Dodaj do ulubionych

kto na UMCS do Lublina ????

18.05.07, 12:17
Kto się wybiera na UMCS do Lublina na historie???
Obserwuj wątek
    • dudka2811 Re: kto na UMCS do Lublina ???? 18.05.07, 12:20
      ja na umcs ale na geografie
      • Gość: Rensenberink Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: 213.199.253.* 18.05.07, 12:20
        Ja bym chciał isc na UMCS na histe ale z rozszerzonej 60-70 procent mi nei
        starczy
    • Gość: szporaczek Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 12:21
      do lubllina na UMCS tak ale na biologię
      • Gość: butterfly Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:24
        ja tez na biologie
        • Gość: szporaczek Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 12:26
          butterfly a ile będziesz miała z bilogii i chemii tak mniej więcej bo sie
          zastanawiam czy sie dostane
          • Gość: butterfly Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:38
            z biologii ok 80% (rozszerzony poziom) z chemii do 50% (podstawa)
            • Gość: szporaczek Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 12:43
              no ja z biologii gdzieś tak może koło 70 a z chemii jak będzie 40 to będę sie
              cieszyć ale moze sie uda powodzenia moze sie spotkamy
              • Gość: butterfly Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:45
                mam nadzieje, ze sie uda. jak nie, to nie wiem co zrobie. zostanie chyba tylko
                pielegniarstwo. a zdawalas chemie rozszerzona czy podstawowa?
                • Gość: szporaczek Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 13:09
                  zdawałam rozszerzoną chemie ale zawaliłam ją jak nie wiem
                  ale z tego co wiem to na biologie czy chemie podobno naprawde łatwo sie dostać
                  przynajmniej tym sie pocieszam
                  • Gość: butterfly Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:10
                    a bierzesz pod uwage akademie rolnicza?
                    • Gość: szporaczek Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 13:31
                      wcześniej o tym też myślałam ale teraz to chyba tylko uniwerek tam będe
                      probowac
                      a Ty o czym jeszcze myślisz?
                      • Gość: butterfly Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:32
                        sama nie wiem, jak sie nie dostane na biologie to zostaje pielegniarstwo albo
                        poloznictwo, ale nie jestem przekonana.
                        • Gość: szporaczek Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 13:38
                          wiesz co nie chce zapeszać ale wydaje mi sie ze dostaniemy sie na ta biologię
                          jak nie w pierwszej rekrutacji to w drugiej bo duzo osób zabezpiecza sie w ten
                          sposób a ci pierwsi z list dostaja sie tam gdzie chcieli i miejsca sie
                          zwalniają a jeżeli chodzi o chemie to podobno tam prawie ze biora ludzi z ulicy
                          bo w ogóle nie ma chętnych fakt ze można szybko wylecieć ale jak sie weźmie do
                          roboty to źle nie będzie
                          a na początku o czym myślałaś za nim napisałaś mature?
                          • Gość: butterfly Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:42
                            w liceum bylam w klasie jezykowej, a biologii nienawidzilam. pozniej mi sie cos
                            odmienilo i pomyslalam ze chcialabym studiowac farmacje, niestety bylo za pozno
                            na nadrabianie zaleglosci wiec wymwlilam sobie biologie. i tak sie jej trzymam.
                            tylko nie wiem czy ta moja matura z chemii nie pokrzyzuje mi planow...
                            • Gość: szporaczek Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 13:44
                              no właśnie tak to sie plany zmieniają na biologii biorą biologie rozszerzoną a
                              reszta przedmiotów do wyboru z chemii matematyki chyba fizyki jest na dowolnym
                              poziomie więc nie przejmuj sie
                              • Gość: szporaczek Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 13:50
                                irk.umcs.lublin.pl/katalog.php?op=info&id=WBN_BIO_S1
                                zobacz widzisz na dowolnym poziomie także damy rade;)
                                • Gość: butterfly Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:53
                                  wie, wiem. mam nadzieje ze sie uda. MUSI sie udac
                                  • Gość: szporaczek Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 13:55
                                    też tak sądze no przynajmniej staram sie w to wierzyć bo np moja mama już we
                                    mnie całkiem zwątpila niestety;( a skąd jesteś? jeśli opczywiście można wiedzieć
                                    • Gość: butterfly Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:59
                                      z okolic chelma
                                      • Gość: szporaczek Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 14:05
                                        a to do lublina nie masz daleko życzę powodzenia i mam nadziej do zobaczenia w
                                        październiku
                                        • Gość: butterfly Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 14:06
                                          tez mam taka nadzieje, trzymam kciuki zeby nam sie udalo
    • Gość: Mroczny Pan Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:05

ja tam składam na filozofie :>
    • Gość: aguspa Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 14:08
      ja na pedagogike o secjalności animator kultury- a dalej ze specjalnoscią
      teatralna:))
      Róznież mam nadziej, ze się dostane, bo jak nie to nie ide na studia! Myślałam o
      filozofii by ewentualnie by później się przenieść, ale trzeba jakiś egzamin
      wstępny, ktorego nie bede w stanie napisac, bo wyjeżdżam... Także jak nie
      animacja to nic!:)
      Buziaki:*
    • michal77587 Re: kto na UMCS do Lublina ???? 18.05.07, 15:35
      Ja wybieram się socjologie
    • Gość: lukasek!!! Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 17:03
      Ja na prawo:) WOS roz okolo 80% i historia 66-70% roz:) Co o tym sądzicie? Uda
      sie???
      • Gość: evelle Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 17:10
        ja na socjologie lub administracje!
        Chciałabym na europeistyke ale nie ma ....szkoda

Mysle ,ze z tymi wynikami powyżej powinno się udać ale w drugiej rekrutacji..
        • Gość: maturzysta Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 17:39
          Swoją drogą ciekawe czy próg sie podniesie.. W sumie to po takiej historii nie
          powinien. A w tamtym roku przyjmowali na prawo od 136.5/200 pkt, wiec mając te
          71-73% łącznie powinno sie w tym roku dostac od razu... Co myslicie?
          • Gość: Ja Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: 195.136.180.* 18.05.07, 18:05
            Tak właśnie myślę :].
            • Gość: xyzecik Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 18:15
              ja tam chce!!! WOS - okolo 80%, historia, hmm powyzej 66, czyli patrzac na ten
              ich przelicznik wychodzi mi 149,5:) Mam nadzieje ze bedzie dobrze:) Ale i tak
              sie boje...
              • Gość: Ja Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: 195.136.180.* 18.05.07, 18:16
                Cholera. To ja przy tych poje***** kluczach będę miał z historii, przy dobrych
                lotach, 66 / 70 % i z WOSu podobnie, i też bym się chciał dostać... :]
        • Gość: Ja Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: 195.136.180.* 18.05.07, 18:06
          Z takimi wynikami dostaniesz się bez problemu w pierwszej rekrutacji.

A na czym polega drugi tok rekrutacyjny??? Pisze się odwołania itd.??? Mógłby
          mi to ktoś dogłębnie wyjaśnić? :]
          • szporaczek Re: kto na UMCS do Lublina ???? 18.05.07, 18:10
            drugi tok jest wtedy kiedy ci pierwsi z list już zrezygnowali i zwolnily sie
            miejsca a odwolanie piszesz jak jesteś bardzo daleko na liscie albo trochę Ci
            zabraklo i wiesz ze na pewno chcesz tam studiować to wtedy rozpatrują to
            • Gość: Ja Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: 195.136.180.* 18.05.07, 18:15

I wtedy kiedy ci, którzy zrezygnowali, zwalniają miejsca, "kolejka" przesuwa
              się naprzód i wolne miejsca zajmują automatycznie te osoby, które znajdowały
              się poniżej progu punktowego w pierwszym postępowaniu rekrutacyjnym (bez
              ponownego składania papierów, potwierdzania tego i jakichś formalności)?
              • szporaczek Re: kto na UMCS do Lublina ???? 18.05.07, 18:18
                dokładnie zazwyczaj jest tak że powiedzmy na jakiś tam kierunek jest 100 miejsc
                ale oni na liscie rezerwowych zapisują 250 osób bo wiedzą ze i tak duzo
                zrezygnuje i wtedy ci co są poza tą setką i tak raczej sie dostaną tylko ze
                podczas drugiej rekrutacji
              • Gość: maturzysta Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 18:18
                Dokładnie tak:)
                • Gość: dul Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:16
                  A mozecie mi powiedziec kiedy zaczyna się internetowa rejestracja na uczelnie ?
                  Od kiedy można składać podania?
                  Mi sie juz wszystko pomieszało!
                  • Gość: lukasek!!! Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:40
                    Już się zaczela;)
                    • Gość: Maturzysta Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.lublin.mm.pl 18.05.07, 23:10
                      Ile trzeba mieć procent z matmy na ekonomię jak sądzicie?
                      • Gość: biedronka Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 09:31
                        Nie mam pojecia, ale tez sie wybieram;) Tzn. na finanse i rachunkowosc albo na
                        ekonomie;) Skad jestes?
        • Gość: ygga Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.bsk.vectranet.pl 19.05.07, 10:32
          ja tezzz na administracje :)
    • jo.cie Re: kto na UMCS do Lublina ???? 18.05.07, 23:24
      jak oblicza się ilość punktów na prawo??
      • Gość: lubella Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: 62.233.130.* 19.05.07, 08:14
        Aja składam na ten nowy kierunek..logopedie i na psychologie i na 2 kierunki na AR..zobaczymy co ztego wyjdzie :)
    • meteo88 Re: kto na UMCS do Lublina ???? 22.05.07, 19:13
      Ja na politologie.Ktoś z was też tam się wybiera???
      • Gość: aga Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.marsoft.net 22.05.07, 21:45
        moze ja ale jeszcze sie waham ;)
        • Gość: prześmiewca Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 23:04
          A ktoś na finanse i rachunkowosc albo ekonomie?
          • Gość: SyDa Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 08:46
            Ja złoże to nic że będe miała wyniki prawie wszystkie pod 60%( poziom
            podstawowy):P Z tego co widze każdy niezłe wyniki sobie obstawia, a taką panike
            każdy siał: O jeju ale zawaliłam\em..!!! Gdyby ustne sie wliczały odrazu bym
            sie wszędzie dostała;P:P:P Na UMCS - polonistyka lub pedagogika:)
      • ygga1 Re: kto na UMCS do Lublina ???? 23.05.07, 23:35
        ja bede składała...
        :)
        • Gość: kjfak Re: kto na UMCS do Lublina ???? IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 23:35
          ja też;)
          • Gość: xyz biotechnologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 14:17
            ja chyba spróbuję na biotechnologię, jest ktoś jeszcze kto teżz chce? znacie
            progi punktowe?
            • Gość: Nivea Re: biotechnologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 15:13
              Podbijam;)
              Wybiera sie ktos na finanse,ekonomie albo zarzadzanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka