bezsensownymi cyferkami dają punkty? z jakiej racji? Co tego że rozwiązanie jest trudniejsze, jak i tak jest błędne...dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane...niah niah niah;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartt88 Re: MATMA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 01:48 a mam pytanko jesli w tych logarytmach z nerwow zapomniałem o dziedzinie to mi tylko z 5 pkt ucieka 1 ? czyli za calosc moge dostac 4 ?? tak samo glupi blad zrobilem w zdaniu co cos bylo trzeba wyliczyc pozzniej sin obliczylem wyszły dwa i nie skreślilem tego ujemnego :( co za to moze byc ?? ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAETZ Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 08:02 normalnie za samą dziedzinę obcieliby 1 punkt, ale tutaj dziedzina wpływałą na wynik, więc obcinają 2. A za dodatkowego sinusa to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinus;) Re: MATMA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 09:42 mam pytanko... orientuje sie ktos jakie sa progi punktowe na wydzial matmy i informatyki na UAM w poznaniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablos Re: MATMA! glupi błąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 10:36 Panowie mam pytanie. Bo ja sie zagalopowalem i obliczylme cosinus konta na przeciw najdluzszego boku:/ no i 3 pkt w plecy. Jest szansa ze dostane jakies pkt bo w sumie rozwiazac to zadanie do boku tego czy tego nie robi roznicy moj blad tylko w rpzeczytaniu za szybkim i blednym wykorzystalem tw cosinusow ladnie... dostane moze jeden pkt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MATMA! glupi błąd IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 11:20 Ha, a byłem przekonany, że taki błąd to tylko ja jestem w stanie zrobić. ;) Imo będzie 1-2 pkty za obliczenie wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablos Re: MATMA! glupi błąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:27 no to teraz jest nas juz dwoch w calej polsce:p mogliby dac wreszcie szczegolowy wykaz do oceniania:/ bym sobie zliczyl punkty... licze na 72 procent .. chcialbym na politechnike slaska infa.. lub cos pokrewnego telekomunikacja:l ale szase narazie sa marne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karinka Re: MATMA! glupi błąd IP: *.zaodrze.punkt.pl 15.05.07, 11:31 a w zadaniu z tym cos i sin za 3p. pisaliście jakis komenatarz że "jest to kąt ostry więc sinus jest dodatni" ja po prostu je obliczyłam... mam nadzieje ze dostanę komplet punktów.. a co do zada. z tą kapsułą jesli wynik mam ostateczny dobry i wszytskie obliczenia ale nie pamiętam czy dałam odp.- to potrącą mi coś z punktów ? ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: MATMA! glupi błąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:54 ja tez zadnego komentarza nie pisalam,nie wiem jak mi to policza, a jak zamias metrow szesciennych podalam w odpowiedzi jednostek szesciennych, to tez mi odejma punkt? Odpowiedz Link Zgłoś