Dodaj do ulubionych

Logistyka SGGW

18.05.07, 09:53
Mam pytanie czy ktos sie tam wybiera albo juz tam jest:P ? Mozecie mi
przyblizyc co mozna po tym kierunku robic?? Jest jeszcze jakis wydzial na
sggw gdzie biora z matm. roz. i geog. podstawowa ??
Obserwuj wątek
    • Gość: ja3 Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:03
      tez tam sie wybieram :) zapraszam na dni otwarte jeszcze tylko jutro ;)
      • Gość: adziunia Re: Logistyka SGGW IP: 213.199.252.* 18.05.07, 12:22
        tez wybieram sie na ten kierunek ;] Ale studenci logistyki jesczze nie
        istnieja ;] logistyka jako kierunek dopiero od tego roku pojawi sie w Polsce.
        • Gość: anakonda Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:54
          powiedzcie coś więcej o tym kierunku, co po tym można robić?
          a że od tego roku istnieje, to bym się zastanowiła, bo w moim mieście ostatnio
          poszukiwano chętnych do pracy na stanowisku szefa logistyki, więc jak mają
          znaleźć jeśli nikt do tego zawodu się nie miał szans do tej pory przygotować...?
          • Gość: johny Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:26
            jak to nie miał, przecież logistyka to specjalizacja na transporcie na każdej
            polibudzie, na prywatnych logistyka jest od wielu lat :)
            • Gość: mammamia Re: Logistyka SGGW IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.05.07, 13:52
              tez sie tam wybieram... z rozszerzona gegra... ciekawe jakie beda progi, jak
              myslicie?
              • Gość: mika Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 14:01
                a co mozna po tym robic ?? :)
                • Gość: anakonda no właśnie-co po tym można robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 14:47
                  pytałam już, ale nikt mi nie chciał powiedzieć:(
                  założę się, że to jakaś praca w dużych firmach i przedsiębiorstwach... A
                  transport, to pewnie i trzeba gdzieś jeździć badania robić, a ja chcę siedzieć w
                  domu przy mężu i dzieciach a nie gdzieś się szwędać i ich samych zostawiać...:(
                  pracę na miejscu muszę mieć, jakąś przy biureczku, ale nie latającą i
                  szwędającą. Kobieta ma być przy mężu i dzieciach. Co innego gdy facet się będzie
                  szwędał, to żona poczeka natęskni się, to bardziej kochać się będą.
                  • Gość: agi Re: no właśnie-co po tym można robić?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 14:51
                    Jeśli nawet nie wiesz co to jest, to po co się nad tym zastanawiasz? Bo ktoś
                    powiedział, że to przyszłościowe i dużo pieniędzy się zarabia? Ja idę na
                    logistykę, bo uwielbiam takie rzeczy i wkurza mnie, jak ktoś idzie tam nic w
                    ogóle o tym nie wiedząc, prócz tego, że dobrą pracę można po tym znaleźć.
                    • Gość: anakonda Re: no właśnie-co po tym można robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 15:19
                      co się plujesz?:> a kto powiedział, że ja tam idę?
                      Po prostu interesuję się innowacjami i grzecznie pytam i oczekuję wyjaśnienia a
                      nie nieuzasadnionych pretensji:/
                      • Gość: do AGi Re: no właśnie-co po tym można robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:33
                        do Agi mam pytanie poniewaz sie tam wybierasz i napewno wiesz jakie sa
                        zalozenia itp :) czytalem na stronie sggw ale interesuja mnie fakty jakiego
                        rodzaju prace moge po tego typu zajeciach oczekiwac:) jutro sa dni otwarte sggw
                        napewno sie czegos dowiem ale jezeeli mozesz cos przyblizyc to prosze Cie o
                        to :)
                        • Gość: lll już wyjaśniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:32
                          Praca w charakterze logistyka może polegać na wdrażaniu systemów dystrybucji,
                          bądź analizie i kontroli przepływu wyrobów gotowych z magazynu aż do
                          ostatecznego nabywcy. Czyli logistyk dba o cały przepływ towaru w firmie np:
                          produkcyjnej bo morze również pracować w przedsiębiorstwach handlowych ,
                          usługowych i innych. Wyszukuje dostawców , odbiorców zajmuję się dystrybucją
                          towarów i usług to tak w skrócie
                          • Gość: johny Re: już wyjaśniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 23:23
                            jak powiedziałem mamie że może wybiorę się na logistykę, to mama powiedziała:
                            "logistyk? aha czyli magazynier" normalnie szczena mi opadła:( logistyk jak to
                            pięknie brzmi:)
                          • zawistna_istota Re: już wyjaśniam 19.05.07, 10:26
                            aha... czyli logistyk nie musi się orientować, jak się pisze "może"?...
                  • Gość: JAREK Re: no właśnie-co po tym można robić?? IP: *.transteam.com.pl 21.05.07, 14:58
                    Osobiście ja pracuje w firmie logistycznej, trafiłem tu przypadkiem, zimujac rok
                    i ta praca związana jest głównie z transportem, sposobami wysyłem
    • zawistna_istota Re: Logistyka SGGW 19.05.07, 10:27
      Czyli ogólnie rzecz biorąc jest to praca w jakichś dużych przedsiębiorstwach.
      Jak ja mieszkam w 20tys miasteczku to nie mam co liczyć na robotę, chyba,że
      sobie do Warszawy wyjadę... Ja tak myślę o administracji, zarządzaniu-dobre to?
    • Gość: epi Re: Logistyka SGGW IP: *.akashanet.pl 29.06.07, 15:45
      87% z geo roz. - dostanę się?
      • Gość: adziunia Re: Logistyka SGGW IP: 213.199.252.* 29.06.07, 16:33
        ja mam 77% i skladam podanie :/
        • Gość: johny Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 17:05
          ja również 77%, może wystarczy :|, z tym że logistyka to mój szczyt marzeń jeśli
          chodzi o kierunki studiów 8)
          • Gość: maciek Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 11:55
            75% z rozszerzonej.. chciałbym się dostać
            • Gość: mammamia Re: Logistyka SGGW IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.06.07, 12:19
              ja tez 75% z rozszerzonej:) na pewnooo sie dostaniemy:)))
              • adziunia Re: Logistyka SGGW 30.06.07, 12:55
                grunt to myslec pozytywnie :P Wyniki matury mnie zaskoczyly wiec moze wyniki
                rekrutacji tez :) Na UŁ jest juz chyba 8 osob na 1 msc na logistyce, ciekawe
                ile na SGGW ;]
                • Gość: mammamia Re: Logistyka SGGW IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.06.07, 12:59
                  mam nadzieje, ze nawet jesli wiecej, to beda to ludzie z nieudana matma badz fiza;p
                  • Gość: maciek Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 13:00
                    Tez mam taka nadzieje :)
                    • Gość: mammamia Re: Logistyka SGGW IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.06.07, 13:15
                      albo z czyms podstawowym;p no roznie moze byc... roznie MUSI byc;p jestem dobrej
                      mysli
              • Gość: pancza Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 17:16
                również 75% z rozsz. geo :P to chyba wychodzi 76,2 punktów rekrutacyjnych SGGW
                (na 100 możliwych).
    • Gość: Epi Re: Logistyka SGGW IP: *.akashanet.pl 14.07.07, 23:07
      Dostałem się ;)

87,7 punktów sggw
      • lukasz57-90 Technik Logistyk 15.07.07, 00:21
        A ja właśnie skonczylem 1 klase technikum logistycznego ;)))
        jest zajebisty kierunek i z tego co widze trzeba byc dobrym z matmy nawet bardzo
        i miec głowe do wkówania regułek ... typu:
        - aktywa
        - co zaliczamy do katywów trwałych
        - zapasy i co do nich zaliczamy
        - inwestycje krotko i dlugo terminowe
        - ustalanie wyniku finansowego firmy i jego zasady :)

pozdro ;]
      • Gość: wladek logistyka - nie dostalem sie: CO ROBIC!!!!???? IP: *.flashnet.pl 20.07.07, 20:00
        qrcze, tak myslalem... wynik niby nie najgorszy, ale jednak sie nie dostalem...
        taz skladalem na logistyke, mam 78,2 pkt i bye, bye poki co... nie wiem teraz
        za bardzo co robic, nie orientuje sie o ile osob przesunie sie lista, ale
        brakuje mi ledwie 3 pkt a jestem 100 pod kreska:(( czy moge miec jeszcze
        nadzieje?? jak wygladala sytuacja wczesniej?? czy duzo osob moze rezygnowac z
        tych studiow?? a jesli nie to czy warto zmienic kierunek na tej uczelni??
        odpisujcie cokolwiek byscie wiedzieli, bo troche jestem w kropce - zlozylem
        tylko tutaj i teraz... :////
    • adziunia Re: Logistyka SGGW 15.07.07, 20:31
      jaki prog byl na logistyke?? bo sie nie dostalam i chcialabym wiedziec ile mi
      brakuje
      • Gość: johny Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 22:44
        mnie też chu*e nie przyjęli, podobno próg wynosił 81,2pkt a ja miałem 78,2 także
        już po ptokach, koniec marzeń :(
        • Gość: adziunia Re: Logistyka SGGW IP: 213.199.252.* 15.07.07, 23:05
          ja tez mam 78,2 pkt ;] no ale dostalam sie na UW
          • Gość: johny Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:17
            a na co się dostałaś jeśli można wiedzieć
            • Gość: Epi Re: Logistyka SGGW IP: *.akashanet.pl 15.07.07, 23:22
              odwoujecie się? tzw. „kolejny etap?”
              • Gość: johny Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:25
                ja wziąłem że chcę wziąć udzał w kolejnym etapie ale co z tego jak już jestem
                90-ty w kolejce:( trzeba będzie postudiować na innej uczelni
        • Gość: maciek Re: Logistyka SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 00:00
          ja w tej chwili jestm 132 i mam ciagle nadzieje :| innego wyjscia nie mam.
          • Gość: Joana Re: Logistyka SGGW IP: *.chello.pl 20.07.07, 20:49
            Miałam 83,5 i w sumie teraz się waham co wybrać- gospodarkę przestrzenną na UW
            czy tą logistykę.. mhm.. ciężka sprawa.
            • Gość: wladek CO ROBIC?? IP: *.flashnet.pl 21.07.07, 09:12
              qrcze, tak myslalem... wynik niby nie najgorszy, ale jednak sie nie dostalem...
              taz skladalem na logistyke, mam 78,2 pkt i bye, bye poki co... nie wiem teraz
              za bardzo co robic, nie orientuje sie o ile osob przesunie sie lista, ale
              brakuje mi ledwie 3 pkt a jestem 100 pod kreska:(( czy moge miec jeszcze
              nadzieje?? jak wygladala sytuacja wczesniej?? czy duzo osob moze rezygnowac z
              tych studiow?? a jesli nie to czy warto zmienic kierunek na tej uczelni??
              odpisujcie cokolwiek byscie wiedzieli, bo troche jestem w kropce - zlozylem
              tylko tutaj i teraz... :////
    • Gość: Epi Re: Logistyka SGGW IP: *.akashanet.pl 26.07.07, 00:10
      Dostał się ktokolwiek na logistykę? bo z tego co widzę to piszą sami ci co się
      nie załapali...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka