Dodaj do ulubionych

CZy to zły wynik?????????????????????

24.05.07, 10:23
Pisałem w tym roku biologię rozszerzoną. Liczę na około 70%. Czy to zły wynik?
Ludzie mi mówią, że było banalne, że będą mieć po 85, 90%.... w radio też dziś
wspomnieli że biologia była łatwa. A dla mnie wcale nie była taka banalna. Czy
mój wynik jest taki przeciętny?
Obserwuj wątek
    • goska_samoska Re: CZy to zły wynik??? jasne że nie 24.05.07, 10:32
      ja ci mogę powiedzieć jak to jest u mnie w klasi (i szkole)

Chodziłam do klasy gdzie osoby chcące zdawć biole, miały ją rozszerzoną i z
      tego co wiem z ich opinii to podstawowa biologia była banalna-i ci co ją
      właśnie zdawali to bedą mieć tak ok. 90-95%.

Ale jeśli chodzi o rozszerzenie, to oni mówią że wcale taka prosta nie była a
      wyniki będą mieć coś ok. 60-65%. (ci lepsi po70%)

więc myślę że w skali całego kraju twój wynik napewno nie bedzie średni czy tam
      przecietny!- ale całkiem przyzwoity.
    • Gość: pizmaczeq Re: CZy to zły wynik????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 10:32

to jest całkiem przyzwoity wynik ;]
      • Gość: o k@#$% ! Re: CZy to zły wynik????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 10:40
        wy to już sobie k@#$% na siłę problemów szukacie! koleś ma dobry wynik-marudzi,
        a ciekawe co na to osoby, które ledwo zdadzą albo nie zdadzą! nie można pomyśleć
        sobie, że : ZAWSZE MOGŁO BYĆ GORZEJ i się cieszyć z tego co się ma! to jest
        choroba psychiczna jakaś idź do psychiatry to może Ci wytłumaczy!
        • Gość: Archmage9 Re: CZy to zły wynik????????????????????? IP: *.chello.pl 24.05.07, 10:45
          Ciekawe jakie będziecie mieć miny ludzie jak przyjdą wyniki. Klucz z biologii
          jest w tym roku bardzo rygorystyczny i wręcz NIENORMALNY.
          • Gość: o k@#$% ! Re: CZy to zły wynik????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 10:48
            co Ty nie powiesz? a skąd wiesz jaki klucz jest w tym roku? widziałaś klucz?
            masz mamusię z CKA i znałaś wszystkie pytania wcześniej? ojej! to niesamowite!
        • goska_samoska Re: CZy to zły wynik????????????????????? 24.05.07, 10:49
          ale to nie o to chodzi że człowiek się nie cieszy z tego co ma!

chodzi o to, że ktoś nie po to się uczył przez kilka lat, żeby potem zdobyć
          przykładowo 50%. I jak tu cieszyć się z tych 50%, skoro one nie zagwarantują
          miejsca na uniwerku..

Ja tam bym się cieszyła nawet ztych głupich 30%- jeśli one mogą sprawić że
          dostane się na wymarzone studia (ale to niemożliwe)
    • kim_ki_duk Re: CZy to zły wynik????????????????????? 24.05.07, 10:55
      ja swoją pracę oceniałem bardzo rygorystycznie. tam gdzie nie jest pewne, że
      uznają nie przyznawałem sobie punktu.. i skończ już z takim straszeniem ludzi,
      że mają się nie cieszyć bo i tak będzie źle..
      • goska_samoska Re: CZy to zły wynik????????????????????? 24.05.07, 11:04
        a na co być chciał iść?
        • kim_ki_duk Re: CZy to zły wynik????????????????????? 24.05.07, 11:17
          jeszcze nie wiem, zależy co pójdzie mi lepiej biologia czy wos... bardziej bym
          liczył na biologię.. ale narazie nie chcę zapeszać:)
    • dasz_bor Re: CZy to zły wynik????????????????????? 24.05.07, 11:59
      popieram.. też mam około 70% i mi pewnie nie wystarczy...
      • kim_ki_duk Re: CZy to zły wynik????????????????????? 24.05.07, 12:01
        a na co? dużo osób na miejsce?
        • dasz_bor Re: CZy to zły wynik????????????????????? 24.05.07, 12:06
          na gospodarkę leśną... około 4 osób na miejsce bedzie
          • kim_ki_duk Re: CZy to zły wynik????????????????????? 24.05.07, 12:12
            no to nie jest tak źle...

4 osoby na miejsce to całkiem przyzwoita liczba...
            • dasz_bor Re: CZy to zły wynik????????????????????? 24.05.07, 12:14
              to się tylko tak wydaje....
              naprawdę trudno jest się dostać....
              • Gość: penelope politechnika slaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 13:42
                idzie ktos na inzynierie srodowiska na politechnike slaska?
                na podstawie jakiego przedmiotu (biologia chemia fizyka matematyka) chcecie sie dostac na ten kierunek?
                jakich wynikow sie spodziewaci?
                czy moze ktos wie czy 150 miejsc jest dla wszystkich czy np zdajacy mate maja 50 miejsc biologie 40 itp?
                i jak myslicie ile trzeba bedzie miec punktow zeby sie dostac?
                • kim_ki_duk Re: politechnika slaska 24.05.07, 16:02
                  stwórz lepiej oddzielny temat...
                  • ehes hmmm 24.05.07, 19:26
                    dla mnie 60% z bioli rozszerzonej to baaardzo dużo :]
                    Przez całe trzy lata nauki w liceum miałam tylko po jedna biolę tygodniowo, z czego 1,5 roku nie było nauczyciela;/ nie miałam żadnych dodatkowych fakultetów bo moja kochana szkółka nie zorganizowała. Sama musiałam wszystko kuć (i to też z różynym skutkiem),ale to kucie zaczęłam dopiero w 3 klasie jak wybrałam biologię.
                    Więc jak JA z mojej rozszerzonej bioli zdobęde choćby 50% to chyba uznam się za geniusza,że zdołałam na tyle procent się wyuczyć w ciągu paru miesięcy...
                    • Gość: Myth nowa matura... IP: *.centertel.pl 26.05.07, 22:57
                      Ja co prawda chodzilem do klasy przyrodniczej i bioli mialem pod dostakiem:),
                      ale uczyc zaczalem sie na powaznie dopiero w kwietniu tego roku. tez nie
                      chodzilem na korki czy inne cuda bo uwazalem ze to glupota, bo nowa matura z
                      biologii wcale nie wymaga tak duzo wiedzy, wystarczy tylko logicznie myslec-no
                      oczywiscie niektore rzeczy trzeba po prostu wiedziec bo myslenie czy intuicja to
                      nie wszystko. jedyne co robilem ponad program to kupilem 3 ksiazki: jedna z
                      przykladowymi zadaniami maturalnymi, a dwie kolejne z zadaniami z egz. wstepnych
                      na medycyne, jednak musze dodac ze nie zrobilem nawet 10% zadan bo mi sie nie
                      zwyczajnie chcialo:) i nie zaluje tego - teraz po przejrzeniu odp na CKE licze
                      na okolo 90% z rozsz. Do nowej matury z bioli naprawde nie trzeba sie duzo uczyc
                      ani byc jakims geniuszem(ja sie za takowego w dziedzinie biologii na pewno nie
                      uwazam) zeby zaliczyc egzamin na przyzwoitym(80%) poziomie. mysle ze twoje 70%
                      to tez nie jest zly wynik i pewnie dostaniesz sie na upatrzone studia.
                      POWODZENIA!!:)
                      Pozdro...
                      • Gość: ewuniaaaaa Re: nowa matura... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 23:26
                        liczcie sobie liczcie, a zobaczymy co bedzie w lipcu;

ja osobiscie jestem poprawiaczem i znam duzo osob, ktore poprawiaja juz n-ty
                        raz, pisaly odwolania do CKE i zagladaly do swoich prac i mimo, ze wg nich
                        zostaly zle ocenione - to nie ma dla geniuszy z CKE zadnego znaczenia i powiem
                        wam jedno - rozpietosc moich przewidywanych punktow wynosi ponad 20%, bo tu nie
                        mozna byc niczego pewnym, ale to juz kazdy musi sie przekonac na wlasnej skorze
                        • kim_ki_duk Re: nowa matura... 27.05.07, 10:16
                          dzięki za pocieszenie, kocham takich ludzi, którzy czerpią radość z gadania
                          czegoś takiego..

ciesz się, że jesteś "poprawiaczem", choć osobiście w to nie wierzę...

• Gość: Myth Re: nowa matura... IP: *.centertel.pl 27.05.07, 13:36
                          no sorry ale nie wiem jak musiales nakombinowac w tym arkuszu zeby miec 20%
                          rozpietosci:P jak patrzylem to tylko mam gora 3 zadania niepewne a reszte jak
                          kluczu badz na pewno zle i tylko te 5% nie jestem pewiem
                          Pozdro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka