Dodaj do ulubionych

medycyna help

09.06.07, 15:35
hej! mam pytanie do wybierających sie na medycyne. Składacie na CM w
Krakowie? Jakie wyniki obstawiacie? Ja chyba bede mieć ok 234. Myślicie że na
Kraków wystarczy?
Obserwuj wątek
    • Gość: kaszek Re: medycyna help IP: *.tktelekom.pl 09.06.07, 18:29
      nie.
      • neo0307 Re: medycyna help 09.06.07, 18:31
        wystarczy
    • Gość: kamila Re: medycyna help IP: *.bsk.vectranet.pl 09.06.07, 18:49
      patrz zeby z Twoich 234 nie zostało 134 naprawde znam takie przypadki ze ktos
      sie mylił w swoich wyliczeniach o 100% oczywiscie Ci tego nie zycze ale prognozy
      w takich sytuacjach niestety najczesniej nie zupełnie pokrwaja sie z prawda ...
      powodzenie w rekrutacji! :)
      • Gość: kaszek Re: medycyna help IP: *.tktelekom.pl 09.06.07, 20:09
        dziewczyno zapomnij tam ostatnio przyjmwali od 432
        • Gość: botoksik Re: medycyna help IP: *.ssnet.pl 09.06.07, 20:23
          dobre :P
          • Gość: berta888 Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 15:01
            nie wiem dlaczego tak wszyscy wrogą sa nastawieni... wystarczy ze ktoś napisze
            ze ma powyżej 200 i juz mu sie dostaje... wiec powiem tak progi w tym roku moim
            zdaniem beda wynosic okolo 200 punktów w tamtym roku wynosily okolo 190 a ze
            matura byla prostrza (choćby porównując biologie do poprzednich lat) wnioskuje
            ze punktacja wzrośnie o 10 punktów... nie chce tego bo sama nie wiem czy uda mi
            sie przekroczyc poziom 200 punktów ale wydaje mi sie ze bedzie zblizony do tej
            punktacji... licze tak na okolo 190-210 a okaze sie juz niedlugo czy to
            wystarczy
            • Gość: tilapka Re: medycyna help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 15:57
              berta tez tak licze jak ty :)
              mysle ze wystarczy mi tam gdzie chce.. (wroclaw, zabrze)
              a ty gdzie skladasz?
              • Gość: Shizz Re: medycyna help IP: *.pro-internet.pl 13.06.07, 17:45
                Ja tak samo jak wy dziewczyny, nie wiem czemu ale mnie ciągle pzresladuje
                liczba 197 :P w sumie na drugie progi starczy ja chce do bydgoszczy ew gdańsk
                • Gość: phiiii Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 21:38
                  234- to najwyżej paszoznastwo
    • Gość: lola99995 Re: medycyna help IP: 80.50.17.* 14.06.07, 16:31
      dzieki wam za pomoc można na was liczyc widze
      • Gość: kiki Re: medycyna help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 16:42
        No wszyscy ci jasno odowiedzieli , a jak jeszcze nie dociera to moze napisze
        wyraźniej OCZYWIŚCIE, ŻE WYSTARCZY !!!
        ci co maja 190-200 moga sie martwic ,ale ty z 234 nie wiem w czym widzisz
        problem, chyba jasne,ze sie dostaniesz;/ i mysle,ze dobrze o tym wiesz.
        A tak na marginesie to nie liczyłabym sobie pkt jak nie mam wynikow, bo na tym
        mozna sie przejechac. Oczywiscie zycze powodzenia.
        • Gość: pseudo Re: medycyna help IP: *.tktelekom.pl 15.06.07, 21:15
          a ja mam 457 i co ... ? i co... ? <placze> i w (d) moge sobie wsadzic bo i tak
          sie nie dostane ....ale dlaczegoo tak jest...

mamoooo...... !
          • Gość: gosc Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 21:27
            eh, i tak wiekszosc ludzi sie przeliczy, i ci ktorzy mysla ze maja wiecej niz
            beda mieli i ci ktorzy licza na to ze prog bedzie nizszy niz naprawde bedzie.
            Po prostu trzeba miec nadzieje ze wszyscy beda kontent:), trzymam za was
            kciuki:), ja podchodze trzeci raz, ale nie z ograniczenia umyslowego ale z
            lenistwa, bo sie nie chce mi uczyc:D
            • Gość: a Re: medycyna help IP: *.19.165.15.osk.enformatic.pl 16.06.07, 00:04
              to jak ci sie nie chce uczyc to nawet nie licz ze sie na pierwszym roku
              utrzymasz. egzamin z anatomii jest jak 100 takich matur (zreszta zdawalem
              wczoraj)... pozdro z II roku juz :P
              • Gość: gosc Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 09:26
                na mature uczysz sie tone bzdurnych rzeczy, ktore ci sie nigdy nie przydadza, a
                anatomia jest ciekawa, praktyczna, i przyda ci sie do konca zycia:), zastanow
                sie wiec czego bys sie bardziej wolal uczyc panie medyku:)
                • Gość: kolor gaci Re: medycyna help IP: *.tktelekom.pl 17.06.07, 00:19
                  dokladnie.
                  • Gość: Mazury Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 00:11
                    Wiem,że post dotyczył Akademii medycznej w krakowie...Mam łącznie 207 punktów,
                    czy mam szansę dostać się na akademię w gdańsku, wawie albo białymstoku?
                    byłabym wdzięczna za odpowiedzi..Po tych wynikach matur mam mętlik w głowie i
                    już sama nie wiem:(
                    • Gość: klara Re: medycyna help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 00:17
                      szczerze mowiac, jezeli naprawde wyszlo ci okolo 207 to moim zdaniem mozesz byc
                      spokojna, bo w ktorejs z tych uczelni jezeli nie pierwszy to ostateczny prog na
                      pewno sie ustatkuje okolo 200. takze badz spokojna. ja szykuje sie na katowice
                      • Gość: Mazury Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 00:23
                        Dzięki za odp. A Jak Ci poszło? Bo ja miałam 87 z chemii, z biolii 65 (nie
                        spodziewałam sie.. myslalam,ze bedzie lepiej..ale okazalo sie,ze ten klucz byl
                        zdradliwy)A z fizy 55 - szok:) myslalam,ze nie zdam.. Zycze powodzenia :)
                        • Gość: woj Re: medycyna help IP: 88.156.63.* 29.06.07, 00:52
                          kurde zazdroszcze ja liczylem na 180 a wyszlo 140 szkoda bo sie naprawde
                          uczylem:(:(:( chyba nie mam szans nawet z odwolania na lekarsko wojskowy do
                          lodzi co?
                          • Gość: botoksik Re: medycyna help IP: *.ssnet.pl 29.06.07, 00:54
                            na płatne masz;)
                            • Gość: woj Re: medycyna help IP: 88.156.63.* 29.06.07, 01:04
                              heh platne nie wchodza w rachube
                              • Gość: botoksik Re: medycyna help IP: *.ssnet.pl 29.06.07, 01:05
                                w zeszłym roku próg ostateczny wynosił 177
                              • dib00 Re: medycyna help 29.06.07, 01:06
                                Ze 140 punktami to nie da rady. W tamtym roku próg wynosił ponoć 177 (może
                                odrobinkę mniej). Chyba czeka Cię poprawka.
                                • Gość: Mazury Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 01:10
                                  Hmm mam jeszcze pytanko - orientujecie się jak to jest na Akademii Medycznej w
                                  Warszawie-chodzi o fizykę.Wymagają tam podstawę.jeśli zdawałam rozszerzoną, to
                                  przeliczają to na podstawę?nigdzie nie mogłam tego znaleźć na stronce AM..
                                  Koleżanka wybiera się na położnictwo na AM, dzwoniła tam jeszcze przed maturą i
                                  pytała się czy może starać się o przyjęcie na ten kierunek z rozszerzona
                                  biologią (a wymagają tam podstawy). Odpowiedziano jej,ze w takim przypadku
                                  bedzie na koncu listy, w pierwszej kolejnosci przyjmuja osoby z wymaganym
                                  poziomem..Myslicie ze to tyczy sie rowniez medycyny?
                                  • dib00 Re: medycyna help 29.06.07, 01:14
                                    Na położnictwo jest o wiele mniej chętnych osób niż na medycynę. Z resztą
                                    Warszawa to jedyna uczelnia, na której biorą pod uwagę podstawową fizykę, więc
                                    myślę, że od razu wezmą pod uwagę przelicznik Giertycha;)
                                  • Gość: klara Re: medycyna help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 01:18
                                    ja jeszcze wynikow nie znam- beda dopiero jutro.
                                    jak jest z wawa to nie wiem do konca, ja poprawialam mature, wiec mam juz wynik
                                    z podstwy, ale z podstwy mam 70 z zeszlego roku i nie wiem, czy to bedzie
                                    wystarczajaco. ale jezeli 207 masz juz bankowo to mysle, ze mozesz spac
                                    spokojnie =) nie wiem, gdzie ci najbardziej zalezy, ale do bialegostoku na
                                    pewno sie dostaniesz, bo tam zawsze jest prog w miare normalny (co oczywiscie
                                    nie znaczy, ze uczelnia jest zla, bo zreszta w 2005 wg rankingow byli
                                    najlepszym wydzialem lek w kraju) . w kazdym razie trzymam za ciebie kciuki =)
                                    no i za siebie oczywiscie tez hehe =P ja mam wyniki dopiero jutro, wiec jak
                                    dostane to wpadne sie pochwalic=)
                                    • Gość: botoksk Re: medycyna help IP: *.ssnet.pl 29.06.07, 01:20
                                      a ja to nie wiem czy będzie się czym chwalić:(
                                      • Gość: Kasia Re: medycyna help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 01:39
                                        a ja mam 173:((( liczylam na min 188 i taka porazka:(( mam nadzieje ze moze z 2
                                        sie dostane do Bydgoszczy...
                                  • Gość: Mazury Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 01:21
                                    A jeszcze z tymi wynikami,progami... Myślę,że każdy kto ma powyżej 190 powinien
                                    dostać się na stomatologię lub lekarski...(taaa zaraz ktorys ze "wspanialych"
                                    forumowiczow mi napisze "wow, jak sie domyslilas???" czy cos tego typu...)
                                    Kurcze, wiem, że taka przeżywka jest śmieszna,ale staram się zrozumieć ludzi,
                                    którzy nie wierzą, że dostaną się i wolą popytać się na forum, niż rodziców czy
                                    przyjaciół, którzy i tak im powiedzą: "nie martw się, dostaniesz się". Może nie
                                    mam beznadziejnych wyników,powinnam się cieszyć,ale zawsze jest obawa,że będzie
                                    o wiele lepszych osób, które zajmą Twoje miejsce na studiach...Patrzę na wyniki
                                    niektórych ludzi z mojego otoczenia, którzy również wybierają się na lekarski,
                                    i boje sie,ze znajdzie sie wielu, ktorzy wymiotli na maturze i maja swietne
                                    wyniki... Ale ok, koniec mazania się, będzie dobrze:) Pozdrawiam wszystkich
                                    chętnych na stomatologię i lekarski, mam nadzieję,że spotkamy się na którymś z
                                    tych kierunków w październiku i będziemy śmiać się z tej matury:) a teraaaaz
                                    korzystajmy z wakacji xD
                                    • Gość: Mazury Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 01:27
                                      Klara trzymam kciuki:) złożyłam do poznania, gdańska i białegostoku. Jutro
                                      dokończę rejestrację na warszawskiej akademii. Hmmm moim zdaniem każda uczelnia
                                      jest dobra, nie wiem czemu białystok jest uważany za kiepską uczelnię?JEst
                                      wręcz odwrotnie... W rankingach stoi wysoko.. Zresztą znam paru lekarzy,którzy
                                      skończyli AM w białym i są całkiem dobrymi specjalistami (heh np my mum;) )
                                      Tylko miasto wydaje sie byc malo atrakcyjne...Kazde miasto jest dobre:) a z
                                      tymi najnizszymi progami w białym moze w koncu sie odmienic, jak kazdy bedzie
                                      tam skladal z mysla:"tu sa najnizsze progi to zloze..." to w koncu bedzie
                                      gorzej niz w wawie heh xD eee tam luz:) wpadajcie jutro pochwalic sie
                                      wynikami:)
                                      • Gość: squeez Re: medycyna help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 08:28
                                        ja dostalem wyniki wczoraj i startuje do krk kto tam idzie? btw 269 pkt z chem
                                        fiz i bio :D
                                        • Gość: mareska Re: medycyna help IP: *.provider.pl 29.06.07, 13:49
                                          Hej,

Ja uzbierałam 208pkt - B - 70, CH - 76, F - 62

Startuję na stome do Wrocławia - myślicie ze mam szanse?

Jaki był tam w ubiegłym roku próg punktowy?

Z góry wielkie dzieki
                                          • Gość: Gosiak Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 13:51
                                            Pewnie ze masz szanse;) w zeszlym roku prog na stome do wrocka wynosil cos
                                            ok.196 pktow;) ja sie wybieram albo do wrocka albo do kraka na lekarski;)
                                      • Gość: klara Re: medycyna help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 18:15
                                        mim zdaniem am w bstoku jest taka sama jak kazda inna. gdybym mieszkala blizej,
                                        to na pewno chcialabym tam studiowac, ale jestem z zupelnie innej czesci polski.

a tak btw to podobnoż w przyszlym roku na Uniw Warm-Mazurskim maja otworzyc
                                        wydz lek. 80 miejsc.
    • Gość: maturzystka 88 Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 13:54
      jak sa liczona pkt na medyczny ? roz razy 2 plus podstawa ? czy bez zadnego
      mnozenia ?
      • Gość: gosc Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:08
        raczej bez zadnego mnozenia, jeden procent z rozsz- jeden punkt
      • Gość: jacek Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:10
        mam nadzieje ze progi nie skocza drastycznie skoro wszystkim tak dobrze
        poszlo.......
    • Gość: Gosc Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:19
      nom ja tez mam taka nadzieje...
      • Gość: gość Re: medycyna help IP: 80.50.17.* 29.06.07, 18:37
        Ja też mam taką nadzieje. Wybieram sie na CM do Kraka ale obawiam sie że skoro
        są takie ekstra wyniki to moje 224 nie wystarczy. jak myślicie?
        • Gość: czarna Re: medycyna help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 18:44
          nawet jeżeli w pierwszej rekrutacji nie wystarczy, to w drugiej na pewno. W
          ubiegłym roku progi po pierwszym szoku znacznie spadły:)
          • Gość: kryzys Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 18:45
            Spoko jest duzo miejsc powinniscie sie dostac wszyscy z ~~200, ja mam zamiar
            dostac sie na CM UJ z 267.
            • Gość: bobek Re: medycyna help IP: *.belchatow.msk.pl 29.06.07, 19:58
              ja zdobylem 215 pkt. Chciałbym dostać się na stomę we Wrocławiu. Modle się, żeby
              tyle punktó mi wystarczyło... :(
              • Gość: jaaa Re: medycyna help IP: *.static.xcore.pl 29.06.07, 20:03
                Ja też na stomę do Wrocka. Na moje oko powinno ci starczyć :)
                • Gość: bobowo Re: medycyna help IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.06.07, 20:30
                  nie masz sie czym martwic, 215 punktów na pewno Ci wystarczy. Ja mam większy
                  problem, bo nie wiem czy się dostanę na stomę do Wrocka. W zeszłym roku dałabym
                  radę, ale w tym będzie ciężko.Mam 199 punktów:/
                  • Gość: woy Re: medycyna help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 20:41
                    dla mnie dzisiaj szok, zaraz po matuze znacznie zaniżyłem swje przewidywania i
                    wolałem się mile zdziwić.. No właśnie chem - 95, fiz - 73 i biol 87%. licze że
                    po pierwszej rekrutacji bede mógł z tymi 255 punktami pojechać po indeks do wroc=D
                    • Gość: bobowo Re: medycyna help IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.06.07, 20:43
                      Woy wybierasz sie na stome czy na lekarski do Wroca??
    • Gość: lekarka Re: medycyna help IP: *.jjs.pl 29.06.07, 20:45
      ludzie czy wy naprawd wiecie co robicie idac na medycyne?????????? opamietajcie
      sie! bedziecie pracowac za darmo.
      • Gość: bobek Re: medycyna help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 20:54
        nikt sie nie martwi teraz jakie beda zarobki za 6 lat.
        • Gość: jaaa Re: medycyna help IP: *.static.xcore.pl 29.06.07, 20:58
          Jak nic się nie zmieni przez te 6 lat to mało tych lekarzy zostanie w kraju.
          • Gość: lekarka jaa IP: *.jjs.pl 29.06.07, 21:05
            mozesz sobie wyjechac, a jakze, myslisz ze od razu cie zlapia z otwartymi
            rekoma. powodzenia. Nie ma to jak nie znanie zuelnie sytuacji. Przepraszam ze
            tak powiem, ale jestescie malolatami i zupelnie nie wiecie jak wyglada sluzba
            zdrowia. Mysl;icie ze latwo i super jest wyjechac za granice- gleboko sie
            mylicie. Jeszce raz powodzenia wam zycze i samych sukcesow( o.s. przypomnijciew
            sobie po studiach ze ktos taki tak wam wlasnie mowil, i bedziecie sobie pluli w
            brode ze bedziecie musieli pracowac na wolontariacie zeby jakakolwiek
            specjalizacje zrobic) pozdrawiam
        • Gość: lekarka Re: medycyna help IP: *.jjs.pl 29.06.07, 21:02
          i to jest wielki blad. tu nie chodzi o same zarobki, tu chodzi o mozliwosc
          ksztalcenia(czytaj robienia specjalizacji) a raczej jej zupelny brak. no chyba
          ze chcecie wszyscy zostac rodzinnymi. no ale tez nie wystarczy dla wszytskich
          miejsc bo jest ich ok 20. polecam strone ministerstwa i zapoznanie sie z
          mozliwosciami ksztalcenia, z ilosci miejsc na dane specjalizacje. dla przykladu
          podam: mazowieckie(najwiecej miejsc) choroby wewnetrzne-2 chirurgia- 2,
          okulistyka 1 , dermatologia 0 , neurrologia 0 a dalej to sami poczytajcie.
          powodzenia
          • Gość: jaaa Re: medycyna help IP: *.static.xcore.pl 29.06.07, 21:06
            Słyszałem o tym, dobrze że idę na stomę.
            • Gość: jaa Re: medycyna help IP: *.jjs.pl 29.06.07, 21:08
              no i najlepszy wybor jakiego mogles dokonac
            • Gość: lekarka jaa IP: *.jjs.pl 29.06.07, 21:09
              sorki jaa podpisalam sie twim nickiem powyzej, pomylka!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka