dziad25 18.05.07, 09:53 Mam pytanie czy ktos sie tam wybiera albo juz tam jest:P ? Mozecie mi przyblizyc co mozna po tym kierunku robic?? Jest jeszcze jakis wydzial na sggw gdzie biora z matm. roz. i geog. podstawowa ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja3 Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:03 tez tam sie wybieram :) zapraszam na dni otwarte jeszcze tylko jutro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adziunia Re: Logistyka SGGW IP: 213.199.252.* 18.05.07, 12:22 tez wybieram sie na ten kierunek ;] Ale studenci logistyki jesczze nie istnieja ;] logistyka jako kierunek dopiero od tego roku pojawi sie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:54 powiedzcie coś więcej o tym kierunku, co po tym można robić? a że od tego roku istnieje, to bym się zastanowiła, bo w moim mieście ostatnio poszukiwano chętnych do pracy na stanowisku szefa logistyki, więc jak mają znaleźć jeśli nikt do tego zawodu się nie miał szans do tej pory przygotować...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:26 jak to nie miał, przecież logistyka to specjalizacja na transporcie na każdej polibudzie, na prywatnych logistyka jest od wielu lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mammamia Re: Logistyka SGGW IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.05.07, 13:52 tez sie tam wybieram... z rozszerzona gegra... ciekawe jakie beda progi, jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 14:01 a co mozna po tym robic ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda no właśnie-co po tym można robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 14:47 pytałam już, ale nikt mi nie chciał powiedzieć:( założę się, że to jakaś praca w dużych firmach i przedsiębiorstwach... A transport, to pewnie i trzeba gdzieś jeździć badania robić, a ja chcę siedzieć w domu przy mężu i dzieciach a nie gdzieś się szwędać i ich samych zostawiać...:( pracę na miejscu muszę mieć, jakąś przy biureczku, ale nie latającą i szwędającą. Kobieta ma być przy mężu i dzieciach. Co innego gdy facet się będzie szwędał, to żona poczeka natęskni się, to bardziej kochać się będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: no właśnie-co po tym można robić?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 14:51 Jeśli nawet nie wiesz co to jest, to po co się nad tym zastanawiasz? Bo ktoś powiedział, że to przyszłościowe i dużo pieniędzy się zarabia? Ja idę na logistykę, bo uwielbiam takie rzeczy i wkurza mnie, jak ktoś idzie tam nic w ogóle o tym nie wiedząc, prócz tego, że dobrą pracę można po tym znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda Re: no właśnie-co po tym można robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 15:19 co się plujesz?:> a kto powiedział, że ja tam idę? Po prostu interesuję się innowacjami i grzecznie pytam i oczekuję wyjaśnienia a nie nieuzasadnionych pretensji:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do AGi Re: no właśnie-co po tym można robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:33 do Agi mam pytanie poniewaz sie tam wybierasz i napewno wiesz jakie sa zalozenia itp :) czytalem na stronie sggw ale interesuja mnie fakty jakiego rodzaju prace moge po tego typu zajeciach oczekiwac:) jutro sa dni otwarte sggw napewno sie czegos dowiem ale jezeeli mozesz cos przyblizyc to prosze Cie o to :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll już wyjaśniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:32 Praca w charakterze logistyka może polegać na wdrażaniu systemów dystrybucji, bądź analizie i kontroli przepływu wyrobów gotowych z magazynu aż do ostatecznego nabywcy. Czyli logistyk dba o cały przepływ towaru w firmie np: produkcyjnej bo morze również pracować w przedsiębiorstwach handlowych , usługowych i innych. Wyszukuje dostawców , odbiorców zajmuję się dystrybucją towarów i usług to tak w skrócie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: już wyjaśniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 23:23 jak powiedziałem mamie że może wybiorę się na logistykę, to mama powiedziała: "logistyk? aha czyli magazynier" normalnie szczena mi opadła:( logistyk jak to pięknie brzmi:) Odpowiedz Link Zgłoś
zawistna_istota Re: już wyjaśniam 19.05.07, 10:26 aha... czyli logistyk nie musi się orientować, jak się pisze "może"?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAREK Re: no właśnie-co po tym można robić?? IP: *.transteam.com.pl 21.05.07, 14:58 Osobiście ja pracuje w firmie logistycznej, trafiłem tu przypadkiem, zimujac rok i ta praca związana jest głównie z transportem, sposobami wysyłem Odpowiedz Link Zgłoś
zawistna_istota Re: Logistyka SGGW 19.05.07, 10:27 Czyli ogólnie rzecz biorąc jest to praca w jakichś dużych przedsiębiorstwach. Jak ja mieszkam w 20tys miasteczku to nie mam co liczyć na robotę, chyba,że sobie do Warszawy wyjadę... Ja tak myślę o administracji, zarządzaniu-dobre to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epi Re: Logistyka SGGW IP: *.akashanet.pl 29.06.07, 15:45 87% z geo roz. - dostanę się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adziunia Re: Logistyka SGGW IP: 213.199.252.* 29.06.07, 16:33 ja mam 77% i skladam podanie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 17:05 ja również 77%, może wystarczy :|, z tym że logistyka to mój szczyt marzeń jeśli chodzi o kierunki studiów 8) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 11:55 75% z rozszerzonej.. chciałbym się dostać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mammamia Re: Logistyka SGGW IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.06.07, 12:19 ja tez 75% z rozszerzonej:) na pewnooo sie dostaniemy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Logistyka SGGW 30.06.07, 12:55 grunt to myslec pozytywnie :P Wyniki matury mnie zaskoczyly wiec moze wyniki rekrutacji tez :) Na UŁ jest juz chyba 8 osob na 1 msc na logistyce, ciekawe ile na SGGW ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mammamia Re: Logistyka SGGW IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.06.07, 12:59 mam nadzieje, ze nawet jesli wiecej, to beda to ludzie z nieudana matma badz fiza;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 13:00 Tez mam taka nadzieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mammamia Re: Logistyka SGGW IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.06.07, 13:15 albo z czyms podstawowym;p no roznie moze byc... roznie MUSI byc;p jestem dobrej mysli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pancza Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 17:16 również 75% z rozsz. geo :P to chyba wychodzi 76,2 punktów rekrutacyjnych SGGW (na 100 możliwych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epi Re: Logistyka SGGW IP: *.akashanet.pl 14.07.07, 23:07 Dostałem się ;) 87,7 punktów sggw Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz57-90 Technik Logistyk 15.07.07, 00:21 A ja właśnie skonczylem 1 klase technikum logistycznego ;))) jest zajebisty kierunek i z tego co widze trzeba byc dobrym z matmy nawet bardzo i miec głowe do wkówania regułek ... typu: - aktywa - co zaliczamy do katywów trwałych - zapasy i co do nich zaliczamy - inwestycje krotko i dlugo terminowe - ustalanie wyniku finansowego firmy i jego zasady :) pozdro ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladek logistyka - nie dostalem sie: CO ROBIC!!!!???? IP: *.flashnet.pl 20.07.07, 20:00 qrcze, tak myslalem... wynik niby nie najgorszy, ale jednak sie nie dostalem... taz skladalem na logistyke, mam 78,2 pkt i bye, bye poki co... nie wiem teraz za bardzo co robic, nie orientuje sie o ile osob przesunie sie lista, ale brakuje mi ledwie 3 pkt a jestem 100 pod kreska:(( czy moge miec jeszcze nadzieje?? jak wygladala sytuacja wczesniej?? czy duzo osob moze rezygnowac z tych studiow?? a jesli nie to czy warto zmienic kierunek na tej uczelni?? odpisujcie cokolwiek byscie wiedzieli, bo troche jestem w kropce - zlozylem tylko tutaj i teraz... ://// Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Logistyka SGGW 15.07.07, 20:31 jaki prog byl na logistyke?? bo sie nie dostalam i chcialabym wiedziec ile mi brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 22:44 mnie też chu*e nie przyjęli, podobno próg wynosił 81,2pkt a ja miałem 78,2 także już po ptokach, koniec marzeń :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adziunia Re: Logistyka SGGW IP: 213.199.252.* 15.07.07, 23:05 ja tez mam 78,2 pkt ;] no ale dostalam sie na UW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:17 a na co się dostałaś jeśli można wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epi Re: Logistyka SGGW IP: *.akashanet.pl 15.07.07, 23:22 odwoujecie się? tzw. „kolejny etap?” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:25 ja wziąłem że chcę wziąć udzał w kolejnym etapie ale co z tego jak już jestem 90-ty w kolejce:( trzeba będzie postudiować na innej uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 00:00 ja w tej chwili jestm 132 i mam ciagle nadzieje :| innego wyjscia nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Re: Logistyka SGGW IP: *.chello.pl 20.07.07, 20:49 Miałam 83,5 i w sumie teraz się waham co wybrać- gospodarkę przestrzenną na UW czy tą logistykę.. mhm.. ciężka sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladek CO ROBIC?? IP: *.flashnet.pl 21.07.07, 09:12 qrcze, tak myslalem... wynik niby nie najgorszy, ale jednak sie nie dostalem... taz skladalem na logistyke, mam 78,2 pkt i bye, bye poki co... nie wiem teraz za bardzo co robic, nie orientuje sie o ile osob przesunie sie lista, ale brakuje mi ledwie 3 pkt a jestem 100 pod kreska:(( czy moge miec jeszcze nadzieje?? jak wygladala sytuacja wczesniej?? czy duzo osob moze rezygnowac z tych studiow?? a jesli nie to czy warto zmienic kierunek na tej uczelni?? odpisujcie cokolwiek byscie wiedzieli, bo troche jestem w kropce - zlozylem tylko tutaj i teraz... ://// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epi Re: Logistyka SGGW IP: *.akashanet.pl 26.07.07, 00:10 Dostał się ktokolwiek na logistykę? bo z tego co widzę to piszą sami ci co się nie załapali... Odpowiedz Link Zgłoś