wiktor89 17.05.07, 19:20 Biorąc pod uwagę zasady rekrutacji na prawo uniwersytetu Śląskiego moji drodzy ile % macie ja wziąłem podstawe poprawiałem i będe miał ok 73% a buuu koniec z moimi marzeniami o prawie ;( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MIC Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 19:42 O ile mi wiadomo liczą tylko wynik z podstawowej historii. Rok temu żeby się dostać trzeba było mieć przynajmniej 82 %. Liczę w tym roku na 86 %, mam nadzieje że nie podwyższą granicy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M! Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 19:47 O -niestety drogi kolego sie nie dostaniesz .... z takim wynikiem ,chyba ze radykalnie progi zleca ... Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor89 Re: Kandydaci na prawo UŚ 17.05.07, 19:48 MIC ale Ci dobrze mnie się wydaję że próg nie podskoczy Ty masz mjsc pewne a ja już nie z starej matury mam 78% czyli on sie liczy i jest za niski buuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:02 hey a moze znasz jakies przyklady zjawisk fizycznych w warsztacie samochodowym? blagam odpisz jeszcze dzis paapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 20:16 ja w tamtym roku dostalam sie na prawo na uś (mialam 82%), ale nie poszlam tam. z tego co wiem, to duzo osob jeszcze zrezygnowalo i prog tez sie zmniejszyl. a co do rekrytacji, to brali lepszy wynik, ale to bylo za tych czasow co sie zdawalo dwa poziomy.. teraz to biora poziom w zaleznosci od tego ktory sie samemu wybralo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIC aka Samuel Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:41 Zrobiłem generalny rachunek sumienia i myślę że przedział 84 - 88 %. Teoretycznie mam szansę. Z tym że...przez rok trochę się nasłuchałem jakie te studia są ciężkie i trudne i mam lekkie wątpliwości :) Korci mnie praca kierowcy TIRA a nie studia. Przy okazji mam ang podst 98 %, polski 80 % także podstawa, nie wiecie gdzie mógłbym się dostać? Ale tak, żeby nie musieć uczyć się cały czas :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuel Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:44 Aha, rok temu miałem 59 % z podstawy historii także wszyscy głowa do góry, poprawicie się :D Odpowiedz Link Zgłoś
pisarz008 Re: Kandydaci na prawo UŚ 17.05.07, 23:16 No ja mieszcze sie w przedziale 78 - 82% Pewnie bedzie rowne 80. Rok temu wlasnie od tego poziomu przyjmowali. W tym roku prog raczej bedzie obnizony. Dodam ze jestem studentem juz 2 roku zaocznego prawa na US :) I naprawde nie placzcie bo zaoczne studia tez daja duzo mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: 62.87.185.* 18.05.07, 07:51 oczywiście, ze te osoby z wynikiem z podstawy 75 procent mją szanse, a to dlatego, że większość zdawała histe rozszrezoną a tam wynik 70 proc/wedłu przelicznika z podstawy to jest chyba tylko około 75 proc./ jest naprawdę trudny do uzyskania, tylko że wskoczy mnóstwo osób z zaocznych i z lat poprzednich , ten kto wymyślił przelicznik nie wiedział co czyni, podobnie jak ci z usiu-siusiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:52 a na zaoczne na prawo na us?dostane sie z podstawa polaka, histy i frencza?jest ponoc 700miejsc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: 82.160.136.* 18.05.07, 12:16 czyli w tamtym roku jaki był próg na poczatku a jaki na koncu jak juz zamkneli ostateczna liste? bo niektorzy podaja ostateczny próg 82% a niektorzy 80%.... wiec jaki byl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gor Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.foxnet.com.pl 18.05.07, 12:48 ostateczny był 80%, bede mial ok. 75 :/ wydaje mi sie,ze próg obnizy sie...jeden poziom tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
pisarz008 Re: Kandydaci na prawo UŚ 18.05.07, 15:31 Na zaoczne przyjmuja wg kolejnosci zgloszen az do wyczerpania limitu miejsc (700). W praktyce jednak przyjmuja wszytkich chetnych :) Chodzi o to ze po pierwszym roku zostaje polowa, po drugim jakies 250 a na piatym jest nas ok 90 osob :) Na dziennych malo kto odpada. Ale prawda jest taka ze ten kto sie uczy to bez problemu wszystko zdaje, nie ma tu zadnego znecania sie :) Trzeba jeszcze dodac ze po 1 i 2 roku mozna sie przeniesc albo "ze sredniej" (4.5) lub po prostu jeszcze raz pisac mature i skladac papiery :) W drugim przypadku, o ile wszystkie egzaminy sa zaliczone kontynuuje sie studia (juz dziennie) bez straty roku. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konery Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 17:00 Ja rok temu sie nie dostałem(miałem 75%),w tym roku poprawiałem maturę(podstawa) i liczę na znaczną poprawę wyniku.Myślę,że próg będzie niższy niż rok temu ale o ile??Jeżeli zaoczni i starsze roczniki nie oblegną tego kierunku,to poziom może się obniżyć z zeszłorocznych 84 na jakieś 75.Chyba,że rozszerzenie pójdzie znacznie lepiej niż rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor89 Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:15 mi się wydaje że próg zeszłoroczny 84% nie spadnie a jedynie może wzrosnąc zobaczycie ze nie spadnie ponizej 84% NORMALKA Odpowiedz Link Zgłoś
pisarz008 Re: Kandydaci na prawo UŚ 18.05.07, 21:10 Mozemy sobie gdybac ze bedzie nizszu lub wyzszy ale prawda jest taka ze duzo osob rezygnuje i prog spada - w zeszlym roku spadl do 80 % W takim wypadku moglbym sie dostac. Swoja droga ciekawe czy studenci zaoczni z wyzszych lat (np ja:) po dostaniu sie zwalniaja miejsca. Chodzi o to ze jesli sie teraz dostane to bede juz na 3 roku. Glowa do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuel Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:15 Ale zadowoleni jesteście z tego kierunku? Miasta? Atmosfery? Pytanie kieruję do obecnych studentów prawa lub absolwentów. Z góry dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
pisarz008 Re: Kandydaci na prawo UŚ 18.05.07, 21:24 Powiem Ci tak. Katowice sa dosc sympatycznym miastem - jest tu kilka interesujacych miejsc, kilka dzielnic na obrzezach (np 3 stawy) to swietne miejsca wypoczynkowe. Wydzial prawa w odroznieniu od pozostalych posiada zupelnie nowy budynek -bardzo nowoczesny i atmosfera bardzo sprzyja nauce. Jesli chodzi o prof to mamy kilka osobistosci i mozna sie sporo nauczyc na wykladach. Jest organizowanych duzo zajec "pozalekcyjnych" - konferencje, seanse filmowe. Studenci - zalezy od roku ale generalnie sa w porzadku - nie spotkalem sie jeszcze z jakas niezyczliwoscia. W koncu WPiA to "kuznia elity" i kazdy kto tu przychodzi predzej czy pozniej nabiera ogłady :) Pozdrawiam serdecznie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuel Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:29 Dzięki Ci. Budynek rzeczywiście przedni, a i miasto też mi się na pierwszy rzut oka podobało. No i do rodzinnego miasta blisko, wszak jestem dumnym mieszkańcem Częstochowy :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pisarz008 Re: Kandydaci na prawo UŚ 18.05.07, 21:32 Swoja drogo nie wiecie czy egzaminatorzy zwracaja uwage na bledy ortograficzne? Napisalem ten nieszczesny Ziggurat przed jedno G czyli Zigurat. Wbrew pozorom to wazne bo jestem na styk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuel Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 21:34 Nie powinni. No chyba że trafisz na wyjątkowo podlege egzaminatora ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuel Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 21:35 Znaczy podłego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.g.intelink.pl 19.05.07, 21:42 wikipedia: Ziggurat (zigurat, zikkurat - w języku akadyjskim: ziqquratu poch. od czasownika zaqaru - budować wysoko) to monumentalna budowla sakralna w starożytnym Sumerze, Babilonii, Asyrii i Elamie w formie tarasowo uformowanej wieży. wychodzi na to, ze przez jedno "g" tez moze byc, chociaz wikipedia nie zawsze jest autorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalisa Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:02 hey a moze znasz jakies przyklady zjawisk fizycznych w warsztacie samochodowym? blagam odpisz jeszcze dzis Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor89 Re: Kandydaci na prawo UŚ 20.05.07, 15:52 Już nie ma więcej kandydatów na prawo na UŚ?? hallo?/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Kandydaci na prawo UŚ 20.05.07, 17:25 No powiedzmy, ze ja jeszcze...:P Będę zdawać na prawo, jako na drugi kierunek. Maturę zdawałam w 2005 roku, z podstawowej miałam 77%, w tym roku poprawiałam i zobaczę, czy poprawiłam :P Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor89 Re: Kandydaci na prawo UŚ 20.05.07, 20:26 Kaja86 to sie odezwij ile masz % ja nie poprawoałem i mam 78% pewnie nie styknie ale nie poprawiałem a buuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuel Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 22:28 No trzymam kciuki za was :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 20.05.07, 23:17 pisałam rozszerzenie... poszło ok zajrzałam do arkuszu ludzi z podstawy i myslalam ze szlag mnie trafi ;/ poziom podstawowki rece opadaja i taki ciec co pisal podstawe bedzie mial wiecej % ode mnie dostanie sie a ja sleczac 3 lata nad historia nie? jakies jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuel Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 23:38 Hoho, od razu od cieci ludzi wyzywasz? Rzeczywiście trzeba uczciwie powiedzieć że ci co wybrali podstawę mieli sporo szczęścia ALE : 1. wyśrubować wynik powyżej 85 % wcale nie było łatwo. 2. podtrzymuję moją opinię że podstawa lepiej sprawdza ogólną wiedzę historyczną. To na rozszerzeniu jest chybił-trafił z tematami. Rzekłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.g.intelink.pl 20.05.07, 23:41 trzeba bylo pisac podstawe. ciekawe czy byś miał co najmniej 90%. szczerze wątpie. zeby zdac pdostawę na 90% i wzwyż trzeba mieć dużą wiedze z wszystkich epok. jak się przeglada w domku i sobie mowi "to łatwe, to wiem" to jest inaczej niz na maturze. tu 1pkt ci odpoadnie, tam 1 pkt i sie tych punktow uzbiera troche. i na pewno nie byl to poziom pdostawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Kandydaci na prawo UŚ 21.05.07, 00:11 To trzeba było pisać podstawę, a nie teraz narzekać :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 21.05.07, 07:51 Sorka poniosło mnie... ale to nie zmienia faktu, że gdy robiłam arkusz podstawowy zajęło mi to niespełna 20 minut... i tylko jedena rzecz nie stykała mi z kluczem. Trudno wypnę się na te szkołę bynajmniej na Wrocławskim mają jakieś normalne zasady kwalifikacji, które nikogo nie krzywdzą a i uniwerek o niebo lepszy z poziomem. Pozostaje mi tylko ludziom co pisali podstawę z histy życzyć powodzenia. I obstawiać kiedy odpadną. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pisarz008 Re: Kandydaci na prawo UŚ 21.05.07, 09:17 Twoja zawisc nie zna granic Lilly. Zasady rekrutacji byly jasno okreslony rok przed maturą - kto nie czytal ten frajer - Ty takze. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 21.05.07, 09:23 Czytałam, ale miałam na tyle oleju w głowie, że nie ograniczyłam się do jednej uczelni. A na UŚ składam tylko i wyłącznie dlatego, że mam blisko. ;]Jak się tu nie dostanę to jak mówiłam Wrocek albo UJ. Śląski łaski mi nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.sm-rozstaje.pl 21.05.07, 15:10 Podstawę jakbym pisał to bym miał 94% i to przez głupie błędy. Trzeba było pisać rozszerzenie na 100%, a nie marudzić. Jak trafię na infę gdzieś w pobliżu uniwerku śląskiego albo na ten uniwerek (nie wiem gdzie to i co to), to macie na prawie jedno miejsce mniej (drugi kierunek se chyba wezmę --> z historii super master jestem, jeden z najlepszych w kraju), ale to raczej mało prawdopodobne, bo o tej uczelni nic nie słyszałem. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 21.05.07, 15:42 Krzyżyk na drogę... Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Kandydaci na prawo UŚ 21.05.07, 18:14 Z całym szacunkiem, ale jak dla mnie masz dośc uproszczony sposób patrzenia na świat. Ci którzy pisali podstawę - głupi, ci którzy zdawali rozszerzoną - mądrzy. UŚ - niedobry, UWr - ekstra. Generalnie wszystko jest nieco bardziej skomplikowane. Na pewno sporo osób pisało podstawę nie dlatego, że nie poradziliby sobie z rozszerzeniem, ale dlatego, że uznali, że podstawa bardziej im się przyda. Sporo osób (w tym ja np, ale wierz mi, że takich ludzi jest więcej) poprawiało podstawę, by podwyższyć swoje szanse. I to był nasz wybór, Ty wybrałaś rozszerzenie i tu naprawdę nie ma już o czym dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 21.05.07, 18:54 Chodziło mi tylko o to czemu UŚ odstąpił od ogólnego schematu, czyli przyjmowania na tak bardzo oblegany kierunek wyłącznie przy rozszerzeniu, tak jak ma to miejsce na pozostałych uczelniach... Nie sądze by to za dobrze świadczyło o naszym uniwerku. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Kandydaci na prawo UŚ 21.05.07, 19:18 A widzisz tego to nikt z nas nie wie :P Zwłaszcza, ze na inne kierunki biorą przeciez matury rozszerzone. Ja zdawałam 2 lata temu na socjologie, historię i pedagogikę i na żaden z tych kierunków nie można sie dostac, gdy się nie pisze rozszerzonych matur. Tylko to prawo ma takie dziwne kryteria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 21.05.07, 19:20 No i dokładnie o to mi chodziło ;D chociaż jedna, która mnie zrozumiała ;P Pozdrawiam ;** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.sm-rozstaje.pl 21.05.07, 19:26 Ja też rozumiem, że UŚ jest powalony, bo powinien brać rozszerzenie, bo tak to masa gimnazjalistów im się zrzuci po podstawie (tak, tak - żeby mieć 100% z podstawy wystarczyło dobrze opanować materiał z gimnazjum). Nie wiem, może to w ramach jakiejś akcji typu dzień dobroci dla zwierząt albo inne dziwadło. Może się boją, żeby nie przybyło im za wielu mądrych studentów -> mądry student = groźny student, może przeprowadzili jakieś badania, z których wynika, że studenci po rozszerzonej maturze z historii są bardziej podatni na atakowanie wykładowców siekierami. Kij ich wie... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wirahha Re: Kandydaci na prawo UŚ 21.05.07, 19:34 Ty jestes geniuszem, to sie nie odzywaj. Nobel czeka mistrzu. Poklony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.n.INTELINK.pl 21.05.07, 19:40 w zeszłym roku pisało się zarówno poziom podstawowy i rozszerzony. rozszerzony zdawało 54 239 osob, podstawowy 67 728. Zeby zdawać rozszerzony, trzeba było też zdawać najpierw podstawowy, więc na 67 728 osób z podstawy pisało 54 239 osob, które potem zdawały jeszcze rozszerzenie. Wyobraź sobie, że na poziomie podstawowym tylko 2709 osób osiągneło wynik wyższy niż 84%. Czyzby te 54 239 osób rozszerzonych nie miało wiedzy gimnazjalnej, skoro tylko 2709 osob napisało podstawę powyzej 84%? W tym roku byłoby podobnie. Wiec nie mów tu o 100% i banalnej podstawie, bo na pewno sam zrobiłbys jakieś błedy, choćby ze zdenerowania. czaisz baze? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.sm-rozstaje.pl 21.05.07, 19:48 W zeszłym roku podstawa była trudniejsza. W tym roku była banalna i do wszystkich pytań wystarczyła wiedza gimnazjalna. Gdyby były noble z historii z pewnością dawno bym dostał. Aha i jakby nie patrzeć 100% z rozszerzenia=100% z podstawy, więc mam 100% z podstawy :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.f.INTELINK.pl 21.05.07, 20:03 rok temu byla trudniejsza? lol a co bylo takiego duzo bardziej trudnego? dopasowac rodzaje pisma do podpisow? pojęcia tyrania, ostracyzm, demagog, oligarchia? a moze powiedziec, czy prawda/falsz, ze proskrypcje to w starozytnym Rzymie listy osob wyjetych spod prawa z powodow politycznych? Podpisy mapek chyba nietrudno było dopasowac? A o pierwszej krucjacie chyba tez cos w gimnazjum jest. Czy takie trudne było dopasowanie Chlodwiga do Merowingow, a Fryderyka I Barbarosse do Hohenstaufów? O uni brzeskiej trudne bylo? Podpisac mapki "Szwecja" i "Rosja"? Style architektoniczne były i w tym roku. Moze sprawiało kłopot napisanie, ze konstytucja 3 maja wprowadzala monarchię dziedziczną? Z cała pewności kłopot był z dopasowaniem Adama Smitha do liberalizmu, a Bakunina do anarchizmu. no ba. No i rozwinięcie skrótu BBWR ;] A plakat "szczekaczki" to duzo trudniejszy od tegorocznego z wojny polsko-bolszewickiej 1920? No i analiza źrodeł chyba dość podobna. Wiec co w zeszłym roku było takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.sm-rozstaje.pl 21.05.07, 20:18 Jak mówię, że była to była. W zeszłym roku jak rozwiązywałem arkusz na poziomie podstawowym to uzyskałem 84%, a teraz 94%. Poza tym w zeszłym roku ten test był również dla poważnych historyków, którzy później zdawali poziom rozszerzony. W tym był już tylko dla łosi z podstawą, więc logiczne, że był łatwiejszy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.n.INTELINK.pl 21.05.07, 20:23 "Jak mówię, że była to była" - fajny argument :] ja mowie, ze była na podobnym poziomie, jeśli zeszłoroczna nie była nawet łatwiejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.sm-rozstaje.pl 21.05.07, 20:38 Argument konkretny i rzeczowy, poparty wynikami - na razie moimi, a wkrótce z całego kraju. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.n.INTELINK.pl 21.05.07, 20:58 równiez pozdrawiam :) i rzeczywiscie nalezy poczekac do wyników. choc w tym roku nastapił rozdział poziomów i nieco trudniej bedzie porównac wyniki z tego roku z wynikami z roku ubieglego. no ale jakos sobie poradzimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.sm-rozstaje.pl 22.05.07, 00:20 Tak naprawdę, uważam, że wynik >70% to wynik dobry, a wynik >80% to wynik bardzo dobry, tak więc serdecznie gratuluję i mam nadzieję, że każdy dostanie się na wymarzoną uczelnię. Pozdrawiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: 82.160.136.* 21.05.07, 19:52 do wszystkich oburzonych- uś ma takie same zasady rekrutacji jak rok temu. inne uczelnie tez zostawily takie same zasady jak wtedy. po to była tabelka giertycha zeby miec wynik z obu poziomow bo zasady rekrutacji pozostaly takie same. czaicie głąby? :P a oburzanie sie teraz na warunki rekrutacji jest czystym debilizmem. mogliscie tez pisac podstawe kto wam bronil? a nie miec teraz pretensje do calego swiata. :>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 21.05.07, 20:28 Człowieku z 19.52 jakies 10 postów wstęp wyjaśniłam to, dlaczego pisałam rozszerzenie a nie podstawę. A głąbem jesteś Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALIGÓRA Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 20:32 napiszcie ile macie na to prawo %:P:P ja mam około 83 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 21.05.07, 21:07 z podstawy? ja z rozszerzenie coś 82% bede miec, czyli na podstawe 85 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuel Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:59 O tak, jak miło, czuć już wszechobecną zawiść i czekanie na potknięcie innych. Wypisz wymaluj przyszli prawnicy. Aż chce się studiować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 22.05.07, 09:01 nom straszna zawiść... mi to tam akurat wisi, czy ktoś maloproduktywny pisała podstawę i się dostanie na ten pożal się Boże uniwersytet, czy ktoś o większych ambicjach wyląduje we Wrocku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuel Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 09:16 Ty to masz chyba jakiś problem...kompleks niższości czy coś w tym stylu. Życzę Ci żebyś dostała się do tego wspaniałego wrocławskiego gmachu i spełniła swoje ambicje. Ale nam daj już spokój z tymi gorzkimi żalami na temat chorych sposobów rekrutacji na UŚ. "Tylko zdechłe ryby płyną z prądem" -tak mi się nasunęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 22.05.07, 09:42 pfff... chyba nie doczytałeś wszystkich postów od Twojej ostatniej wizyty. tak bys zauważył o co konkretnie mi chodzi... ciekawe jak tam Twój język polski stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuel Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 10:28 Wspaniale, nie czytając lektur miałem z podstawy 82 % co było najwyższym wynikiem w klasie. Ale dzięki o troskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 22.05.07, 10:52 nie ma sprawy ;] może w tym roku uda Ci się dostać tam gdzie chcesz... a jak nie to już zostań dla dobra ogółu tym wymarzonym tir-owcem. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuel Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:47 Ok. Obydwie formy samospełnienia zawodowego będą u mnie mile widziane. W końcu to tylko praca ;] Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 22.05.07, 12:07 Koniec fight'u ;P może faktycznie przegiełam... sorry ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuel Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:17 Heh, nie można się gniewać na kobiety, zwłaszcza w pomaturalnym stresie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 22.05.07, 12:35 brzmi prawie jak zespół napięcia przedmiesiączkowego :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuel Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:41 Mniejsza o to jak brzmi, ważne że i to i to w końcu przechodzi i nerwowe kobiety znowu myślą rozsądnie :) No ale temat nam poszedł w krzaki, kto jeszcze atakuje wydział prawa na UŚ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podbijacz Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 08:57 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: 82.160.136.* 23.05.07, 20:08 do tej calej lilly joy czy jak jej tam:P gdyby ci nie zalezalao na Uś to bys nie wchodzila na ten temat i tak zarliwie nie komentowala, i nie "gryzla" jadem ktory jest w tobie;P wiec nie wciskaj kitu ze ci nie zalezy bo wystarczy przeczytac twoje posty i na pierwszy rzut oka widac ze chcesz byc na prawie w katowicach-biedni studenci ktorzy [jesli sie dostaniesz] tam cie spotkaja eh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.n.INTELINK.pl 23.05.07, 20:13 spokojnie, juz przeprosila i przyznala, ze troche przegiela. nie ma co zaczynac na nowo. dziewczyna tez sie denerwuje jak kazdy z nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 23.05.07, 21:02 ok moja wina moja wina moja bardzo wielka wina :P ale w worku pokutnym nie bede biegala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: 82.160.136.* 23.05.07, 21:09 lilly czyzbys byla z opola zwm? jak tak to wiem gdzie cie szukac;);p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 23.05.07, 21:53 nie, to zwm w gliwicach :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:03 hey moze znasz jakies przyklady zjawisk fizycznych w warsztacie samochodowym? blagam odpisz jeszcze dzis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:03 hey a moze znasz jakies przyklady zjawisk fizycznych w warsztacie samochodowym? blagam odpisz jeszcze dzis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly_joy Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.zwm.osi.pl 24.05.07, 18:47 chyba nie ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacekplacek Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 10:53 no i nikt juz niestartuje ULGA:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
wirahha Re: Kandydaci na prawo UŚ 02.06.07, 22:00 Niestety startuje wiecej osob, tylko wyobraz sobie ze nie wszyscy np. wiedza o tym forum i tym temacie. Na prawo jak zwykle bedzie trudno, taka jest prawda. Bylo i bedzie ok 8 osob na jedno miejsce a progi nie spada nie ma co ulegac zlodnym nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnapanna1 Re: Kandydaci na prawo UŚ 08.06.07, 11:29 do kiedy trwa internetowa rejestracja kandydatow na prawo uś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 11:42 od 15 maja, przeciez wszystko pisze! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnapanna1 Re: Kandydaci na prawo UŚ 08.06.07, 11:50 wiem, ze od 15 maja ale nie umiem znalezc do kiedy ona trwa ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Kandydaci na prawo UŚ IP: 80.51.254.* 08.06.07, 13:39 To tez pisze na stronie, do 5 lipca bodajze , teraz mi sie nie chce tego szukac, ale jakos tak. Odpowiedz Link Zgłoś