xyz9928 10.05.07, 15:40 ile trzeba mieć procent? wie ktoś może jak wyglądało to rok temu? tegoroczni kandydaci: jak obstawiacie wyniki matur? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ale Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:33 no wałśnie...wie ktoś coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimnokrwista Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.astra-net.com 10.05.07, 18:16 podbijam temat. też będę prawdopodobnie tam skłądac, a tam jest po 20 pare osób na jedno miejsce, wiec chciałabym się dowiedzieć, czy warto marnowac te 80 pare zł;] <czy ile tam na uam za opłate rekruatacyjna chca> jakie wyniki przeczuwacie u siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uamka Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:50 mysle ze 70 % z rozszerzonego polskiego i wosu i 80% z ang podstawy...wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimnokrwista Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.astra-net.com 11.05.07, 20:56 a to zajetentego;D no to no propblemo. ale tam przeciez i ang podst i rozszerzony jest mnożony x0.1, więc jak mieć nie bedziesz rozszerzenia, to juz troche kiepawo;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 21:00 z podstawy to raczej nie... lepiej było zdawać rozszerzony. Wtedy chociaż byś zdał na 50% to byś miał większe szanse niż teraz:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimnokrwista Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.astra-net.com 11.05.07, 21:05 ale ja wcale nie mówię, ze zdawałam ang podst;) zdawałam rozszerzony i coś czuje, że całkiem w miare mi poszło;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:22 wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
tyija191 Re: stosunki międzynarodowe UAM 12.05.07, 20:38 czyli to jest bardziej oblegane niz prawo? bo na prawo ktos tu pisal ze 10 na 1 miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miania Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.serv-net.pl 17.05.07, 13:55 pytałam się o zasady rekrutacji.na stosunki miedz. na UAM jeśli nie zdawałeś na rozszerzeniu wszystkich przedmiotów to nawet nie ma po co tam składać papierów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimnokrwista Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.astra-net.com 17.05.07, 15:34 i baaardzo dobrze:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona platyna Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.stella.net.pl 17.05.07, 15:59 tez mnie to interesuje ale nikt nie orientuje sie jakie moga albo byly progi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimnokrwista Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.astra-net.com 17.05.07, 16:20 no tam jest wos brany x0.6<po 0.3 podst i rozszerzenie> tak samo angol i polak po x0.2. podobnoz w tamtym toku było chyba po 24 osoby na jedno miejsce, jest to kierunek na uamie nowy, ale cieszacy sie powodzeniem. podejrzewam, ze bez 80+ z wos podchodzic za bardzo nie ma po co, ale moze się myle;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 20:11 co wy piszecie kolega dostał się na stosunki na UAM a niezdawal rozszerzonych przedmiotow .tylko nie wiem czy wam chodzi o płatne studia bo tam wiekszosc biora jak zaplacicie bez tylu punktow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimnokrwista Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.astra-net.com 17.05.07, 22:41 oj to niestety poszedł chyba na płatne;] nie sadze, zeby z podst brali na stosunki na uam;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: 83.238.70.* 18.05.07, 19:42 Ja zdawałam w zeszłym roku na UAM na stosunki międzynarodowe. Był tro kierunek nowo otwarty, ale cieszył się ogromną popularnością - 22 os/ miejsce. Moje wyniki z matur nie były przecudowne, ale wszytsko zdawałam na poziomie rozszerzonym: polak podst.75 / rozsz. 55 angol 87 / 55 gegra 58 /66 wos 70/68 Na liście byłam chyba trzysetna...:) Ale nie wiadomo jak będzie w tym roku, bo Wy macie tą cudowna tabelkę giertychowską:) Radze tez zastanowić się nad wyborem kierunku. Co prawda stosunki są bardzo interesujące, ale bez dobrej dodyplomówki nie znajdziecie świetnej pracy. No chyba, że macie jakieś układy... Bo marzenia o dyplomacji.... pozostaną marzeniami:) Zycze powodzenia w rekrutacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimnokrwista Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.astra-net.com 18.05.07, 21:05 no offence, ale nie dziwie sie, że z takimi wynikami sie nie dostałas. a co do pracy, no to sorki, ale kto sadzi, ze po stosunkach bedzie pracował w ambasadzie?? <rotfl stulecia> stosunki/europeistyka daja tylko narzedzie do reki. wszechstronne wykształcenie i elastycznosc. oprócz tego dobra znajomosc co najmniej dwóch jezykow. nikt nie wmówi mi, że absolwent stosunków spec gospodarcza i znajacy dobrze jezyki bedzie zamiatał ulice;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: 83.238.70.* 19.05.07, 21:59 Mam szczerą nadzieję, że pomimo moich "tragicznych" wręcz wyników Ty będziesz miała o wiele lepsze i UAM przyjmnię Cię z otwartymi rękoma...;) Śmieszy Cię, to co napisałam o dyplomacji...? Miej świadomość, że jest wielu marzycieli z głowa w chmurach, którzy łudzą się co do tego...;) Moim zdaniem stosunki i np. politologia są to kierunki które dają Ci wiedzę ogólną... Wiem, co mówię, ponieważ mam kilku znajomych studiujących na SM, a w domu jednego politologa... I jeszcze jedno. Nie popadajmy w skrajności. Nikt nie mówi o zamiataniu ulic. P.S. I chyba nie jesteś na tyle naiwna, że uważasz, że studia Ci wystarczą... Studia to tak naprawdę tylko papierek i zaświadczenie, że możesz przed nazwiskiem postawić sobie tego upragnionego mgr-a... Liczy się praktyka, staże i wszelnie przejawy działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: little_wonder Re: stosunki międzynarodowe UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:33 POPIERAM PRZEDMóWCZYNIę! Żeby zimnokrwista się nie przeliczyła. bez olimpiady ciężko się tam dostać, więc jeśli nie jesteś laureatką lub finalistką bądź Twoje wyniki nie przekraczają 90% z rozsz. to chyba za wysoki lot masz w głowie! Odpowiedz Link Zgłoś