Dodaj do ulubionych

Najpopularniejsze KIErUNKI studiow

11.05.07, 20:05
hej, jak uwazacie na jakie studia bedzie w tym roku przypadalo najwiecej osob
na jedno miejsce?
Obserwuj wątek
    • Gość: kaaa1234 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.toya.net.pl 11.05.07, 20:09
      turystyka, prawo, socjologia, psychologia- te na pewno,bo to sie nie zmienia od
      lat:)zaskakuje mnie tylko duza liczba chetnych na 1miejsce na etnologie (a tam
      sie wybieram;D
      • Gość: Ja Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.kolornet.pl 11.05.07, 20:10
        moja kochana turystyka <serce>

;-)
        • Gość: ` Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 01:43
      • monia887 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 12.05.07, 13:29
        logistyka bardzo przyszłosciowa. moim zdaniem plitologia stosunki to o
        wszystkim i o niczym. nickonkretnego nie daja. ale to tylko moj punkt widzenia
    • na_lesnik Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 11.05.07, 20:23
      popieram...turystyka i rekreacja, psychologia....

stosunki międzynarodowe też troszkę kandydatów mają...
      • Gość: ufoludek Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:56
        pewnie jakies prawo, teraz lingwistyka jest bardzo na topie i medycyna. to
        chyba takie najpopularniejsze
        • Gość: Mroczny Pan Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:45

europeistyka , politologia itp.
          • Gość: Ja Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: 77.88.179.* 12.05.07, 11:41
            Nie idzcie na transport spedycje logistyke, finanse i rachunkowosc ekonomie itp. Ja uderzam... nie róbcie mi konkurencji :PP
            • Gość: Shizzka Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.pro-internet.pl 12.05.07, 11:43
              Zazwyczaj najwięcej chętnych jest na psychologię, potem medycyna, prawo,
              stosunki, zarządzanie i turystyka :)
              • Gość: bleble Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 11:45
                medycyna 30 os na miejsce, bo wszyscy maja >90% z biologii
                • Gość: Ja Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: 77.88.179.* 12.05.07, 11:51
                  Nie wszyscy i nie przesadzaj... zdziwisz się jak zobaczysz średnią dla kraju, a ona na pewno nie będzie wynosiła pow. 80%. Tu sami prymusi chyba siedzą, bo żeby mieć wynik około 90% z biologii to jednak trzeba było wkuuuuuuuuuuwać i to nie mało. I bez ściem proszę.
                  • Gość: ... Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 14:03
                    a mnie sie cos wydaje ,ze ekonomia zaczyna wiesc prym w tym roku.
                    • marlenka1988 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 12.05.07, 14:05
                      cichooo... nie tak głośno... bo wykraczesz:) <lol>
                      • Gość: asia Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:05
                        a co z technicznymi kierunkami? budownictwo, architektura.. one zawsze będą
                        cenne, teraz inżynierzy są poszukiwani... czemu nie ma żenśkiej formy od słowa
                        inżynier? ja chcę być inżynierką!;P
                        • Gość: Aga Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.chello.pl 12.05.07, 16:16
                          Jest inżynierka, jak filozofka, socjolożka - to są formy poprawne, tylko mało
                          używane.
                          • Gość: ewa Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.ath0.raptor-ap-renicom-kawaleryjska.lubman.net.pl 16.05.07, 13:57
                            Ja mysle że najpopularniejszy będzie kierunek Pielęgniarstwo bo jets
                            zapotrzebowanie :)
                        • Gość: alimedż Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: 86.63.95.* 12.05.07, 16:19
                          są kobiety które koncza polibudy ;P
                          np inzynierie srodowiska czy jakies tam inne
                • Gość: alimedż Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: 86.63.95.* 12.05.07, 16:18
                  no ja nie wiem czy będe miała z biologii 90% :D
        • Gość: Aga Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.chello.pl 12.05.07, 16:16
          Prawo ma od lat około 9-10 osób na miejsce, wcale nie tak dużo.
    • pizmaczeq browarnictwo stosowane:D 12.05.07, 16:34

• Gość: Pain88killer Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:07
      Na psychologie jest co roku około 20 osób na jedno miejsce ( a na niektórych uczelniach nawet 25 )
      • tyija191 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 12.05.07, 19:27
        a co byscie wybrali
        -logistyke
        -prawo
        -stosunki miedzynarodowe

pod wzgledem ogolnym?prawo mnie ciekawi ale obawiam sie ze nie zdam za rok
        historii rozszerzonej i wosu, o stosunkach slyszalam ze ponoc dobrze platne
        • Gość: ooaneczkaoo Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: 83.2.11.* 12.05.07, 19:33
          położnictwo, dietetyka..
        • Gość: gohha1 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 19:33
          ja z tych trzech wybrałabym logistykę.
          najbardziej przyszłościowy kierunek !
          serio!
          • Gość: gohha1 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 19:34
            i nik nie wspomniał o DZIENNIKARSTWIE a w tamtym roku na Uwr
            było na 1 miejsce ponad 23 osoby!!!!!!!!!!!!
          • tyija191 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 12.05.07, 20:26
            Gość portalu: gohha1 napisał(a):

> ja z tych trzech wybrałabym logistykę.
            > najbardziej przyszłościowy kierunek !
            > serio!

to mnie zaskoczylas,bylam przekonana ze prawo
            • gohha1 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 13.05.07, 00:57
              tak- jeszcze jakiś miesiąc temu wybrałabym właśnie prawo,
              ale teraz... po tych maturach przeżywam "kryzys światopoglądowy" i sama
              zastanawiam się nad tym co by tu właściwie wybrać, bo na studia dzienne(te
              które sobie wymarzyłam) straciłam już nadzieję, a planu B jeszcze nie mam-
              jestem w trakcie układania (no
              • Gość: asiaaa Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 09:16
                a ta logistyka to o co tam chodzi? co trzeba na nią zdać?
                • Gość: moniś Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:20
                  poczytaj sobie na ten temat w necie.

u nas na koniec roku była kolesiana od wojewódzkiego doradztwa zawodowego i
                  powiedziałą że jakby ona miała nam dzisiaj proponować kierunek przyszłości
                  dzięku któremu biedy to my klepać nie bedziemy to byłaby to właśnie logistyyska.
                  • lemonnka Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 13.05.07, 13:29
                    A ja mam taka cicha nadzieje ze na dziennikarstwo nie bedzie sie tak trudno
                    dostac... <chcialabym na UW> ale pomalu trace nadzieje;(
                    • Gość: mijaaa Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.acn.waw.pl 13.05.07, 13:48
                      a co z prawem?podobno 10/1 miejsce
                    • Gość: as Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.czuby.pl 13.05.07, 13:50
                      Wydaje mi się, ze zazwyczaj na humanistyczne kierunki jest więcej osób chętnch,
                      bo są to mimo wszytsko łatwiejsze kierunki niż jakieś typowo techniczne czy
                      ścisłe. obstawiam, że w tym roku bedzie też popularna ekonomia, finanse i
                      bankowość, budownictwo. Przynajmnije po mojej klasie tak obstawiam
        • Gość: Pain88killer Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 14:08
          Logistyka to najbardziej przyszłościowy zawód z tych trzech i jednocześnie
          najlepiej płatny ( bo jest i będzie na takich specjalistów bardzo duże
          zapotrzebowanie ) na drugim miejscu prawo na ostatnim stosunki międzynarodowe
          • tyija191 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 13.05.07, 14:22
            a tak krotko rzecz ujmujac -pare slow o logistyce?
    • Gość: mijaaa Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.acn.waw.pl 13.05.07, 19:46
      podbijam
      • Gość: evelle Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 23:41
        iberystyka,lingwistyka,psychologia,stosunki miedzynarodowe to sa najbardziej
        oblegane kierunki!

powiedzcie coś o tej logistyce!
        • gohha1 Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow 13.05.07, 23:49
          logistycy są potrzebni we wszelako-różnych przedsiębiorstwach, które zajmuja
          się transportem jakiś towarów, czy to eksportem plastikowych talerzyków z Chin,
          Kambodży, czy Niemiec, czy chociażby bawełnianych gaci z Wrocławia do Gdańska---
          a więc praktycznie w każdej większej firmie która sprzedaje swoje towary dalej
          niż na 5 km.
          Zajmują się oni np. wysyłaniem takich towarów, robią spisy towarów, zajmują się
          załatwianiem składowisk wszystkim, wszystkim co dotyczy transportu!!!!!!!!!!!!

nie wiem jak u was w szkołach, ale u mnie byli kolesie ze prywatnej szkoły
          logistyki, i troche o tym poopowiadali. -->ich prezentacja którą przygotowali
          przyznam szczerze że była dość ciekawa, ale jakoś nie zabardzo jest to kierunek
          dla humanistów (więc też i nie dla mnie)

pa, pa, pozdrawiam wszystkich przyszłych logistyków!
          • Gość: Peter :-) Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 09:47
            Te kierunki beda najbardziej oblegane, zreszta jak zawsze. A ten, co
            powiedzial, ze na medycyne jest 30 osob na 1 miejsce, to niech lepiej wejdzie
            na strony uczelnii. Zwykle jest okolo 3-4 osob na miejsce na wydzial
            lekarski.Nie wspominajac o innych kierunkach, gdzie dochodzi nawet do 1,3 osob
            na miejsce np. Biotechnologia, Fizjoterapia ( przykladowy limit z roku 2006
            SLAM w Sosnowcu ). Dlatego spokojnie, to niby piekny kierunek, ale idzei malo
            osob, bo jest to charowa, a wiekszosc jednak nie porywa sie z motyka na slonce.

Logistyka, fakt faktem, przyszlosciowy kierunek i dobrze oplacany, jak to juz
            ktos mowil. Slyszalem tez, ze Europeistyka niesie tez ze soba duze szanse.
            • Gość: kas Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.icpnet.pl 14.05.07, 09:55
              Daj spokój.. Poznań medycyna 13/miejsce, stoma 17/miejsce w zeszłym roku. Teraz
              nie będzie lepiej. Masz stare dane.
              • Gość: Peter :-) Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:08
                A skad masz te nowe dane, kolego/zanko? Ja mowie o moich progach, nie wiem, ile
                bedzie w tym roku, ale moim zdaniem nie zmienii sie za duzo.
                • Gość: kas Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.icpnet.pl 14.05.07, 10:40
                  Dane są z ubiegłego roku prosto z dziekanatów. Brałam udział w rekrutacji:).
                  Jest to ilość osób, które złożyły dokumenty, a nie tylko się zarejestrowały
                  elektronicznie(tych było więcej).
                  • Gość: a co myslicie Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.acn.waw.pl 14.05.07, 17:23
                    o prawie,tez ciezko trzeba zasuwac?
                    • Gość: podbijam Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.acn.waw.pl 14.05.07, 21:15
                      .
    • Gość: brokatowymotyl Informatyke i Ekonometria IP: *.zamosc.mm.pl 14.05.07, 21:17
      Ja planuje podjąc studia na Informatyce i Ekonometrii na WSZiA Zamość, świetny kierunek, bo wszystkie humanistyczne są bez przyszłości !!
      • Gość: haz Re: Informatyke i Ekonometria IP: 80.55.239.* 15.05.07, 00:32
        anglistyki wszysktie bedą zalegane jak nie wiem...
        • Gość: : ) Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.e-wro.net.pl 15.05.07, 00:40
          A co jeśli chodzi o studia techniczne, te na politechnikach?
          czy wy w ogole bierzecie takie cos pod uwage? mam wrazenie, ze tutaj sami humanisci, a jak sie znajdzie jakis scisly umysl to sie kieruje na ekonomiczne.
          • Gość: widze ze Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 14:50
            chyba w tym roku malo na prawo :)
          • Gość: gbur Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:55
            Lepiej, żeby nie szli na techniczne, więcej miejsca dla mnie ;)
            Prawdą też jest, że takie studia to nie są wczasy i chociaż stosunkowo łatwo się dostać na niezły techniczny kierunek, to utrzymać się jest nieraz piekielnie ciężko. Ale co tam...
            • Gość: :) Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.e-wro.net.pl 15.05.07, 15:00
              Ja też się cieszę, że nie idą [więcej miejsca]..., ale po prostu zastanawia mnie to znikome zainteresowanie. Masz chyba rację, że to nie wczasy. Wybieram się na chemie, którą bardzo lubię i jestem dobrej myśli- jakoś przebrne pierwszy rok nękana fizyką i mat. ; )
              • Gość: a czy jest Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 15:06
                na sali ktos kto juz studiuje chociaz rok prawo? moze powiedziec czy naprawde
                jest tak ciezko?
                • Gość: podbijam Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 15:57
                  • syl_wia_w Re: logistyka 15.05.07, 17:18
                    kurcze poczytałam sobie o tej logistyce i nawet mi się spodobało tylko nie wiem
                    czy źle szukam czy co ale nie mogę jej znaleźć na żadnej uczelni w krk... czyżby
                    nie było?? <smuteczek>
                  • Gość: lfica Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.autocom.pl 15.05.07, 18:41
                    idzie przezyc;] studiuje prawo na uj,przez caly rok jest spokoj,w sesji zaczyna
                    sie pieklo;] ale bardzo przyjemne studia,warte polecenia;]
                    • Gość: mary Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:08
                      Anglistyka, iberystyka - w zeszłym roku po 20 kandydatów na 1 miejsce.
                      • masbart Re: Informatyke i Ekonometria 15.05.07, 19:44
                        ae wroclaw was nie chce!! nie idzcie i nie robcie mi konkurencji;P
                        • Gość: mijaaa Re: Informatyke i Ekonometria IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 20:38
                          no chociaz jedna osoba z prawa sie odezwala :) skoro z uj jestes i mowisz ze ok
                          to na uw tez pewnie bedzie luzik :) dzieki za odpowiedz
                          • Gość: mammamia ochrona środowiska IP: 212.2.101.* 15.05.07, 21:03
                            czy nikt sie nie wybiera na ochrone srodowiska badz technologie zywnosci? oprocz
                            mnie;)
    • Gość: podbijam Re: Najpopularniejsze KIErUNKI studiow IP: *.acn.waw.pl 16.05.07, 13:04
      .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka