26.06.07, 10:23
Czy ma ktoś z Was może informacje dotyczące liczby osób na 1 miejsce w AE w
Katowicach? Szukam i szukam i nie mogę znaleźć :/
Z góry dzieki za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • icanchange Re: AE 26.06.07, 15:21
      up

podnoszę bom też ciekawa
      • Gość: ag Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:26
        a jaki kierunek Cie interesuje? też szukam statystyk jakichś... ale chyba tylko
        jak sie tam pojedzie to udzielą takich informacji. ale z tego co wiem to nie
        jest trudno tam sie dostac. zalezy tez od kierunku. a jaki Cie interesuje?
        • addison Re: AE 26.06.07, 15:31
          Rok temu, rektor, czy tam dziekan, cholera wie, na rozpoczęciu dla studentów
          pierwszego roku finansów i rachunkowości stwierdził, że było 6 osób na miejsce.
          Chyba mówił tylko o tym kierunku, za bardzo go nie słuchałam, bo to rozpoczęcie
          zdecydowanie za długo trwało. Jak chcecie coś wiedzieć, to pytać, bo już po
          pierwszym roku jestem i spokoj mam.
          • Gość: ag Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:33
            z tego co wiem to na gospodarke przestrzenną i zarządzanie był niski próg
            punktowy i łatwo się było dostać ;) w zeszłym roku. no chyba ze mam zlych
            informatorów :P
            • Gość: icanchange Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:42
              w zasadzie to ogólnie mnie to interesuje, ale jak już to zarządzanie...?
              • Gość: ag Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:59
                dwa lata temu na zarządzanie brali od 116 a z odwołania od 108. rok temu brali
                od 96 punktów ;) więc mało.
                • Gość: kika Re: AE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:36
                  Ja tez sie wybieram na zarzadzanie do Katowic :) nie wiem czemu ale odnosze
                  wrazanie,ze w tym roku wzroslo zainteresowanie tym kierunkiem :( a moze to
                  tylko zludne wrazanie, bo poprostu mnie to interesuje , hmmm oby:D:D

W kazdym razie moze wiecie jak sie to liczy :

Podstawą kwalifikacji kandydatów, którzy zdawali egzamin maturalny (nową
                  maturę), jest suma punktów rekrutacyjnych z części zewnętrznej (pisemnej)
                  egzaminu maturalnego na poziomie podstawowym i rozszerzonym, ocenianego w skali
                  od 0 do 200 punktów (pierwszy przedmiot 0 – 100 punktów, w tym poziom
                  podstawowy 0 - 50 punktów, poziom rozszerzony 0 - 50 punktów; język obcy 0 –
                  100 punktów, w tym poziom podstawowy 0 - 50 punktów, poziom rozszerzony 0 - 50
                  punktów). Kandydaci, którzy na egzaminie maturalnym nie zdawali danego
                  przedmiotu na poziomie rozszerzonym, otrzymują za ten poziom 0 punktów
                  rekrutacyjnych.
                  • Gość: ag Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:41
                    czyli jesli np. zdajesz jeden na podstawie i jeden na rozszerzeniu to mozna
                    zdobyc 150 punktów :) więc jeśli założyć że w tym roku będzie podobnie jak w
                    zeszłym to łatwo się dostać.
                    • Gość: kika Re: AE IP: 80.51.254.* 26.06.07, 16:59
                      no ok ,ale jak oni te pkt przyznawaja, np. za 60% z rozszezrzenia ile bedzie
                      pkt?
                      • Gość: ag Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 17:01
                        no jesli masz rozszerzony to chyba 60 punktów, bo mozesz max zdobyc za
                        rozszerzony 100. tak mi sie wydaje.
                        • Gość: kika Re: AE IP: 80.51.254.* 26.06.07, 17:08
                          ok , chyba zaczynam kapowac :) czyli zeby miec 96 pkt, a pisalam jedno podst, a
                          jedno rozszerzenie , musze miec z kazdego po 70 % najmniej.
                          • Gość: kika Re: AE IP: 80.51.254.* 26.06.07, 17:08
                            dzieki za info i za pomoc :)
                • Gość: icanchange Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:41
                  96???

malutko. dziwnie malutko.
                  jak się okaże, że gegra poszła mi super, to tam chyba złożę :]
                  • Gość: ag Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:42
                    to raczej wiarygodne info bo mój facet tam studiuje i ostatnio pracowali na tych
                    danych ;)
                    • Gość: icanchange Re: AE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:43
                      spoko, ja wierzę ;) tylko jestem zaskoczona ;)
                      • intenso10 Re: AE 26.06.07, 19:43
                        No właśnie chciałam statystyke czarno na biały i zdecydowac jaki kierunek bo
                        ponoc jest w necie ale nie mogę znaleźć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka