13.07.07, 12:27
Hejka mam pytanie. Czy ktoś z was mieszka w akademiku Uam Poznańskiego lub AE?
Dostałam się na AE i teraz czekam jeszcze za wynikiem z psychologii. Nie mam
za bardzo z kim mieszkać, tylko z taka koleżanka, z którą się nie za bardzo
dogaduję. Czy lepiej iść na stancję, czy do akademika? Czy mieszkając na
stancji nie stracę możliwości zintegrowania się? Jakie są warunki w akademiku?
Da się uczyć? Już sama nie wiem co zrobić. Z jednej strony nasłuchalam się jak
w akademiku jest fajnie i ile ludzi się pozna, ale z drugiej nie wiem czy tak
nie byłop dawniej a teraz już się zmieniło.
I drugie pytanie. Co lepiej wybrać ekonomiena Ae czy psychologię uam? :| nie
mogę się zdecydować ;/
Obserwuj wątek
    • Gość: SSKSKKS Re: Akademiki IP: *.tktelekom.pl 13.07.07, 13:09
      moim zdaniem wez ekonomie! bo psychologow to duzo w naszym kraju:) pozdr
      • Gość: kasia25021 Re: Akademiki IP: *.zaodrze.punkt.pl 13.07.07, 13:37
        tez bym chyba wzięła ekonomię lepiej miec wykształcenie bardziej konkretne a
        przeciez zawsze potme mozesz sie dodatkowy wykształcic w ppsychologi :) a co do
        akademika sama mam podobny problem bo dostałam sie na AE wrocław i teraz mysle
        co wybrac tylko, ze ja nie mam potencjalnych osob z którymi mogłabym
        zamieszkać... i chyba jednak wybiore akademik- mimo ze ja z kolei nasłuchałam
        sie smaych negatywnych opini na temat jak tam sie imprezuje caly czas itp. ;/
    • Gość: inka10011. Re: Akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 14:56
      No w sumie po ekonomii lepsza praca itp, ale psychologia ciekawsza i taki
      elitarny kierunek w sumie. Jakbym się dostała i zreszygnowała to jakbym
      odrzuciła jakaś szansa. 17 ludzi na miejsce a ja rezygnuje. Ale z kolei po tym
      pracy chyba żadnej/ Sama już nie wiem T_T A co do akademika to ja w sumie bym
      chciała tam mieszkac, ale nie wiem czy będę się mogła uczyć bo potrzebuj
      spokoju, a matma na ekonomii to nie przelewki ;/ Zreszta boję się że ludzie
      będą jacyś dziwni :| Sama już nie wiem. Niby tylko w akademiku czuć klimat
      studiów. Help. Może ktoś mieszka w Poznaniu w akademiku? Jak jest?
      • Gość: ramzes Re: Akademiki IP: *.piotrkow.net.pl 13.07.07, 15:07
        Witam ja tez zastanawiam sie nad zamieszkaniem w akademiku, tam to dopiero mozna
        odczuc cala atmosfere studiów. A w akademikach to jest tak ze jak jest zabawa to
        jest zabawa a jak przychodzi sesja to wszyscy chca byc o kolejny semestr do
        przodu . Pozdrawiam
        • Gość: meg rayan Re: Akademiki IP: 195.205.141.* 13.07.07, 15:51
          A łatwo dostać akademik?? Bo trzeba wpisać dochód netto i nie wiem czy nie jestem za bogaty chociaż raczej nie.. ile na 1 osobe netto w rodzinie można jeszcze mieć by go dostać??
          • Gość: tomalo Re: Akademiki IP: *.piotrkow.net.pl 13.07.07, 15:54
            No właśnie też mam ten problem bo zarobki na osobe nie sa za niskie u mnie a do
            akademika z miejsca zamieszkania mam ok 50 km. Moze ktoś powiedzieć jakie
            kryteria trzeba spełnić. Pozdrawiam
            • Gość: Lolek Re: Akademiki IP: 193.151.50.* 13.07.07, 15:59
              No dochód netto na jednego członka rodziny nie może przekraczać 500-600 zł
              netto, odległość od miejsca w którym studiujesz nie może być mniejsza niż 50 km.
              Pozdro, może coś pominąłem...
      • Gość: -.-' przykro... IP: *.netburg.pl 14.07.07, 08:55
        w sumie przykro czytać, że ktoś chce studiować na danym kierunku, bo ten jest "w sumie elitarny".
        motywacje mojego pokolenia rozbrajają...
    • myszasta11 Re: Akademiki 13.07.07, 19:16
      NIE, NIE, NIE!!! Nie idź do akademika!!! Moja koleżanka wytrzymała tam nerwowo
      niespełna pół roku. NIE!!!
      • Gość: alicja Re: Akademiki IP: *.asta-net.com.pl 13.07.07, 22:52
        proponuje zebys sama sprawdzila jak to jest. jedni sa zachwyceni i nie
        zamieniliby akademika na stancje czy mieszkanie, a innym to nie odpowiada. ja
        mieszkalam w akademiku miesiac i stwierdzilam, ze to raczej nie dla mnie. ale
        jak sama piszesz nie bardzo masz z kim mieszkac, a w akademiki poznaje sie
        sporo ludzi, z ktorych czesc jednak woli cos wynajac i wtedy latwiej znalezc
        kogos z kim bedzie sie dobrze mieszkalo:)
        jesli chodzi o zarobki, to niby trzeba je wpisac, ale i tak kazdego przyjmuja z
        tego wzgledu, ze akademiki wcale nie sa takie tanie, biorac pod uwage ich
        standart a i tak zawsze zostaja wolne miejsca
        • Gość: ramzes Re: Akademiki IP: *.piotrkow.net.pl 14.07.07, 09:11
          No tylko z tymi akademikami to jest troche glupio bo dopiero w polowie wrzesnia
          dowiadujesz sie czy dostales akademik czy tez nie, a w polowie wrzesnia to
          znaleźdz mieszkanko graniczy z cudem :)
          • Gość: pozytywna88 Re: Akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 23:28
            Hm, czyli z dosyć wysokimi dochodami na osobę miałabym szansę się dostać?
            I jak to jest z tymi podaniami? Do kiedy i gdzie składać? (chodzi o UAM)
            Podobnie jak autorka wątku, w Poznaniu nie znam nikogo:D
            Kurcze, ja to musze sobie zawsze życie utrudnić:P
            Też Was tak ta rekrutracja wykończyła?
            Ja zgłupiałam do końca:D
            A co do elitarności kierunków, uważacie że jest coś wstydliwego w studiowaniu
            turystyki?
            bo mam jakieś schizy, że będę traktowana się położyć spac:P
            i pozdrawiam wszystkich studentów z poznania, mam nadzieję że będziemy się razem
            integrować:D
            • moniska37 Re: Akademiki 19.07.07, 23:53
              bedziemy sie integrowac, no pewnie :D Właśnie, jak to jest z tymi dochodami?
              przyjmują każdego czy naprawdę patrzą na dochody na osobę w rodzinie?jaki jest
              poziom tych akademików? może jakieś foto ktoś ma to bardzo chętnie obejrzymy;)
              • moniska37 Re: Akademiki 19.07.07, 23:55
                też obawiam się,że sama pójdę do poznania.... o_o zero znajomych na początek, a
                ja nigdy nawet w poznaniu nie byłam xD
          • arafata Re: Akademiki 19.07.07, 23:45
            Ja też właśnie się zastanawiam... Chyba pójdę do Poznania na studia, ale nie
            wiem, jakby tam mieszkać. Spróbuję startować do akademika, może się uda ;) A
            jak nie, to stancyja... Tylko że nikt z moich znajomych do Poznania się nie
            wybiera, a sama raczej bym nie chciała mieszkać...
            • Gość: pozytywna88 Re: Akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 13:16
              ha, czyli nie jestem sama:D
              dziewczyny, damy rade:)
              ja w poznaniu byłam raz, przejazdem:P
              ale Stare Miasto tak mnie zauroczyło, że tylko tam chce studiowac:)
              jedziecie na oboz integracyjnny?
              i jakie dokumenty skladacie oprocz podania o akademik?
              wiem ze eszcze trzeba zaświadczenia o dochodach, ale czy to wszystko?
              • Gość: pozytywna88 Re: Akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 14:48
                może ktoś się orientuje do kiedy trzeba złożyć podanie o akademik i co do niego
                dołączyć?
                • Gość: spinka Re: Akademiki IP: 80.48.49.* 23.07.07, 16:16
                  hej!
                  jak to milo przeczytać ze nie tylko ja nie znam nikogo w Poznaniu :P
                  i w dodatku ja też sie wybieram na turystyke na UAM !
                  w sprawie akademika to znalazłam info na stronie
                  www.amu.edu.pl/index.php?linkid=667
                  pozdrawiam :)
                  • Gość: p Re: Akademiki IP: 80.48.49.* 26.07.07, 13:58
                    up
                    • Gość: pozytywna88 Re: Akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 23:40
                      oo spinka miło mi:D
                      • Gość: spinka Re: Akademiki IP: 80.48.49.* 27.07.07, 14:04
                        do pozytywna88: mnie jeszcze milej :P
                        3273141 te cyferki to moj nr gg :) jesli masz ochote to zagadaj :)
                        • Gość: pozytywna88 Re: Akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 19:01
                          spinka, zagadałam:D
                          • Gość: spinka Re: Akademiki IP: 80.48.49.* 27.07.07, 19:07
                            super :D naprawde
                            ja sie właśnie produkuje na gg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka