intenso10 26.06.07, 10:23 Czy ma ktoś z Was może informacje dotyczące liczby osób na 1 miejsce w AE w Katowicach? Szukam i szukam i nie mogę znaleźć :/ Z góry dzieki za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ag Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:26 a jaki kierunek Cie interesuje? też szukam statystyk jakichś... ale chyba tylko jak sie tam pojedzie to udzielą takich informacji. ale z tego co wiem to nie jest trudno tam sie dostac. zalezy tez od kierunku. a jaki Cie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
addison Re: AE 26.06.07, 15:31 Rok temu, rektor, czy tam dziekan, cholera wie, na rozpoczęciu dla studentów pierwszego roku finansów i rachunkowości stwierdził, że było 6 osób na miejsce. Chyba mówił tylko o tym kierunku, za bardzo go nie słuchałam, bo to rozpoczęcie zdecydowanie za długo trwało. Jak chcecie coś wiedzieć, to pytać, bo już po pierwszym roku jestem i spokoj mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:33 z tego co wiem to na gospodarke przestrzenną i zarządzanie był niski próg punktowy i łatwo się było dostać ;) w zeszłym roku. no chyba ze mam zlych informatorów :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icanchange Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:42 w zasadzie to ogólnie mnie to interesuje, ale jak już to zarządzanie...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:59 dwa lata temu na zarządzanie brali od 116 a z odwołania od 108. rok temu brali od 96 punktów ;) więc mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: AE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:36 Ja tez sie wybieram na zarzadzanie do Katowic :) nie wiem czemu ale odnosze wrazanie,ze w tym roku wzroslo zainteresowanie tym kierunkiem :( a moze to tylko zludne wrazanie, bo poprostu mnie to interesuje , hmmm oby:D:D W kazdym razie moze wiecie jak sie to liczy : Podstawą kwalifikacji kandydatów, którzy zdawali egzamin maturalny (nową maturę), jest suma punktów rekrutacyjnych z części zewnętrznej (pisemnej) egzaminu maturalnego na poziomie podstawowym i rozszerzonym, ocenianego w skali od 0 do 200 punktów (pierwszy przedmiot 0 – 100 punktów, w tym poziom podstawowy 0 - 50 punktów, poziom rozszerzony 0 - 50 punktów; język obcy 0 – 100 punktów, w tym poziom podstawowy 0 - 50 punktów, poziom rozszerzony 0 - 50 punktów). Kandydaci, którzy na egzaminie maturalnym nie zdawali danego przedmiotu na poziomie rozszerzonym, otrzymują za ten poziom 0 punktów rekrutacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:41 czyli jesli np. zdajesz jeden na podstawie i jeden na rozszerzeniu to mozna zdobyc 150 punktów :) więc jeśli założyć że w tym roku będzie podobnie jak w zeszłym to łatwo się dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: AE IP: 80.51.254.* 26.06.07, 16:59 no ok ,ale jak oni te pkt przyznawaja, np. za 60% z rozszezrzenia ile bedzie pkt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 17:01 no jesli masz rozszerzony to chyba 60 punktów, bo mozesz max zdobyc za rozszerzony 100. tak mi sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: AE IP: 80.51.254.* 26.06.07, 17:08 ok , chyba zaczynam kapowac :) czyli zeby miec 96 pkt, a pisalam jedno podst, a jedno rozszerzenie , musze miec z kazdego po 70 % najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icanchange Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:41 96??? malutko. dziwnie malutko. jak się okaże, że gegra poszła mi super, to tam chyba złożę :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:42 to raczej wiarygodne info bo mój facet tam studiuje i ostatnio pracowali na tych danych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icanchange Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:43 spoko, ja wierzę ;) tylko jestem zaskoczona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
intenso10 Re: AE 26.06.07, 19:43 No właśnie chciałam statystyke czarno na biały i zdecydowac jaki kierunek bo ponoc jest w necie ale nie mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś