kaaaska2 11.05.07, 20:05 hej, jak uwazacie na jakie studia bedzie w tym roku przypadalo najwiecej osob na jedno miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaaa1234 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.toya.net.pl 11.05.07, 20:09 turystyka, prawo, socjologia, psychologia- te na pewno,bo to sie nie zmienia od lat:)zaskakuje mnie tylko duza liczba chetnych na 1miejsce na etnologie (a tam sie wybieram;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.kolornet.pl 11.05.07, 20:10 moja kochana turystyka <serce> ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 01:43 Odpowiedz Link Zgłoś
monia887 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 12.05.07, 13:29 logistyka bardzo przyszłosciowa. moim zdaniem plitologia stosunki to o wszystkim i o niczym. nickonkretnego nie daja. ale to tylko moj punkt widzenia Odpowiedz Link Zgłoś
na_lesnik Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 11.05.07, 20:23 popieram...turystyka i rekreacja, psychologia.... stosunki międzynarodowe też troszkę kandydatów mają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufoludek Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:56 pewnie jakies prawo, teraz lingwistyka jest bardzo na topie i medycyna. to chyba takie najpopularniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mroczny Pan Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:45 europeistyka , politologia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: 77.88.179.* 12.05.07, 11:41 Nie idzcie na transport spedycje logistyke, finanse i rachunkowosc ekonomie itp. Ja uderzam... nie róbcie mi konkurencji :PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shizzka Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.pro-internet.pl 12.05.07, 11:43 Zazwyczaj najwięcej chętnych jest na psychologię, potem medycyna, prawo, stosunki, zarządzanie i turystyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 11:45 medycyna 30 os na miejsce, bo wszyscy maja >90% z biologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: 77.88.179.* 12.05.07, 11:51 Nie wszyscy i nie przesadzaj... zdziwisz się jak zobaczysz średnią dla kraju, a ona na pewno nie będzie wynosiła pow. 80%. Tu sami prymusi chyba siedzą, bo żeby mieć wynik około 90% z biologii to jednak trzeba było wkuuuuuuuuuuwać i to nie mało. I bez ściem proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 14:03 a mnie sie cos wydaje ,ze ekonomia zaczyna wiesc prym w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
marlenka1988 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 12.05.07, 14:05 cichooo... nie tak głośno... bo wykraczesz:) <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:05 a co z technicznymi kierunkami? budownictwo, architektura.. one zawsze będą cenne, teraz inżynierzy są poszukiwani... czemu nie ma żenśkiej formy od słowa inżynier? ja chcę być inżynierką!;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.chello.pl 12.05.07, 16:16 Jest inżynierka, jak filozofka, socjolożka - to są formy poprawne, tylko mało używane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.ath0.raptor-ap-renicom-kawaleryjska.lubman.net.pl 16.05.07, 13:57 Ja mysle że najpopularniejszy będzie kierunek Pielęgniarstwo bo jets zapotrzebowanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alimedż Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: 86.63.95.* 12.05.07, 16:19 są kobiety które koncza polibudy ;P np inzynierie srodowiska czy jakies tam inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alimedż Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: 86.63.95.* 12.05.07, 16:18 no ja nie wiem czy będe miała z biologii 90% :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.chello.pl 12.05.07, 16:16 Prawo ma od lat około 9-10 osób na miejsce, wcale nie tak dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pain88killer Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:07 Na psychologie jest co roku około 20 osób na jedno miejsce ( a na niektórych uczelniach nawet 25 ) Odpowiedz Link Zgłoś
tyija191 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 12.05.07, 19:27 a co byscie wybrali -logistyke -prawo -stosunki miedzynarodowe pod wzgledem ogolnym?prawo mnie ciekawi ale obawiam sie ze nie zdam za rok historii rozszerzonej i wosu, o stosunkach slyszalam ze ponoc dobrze platne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooaneczkaoo Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: 83.2.11.* 12.05.07, 19:33 położnictwo, dietetyka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gohha1 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 19:33 ja z tych trzech wybrałabym logistykę. najbardziej przyszłościowy kierunek ! serio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gohha1 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 19:34 i nik nie wspomniał o DZIENNIKARSTWIE a w tamtym roku na Uwr było na 1 miejsce ponad 23 osoby!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tyija191 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 12.05.07, 20:26 Gość portalu: gohha1 napisał(a): > ja z tych trzech wybrałabym logistykę. > najbardziej przyszłościowy kierunek ! > serio! to mnie zaskoczylas,bylam przekonana ze prawo Odpowiedz Link Zgłoś
gohha1 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 13.05.07, 00:57 tak- jeszcze jakiś miesiąc temu wybrałabym właśnie prawo, ale teraz... po tych maturach przeżywam "kryzys światopoglądowy" i sama zastanawiam się nad tym co by tu właściwie wybrać, bo na studia dzienne(te które sobie wymarzyłam) straciłam już nadzieję, a planu B jeszcze nie mam- jestem w trakcie układania (no Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaaa Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 09:16 a ta logistyka to o co tam chodzi? co trzeba na nią zdać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniś Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:20 poczytaj sobie na ten temat w necie. u nas na koniec roku była kolesiana od wojewódzkiego doradztwa zawodowego i powiedziałą że jakby ona miała nam dzisiaj proponować kierunek przyszłości dzięku któremu biedy to my klepać nie bedziemy to byłaby to właśnie logistyyska. Odpowiedz Link Zgłoś
lemonnka Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 13.05.07, 13:29 A ja mam taka cicha nadzieje ze na dziennikarstwo nie bedzie sie tak trudno dostac... <chcialabym na UW> ale pomalu trace nadzieje;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mijaaa Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.acn.waw.pl 13.05.07, 13:48 a co z prawem?podobno 10/1 miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.czuby.pl 13.05.07, 13:50 Wydaje mi się, ze zazwyczaj na humanistyczne kierunki jest więcej osób chętnch, bo są to mimo wszytsko łatwiejsze kierunki niż jakieś typowo techniczne czy ścisłe. obstawiam, że w tym roku bedzie też popularna ekonomia, finanse i bankowość, budownictwo. Przynajmnije po mojej klasie tak obstawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pain88killer Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 14:08 Logistyka to najbardziej przyszłościowy zawód z tych trzech i jednocześnie najlepiej płatny ( bo jest i będzie na takich specjalistów bardzo duże zapotrzebowanie ) na drugim miejscu prawo na ostatnim stosunki międzynarodowe Odpowiedz Link Zgłoś
tyija191 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 13.05.07, 14:22 a tak krotko rzecz ujmujac -pare slow o logistyce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mijaaa Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.acn.waw.pl 13.05.07, 19:46 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evelle Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 23:41 iberystyka,lingwistyka,psychologia,stosunki miedzynarodowe to sa najbardziej oblegane kierunki! powiedzcie coś o tej logistyce! Odpowiedz Link Zgłoś
gohha1 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 13.05.07, 23:49 logistycy są potrzebni we wszelako-różnych przedsiębiorstwach, które zajmuja się transportem jakiś towarów, czy to eksportem plastikowych talerzyków z Chin, Kambodży, czy Niemiec, czy chociażby bawełnianych gaci z Wrocławia do Gdańska--- a więc praktycznie w każdej większej firmie która sprzedaje swoje towary dalej niż na 5 km. Zajmują się oni np. wysyłaniem takich towarów, robią spisy towarów, zajmują się załatwianiem składowisk wszystkim, wszystkim co dotyczy transportu!!!!!!!!!!!! nie wiem jak u was w szkołach, ale u mnie byli kolesie ze prywatnej szkoły logistyki, i troche o tym poopowiadali. -->ich prezentacja którą przygotowali przyznam szczerze że była dość ciekawa, ale jakoś nie zabardzo jest to kierunek dla humanistów (więc też i nie dla mnie) pa, pa, pozdrawiam wszystkich przyszłych logistyków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter :-) Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 09:47 Te kierunki beda najbardziej oblegane, zreszta jak zawsze. A ten, co powiedzial, ze na medycyne jest 30 osob na 1 miejsce, to niech lepiej wejdzie na strony uczelnii. Zwykle jest okolo 3-4 osob na miejsce na wydzial lekarski.Nie wspominajac o innych kierunkach, gdzie dochodzi nawet do 1,3 osob na miejsce np. Biotechnologia, Fizjoterapia ( przykladowy limit z roku 2006 SLAM w Sosnowcu ). Dlatego spokojnie, to niby piekny kierunek, ale idzei malo osob, bo jest to charowa, a wiekszosc jednak nie porywa sie z motyka na slonce. Logistyka, fakt faktem, przyszlosciowy kierunek i dobrze oplacany, jak to juz ktos mowil. Slyszalem tez, ze Europeistyka niesie tez ze soba duze szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.icpnet.pl 14.05.07, 09:55 Daj spokój.. Poznań medycyna 13/miejsce, stoma 17/miejsce w zeszłym roku. Teraz nie będzie lepiej. Masz stare dane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter :-) Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:08 A skad masz te nowe dane, kolego/zanko? Ja mowie o moich progach, nie wiem, ile bedzie w tym roku, ale moim zdaniem nie zmienii sie za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.icpnet.pl 14.05.07, 10:40 Dane są z ubiegłego roku prosto z dziekanatów. Brałam udział w rekrutacji:). Jest to ilość osób, które złożyły dokumenty, a nie tylko się zarejestrowały elektronicznie(tych było więcej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co myslicie Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.acn.waw.pl 14.05.07, 17:23 o prawie,tez ciezko trzeba zasuwac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podbijam Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.acn.waw.pl 14.05.07, 21:15 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brokatowymotyl Informatyke i Ekonometria IP: *.zamosc.mm.pl 14.05.07, 21:17 Ja planuje podjąc studia na Informatyce i Ekonometrii na WSZiA Zamość, świetny kierunek, bo wszystkie humanistyczne są bez przyszłości !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haz Re: Informatyke i Ekonometria IP: 80.55.239.* 15.05.07, 00:32 anglistyki wszysktie bedą zalegane jak nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : ) Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.e-wro.net.pl 15.05.07, 00:40 A co jeśli chodzi o studia techniczne, te na politechnikach? czy wy w ogole bierzecie takie cos pod uwage? mam wrazenie, ze tutaj sami humanisci, a jak sie znajdzie jakis scisly umysl to sie kieruje na ekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widze ze Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 14:50 chyba w tym roku malo na prawo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbur Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:55 Lepiej, żeby nie szli na techniczne, więcej miejsca dla mnie ;) Prawdą też jest, że takie studia to nie są wczasy i chociaż stosunkowo łatwo się dostać na niezły techniczny kierunek, to utrzymać się jest nieraz piekielnie ciężko. Ale co tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.e-wro.net.pl 15.05.07, 15:00 Ja też się cieszę, że nie idą [więcej miejsca]..., ale po prostu zastanawia mnie to znikome zainteresowanie. Masz chyba rację, że to nie wczasy. Wybieram się na chemie, którą bardzo lubię i jestem dobrej myśli- jakoś przebrne pierwszy rok nękana fizyką i mat. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a czy jest Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 15:06 na sali ktos kto juz studiuje chociaz rok prawo? moze powiedziec czy naprawde jest tak ciezko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podbijam Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 15:57 Odpowiedz Link Zgłoś
syl_wia_w Re: logistyka 15.05.07, 17:18 kurcze poczytałam sobie o tej logistyce i nawet mi się spodobało tylko nie wiem czy źle szukam czy co ale nie mogę jej znaleźć na żadnej uczelni w krk... czyżby nie było?? <smuteczek> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lfica Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.autocom.pl 15.05.07, 18:41 idzie przezyc;] studiuje prawo na uj,przez caly rok jest spokoj,w sesji zaczyna sie pieklo;] ale bardzo przyjemne studia,warte polecenia;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:08 Anglistyka, iberystyka - w zeszłym roku po 20 kandydatów na 1 miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
masbart Re: Informatyke i Ekonometria 15.05.07, 19:44 ae wroclaw was nie chce!! nie idzcie i nie robcie mi konkurencji;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mijaaa Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 20:38 no chociaz jedna osoba z prawa sie odezwala :) skoro z uj jestes i mowisz ze ok to na uw tez pewnie bedzie luzik :) dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mammamia ochrona środowiska IP: 212.2.101.* 15.05.07, 21:03 czy nikt sie nie wybiera na ochrone srodowiska badz technologie zywnosci? oprocz mnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podbijam Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.acn.waw.pl 16.05.07, 13:04 . Odpowiedz Link Zgłoś