syl_wia_w 14.05.07, 20:57 jak to jest z błędami rachunkowymi? tzn. jak sie ma dobry tok myślenia a na przykład się przez dwa nie pomnoży albo minusa nie przeniesie??? bo na starej maturze normalnie przyznawali full punktów... a teraz jak jest?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biedronka0308 Re: błąd rachunkowy-matma 14.05.07, 21:00 bedziesz miala liczone punkty do tego momentu do ktorego nie mialas bledu, przynajmniej tak jest na rozszerzeniu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Re: błąd rachunkowy-matma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:06 niee wcale nie beda normalnie liczone ptk tylko za odp bedziesz miala uciete np 1ptk blad rach, kosztuje najczesciej 1 ptk a czasami w ogole nie jest liczony a jak jest tak banalny to odejmuja ale pozniej w innych zadaniach gdzie masz malo zrobione naciagaja Odpowiedz Link Zgłoś
syl_wia_w Re: błąd rachunkowy-matma 14.05.07, 21:05 nie dobijajcie mnie!!! czyli jak mam błąd na początku to mam 0?! nawet jak on nie upraszcza zadania? pisałam podstawę ale nam matematyk zawsze tłuk że błędy rachunkowe nie są brane pod uwagę a teraz pytam bo on mi się wydaje coraz mniej wiarygodny (niestety w mojej szkole dużo takich "niedoinformowanych" uczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Re: błąd rachunkowy-matma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:11 a to ze sie liczy do momentu gdzie masz blad jest nie prawda na roz. nie wiem jak na podstawie byc moze tak jest bo tam sa tak proste dzialania ze moga wymagac tego a roz. glownie sie liczy tok rozumowania mozesz sie na poczatku walnac gdziesz w dodawaniu ale liczyc dalej uzalezniac wszytko od zlego wyniku i tak za inne rzeczy dostaniesz ptk LICZY SIE DOBRY TOK ROZUMOWANIA a nie dodawanie itd bo stres itp :) tak przynajmniej wielu nauczycieli spr. matury mowi i ze zawsze staja po stronie ucznia - na ile w tym prawdy nikt nie wie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 do sylwia :) Re: błąd rachunkowy-matma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:13 wydaje mi sie ze na podstawie bledy rachunkowe sa bardziej brane pod uwage poniewaz tam najczesciej nie sa trudne dzialania i wyniki tez sa ladne wiec moga Ci odciac 1 ptk za bledy rach. :) BEDZIE DOBRZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Re: błąd rachunkowy-matma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:16 a i uwazam ze brak polowek jest debilizmem bo obciecie np 1 ptk na roz. za bledy rach. jest bzdura jezeli zadanie kosztuje 3ptk....... powinny byc na roz. polowki albo za bledy rach. w ogole nie powinnny byc odejmowane ptk na poodstawie powinny byc polowki a napewno w zadniach poniezej 4 ptk Odpowiedz Link Zgłoś
pem3 Re: błąd rachunkowy-matma 14.05.07, 21:15 mam nadzieje ze sie nie mylisz :) zrobilem tak glupie bledy ze to skandal normalnie np. w pierwszym zadaniu na podstawie pomylilem znaki i juz wszystko polecialo :( oby mi troche doliczyli bo moze tych punktow zabraknac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Re: błąd rachunkowy-matma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:17 nie no mysle ze bedzie dobrze zalezy na jakiego sprawdzajacego trafisz //my ... ale blad w znakach nie powinien Cie duzo kosztowac jak Ci odejmie to Ci doda w innym gdzie masz malo :P Odpowiedz Link Zgłoś
pem3 Re: błąd rachunkowy-matma 14.05.07, 21:19 :D:D to bedzie mial gdzie dodawac :D:D jeszcze nigdy nie odwalilem takiej kaszany jak na tej maturze :( Odpowiedz Link Zgłoś
syl_wia_w Re: błąd rachunkowy-matma 14.05.07, 21:21 trochę mnie pocieszyliście :) najgorsze jest to, że tego nigdzie nie ma dokładnie napisanego a jak dzwoniłam do wawy to nie dość że mi nie umieli odpowiedzieć to jeszcze mnie ochrzanili że mam petycje pisać a nie tak sobie po prostu dzwonić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pem3 Re: błąd rachunkowy-matma 14.05.07, 21:23 a to wszystko przez to ze to sa gorole :P zartuje wszedzie jest balagan... oto Polska nie elegancja Francja :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: błąd rachunkowy-matma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:29 jest na pewno tak, ze jezeli zrobisz blad rachunkowy to tylko odejma ci 1 pkt, za zly wynik, ale za poprawne myslenie nadal bedziesz miala pkt Odpowiedz Link Zgłoś