Dodaj do ulubionych

stosunki międzynarodowe UAM

10.05.07, 15:40
ile trzeba mieć procent? wie ktoś może jak wyglądało to rok temu? tegoroczni
kandydaci: jak obstawiacie wyniki matur?
Obserwuj wątek
    • Gość: ale Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:33
      no wałśnie...wie ktoś coś na ten temat?
      • Gość: zimnokrwista Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.astra-net.com 10.05.07, 18:16
        podbijam temat. też będę prawdopodobnie tam skłądac, a tam jest po 20 pare osób
        na jedno miejsce, wiec chciałabym się dowiedzieć, czy warto marnowac te 80 pare
        zł;] <czy ile tam na uam za opłate rekruatacyjna chca>
        jakie wyniki przeczuwacie u siebie?
        • Gość: uamka Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:50
          mysle ze 70 % z rozszerzonego polskiego i wosu i 80% z ang podstawy...wystarczy?
          • Gość: zimnokrwista Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.astra-net.com 11.05.07, 20:56
            a to zajetentego;D
            no to no propblemo. ale tam przeciez i ang podst i rozszerzony jest mnożony
            x0.1, więc jak mieć nie bedziesz rozszerzenia, to juz troche kiepawo;/
          • Gość: MK Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 21:00
            z podstawy to raczej nie... lepiej było zdawać rozszerzony. Wtedy chociaż byś
            zdał na 50% to byś miał większe szanse niż teraz:/
            • Gość: zimnokrwista Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.astra-net.com 11.05.07, 21:05
              ale ja wcale nie mówię, ze zdawałam ang podst;)
              zdawałam rozszerzony i coś czuje, że całkiem w miare mi poszło;]
          • Gość: pol Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:22
            wystarczy
            • tyija191 Re: stosunki międzynarodowe UAM 12.05.07, 20:38
              czyli to jest bardziej oblegane niz prawo? bo na prawo ktos tu pisal ze 10 na 1
              miejsce
              • tyija191 Re: stosunki międzynarodowe UAM 13.05.07, 14:16
                podbijam
              • Gość: miania Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.serv-net.pl 17.05.07, 13:55
                pytałam się o zasady rekrutacji.na stosunki miedz. na UAM jeśli nie zdawałeś na
                rozszerzeniu wszystkich przedmiotów to nawet nie ma po co tam składać papierów.
                • Gość: zimnokrwista Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.astra-net.com 17.05.07, 15:34
                  i baaardzo dobrze:P
    • Gość: zielona platyna Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.stella.net.pl 17.05.07, 15:59
      tez mnie to interesuje
      ale nikt nie orientuje sie jakie moga albo byly progi?
      • Gość: zimnokrwista Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.astra-net.com 17.05.07, 16:20
        no tam jest wos brany x0.6<po 0.3 podst i rozszerzenie> tak samo angol i polak
        po x0.2. podobnoz w tamtym toku było chyba po 24 osoby na jedno miejsce, jest
        to kierunek na uamie nowy, ale cieszacy sie powodzeniem. podejrzewam, ze bez
        80+ z wos podchodzic za bardzo nie ma po co, ale moze się myle;)
        • Gość: paweł Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 20:11
          co wy piszecie kolega dostał się na stosunki na UAM a niezdawal rozszerzonych
          przedmiotow .tylko nie wiem czy wam chodzi o płatne studia bo tam wiekszosc
          biora jak zaplacicie bez tylu punktow
          • Gość: zimnokrwista Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.astra-net.com 17.05.07, 22:41
            oj to niestety poszedł chyba na płatne;] nie sadze, zeby z podst brali na
            stosunki na uam;]
            • Gość: anulka Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: 83.238.70.* 18.05.07, 19:42
              Ja zdawałam w zeszłym roku na UAM na stosunki międzynarodowe. Był tro kierunek
              nowo otwarty, ale cieszył się ogromną popularnością - 22 os/ miejsce.
              Moje wyniki z matur nie były przecudowne, ale wszytsko zdawałam na poziomie
              rozszerzonym:
              polak podst.75 / rozsz. 55
              angol 87 / 55
              gegra 58 /66
              wos 70/68

Na liście byłam chyba trzysetna...:)

Ale nie wiadomo jak będzie w tym roku, bo Wy macie tą cudowna tabelkę
              giertychowską:)

Radze tez zastanowić się nad wyborem kierunku. Co prawda stosunki są bardzo
              interesujące, ale bez dobrej dodyplomówki nie znajdziecie świetnej pracy. No
              chyba, że macie jakieś układy... Bo marzenia o dyplomacji.... pozostaną
              marzeniami:)

Zycze powodzenia w rekrutacji:)
              • Gość: zimnokrwista Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.astra-net.com 18.05.07, 21:05
                no offence, ale nie dziwie sie, że z takimi wynikami sie nie dostałas. a co do
                pracy, no to sorki, ale kto sadzi, ze po stosunkach bedzie pracował w
                ambasadzie?? <rotfl stulecia>
                stosunki/europeistyka daja tylko narzedzie do reki. wszechstronne wykształcenie
                i elastycznosc. oprócz tego dobra znajomosc co najmniej dwóch jezykow.
                nikt nie wmówi mi, że absolwent stosunków spec gospodarcza i znajacy dobrze
                jezyki bedzie zamiatał ulice;]
                • Gość: anulka Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: 83.238.70.* 19.05.07, 21:59
                  Mam szczerą nadzieję, że pomimo moich "tragicznych" wręcz wyników Ty będziesz
                  miała o wiele lepsze i UAM przyjmnię Cię z otwartymi rękoma...;)

Śmieszy Cię, to co napisałam o dyplomacji...? Miej świadomość, że jest wielu
                  marzycieli z głowa w chmurach, którzy łudzą się co do tego...;)

Moim zdaniem stosunki i np. politologia są to kierunki które dają Ci wiedzę
                  ogólną... Wiem, co mówię, ponieważ mam kilku znajomych studiujących na SM, a w
                  domu jednego politologa...

I jeszcze jedno. Nie popadajmy w skrajności. Nikt nie mówi o zamiataniu ulic.

P.S. I chyba nie jesteś na tyle naiwna, że uważasz, że studia Ci wystarczą...
                  Studia to tak naprawdę tylko papierek i zaświadczenie, że możesz przed
                  nazwiskiem postawić sobie tego upragnionego mgr-a... Liczy się praktyka, staże
                  i wszelnie przejawy działalności.
                  • Gość: little_wonder Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:33
                    POPIERAM PRZEDMóWCZYNIę!

Żeby zimnokrwista się nie przeliczyła. bez olimpiady ciężko się tam dostać, więc
                    jeśli nie jesteś laureatką lub finalistką bądź Twoje wyniki nie przekraczają 90%
                    z rozsz. to chyba za wysoki lot masz w głowie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka