marshal100 14.05.07, 22:08 Czy na maturze roz. z histy moga by dwa tematy z tych samych epok ? Np. moga dac dwa tematy dotyczace PRL'u o_O ? Czy nie ma zadnych ustalonych wytycznych do tego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pd Re: Pytanie - hista IP: *.sm-rozstaje.pl 14.05.07, 22:09 Polecam stronę www.cke.edu.pl pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marshal100 Re: Pytanie - hista 14.05.07, 22:15 super strona, chyba ustawie sobie na startowej dzięki ... Bo w tamtym roku, jak dobrz kojarze, byly dwa tematy ze sredniowiecza. To mam rozumiec ze teraz tez tak moze byc ? czy cos sie zmienilo od tego czasu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: Pytanie - hista IP: *.sm-rozstaje.pl 14.05.07, 22:18 Mogą być nawet 2 tematy z XVII w. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sysiaaa Re: Pytanie - hista IP: *.abp.pl 14.05.07, 22:26 2 z PRLu nie dadzą to by było już przegięcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Pytanie - hista IP: *.207.udn.pl 14.05.07, 22:30 Wydaje mi się że mogą byc takie tematy : spór o inwestyrurę ; reformacja i moze wojny w XVII w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Pytanie - hista- do Aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 00:09 Byłąbym bardzo szczęśliwa jeżeli chodzi o spór o inwestyture i reformacje, chociaż wojny w XVII wieku też mogą być (tego jest tak dużo więc zawsze jakiś punkt się trafi):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sysiaaa Re: Pytanie - hista- do Aśka IP: *.abp.pl 15.05.07, 00:16 Wydaje mi się, że te tematy są zbyt proste i takie hmm stereotypowe, bo np miasta czy społeczeństwo kto by wpadł, że to dadzą? Pewnie znów nas czymś zaskoczą, a spór o inwestyturę itd to wszyscy dobrze znają i umieją... Aczkolwiek nie pogardziłabym :D Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia_p Re: Pytanie - hista- do Aśka 15.05.07, 00:26 Spór o inwestyturę niby wszystkim znane powinno być, ale na starych maturach to średnio co dwa lata ten temat występował:)...więc miejmy nadzieję że w czwartek też będzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Pytanie - hista- do Aśka IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 01:00 hej. W tym roku jest o tyle beznadziejnie, ze nie mozna bazowac na tekstach zródłowych:/ tematy napewno nie beda z jednej epoki-najbardziej boje sie 17..ale 18 i 19 jak najbardziej:D spór i reformacja...hmm marzenie. W tym rokuu z niczego nie jest latwo:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Re: Pytanie - hista- do Aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 08:51 Nie będzie sporu o inwestyturę - będzie XVII/XVIII wiek i XX. Tematy z historii Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewniak Re: Pytanie - hista- do Aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 08:53 Bedzie ewolucja na wsi polskiej 17 - 20 wiek, mój tata jest szefem CKE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goch Re: Pytanie - hista IP: *.chello.pl 15.05.07, 08:55 hej, a może jest ktoś zorientowany ile, orientacyjnie, procent starczy na prawo? Strasznie mi sie marzy ten kierunek, ale obawiam sie,ze raczej na kokosy z matury nie ma co liczyc:( Pozdrawiam!!! Ja osobiscie uwazam,ze bedzie walka narodowowyzwoleńcza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borges Re: Pytanie - hista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:28 ludzicha, ale wy macie jazde na ta inwestyture i reformacje... o jejuniu, podoba wam sie to tak bardzo ze chcecie miec takie danne tematy na maturce naszej ulubionej ;) , osobiscie jestem zwolennikiem tematow ze dziejow najnowszych, bo najwiecej umiem ;P (PRL rulez!!!), a tak ogolnie to cos czuje ze maturka bedzie ogolnie hardcorowa i w czwartek wszyscy sie upijemy ze smutku... w kazdym razie jakby nie bylo damy rade!!! Odpowiedz Link Zgłoś