Dodaj do ulubionych

Najświeższe wieści z UJ!!!

17.07.07, 14:20
Sraczka była na UJ-ocie! :D
W ten piekielny upał jakoś zaczołgałam się na Rynek i oto wiadomości z
ostatniej chwili:

AMERYKANISTYKA:
Weszłam, wylazłam na trzecie piętro (a może drugie), porozglądałam się za
listami, nic nie znalazłam, zapytałam woźnego czy coś na ten temat wie.
Okazał się całkiem miłym człowiekiem i powiedział, że oni dopiero co
skończyli rejestrację, a listy wywieszą za jakieś dwa-trzy dni na drzwiach.
Za dwa-trzy dni to ja dostanę gaciowstrząsów, nie wiedząc, która jestem na
liście rezerwowej :/

DZIENNIKARSTWO:
Weszłam, wyszłam po schodach, wdychając super zapaszki (stęchlizna, odór,
grzyb, pleśń, kokony robali - mniamm), wlazłam do jedynego pokoju, który jest
w tym budynku, w środku była jakaś babka (dosyć młoda) oraz facet (starszy).
Zapytałam czy wiedzą coś o listach. Facet powiedział, że lista zostanie
wywieszona po godzinie 14, a najlepiej to, żebym sobie sprawdziła w
internecie.
W drodze powrotnej wpadłam na schodach na jakiegoś młodego faceta (nie wiem,
może jakiś z telewizji :P)

Cała zdyszana dotarłam do domu, żeby rzucić się na komputer, ale dalej na
dziennikarstwie mam "oczekuj wyników". No kurde, mogłam czekać tam do tej 14,
a nie zapie...dalać do chaty :/
Weźcie :/

Czy ktoś uważa, że powinnam jechać tam jeszcze raz i czekać aż do skutku?
Obserwuj wątek
    • soul_girl Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 14:22
      Jesli chcesz byc niezwykle pomocna dla wielu ludzi (w tym dla mnie, biedaczki, ktora siedzi w Szwajcarii,
      oczekujacej w nerwach wynikow z dziennikarstwa) to prosze idz tam i sprawdz te listy, ok? Pozdrawiam
      Cie serdecznie
      • lek_na_sraczke Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 14:25
        Dobra, ale stawiam pewne warunki. Po pierwsze, zapłacicie mi za bilety MPK, po
        drugie zwolnicie miejsce na dziennikarstwie, żebym się dostała, po trzecie,
        załatwicie pracę w TVN :D:D
    • Gość: lila.q Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: 80.48.49.* 17.07.07, 14:23
      lek komentuje na bieżąco :D

no w sumie to jak masz blisko to się przejdź, będziesz nieco spokojniejsza ^^ i
      zdjęcia porób koniecznie koniecznie i gdzieś je wrzuć.
    • emememsss Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 14:23
      Na polonistyce nic nowego, czyli nic, czyli brak list. Ogolnie to siedz w domu,
      bo jest tak goraco, ze sie odwodnisz. Pieprzyc to. Trzeba poczekac. Ja jade jutro.
    • mawa10 Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 14:25
      Sraczka jesteś wielka !!!!!!!!!!
      • soul_girl Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 14:27
        Ja Ci oddam za te bilety :) Gorzej bedze z drugim i trzecim warunkiem :) A i piwko dorzuce :D
    • lek_na_sraczke Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 14:27
      Problem w tym, że nie mam tam blisko. Muszę wlec się autobusem i tramwajem
      ponad godzinę. Z reguły w tramwaju siedzę koło jakiegoś starego śmierdziela i
      wdycham jego siódme poty :/
      Emememss ma rację. Jeszcze się dowodnię albo coś. Chyba pojadę tam jutro...
      • soul_girl Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 14:28
        Ale myslicie, ze dzisiaj nie bedzie wynikow w Internecie? Ja pitole, przeciez zwariujeeeeeeeeeeeeee :)
        • onomatopeja_88 Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 14:29
          Będą,będą, mają czas do 24 -beznadzieja :/
          • soul_girl Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 14:31
            To naprawde przegiecie. UJ chyba nie ma litosci dla kandydatow. Przeciez tylu ludzi czeka na te wyniki.
            Szok :(
      • lek_na_sraczke Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 14:28
        *ODwodnię :P
        • Gość: małpa Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:30
          UJ w ogle sobie nie radzi z tą rekrutacją...
          • Gość: TO Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:31
            TO JEST JEDEN WIELKI BAJZEL!!!! Trza bylo isc do zawodowki i teraz za grube
            pieniadze rowy kopac na Wyspach!!! Madry Polak po szkodzie...
      • Gość: mika Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:30
        Co sie odwlecze to nie uciecze (jak mawiala moja babcia:))!
    • Gość: miodekkk Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.stella.net.pl 17.07.07, 14:31
      ja na twoim miejscuu bym się pofatygowała i poszłą raz jeszcze, olewaja
      kandydatów i ciągle spławiają, nie wiem czy się kiedyś poczekamy tych wyników w
      internecie..
      a ten system jest beznadziejny..
      • eeewe Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 14:34
        nie zastanawiaj sie tlyko tam biegnij;p i poszukaj kucharczyk na liscie:D
        odrazu ci podpowiem ze pewnie gdzies tam daleko pod kreska;p
      • Gość: mm Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.41e.sandomierz.pilicka.pl 17.07.07, 14:35
        UJ jest przereklamowany, nawet na UMCSIE byla lepiej i sprawniej przeprowadzona
        rekrutacja, nie trzeba było jechać do Lublina, aby łaskawie się dowiedzieć, na
        którym się jest miejscu, bo wszystko jest na koncie i co
        najwazniejsze...wszystko było na czas.:) dzięki Bogu,że złożyłam na UJ tylko z
        tzw. głupa:) przynajmniej nie mam teraz stresa:).
        • Gość: mm Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.41e.sandomierz.pilicka.pl 17.07.07, 14:43
          nie to, że dużo się ludzi pcha;),ale mają czas na robienie przekrętów;P
      • lek_na_sraczke Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 14:36
        Szkoda, że nie widzieliście jaki system mają na AP w Krakowie. Byłam w szoku,
        jak go zobaczyłam. Jakby jakieś dziecko z podstwówki to robiło :/ A obsługa też
        nienormalna. Powiem Wam, że z tego wszystkiego UJ ma całkiem ładnie zrobione
        ERK. Może nie mogą nadążyć, bo dużo ludzi tam się pcha :/
        • eeewe Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 14:38
          ja bym cie przyjela leku bez wynikow matury;p kcoham Cie czytac juz teraz:D bez
          studiow;p
        • eeewe Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 14:39
          gdzie sie wybeirasz jesli nie dostaniesz sie na dziennikarstwo?
        • Gość: cuth Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:54
          ehehehe, co Ty, na AP jest genialny system i w ogole lolowa jest to szkoła. a
          jaką mają dowcipną komisję rekrutacyjną :D przerażony perspektywą studiowania w
          rzeszowie, niżej (czy tam wyżej) podpisany wymyślił sobie, że na wszelki wypadek
          złozy na ap na politologię. sprawdzam do kiedy termin - okazuje się, ze do
          dzisiaj, znaczy się zeszłego piatku :D no to dzwonie i pytam do której mają
          czynne, bo mieszkam od krakowa 200 kilometrów. a Pan w sluchawce mi mowi mnniej
          wiecej tak: do 14, hehehe, musisz się spieszyć. Ja na to: mam pociag prawie na
          styk, mogę się lekko spóźnić, czy będe mógł komuś zostawic dokumenty? A on:
          hehehe, nooo, jak się spóźnisz to nic się nie stanie, tylko nikt ci nie przyjmie
          papierów.

na szczescie dostalem sie na uj na politologie, żal mi ap tylko z jednego powodu
          - byłem tam tylko raz, dwadzieścia minut, a widziałem kilka TAKICH dziewczyn...
          Boziu...

Cholernie Wam współczuje, moi znajomi też teraz siedzą jak zombie i czekaja na
          wyniki. Było w sumie do przewidzenia, że tak bedzie;/ Zawsze bajzel.
    • lek_na_sraczke Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 15:03
      eewe: hehe, no dzięki :D:D Jak się dosatnę na dziennikarstwo to tam zostanę.
      Ale znając życie, nie dostanę się :/

mm: kocham te przekręty :/ UJ to pół biedy, ale to co wyprawiali na AGH to było
      już przgięcie pały. Jeszcze dziasiaj przyszedł mi od nich list polecony za
      potwierdzieniem, że mnie nie przyjęli, a przecież już tydzień temu
      poinformowali mnie o tym przez konto internetowe. Nie mają na co kasy wydawać :/

cuth: prawdopodobnie wyląduję właśnie na tej "lolowej" uczelni. A mówisz, że
      faceci od rekrutacji byli mili dla Ciebie? Są gejami. Przynajmniej ten z którym
      gadałeś. Jeden jest gejem, a drugi hetero, ale zboczony :P :D Nie wiem jak tam
      wygląda sprawa z dziewczynami, ale ja tam nie widziałam żadnych facetów, w
      sensie studentów :P :P [No dobra, jakieś dwa rodzynki :P]
      • seniorita_espagn dziennikarstwo 17.07.07, 15:11
        A opłaca się na dziennikarstwo po LO?.Bo słyszałam , że samo dziennikarstwo
        nic nie daje , np.Miecugow studiował filozofię , a Sianecki prawo..a dopiero
        później zdroblili podyplomowe dziennikarstwo, nie wspominając o Olejnik , która
        to studiowała zootechnikę:D.
        • histerykmaturzysta Re: dziennikarstwo 17.07.07, 15:14

też tak myślę... dziennikarstwo jest bardzo ogólnikowe... dziennikarzem powinno
          się być z pasji, a nie ze sztywnego wyuczenia (podobnie aktorem)... takie
          studia na pewno coś dają, ale myślę, że lepszą drogą do pracy dziennikarskiej
          jest zrobienie konkretnych studiów, a później ew. studiów podyplomowych
          dziennikarskich... dziennikarzem jest się z praktyki, to praktyka czyni
          mistrza... ale lek na srzczkę fajnie pisze, ma swój styl i pewnie byłaby
          (byłby -?) dobrym dziennikarzem...
          • histerykmaturzysta Re: dziennikarstwo 17.07.07, 15:14
            do pisania jakichś emocjonujących reportaży :]
          • lek_na_sraczke Re: dziennikarstwo 17.07.07, 15:21
            BYŁABY! Histeryku, ja jestem dziewczyną! Proszę o tym pamiętać!
            Wiem, że samo dziennikarstwo mało daje. Ale nie martwię się tym, bo i tak mnie
            nie przyjmą i w najlepsym wypadku wyląduję na amerykanistyce, albo
            administracji, a w najgorszym pod mostem :D :D
            • histerykmaturzysta Re: dziennikarstwo 17.07.07, 15:55
              pewnie gdzieś cię przyjmą, a poza tym świat nie kończy się na ujocie i nie
              kończy się w tym roku, spokojna głowa
      • Gość: cuth Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:21
        to by wiele wyjaśniało :D ale urzekła mnie ta.. hmm... swojskość AP, bo ja
        prosty człowiek jestem :D rano jak debil walczylem z teczką i klejem, to jakaś
        paranoja zebym ja - taki lewus! - w tym wieku jeszcze musiał się paprać :D Ale
        to i tak nic w porównaniu z uniwersytetem rzeszowskim, na który ostatecznie nie
        złożyłem. Na ich stronie jest dokładny poradnik jak ma wyglądac taka teczka,
        pisze nawet, ze to NIE moze byc teczka ze sznureczkiem, tylko musi być z gumką
        :D Rotfl, osłabiło mnie to :D

fakt, ja tam spotkalem tylko dwoch facetow, tez skladali na politologie. jeden
        mial dół od dresu a drugi spodnie z krokiem na wysokosci kolan. Tak sobie wtedy
        pomyslalem, ze oczywiscie nie mozna na tym przykladzie wyrabiac sobie zdania ani
        o nich, ani tym bardziej o uczelni, ale czy aby juz nie czas najwyzszy wyjechać
        do Irlandii?

Nie pekaj, trzeba myslec pozytywnie:)mysle, ze sie dostaniesz:)
        • lek_na_sraczke Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 15:30
          cuth: tak samo było na AGH. Składałam tam na socjologię. Na ich stronie też był
          opis teczki. Tym razem, nie z gumką, a ze sznureczkiem. Mogę Ci nawet
          zacytować "kandydat ma złożyć białą, wiązaną, tekturową teczkę", a na nią
          nakleić etykietkę, którą trzeba było sobie wydrukować z neta :D:D

Na AP to myślę, że raczej się dostanę. Z UJ-otem będzie gorzej :/
          • Gość: Mała_Mi Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:51
            straszna nerwowke macie przez ten UJ!!! a do tego taki upal!!:| wspolczuje z
            calego serca!! ale znam ten bol ujotowy!! rok temu tez byla nerwowka:| ale z
            moich obserwacji tegoroczni maturzysci strasznie podniesli poprzeczke! czy
            matura w tym roku byla tak prosta czy mlodziez jest madrzejsza??:>
            mysle, ze ludzie zaczna rezygnowac i zwolnia miejsca! ja rok temu skladalam na 6
            kierunkow z czego dostalam sie na 3, wiec zrezygnowalam z 2:) mysle, ze w tym
            roku jest wielu maturzystow, ktorzy zrobili podobnie jak ja rok temu:)
            leku, jezeli pojdziesz na studia na AP, to bedziesz miec duuzo czasu na
            ogladanie TV, Net, rozwijanie swoich pasji zyciowych:) tak przynajmniej ma
            wiekszosc moich znajomych z AP:) jezeli uda Ci sie dostac na amerykanistyke, to
            tez bedziesz miec duuuzo wolnego czasu:) a bliskosc Rynku i knajp kusi... :)
            • lek_na_sraczke Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 17.07.07, 15:56
              Hehe, no właśnie Mała_Mi :D Ja obstawiam, że w tym roku młodzież zdolniejsza :P
              Jestem na rezerwie na dziennikarstwie i amerykanistyce, ale mam nadzieję, że
              jakoś się gdzieś wepchnę :D Nerwówka okropna. Pogoda też. Jutro znowu muszę
              zasuwać na Rynek, bo dziś list nie było :/
              • Gość: myszka2222 do lek na sraczke IP: 82.160.57.* 17.07.07, 16:02
                hej:) to ja:) tez sie nie dstałam (fuck!!), także nie łam się:) no i powiedz w
                końcu czy widziałas siebie na liście rezerwowej, no i która na niej jestes?:)
                no i jakbym cię tak pięknie, ślicznie poprosiła to znalazłabyś gdzieś tam pewną
                cudowną osóbkę, która ma 154pkt, czyli mnie:)?
                • Gość: gosc Co biora do rekrutacji na prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 16:11
                  i cyz jest jakis przelicznik??
                • lek_na_sraczke Re: do lek na sraczke 17.07.07, 16:11
                  myszka przecież mówię, że list nie widziałam, bo nie są wywieszone. Jutro tam
                  jadę, więc poszukam również osóbki ze 154 punktami :D
                  • Gość: myszka2222 Re: do lek na sraczke IP: 82.160.57.* 17.07.07, 16:37
                    dziękuje, jesteś boska:):* to jutro bede na Ciebie czekac gdzieś tutaj na
                    forum;p:)
                    • Gość: ja Re: do lek na sraczke IP: *.magma-net.pl 17.07.07, 16:56
                      a wogóle to jeśli ktoś się nie dostaje to w ERKu piszą że nie dostałeś sie czy
                      coś czy dalej jest "oczekuj na wyniki" w domyśle że chodzi o następną ture?
                      • Gość: d Re: do lek na sraczke IP: 82.139.20.* 17.07.07, 17:00
                        Na dziennikarstwie są wywieszone listy przyjętych, nie ma rezerwowych!!!
                        • lek_na_sraczke Re: do lek na sraczke 17.07.07, 17:21
                          Dlaczego nie ma rezerwowych?! To jak mam sprawdzić na którym miejscu jestem?!
                          Wolałabym zobaczyć to na liście wywieszonej, a nie pytać w sekretariacie, bo
                          tam jeszcze mnie ludzie wyśmieją :P
                          • chanson_de_geste Re: do lek na sraczke 17.07.07, 17:22
                            Sraczuś, a ile to Ty tych punkciorów miałaś na dziennikarstwo?
                            • lek_na_sraczke Re: do lek na sraczke 17.07.07, 17:31
                              Eeee... 140 :/ Największa sraczka jaka może być. Wiem, że niektórzy mieli
                              mniej, ale dajcie spokój. Wolę się tym wynikiem nie chwalić :/
                              No nic, jtro mam zamiar jechać na Rynek, bo i tak muszę zaatakować ludzi na
                              amerykanistyce. Gdzieś przecież muszą dać te listy!
                              • chanson_de_geste Re: do lek na sraczke 17.07.07, 17:36
                                Cholera, bo ktoś tu pisał, że próg = 174 punkty o_0
                                Wiesz, po cholerę było pisać w miarę przyzwoicie tę maturę.

Ciągle myślimy poztywnie?
                                • lek_na_sraczke Re: do lek na sraczke 17.07.07, 17:47
                                  Raczej już nie myślę pozytywnie o dziennikarstwie. Może jeszcze ta
                                  amerykanistyka... Ale z drugiej strony, znalazłam coś pozytywnego w tym, że
                                  mnie nie przyjęli na dziennikarstwo. Będę studiować całkiem coś innego i potem
                                  będę mogła pisać na ten temat ;) W gruncie rzeczy może być. Poza tym, ludzie
                                  mówią, że po dziennikarstwie nikt nie zostaje dziennikarzem. Jakoś się
                                  pocieszam :D

Ktoś tu pisał, że nie wywieszjąc list rezerwowych mają więcej czasu i
                                  możliwości, żeby robić przekręty. No! Ale to strasznie niepsrawiedliwe jest! :/
                          • Gość: d Re: do lek na sraczke IP: 82.139.20.* 17.07.07, 17:26
                            Właśnie sama nie wiem czemu nie ma rezerwowych, ale byłam tam dzisiaj o 16.10 i
                            gruby woźny mi powiedział, że to są jedyne listy jakie będą wywieszone, rezerwy
                            nie będzie. Ale on mi nie wyglądał na doinformowanego.
                            • Gość: bolek i lolek Re: do lek na sraczke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:35
                              mówię wam - tak łatwiej o jakiś przekręt, nie ma co....
                              • hurraoptymistka listy rezerwowe 17.07.07, 17:40
                                Chcę listy rezerwowe:( Już nie wiem, czy śmiać się, czy płakać... Niepotrzebnie
                                tylko człowiekowi nadzieję robią...
    • edyta1888 Ja widziałam listy! 17.07.07, 17:45
      Żeby Wam oszczędzić jeżdżenia:
      1. Nie ma wywieszonej listy rezerwowej i nic Wam nie powiedzą na temat którzy
      jesteście(niestety)
      2. Ostatnia osoba która się dostała miała 174 pkt

A w ogóle to też przyszłam po 14 i był tam mały tłumek. Ucieszyłam się, bo
      zobaczyłam listy i z entuzjazmem do koleżanek "Patrzcie! Listy!" I wtedy tłumek
      rzucił się na mnie, kazał ustawić do zdjęcia i bardzo mi współczuł, ze się nie
      dostałam, bo oni po tym samym kierunku na UJcie i kazali mi się strasznie
      upierać, żeby tam iść, bo fajne studia itd :D
      • lek_na_sraczke Re: Ja widziałam listy! 17.07.07, 17:50
        Hee? Ale czemu do zdjęcia od razu? Grasz w jakimś serialu czy co?
        • edyta1888 Re: Ja widziałam listy! 17.07.07, 17:53
          Taaa...już się rozpędziłam po serialach rozbijać :D To byli ludzie z wyborczej i
          krakowskiej(2 fotografów, 3 dziennikarki i jakiś pan, co tam pracuje w
          instytucie). Tłumek był bardzo mały :D Chyba po prostu już stracili nadzieje, że
          kogoś dorwą, a ja się nasunęłam :D Mówili, że aż dziwne, ze nikt nie chce listy
          na własne oczy zobaczyć i że stoją tu bez sensu i czekają :D
          • lek_na_sraczke Re: Ja widziałam listy! 17.07.07, 18:00
            Aha. No fajnie :D
            Faktycznie jak przyszłam tam rano był tam facet z instytutu oraz jakaś babka.
            Ale nie było tej całej reszty, a co ważniejsze, nie było list :/
            • edyta1888 Re: Ja widziałam listy! 17.07.07, 18:03
              Ta lista dała mi tyle, że wiem ile pkt miała ostatnia osoba - nic więcej :/
              teraz można tylko cierpliwie czekać i regularnie sprawdzać konto ERK, chociaż
              podobno z niektórych instytutów mają zamiar dzwonić do :nowo przyjętych"
    • Gość: wkuuuuur**** Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 14:17
      sluchajcie mam juz tego dosc..sprawdzam codziennie to zasrane konto na uj i co?
      ciagle jestem na rezerwowych mimo ze 1 pierwszej 10 (tak jak bylo od poczatku)
      nie wierze ze ani jedna osoba nie zrezygnowala wiec albo nie uaktualniaja tej
      zasranej listy albo leca sobie z nami w kulki....sraczka :D:D a u Ciebie sie
      cos zmienilo w sprawie amerykanistyki?
      • Gość: Cameron Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:20
        Informacje dostaniesz dziś wieczorem albo jutro. Dopiero teraz są tworzone nowe
        listy rankingowe, przecież ci którzy dostali się w I rekrutacji do dziś składali
        dokumenty i potwierdzali chęć studiowania. Spokojnie:)
        • Gość: yut Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:46
          Informacje na koncie mają znalezć się do jutra do 12.00 ( tak mi powiedzieli)
        • Gość: wkuuuur**** Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 20:38
          WIEM ze do dzis sa tworzone listy, ale pewnie sraczka ma racje ze ci idioci,
          ktorzy sie dostali uwazaja sie za niewiadomo kogo i nie maja zamiaru laskawie
          wypelnic glupiego formularza na erk o rezygnacji, bo przeciez MY "debile" z
          rezerwy mozemy sie troszke postresowac...;/ koszmar, skandal etc... przez tych
          baranow czekalam az do dzisiaj kiedy to zadzwonila do mnie bardzo mila pani i
          poinformowala mnie o zwolnieniu sie kilku miejsc oraz zaproponowala mi
          studiowanie na ich znakomietej uczelni ;/ w kazdym razie od pazdzernika
          zaczynam :D:D:D choc juz komletnie stracilam przez ten caly tydzien jakakolwiek
          nadzieje ze sie uda, nie mowiac juz o nerwach, przeklenstwach i zlosci ;/
          pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich rezerwowych :D:D sraczka jestes
          boska :*:*:* chcialabym Cie spotkac na tej amerykanistyce a Cameron prosze o
          przestanie uspokajania mnie :D
          • lek_na_sraczke Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 24.07.07, 20:44
            Wkuuuur***** gratuluję!!! :D
            Mnie pewnie nie przyjmą, ale nie przejmuję się tym bardzo, bo mam już miejsce
            na AP i chyba przyzwyczaiłam się do myśli, że tam spędzę ten nieszczęsny rok.
            Na następny poprawiam maturę i znowu startuję na UJ! :D
            • Gość: wkuuuur**** Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:40
              no to ja rowniez gratuluje, choc wolalabym sie spotkac tam z kims
              normalnym :D:D bo nie widze sie wsrod tych kujonów z matura zdana na 90-
              100% :D:D tez mialam startowac na dziennikarstwo ale tak zawalilam ten glupi
              (czyt. banalny) wos ze stwierdzilam ze sie nie oplaca i mialam racje...21 osob
              na miejsce... a moja skromna kolezanka oswiadczyla mi ze ona by sie na pewno
              dostala (yhy tak chyba dzieki tatusiowi)no to trudno zobaczymy jacy tam beda
              ludzie, ale moze jeszcze nic starconego :D:D pozdrawiam i powodzenia ;))))
      • lek_na_sraczke Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 24.07.07, 20:11
        U mnie nic się nie zmieniło ani na dziennikarstwie, ani na amerykanistyce. Jest
        kilka możliwości wyjaśnienia tego zjawiska:
        1. Wszyscy ludzie, którzy się na te kierunki dostali, uważają je za nie-wiadomo-
        co, sikają po nogach ze szczęścia, muszą brać co godzinę lek na sraczkę, żeby
        nie obkidać własnego domu własnym gó...w..n...em i w ogóle nie zamierzają
        zrezygnować.
        2. Wszyscy, którzy się dostali już dawno zrezygnowali, bo dostali się na prawo,
        ale nie poinformowali o tym fakcie danego Wydziału UJ. T
        rzeba być matołem do kwadratu, żeby coś takiego zatajać, ale tacy ludzie też
        istnieją, np. moja koleżanka z LO tak właśnie zrobiła, a kiedy zwróciłam jej
        uwagę, że gdyby wypełniła formularz "rezygnacja" w ERK, UJ miałby mniej roboty,
        a ludzie z rezerwy może wiedzieliby coś wcześniej i nie siedzieli w stresie,
        powiedziała "hehe, niech się trochę postresują". No jak wszyscy mają do tego
        takie podejście, to ja dziękuję... :/
        3. UJ czeka do ostatniej chwili, choć już od dawna wie to i owo i dopiero wtedy
        napisze na ERK danemu delikwentowi, że został przyjęty. Bardzo inteligentne...
        I jak w tym kraju nie mieć nerwicy? :/
        4. UJ w ogóle nie ma zamiaru nikogo spoza listy przyjętych przyjąć, a jeżeli
        już to osoby z końca rezerwy (te, co mają 2 punkty na 1000 możliwych), bo oni
        im zapłacą. Fajnie :/

Pozdrowienia :))
        • Gość: Pain88killer Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:06
          A nie wiecie czy na psychologii już zaktualizowali ??
          • Gość: Pięknoręki Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:08
            Jeszcze nie. wieść sprzed 1 minuty :)
            • winozmotyli Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 24.07.07, 22:08
              A na filologii słowiańskiej??
              • Gość: Pięknoręki Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:11
                A, tego to już nie wiem:)
            • Gość: Pain88killer Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:17
              Bo się stresuje :-( Czemu z tą psychologią zawsze tak długo czekają....
              • Gość: m_m Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:18
                www.media.uj.edu.pl/pdf/lr2_sd1.pdf dziennikarstwo
            • yosenikisan Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 10:47
              No ja już widzę, że dziennikarstwo zaktualizowali. Ale dzwoniłam tam wczoraj i
              szanowny pan Flis Jarosław udzielił mi potrzebnych informacji, gdyż wziął mnie
              za matkę kandydata:)
        • vingaer Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 10:39
          chanson - uszy do góry, na kame hame ame się dostaniesz na stówę, skoro ponad 62
          osoby zrezygnowały ze stosunków międzynarodowych, zwalniając mi miejsce ;D. nie
          wiem, kim jesteście, ale dzięki, dzięki, powodzenia na studiach ./'
          • vingaer Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 12:39
            o geez, wiedziałam, że coś mi sie porąbało ;PPP LEK*, wybacz ;D
            • chanson_de_geste Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 13:09
              A tam, nie tylko dla Sraczusia to są wieści dobre :p
              Pewnie kilka osób, co to już grzeje miejsce na Filozofii
              dostało wczoraj wiadomości, że chcą ich na stosunkach, czy gdzie tam jeszcze xD
            • lek_na_sraczke Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 20:14
              Ależ ja się nie gniewam. Pomylenie marnej Sraczki z Chanson to zaszczyt jak dla
              mnie :D:D
              A ja to se to wszystko obliczyłam i wyszło mi, że jeśli z amerykanistyki
              zrezygnuje około 25 przyjętych oraz około 25 z rezerwy przede mną, będę miała
              jakieś szanse, bo przeniosę się z mojego kosmicznego miejsca na pozycję zaraz
              pod kreską, a wtedy może jeszcze zrezygnuje jakieś 5 osób i wskoczę na listę
              przyjętych. :D
              Jezu, jakie kalkulacje. Dziwię się, że takich rzeczy nie uczą na matmie. To o
              wiele przydatniejsze w "prawdziwym" życiu, a nie jakieś wzory brył. :D
              • chanson_de_geste Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 20:16
                Sraczuś, jak mnie i Tobie się uda, to... leziemy na kebaby xD
                • lek_na_sraczke Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 20:26
                  Ale na takie sraczkowate :D Ja takich zwykłych to gryźć nie potrafię, bo
                  wszystko mi zawsze wypada. Jakaś taka niepozbierana jestem :D
                  • chanson_de_geste Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 20:27
                    ...dlatego ja zawsze kupuję kebabiska na Floriańskiej, bo tam mają widelce
                    plastikowe xD
                    • lek_na_sraczke Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 20:30
                      Ale problem w tym, że ja nie lubię używać widelców! :D:D Nie ma to jak
                      paluchami :D:D
          • chanson_de_geste Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 13:08
            Oj, toż to są przepiękne wieści dla mnie! Już widzę te kilka osób
            wycofujące papiery z Filozofii! *chaonso_ma_wizję*

Vingaer, dziękuje bardzo za informację; dla mnie każde na wagę złota! :))
            • vingaer Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 14:08
              do usług, do usług ;D
              daleko jesteś pod kreską?
    • Gość: a. Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.07.07, 15:51
      SOCJOLOGIA
      nowych list nie bedzie
      trzeba sprawdzac ERK, zeby sie dowiedziec czy przeskoczylo sie z rezerwowej
      listy na te wlasciwa.
    • Gość: gall anonim Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.07.07, 16:14
      Z anglistyki dzwonili (przynajmniej do mnie :)
      • gabrielafrancuz Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 17:27
        A kulturoznawstwo PSC? Ktoś coś wie? Na ERKu, przynajmniej u mnie, cisza.
      • Gość: mary Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 18:56
        A ile miałeś punktów?
        • gabrielafrancuz Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 19:00
          Nie wiem ile miałAm i jak oni to przeliczali, jutro zadzwonie tam i sie dowiem
          która jestem na rezerwie- szkoda ze na ERKu nie podaja takich informacji.
          • chanson_de_geste Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 19:21
            Gab, wszystko jest na ERK. Np. to -
            "Lista rankingowa oraz najważniejsze informacje dla kandydatów przyjętych na
            studia zostały podane na tablicy informacyjnej przy Sekretariacie (Rynek Główny
            34/III p.) oraz opublikowane na naszej stronie internetowej:
            www.phils.uj.edu.pl/psc"

Na tej stronce masz całą listę (co prawda pierwszą, ale zawsze) ;))

A liczą punkty tak: suma trzech przedmiotów rozsz., czyli tak, jak na całym
            Wydziale Filozoficznym.
            • gabrielafrancuz Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 19:28
              Widziałam to już...
              Na tej liście podanych jest tylko 19 niezakwalifikowanych... Próg wynosił 114, a
              przeliczając % tak jak podałas, mam 164 punkty więc jest to CONAJMNIEJ DZIWNE,
              że się nie dostałam... O_o
              • chanson_de_geste Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 19:33
                Próg wynosi 232 - po pierwszej rekrutacji.

Wchodzisz na www.phils.uj.edu.pl/psc.
                Następnie klikasz w dział WYNIKI REKRUTACJI.
                Klikasz na LISTARANKONGOWA.
                Otwiera się to: www.phils.uj.edu.pl/psc/pdf/info_www.pdf

Pierwsze 40 osób na liście z nowa maturą się dostało.
                Pozostałe 15 miejsc jest dla staromaturzystów.
                • chanson_de_geste Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 19:33
                  Klikasz na LISTA RANKINGOWA.*
                • gabrielafrancuz Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 19:39
                  No tak, zapomnialam o tym drobnym szczegole, ze tylko 40 osob sie dostało :P
                  No to nie mam szans, wypełniam rezygnację.
                  Ale nie narzekam, kulturoznawstwo samego Bliskiego Wschodu (mimo tego, ze
                  zajecia beda sie odbywac prawie ze wyłącznie na Kampusie) też bedzie fajne.
        • Gość: gall anonim Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.07.07, 21:01
          134, byłam na 117 pozycji.
    • Gość: aga Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.chello.pl 25.07.07, 18:20
      A nie zabiją mnie w dziekanacie uj jak pójdę "wyjąć" papiery z biologii, które
      złożyłam przed tygodniem jak oni tacy nerwowi (z tego co piszecie)?
      • edyta1888 Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 18:33
        e, może nie...ale na wszelki wypadek weź ze sobą jakiś scyzoryk...albo gaz
        łzawiący...tak dla pewności :D
        • Gość: aga Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.chello.pl 25.07.07, 18:36
          Hehe, dziekuje za rade. Moze jakos to przezyje ;)
          • edyta1888 Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 18:40
            Od starszych kolegów i koleżanek słyszałam co nieco o paniach w dziekanatach -
            podobno od początku są niemiłe, ale prawdziwe oblicza pokazują jak już się
            studiuje :D Moja kuzynka stwierdziła nawet, że ona muszą przechodzić jakiś
            specjalny kurs typu "jak skumulować całą złość wszechświata na każdym studencie,
            który przekroczy próg dziekanatu:"P
            • lek_na_sraczke Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 20:24
              A ja w dziekanatach, których byłam nie widziałam żadnej babki!!! Nie wiem
              jakieś dziwne kierunki sobie powybierałam :P Ale mogę powiedzieć, że faceci,
              którzy mnie obsługiwali byli okropni! Jeden mruczał jak kot, albo jakieś dzikie
              zwierzę, a na dodatek mówił tak cicho, że ciągle musiałam
              dopytywać "proszę?", "słucham?"; na AP było dwóch facetów - Jezu, jakie
              dziwaki! - jeden jak na mój gust był gejem, bo prawie rzucił się na kandydata-
              chłopaka, a drugi jakoś się obleśnie gapił na mnie; trzeci to ten cały Flis z
              telewizji. Wszyscy byli niedoinformowani i nierozgarnięci, no oprócz tego
              Flisa. Ale nic, muszę znowu jechać na AP, żeby potwierdzić, więc teraz na pewno
              trafię na jakąś kobietę-wiedźmę. Już nie mogę się doczekać. Dlaczego one są
              takie? :/
              • edyta1888 Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 20:30
                Nie wiem, ale jeszcze od nikogo nie słyszałam, żeby w dziekanacie było przyjemnie :D
                Jak mi kuzynka opowiadała co przeszła, jak chciała podbić legitymacje, to mi się
                odechciało studiów :D
                a propos Twoich kalkulacji: nie liczysz już na dziennikarstwo? Ja się lodzę cały
                czas, chociaż próg spadł o "całe" dwa punty w drugiej rekrutacji....
                • gabrielafrancuz Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 20:32
                  Jak dla mnie było przyjemnie :P
                  Ale ja jestem na studiach Bliskiego i Dalekiego Wschodu ;)
                • lek_na_sraczke Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 20:37
                  Na dziennikarstwo nie mam szans! Jestem tego pewna na 100%. Chyba, że za rok.
                  Bo zdecydowałam się poprawić maturę z WOS-u, więc kto wie... Może jeszcze ta
                  amerykanistyka, ale to też jest trochę nierealne.
                  • edyta1888 Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 25.07.07, 20:41
                    ja jestem daaaaaleko na psychologii i sm ale na dziennikarstwie nie AŻ tak
                    daleko, więc się jeszcze łudzę...kto wie, może we wrześniu zadzwonią z
                    informacją, że ktoś mi zwolnił miejsce :P
                    • yosenikisan Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 26.07.07, 09:25
                      wszystko jest możliwe... do września będzie jeszcze bałagan i zamieszanie. Ja
                      szczęśliwie znalazłam się w gronie przyjętych na dziennikarstwo z moimi 172
                      punktami:)
                      • Gość: alleluja Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 11:56
                        ja niesttey na dziennikarstwo sie nie dostalam, ale dostalam sie na
                        amerykanistyke :D:D gdy bylam skladac papiery panie byly naprawde bardzo mile
                        tylko jedna byla troszke nerwowa i mowila tak bardzo sluzbowo...az sie balam
                        tam wejsc po przeczytaniu waszych komenatrzy ale luz :D:D juz nawet rozmawialam
                        ze jednym wykladowca heheh takze spoko ;)))) mysle ze to fajne studia
                        (zastanawialam sie jeszcze nad arabistyka :P)a dziennikasrtwo zaczne moze na 3
                        roku choc coraz powazniej zastanawiam sie czy nie lepiej byloby wybrac stosunki
                        miedzynarodowe bo po tym jest wiecej mozliwosci :P takze ambicje mam duze tylko
                        checi do nauki brak :D:D zobaczymy jak to bedzie :P trzymam za was kciuki :))
                        powodzenia
                        • Gość: Mała_Mi Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 13:20
                          alleluja: gratuluje:) te Panie w sekretariacie u nas w Instytucie sa przeważnie
                          mile:) nie ma sie czym przejmowac, bo oni wszyscy czesto sa bardzo sluzbowi, ale
                          na szczescie nie zawsze:)
                          aha, nie ma co sie przerażać tymi osobami, ktore mialy max. ilosc punktow!
                          czesto sa one hmm... madre ale na swoj sposob( lub mialy szczescie na
                          maturze:))!:) nawet jesli mialo sie duzo mniej punktow niz osoby z poczatku
                          listy przyjetych to nie wolno sie stawiac w gorszej pozycji do nich:) ( pisze to
                          w zwiazku z obawami niektorych osob, przerazonych wizja studiowania z
                          olimpijczykami i ludzmi, ktorzy mieli max. ilosc pkt)
                          pozdrawiam

PS. Leku! czekam az napiszesz jakies dobre wiesci plynace z amerykanistyki!! mam
                          nadzieje, ze tak sie niedlugo stanie!:)
                          • lek_na_sraczke Re: Najświeższe wieści z UJ!!! 26.07.07, 18:08
                            Dzięki Mała_Mi :)) Na razie nie mogę napisać żadnych nowych wieści, ani
                            dobrych, ani złych, bo telefon milczy, a na ERK nic nie napisali. Potwierdzam
                            na AP. Ale może jeszcze zadzwonią z tej amerykanistyki, jak nie teraz, to we
                            wrześniu.
                            • Gość: alleluja Re: Najświeższe wieści z UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 17:33
                              Mała Mi a Ty gdzie sie dostalas? sraczka jest tak szydercza ze
                              studiowanie z nia byloby dla mnie zaszczytem ;):D:D dlatego czekam
                              na informacje co z ta Twoja amerykanistyka bo bardzo duzo osob
                              zrezygnowalo (podobno okolo 30!!!!) wiec mam nadzieje ze jednak sie
                              dostaniesz :D pozdrawiam goraco wsyztskich studentow :*
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka