• Gość: asia nie przesadzajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:38
      poziom matur z roku na rok staje sie coraz bardziej beznadziejny, wiec
      naprawde juz nie przesadzajcie bo matura była przyjemna! poziom jaki
      reprezentujecie jest troche wzgledny! wiec troche mozgu wsadzcie w ta mature a
      nie lamentu!
      • Gość: Marcin Re: nie przesadzajcie! IP: *.itcomp.pl 14.05.07, 17:31
        Tu nie chodzi tyle o poziom matury, co o ilosc miejsca i czas rozwiazania zadan, szczegolnie o to pierwsze.
      • Gość: cd Re: nie przesadzajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:31
        spierdzielaj na drzewo.
    • Gość: KA zenujacy jestescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:41
      TROCHE MOZGU WSDZCIE W TE MATURY BO POZIOM MATMY JAKI REPREZENTUJECIE JEST
      SMIESZNY. MOZE MOGLISCIE NIE WYBIERAC MATEMATYKI BO WSPOŁCZUJE UCZELNIOM KTÓRE
      BEBA MIEC Z WAMI DO CZYNIENIA!
      • Gość: prześmiewca Re: zenujacy jestescie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:51
        a ja wspólczuje twojemu poziomowi...czym sie martwisz, wszyscy sa tacy zenujacy
        i beznadziejni a ty fajna i madra wiec swiat przed tobą stoi otworem:D hłe hłe
      • Gość: ninatka Re: zenujacy jestescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:53
        ja za to na miejscu uczelni nie chciałabym mieć do czynienia z kimś takim jak Ty
        właśnie.W ogóle bezkrytycznie podchodzisz do siebie.I nic sam/sama nie umiesz
        wymysleć tylko parafrazujesz.I zastanów się troszkę zanim coś napiszesz do ludzi.
        • Gość: ninatka Re: zenujacy jestescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:59
          Dziewczynko trzeba okazywać jakiś poziom w rozmowie międzyludzkiej.
          • Gość: likon1 ZDAŁEM!!!!!!!!!!!!! IP: *.strefa.org.pl 14.05.07, 17:19
            ODPOWIEDZI NA SERWISIE MATURA WWW.MATURASERWIS.PL
        • mahome Re: wyniki 14.05.07, 17:03
          Są już ODPOWIEDZI!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: gusia Re: wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:07
            niby gdzie..? bo na cke jeszcze nie ma...
            • Gość: OL Re: wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:11
              matura.gazeta.pl/matura/0,80448.html
            • mahome Re: wyniki 14.05.07, 17:14
              matura.gazeta.pl/matura/0,80448.html

prosze
              • Gość: remik Re: wyniki IP: 213.17.152.* 14.05.07, 17:16
                nie sadzicie ze w zadaniu 8 powinno byc 210 * 2 ????????????????????????
                • Gość: Ola bez kitu 210 raz 2 powinno byc!!! IP: *.chello.pl 14.05.07, 17:26
                  !!!!!!!!
              • Gość: CzokoZiom Re: wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:54
                W zadaniu 8 w podstawie jest błąd:D
            • Gość: e5 Re: wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:22
              www.cke.edu.pl/images/stories/mat2_07/matem_pr_rozw.pdf
      • Gość: ninatka Re: zenujacy jestescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:02
        a forum jest po to,żeby dzielić się swoimi uwagami, a nie bezmyślnie wymyślać
        innym.A to,że wybrałam matematykę jako przedmiot, który chcę zdawać to moja
        prywatna i osobista sprawa, Ciebie niech o to główka nie boli.życzę Ci
        powodzenia w życiu-na pewno Ci się przyda.
        • Gość: Monika Re: zenujacy jestescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:14
          bi.gazeta.pl/im/3/4130/m4130833.pdf
          • Gość: poracha porażka autentyczna IP: *.chello.pl 14.05.07, 17:23
            dżizus... jaka nędza, może z 74% będzie...
          • Gość: chill A model? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:26
            Kiedy model z poszczególnymi punktami wewnątrz zadania?
          • adziunia Re: zenujacy jestescie 14.05.07, 17:28
            Jakie macie wyniki???
            Ja licze na okolo 62% z podstawy i po co ja to pisalam??
            • Gość: mania beznadziejna edukacja giertycha IP: 82.160.224.* 14.05.07, 17:51
              no mi jakos nie podpasowaly zadania z matmy
              tak naprawde ja licze na 50%-wstyd wstyd wstyd
              zreszt aludzie to nie my zchodzimy na psy tylko edukacja Giertycha. jak dobrze
              ma mnie przygotowac nauczycielka ktora zadaje nam full testow na weekend a
              potem nam mowi ze ona z pania X probowala(!) rozwiazac. zreszta nauczycielka ta
              podczas lekcji wychodzila do innego nauczyciela zapytac jak robi sie takie a
              takie zadanie;/
              a oni chca jeszcze podwyzek??? podwyzki otrzymuje sie za zaslugi a nie za
              bezczynnosc!!!
              pozdrawiam maturzysów
          • Gość: pepek Re: zenujacy jestescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 18:06
            No no, ogólnie rozszerzony nie był mega trudny. Pierwsze dwa zadania chyba na rozgrzewkę dali. Chociaż i tu przez gapę poleciał z punkt. Ponadto parę przez to, że zawieszam się. Druga sprawa, że czasem leciałem jakimiś okrężnymi metodami w zadaniach gdzie można było zrobić obliczenia w kilku linijakach. Choćby w obliczaniu sinusa i cosinusa. Sinusa zamiast z jedynki trygonometrycznej poleciałem Heronem. Co z tego, że dobrze wyszło, jak straconego czasu nikt mi nie wrócił :P
    • Gość: Ola Re: MATMA! IP: *.chello.pl 14.05.07, 17:24
      zdałam.a wy nie macie sie juz gdzie i o co klocic?:P spokoooojnie :)
    • Gość: Michal Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:24
      Napisalem na ok 80% rozszerzona. Przy zadaniu z trojkatem wpsianym w parabole walnalem sie w liczeniu, ale tok myslenia byl dobry. Jak myslicie, ile mi za to moze pkt poleciec ?
      Daj Boze dobry zeby te 80% wystarczyly na AiR na AGH. Brrrrrrr.
      • Gość: malgoska Re: MATMA! IP: 83.14.13.* 14.05.07, 18:00
        tez licze na te 80% z rozszerzona. i mysle, ze na agh wystarczy. tez tam m.in.
        skladam i mysle ze powinno wystarczyc. oprocz tego ae i uj.
    • Gość: explorer Re: MATMA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:55
      wg. mnie matma rozszerzona była prosta. Chodzę do 2 kl. liceum i jedyne brakuje
      mi wiedzy na temat logarytmów i paru twierdzeń trygonometrycznych. Ja dopiero za
      rok będę portkami trząsł :D
      • Gość: MMM*** Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 18:01
        ://///////
    • Gość: CzokoZiom Re: MATMA! Błąd w podstawie:D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 18:06
      Ile to jest 2nad1 razy 10nad4??
      Tam napisali ze to wynosi 210 ale powinno wynosic 420
    • Gość: debile Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 18:17
      przyklad krotkowzrocznosci i debilizmu autorow matur z CKE sugeruje przyklad
      zadania 3 z matury rozszerzonej, z kosmiczna kapsula ladownika.

Wynik wychodzi 2pi/27 m3. to jest okolo 0,23 m3.

Co za idiota wymyslal te zadania?

Z 10 razy sprawdzalem ten wynik bo jest totalnie durny, bo co mozna upchnac do
      0,23 m3? Przeciez nie czlowieka? Robota wielkosci puszki po piwie? psa
      scisnietego w kostke? Ale jak widze, ze jednak sie nie pomylilem.
    • Gość: :( Re: MATMA! IP: *.i24h.pl 14.05.07, 18:22
      tragedia ludzie.... :( ja pisałam podstawowa tak sie zestresowałam ze nic nie
      napisałam narazie mam 3 pkt... :( robiłam rozszerzoną i bez problemu mi
      poszło... czemu nie zmieniłam matmy... :( poprawka za rok :( tragedia...
      • Gość: niematematyk Re: MATMA! IP: 212.2.99.* 14.05.07, 18:47
        czesc, nie zdawalam matmy, ale biole i gegre, wiec was wszystkich podziwiam i
        chyle czola, niezaleznie od tego, czy macie 9 czy 90%... ale chcialabym się
        spytać, dlaczego twierdzicie, ze sggw jest nieprzyjazna uczelnia? tez mam zamiar
        tam isc (a raczej mam nadzieje, ze mnie przyjma z moja biola na 75 i gegra na
        85%:P) i troche sie przestraszylam tym, co tu piszecie...
        • Gość: jezik Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 19:16
          NO to teraz pan G. Bedzie w niebo wziety... z tego co tu widze, wiekszosc nie ma
          pojecia czy wogole zda.. ;/ specjalnie wymyslili takie trudne zadania zeby
          pozniej dziekowac romkowi za ta amnestie :P
        • Gość: hollow Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 19:18
          SGGW to bardzo przyjazna uczelnia, rzekłbym. Nie dość, że jest dość bogata, ma
          fajny klimat, to chodzą tam bardzo fajni ludzie. Co do wykladowcow i nauki -
          wszedzie jest podobnie, uczyc sie trzeba bez wyjatku gdzie sie jest lub sciaga -
          jesli ktos potrafi ;). Osobiscie z maty rozsz. mi niezbyt dobrze poszlo, ale
          moze za rok sie wybiore na sggw, bo 30% z matmy poddaje w watpilowsc. Pozdrawiam.
          • artur.porowski Re: MATMA! 14.05.07, 19:31
            Gdyby taka matma podstawowa była zeszlym roku to by było super. Zadanka bardzo przyjemne natomiast rozszerzona to jak zwykle koszmar choc da rady to napisać. Więc majce podstawową chyba każdy zaliczy. pozdro.
      • Gość: kas Re: MATMA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:41
        nie martw się. u mnie podobnie. za mało czasu, przez co człowiek sie denerwuje i
        wszystko z głowy wylatuje. a przeceiż te zadania na spokojnie każdy by bez
        problemu zrobił.
    • Gość: agulek pomozcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 19:23
      odbijajcie boinxy prooooooosze :)
      www.shrek.cheetos.pl/?glosuj=wncplbmxte
    • Gość: Kasinek Re: MATMA! IP: *.aster.pl 14.05.07, 19:36
      Ja mierzyłam w 100%;) Sprawdziłam w odpowiedziami i mam 1 błąd: rachunkowy w
      ostatnim.. wyszło mi 9975 zamiast 10150.Będzie z 1-2 punkty do tyłu, resztę mam
      ok:)
      • Gość: wujek Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 19:42
        mam ten sam bład - wynika on z bledu we wzorze na sume.
        niestety mam jeszcze inne bledy. Moze bedzie okolo 80% :(
      • Gość: wujek Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 19:44
        mam taki sam blad - wynika on z bledu we wzorze na sume.
        Niestety mam wiecej innych bledow. Bedzie okolo80% z rozsz
        • Gość: john Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 19:49
          mam pytanie. Czy traci punkty sie za brak jednostki lub za nieskrocenie
          ulamka???
          • Gość: Demiurgia_WRC Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:02
            Eh, jakaż to niesprawiedliwość. Naprawdę nie zazdroszczę, matematycy. Teraz
            tylko poczekać na historię, która zmiecie biednych maturzystów z powierzchni
            ziemi. Wrc Wlkp płacze nad wami krwawymi łzami. Pozdrawiam
          • Gość: gusia Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:06
            Za nieskrocenie ulamka na pewno nie tracisz...bo nikt nie kaze podawac odp w
            najprostszej postaci (chyba ze jest to wymagane) ale na naszej maturze
            rozszeronej nie bylo takich wymagan:p wiec spokojnie mozesz miec ulamek
            nieskrocony:) a co dojednostki to nie wiem...mysle ze to nie jest jakis
            karygodny blad za ktory mieli by odejmowac punkty...wydaje mi sie ze jesli masz
            poprawna odp to zalicza :)
            • Gość: zrq aaaa do maturzystow mat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:19
              mi tez wcale nie poszlo na podst, mysle ze glowny problem to czas... potrzeba go
              troche na zastanowienie sie a z zegarkiem w reku i sercem w przelyku niewiele da
              sie zrobic, co do miejsca- popieram bylo malo. a poprzednie maturki byly o
              wiele prostsze, w tym roku nic ciekawego...
              • Gość: kas Re: aaaa do maturzystow mat. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:24
                czasu było zdecydowanie za mało jesli o podstawowa chodzi. ja się załamałam jak
                zobaczyłam, ze wszystko mam źle, przez banalne błędy. na maturze z majcy nie ma
                czasu na myslenie.
                • Gość: CzokoZiom Re: aaaa do maturzystow mat. Jak wam wyszło zad 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:33
                  Ludzie jak wam wyszlo zadanie 8 z podstawy??
                  • Gość: Z Re: aaaa do maturzystow mat. Jak wam wyszło zad 8 IP: *.satfilm.net.pl 14.05.07, 21:44
                    W odpowiedziach jest pomyłka, powinno być 420, a nie 210. Nie pomnożyli przez 2...
              • Gość: Tygrysek Re: aaaa do maturzystow mat. IP: 217.96.32.* 15.05.07, 09:09
                Zdecydowanie sie zgadzam... chciałam jeszcze pisać kiedy kazali mi odłożyć
                długopis. Poza tym miejsca też mi brakowało. Wg mnie matura w tamtym roku byla
                duuużo łatwiejsza...
            • Gość: john Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:21
              Aha... dzieki gusia. Na matmie latwo takie bledy popelnic. Na ile procent
              liczycie z rozsz??
            • Gość: adam Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:23
              nie wiem jak na matmie ale np na chemii za brak jednostek przy wyniku traci
              sie punkt (wcale nie mowie ze ty go stracisz tylko tak nam pani od chemii
              mowila)
              • pitagoras100 Re: MATMA! 14.05.07, 20:52
                Miałem iść na dobre studia,a teraz pojadę do Hiszpanii zbierać kapustę. OWNED
                • Gość: Florina Re: MATMA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:50
                  wiesz nie jesteś sam... ja też miałam marzenia i rozszerzenie nie było tak
                  baaardzo trudne ale za mało czasu przez co robi się mnóstwo głupich błędów.
                  Miałam marzenia ale teraz muszę już o nich zapomnieć... a tyle się do tej
                  matury przygotowywałam i myślałam że dobrze mi pójdzie :( totalna załamka
                  tylko praca pozostaje, narazie, trzymaj się pitagoras100, jestem z Tobą
    • Gość: zbyh000 Re: MATMA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:39
      dla mnie banał :)
      • Gość: pffff Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:07
        hohoho znalazł się $#%^&%$ omnibus
        jak jesteś taki dobry czemu nie jesteś olimpijczykiem i nie masz z góry 100% ???
        • Gość: gość portalu Ważne Rozszerzony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:19
          A jak wyszło wam zadanie 3 na rozszerzonym?
          Nie sądzicie że r=1/7 a nie 1/3 jak podane w odpowiedziach??
          o sprawdzałem kilka razy i cały czas wychodzi r=1/7 i h/8/7
          • Gość: rudation Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: *.chello.pl 14.05.07, 21:21
            Nie, wychodzi 1/3 ;-P
            • Gość: Someone Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: *.abp.pl 14.05.07, 21:32
              Mi też wyszło 1/3 ;] Czas wykorzystałem do ostatniej sekundy. Żałuję, że nie
              zdążyłem wszystkiego jeszcze raz sprawdzić... Teraz jak sprawdzam to poleci mi z
              5pkt za jakieś głupoty i niedopatrzenia ;/
          • Gość: mam 88 z R Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: 83.14.165.* 14.05.07, 21:34
            oczywiscie ze 1/3. liczyc sie naucz jak mature zdajesz
            • Gość: mario Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:42
              wiecie ile może wynosić próg punktówy np. na studiowanie inrormy albo matmy na UAMie????????????????????????????
              • Gość: MMM*** Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:56
                A czy ktoś może wie....Zdawałam rozsz, załóżmy,że dostanę 10% :D, wg tabelki RG
                za podstawę również dostanę 10% :/ Czy wobec tego w przyszłym roku mogę sobie
                poprawić podst czy nadal musze sie bawić w rozsz żeby podniesc wynik z podstawy?
          • Gość: natalia Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: *.is.net.pl 14.05.07, 22:10
            zrobiles bląd w tym ze policzyles objetosc calej kuli a nie pół.. (wiem, bo
            sama tak policzylam :P)
            • Gość: inka100111 Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 22:22
              Mam pytanko
              Oreintuje się ktoś jak mogą mi to ocenić
              1) jak w tym zadaniu z cos i sin nie skróciłam i zamiast 7/8 nap
              21/24 i potem sin z tego tez liczylam to mi zalicza jakis punkt? ile strace
              orientuje się ktoś jak to jest?
              2)A jak w tym zadaniu z wykresami jeszcze chialam spytac z tym sin. ja nie
              napisalam ze sin rozne od zera i potem wykres zrobilam z 0 ze nalezy do
              dziedziny to nic nie dostane :(??
              Kurcze boję się że nie zdam przez te glu[pie błędy ;/;/

• Gość: Maturzystka Re: Ważne Rozszerzony!!! IP: 217.153.246.* 14.05.07, 22:37
              JA tez chciałam iść na w miarę dobre studia (na AE w Katowicach)ale po
              dzisiejszej maturze to chyba tez mi tylko praca zostaje...;(( a wiecie może
              od ilu punktów przyjmowali w tamtym roku na AE??? z góry dzięki;((pozdrawiam;*
    • inka10011 Re: MATMA! 14.05.07, 22:24

Oreintuje się ktoś jak mogą mi to ocenić
      1) jak w tym zadaniu z cos i sin nie skróciłam i zamiast 7/8 nap
      21/24 i potem sin z tego tez liczylam to mi zalicza jakis punkt? ile strace
      orientuje się ktoś jak to jest?
      2)w tym zadaniu z wykresami jeszcze chialam spytac z tym sin. ja nie
      napisalam ze sin rozne od zera i potem wykres zrobilam z 0 ze nalezy do
      dziedziny to nic nie dostane :(??
      Kurcze boję się że nie zdam

• ogarex MATMA! 14.05.07, 22:52
        wie ktos czy beda w ogole wskazowki do oceniania nie przykladowe odp a ile za
        obliczneie czego punktow?
      • Gość: gusia Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 22:57
        INKA:Jak juz wczesniej mowilam za nieskrocenie ulamka nie tracisie punktow bo
        to ta sama odpowiedz:) tylko nie w najprostrzej postaci...moim zdaniem nie
        powinni odejmowac punktow za cos takiego..i tak chyba nie jest...
        a jesli chodzi o wykres sinusa to mysle ze jakies punkty powinnas dostac...ale
        jakies tez CI odejma ze wzgledu na zla dziedzine...ale nie przejmuj sie! Teraz
        juz nic nie zmienisz i nie ma co lamentowac...Nikt nie jest doskonaly:)Pozdro!
        • Gość: gosc kto na architekture? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:48
          ktos z was wybiera sie na architekture?
          zdawaliscie rozszerzona matme i rozszerzony jezyk obcy?
          czy z wynikim ok 50% z rozszerz mam sznase dostac sie do poznania albo lodzi?
          egzaminy z rysunku powinny wypasc mi nizele
      • Gość: asi Re: MATMA! IP: *.devs.futuro.pl 15.05.07, 11:29
        za nieskrocenie ulamka nie beda odejmowac punktow, odpowiedz w koncu jest
        dobra;) natomiast za wykres raczej odejma...
    • Gość: bubeniek Re: MATMA! IP: 82.160.70.* 14.05.07, 23:03
      witam. mam pytanko odnośnie sprawdzania arkusza:
      w jaki sposób naliczane są punkty za rozwiązywanie zadań z błędem? chodzi mi o to :) czy jeśli zrobi się błąd na samym początku
      rozwiązywania zadania (rachunkowy błąd) i ciagnie się go przez całe zadanie, tym samym ma się błędne wyniki, zły wykres, itp, itd.
      to za zadanie jest 0 punktów? czy jednak są jakieś naliczane? bo jeśli nie, to to jest troszkę krzywdzące chyba :/ aczkolwiek
      taki błąd powoduje zupełnie inne wyniki, czasem dużo trudniejsze rozwiązanie :|
      pozdrawiam.
      • ogarex Re: MATMA! 14.05.07, 23:11
        jesli jest to blad rachunkowy nie ulatwiajacy rozwiazania zadania to tracisz 1
        punkt pozdrawiam :)
      • Gość: walldeeeeeeeeeeeee Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:13
        no ja mam taki sam problem , w zadaniu 7 zle sobie przepisalem wzor funkcji a
        mianowicie zapomnaielm o x przy 6 no i dalej na tym bazowalem i cos dostane za
        to??
        • Gość: energy15sky Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:25
          w gruncie rzeczy to zalezy od sprawdzającego, czy uzna że zrobiłes to
          specjalnie dla ułatwienia sobie rachunków czy przypadkiem. Jeżeli tok
          rozwiązywania i poziom trudności jest podobny to dostaniesz kilka punktów,
          oczywiście nie wszystki, ale to zawsze lepsze niz nic

A mam pytanie nie orientuje się ktoś z was czy trudno jest sie dostać na
          Uczelnie Technologiczno-Przyrodniczą w Bydgoszczy ?? bo ja sie tam wybieram,nie
          mieszkam w tych okolicach i cieżko mi się zorientować, bo nikt z moich
          znajomych tam nie studniował ... jak coś wiecie to napiszcie .. z góry dzięki
      • Gość: PAETZ Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:51
        Nie wiem jak to oceniają, ale moim zdaniem nie jest to krzywdzące w żadnej mierze: z..e zadanie = tyle punktów ile w kluczu...myślisz, że za samo męczenie się nad bezsensownymi cyferkami dają punkty? z jakiej racji? Co tego że rozwiązanie jest trudniejsze, jak i tak jest błędne...dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane...niah niah niah;]
        • Gość: bartt88 Re: MATMA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 01:48
          a mam pytanko jesli w tych logarytmach z nerwow zapomniałem o dziedzinie to mi
          tylko z 5 pkt ucieka 1 ? czyli za calosc moge dostac 4 ?? tak samo glupi blad
          zrobilem w zdaniu co cos bylo trzeba wyliczyc pozzniej sin obliczylem wyszły dwa
          i nie skreślilem tego ujemnego :( co za to moze byc ?? ;/
          • Gość: PAETZ Re: MATMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 08:02
            normalnie za samą dziedzinę obcieliby 1 punkt, ale tutaj dziedzina wpływałą na wynik, więc obcinają 2. A za dodatkowego sinusa to nie wiem.
            • Gość: cinus;) Re: MATMA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 09:42
              mam pytanko... orientuje sie ktos jakie sa progi punktowe na wydzial matmy i
              informatyki na UAM w poznaniu???
    • Gość: pablos Re: MATMA! glupi błąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 10:36
      Panowie mam pytanie. Bo ja sie zagalopowalem i obliczylme cosinus konta na
      przeciw najdluzszego boku:/ no i 3 pkt w plecy. Jest szansa ze dostane jakies
      pkt bo w sumie rozwiazac to zadanie do boku tego czy tego nie robi roznicy moj
      blad tylko w rpzeczytaniu za szybkim i blednym wykorzystalem tw cosinusow
      ladnie... dostane moze jeden pkt?
      • Gość: gość Re: MATMA! glupi błąd IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 11:20
        Ha, a byłem przekonany, że taki błąd to tylko ja jestem w stanie zrobić. ;)
        Imo będzie 1-2 pkty za obliczenie wszystkiego.
        • Gość: pablos Re: MATMA! glupi błąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:27
          no to teraz jest nas juz dwoch w calej polsce:p mogliby dac wreszcie szczegolowy
          wykaz do oceniania:/ bym sobie zliczyl punkty... licze na 72 procent ..
          chcialbym na politechnike slaska infa.. lub cos pokrewnego telekomunikacja:l ale
          szase narazie sa marne
          • Gość: karinka Re: MATMA! glupi błąd IP: *.zaodrze.punkt.pl 15.05.07, 11:31
            a w zadaniu z tym cos i sin za 3p. pisaliście jakis komenatarz że "jest to kąt
            ostry więc sinus jest dodatni" ja po prostu je obliczyłam... mam nadzieje ze
            dostanę komplet punktów.. a co do zada. z tą kapsułą jesli wynik mam ostateczny
            dobry i wszytskie obliczenia ale nie pamiętam czy dałam odp.- to potrącą mi coś
            z punktów ? ;(
            • Gość: hmmm Re: MATMA! glupi błąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:54
              ja tez zadnego komentarza nie pisalam,nie wiem jak mi to policza, a jak zamias
              metrow szesciennych podalam w odpowiedzi jednostek szesciennych, to tez mi
              odejma punkt?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka