kika881 05.06.07, 19:52 Zarejestrował się juz ktoś na Akademie Ekonomiczna w Katowicach?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubia.megi Re: AE Katowice - rejestracja 05.06.07, 20:25 ja jeszce nie, bo nie jestem zdecydowana na 100%, ale poważnie zastanawiam się aby tam zacząć zarządzanie albo finanse i rachunkowość. Ty już sie zarejestrowałas? jaki kierunek? wiesz może czy tam można sie rejestrowac na kilka kierunków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: AE Katowice - rejestracja IP: 80.51.254.* 05.06.07, 20:54 heh no wlasnie nie :/ skladam tam na pewno na zarzadzanie ,ale rzecz w tym,ze nie mozna sie zarejestrowac bez : Nr świadectwa dojrzałości * Data wystawienia świadectwa dojrzałości * A przeciez jeszcze tego nie znam, wiec nie rozumiem po co ta rejestracja skoro nie mozna przejsc dalej? A moze ja cos zle robie?:) Myslalam,ze moze znajdzie sie ktos kto juz przez to przebrnal i mi wytlumaczy o co chodzi ;) Pozdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: AE Katowice - rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:00 spokojnie, na innych uczelniach też tak jest. ile na AE wynosi opłata rekrutacyjna, bo tego szukam, a nie widzę...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: AE Katowice - rejestracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:12 Niestety nie wiem , nic nie pisze.Musze wiec czekac na rejestracje do 29 czerwca? Na pozostałych uczelniach juz jestem zarejestrowana wiec mnie to zdziwilo. Odpowiedz Link Zgłoś
rubia.megi Re: AE Katowice - rejestracja 05.06.07, 22:19 świadectwo dojrzałości, czyli co? chodzi tu o świadectwo ukończenia liceum czy tez o to swiadectwo z wynikami matur? też na zarzadzanie:) a dokładnie to jakie bo ja myślałam o zarządzaniu w turystyce, ale nie wiem czy to dobre? na jakie uczelnie jeszce złożyłaś? pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: AE Katowice - rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:49 ja myślę nad zarządzaniem w turystyce, bo tak naprawdę to chcę iść na filologię, ale chcę też wykorzystać do czegoś gegrę, którą zdawałam i tak się zastanawiam... myślisz, że to jest przydatne? pewnie i tak tam nie pójdę teraz, moze w przyszłości... Odpowiedz Link Zgłoś
rubia.megi Re: AE Katowice - rejestracja 05.06.07, 23:37 zawsze myślałam o turystyce i rekreacji, chce to studiować i myśle o wawie bo tu mieszkam:) ale konkurencja ogromna! słyszałam że dalej marne perspektywy więc oglądam się za tym zarządzaniem ze względu na dalsza turystykę- i tu podobno można się popisać! a przy okazji robić kurs pilotażu wycieczek!!- odnośnie kierunek TiR:)) jak będziesz znała języki to z tym zarządzaniem konkurencje mi zrobisz:)) mnie troche odległość przeraża i sama nie wiem. a daleko byś miała do tych katowic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: AE Katowice - rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:04 ja mam bardzo blizko do Katowic. Autobusem, PKSem, jakąś godzinkę :) chyba złożę, żeby się przekonać czy mam wogóle szanse, ale filologia i tak na pierwszym miejscu u mnie :) turystyka i rekreacja super, tylko ja bym nie przeszła testów sprawnościowych na AWFie ;) ja bym chciała pracować w turystyce: być przewodnikiem (do tego bardziej potrzebne TiR), rezydentem (tu akurat konieczna filologia) albo otworzyć swój hotel (tu zarządzanie). Więc się zastanawiam :) ale spokojnie, konkurencji nie stworzę zbyt groźnej, bo jak na fil się dostanę to nic innego nie wybiorę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: AE Katowice - rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:05 *blisko. przepraszam za błąd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: AE Katowice - rejestracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:17 Ale się rozpisałyście ;) A ja dalej nie wiem co z ta rejestracja :) Chyba bedzie trzeba do 29 czekac. Ja tez na zarzadzanie turytyka i zaczynam sie obawiac, widze ze konkurencja bedzie spora. Ja mam do Katowic ok. 25 min wiec blisko:) Tez chciałam na turystyke i rekreacje,ale testy sprawnosciowe mnie przerazaja, a sa to na pewno przyjemniejsze studia niz te zarzadzanie. Jak zobaczylam plany zajec na zarzadzaniu to zwatpilam:D sama matma a ta turystyka to chyba dodana jest zeby sie lepiej 'sprzedawało'. Ale czasem trzeba sie poswiecic dla przyszlosci ;) Pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: AE Katowice - rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:19 no, z tą rejestracją chyba trzeba poczekać :) wkurza mnie, ze nie wiem ile jest opłaty rekrutacyjnej ;) nie martw się konkurencją ;) ja jeszcze nie wiem czy wogóle tam złożę :P i muszę poszukać co jest w Rybniku, bo do Rybnika mam bliżej. Jakby to tam było, to Katowcie zostawiam w spokoju :) Zresztą ja i AE to wogóle jest komedia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
addison Re: AE Katowice - rejestracja 06.06.07, 11:22 Rok temu była opłata 80 albo 85 zł. Nie pamiętam dokładnie. A wybierało sie 5 kierunków. Opłata rekrutacyjna była jedna, a nie tak, że za każdy kierunek osobno. Zarządzania nie studiuje, ale myślę, że zasady były te same. pozdrawiam;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: AE Katowice - rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:25 dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: AE Katowice - rejestracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:34 W Rybniku za bardzo nic nie ma :) Addison jak to jest z tym,ze wybiera sie 5 kierunkow ?? Trzeba je koniecznie podac? Bo słyszałam cos o liscie preferencyjnej, to o to chodzi? I jak to z tym jest, bo podobno jak nie dostane sie na pierwszy kierunek z tej mojej listy w pierszej rekrutacji to nie mam juz szans w drugiej , bo pod uwage juz nie biora tego mojego pierwszego kierunku tylko nastepne. Prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
addison Re: AE Katowice - rejestracja 06.06.07, 11:49 No tak, to jest ta lista preferencji. Nie wiem jak to jest z odwołaniem, bo mnie przyjeli z pierwszego terminu. Ale nie wydaje mi się. Myślę, że biorą go pod uwagę. Odwołujesz się od decyzji, więc gdyby Cię przyjęli na kieruek, który jest drugi na twojej liście, to się odwołujesz, żeby Cię na ten pierwszy przyjęli. Nie no, na pewno biorą pod uwagę ten pierwszy kierunek. Taki przypadek znam z krakowskiej AE. Ktoś się z pierwszego terminu nie dostał w ogólem, a w drugi od razu na ten kierunek, który miał jako pierwszy na liście preferencji. A co przeszkadza podanie tych 5 kierunków? I tak dostaniesz list, że sie tylko na jeden dostałaś, na ten, na który miałaś wystarczającą ilość punktów i był najwyżej w tych preferencjach twoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: AE Katowice - rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 12:05 właśnie sprawdziłam. factico w Rybniku bida z nyndzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: AE Katowice - rejestracja IP: *.nj.pl 09.06.07, 10:05 Ja też zastanowiam się nad AE w katowicach bądz rybniku....i sama nie wiem biore tez pod uwage gwsp Odpowiedz Link Zgłoś