Dodaj do ulubionych

Pytanie - hista

14.05.07, 22:08
Czy na maturze roz. z histy moga by dwa tematy z tych samych epok ? Np. moga
dac dwa tematy dotyczace PRL'u o_O ? Czy nie ma zadnych ustalonych wytycznych
do tego ?
Obserwuj wątek
    • Gość: pd Re: Pytanie - hista IP: *.sm-rozstaje.pl 14.05.07, 22:09
      Polecam stronę www.cke.edu.pl

pzdr
      • marshal100 Re: Pytanie - hista 14.05.07, 22:15
        super strona, chyba ustawie sobie na startowej dzięki ...

Bo w tamtym roku, jak dobrz kojarze, byly dwa tematy ze sredniowiecza. To mam
        rozumiec ze teraz tez tak moze byc ? czy cos sie zmienilo od tego czasu ?
        • Gość: pd Re: Pytanie - hista IP: *.sm-rozstaje.pl 14.05.07, 22:18
          Mogą być nawet 2 tematy z XVII w.

pzdr
    • Gość: Sysiaaa Re: Pytanie - hista IP: *.abp.pl 14.05.07, 22:26
      2 z PRLu nie dadzą to by było już przegięcie!!
      • Gość: aska Re: Pytanie - hista IP: *.207.udn.pl 14.05.07, 22:30
        Wydaje mi się że mogą byc takie tematy : spór o inwestyrurę ; reformacja i moze
        wojny w XVII w.
        • Gość: magda Re: Pytanie - hista- do Aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 00:09
          Byłąbym bardzo szczęśliwa jeżeli chodzi o spór o inwestyture i reformacje,
          chociaż wojny w XVII wieku też mogą być (tego jest tak dużo więc zawsze jakiś
          punkt się trafi):)
          • Gość: Sysiaaa Re: Pytanie - hista- do Aśka IP: *.abp.pl 15.05.07, 00:16
            Wydaje mi się, że te tematy są zbyt proste i takie hmm stereotypowe, bo np
            miasta czy społeczeństwo kto by wpadł, że to dadzą?
            Pewnie znów nas czymś zaskoczą, a spór o inwestyturę itd to wszyscy dobrze
            znają i umieją... Aczkolwiek nie pogardziłabym :D
            • magdzia_p Re: Pytanie - hista- do Aśka 15.05.07, 00:26
              Spór o inwestyturę niby wszystkim znane powinno być, ale na starych maturach to
              średnio co dwa lata ten temat występował:)...więc miejmy nadzieję że w czwartek
              też będzie:)
              • Gość: hania Re: Pytanie - hista- do Aśka IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 01:00
                hej. W tym roku jest o tyle beznadziejnie, ze nie mozna bazowac na tekstach
                zródłowych:/ tematy napewno nie beda z jednej epoki-najbardziej boje sie
                17..ale 18 i 19 jak najbardziej:D spór i reformacja...hmm marzenie. W tym rokuu
                z niczego nie jest latwo:/
              • Gość: Nauczyciel Re: Pytanie - hista- do Aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 08:51
                Nie będzie sporu o inwestyturę - będzie XVII/XVIII wiek i XX. Tematy z historii
                Polski.
                • Gość: pewniak Re: Pytanie - hista- do Aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 08:53
                  Bedzie ewolucja na wsi polskiej 17 - 20 wiek, mój tata jest szefem CKE
    • Gość: Goch Re: Pytanie - hista IP: *.chello.pl 15.05.07, 08:55
      hej, a może jest ktoś zorientowany ile, orientacyjnie, procent starczy na prawo?
      Strasznie mi sie marzy ten kierunek, ale obawiam sie,ze raczej na kokosy z
      matury nie ma co liczyc:( Pozdrawiam!!! Ja osobiscie uwazam,ze bedzie walka
      narodowowyzwoleńcza:)
      • Gość: borges Re: Pytanie - hista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:28
        ludzicha, ale wy macie jazde na ta inwestyture i reformacje... o jejuniu,
        podoba wam sie to tak bardzo ze chcecie miec takie danne tematy na maturce
        naszej ulubionej ;) , osobiscie jestem zwolennikiem tematow ze dziejow
        najnowszych, bo najwiecej umiem ;P (PRL rulez!!!), a tak ogolnie to cos czuje
        ze maturka bedzie ogolnie hardcorowa i w czwartek wszyscy sie upijemy ze
        smutku... w kazdym razie jakby nie bylo damy rade!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka