ksskss 01.08.07, 12:46 sluchajcie, czy jest takie cos jescze ze poczta przychodzi, ze sie dostales lub nie, czy tylko przez neta na twoim koncie daja ci znak?? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: demoniczna koza Re: listy z UAM poznań IP: 80.50.250.* 01.08.07, 13:03 we wtorek tydzień temu byłam złożyć dokumenty i pani która je przyjmowała powiedziała że w czwartek(ten co był) będzie wysyłać zawiadomienia o przyjęciu pocztą. To listowne zawiadomienie upoważnia do ubiegania się o miejsce w akademiku....ale do mnie jeszcze nic nie przyszło...codziennie nerwowo zaglądam w skrzynkę :/ czyżby nie wysyłali tego poleconym? ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stypendysta Re: listy z UAM poznań IP: *.199.50.230.tesatnet.pl 01.08.07, 18:15 Bez tej decyzji na piśmie możesz normalnie ubiegać się o miejsce w DS. W tej chwili podstawową dla Ciebie informacją jest komunikat w IR (przyjęty - jeśli dostarczyłaś dokumenty - lub zakwalifikowany do przyjęcia). Po zakończeniu drugiej tury rekrutacji każdy kandydat otrzyma jeszcze decyzję na piśmie, a w niej informację o terminie i trybie wnoszenia odwołania. By było śmieszniej - takie pouczenie będzie również na decyzjach o przyjęciu. Wymóg wystawienia takiej decyzji na piśmie i pouczenia wynika z KPA, niemniej zasadnicza decyzja Komisji jest podawana w serwisie IR na koncie kandydata. Ze składaniem podania o akademik NIE WOLNO i nie należy czekać na otrzymanie decyzji na piśmie - dane o przyjętych Dziekanat przyjmujący wnioski otrzymuje z Komisji Rekrutacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksskss Re: listy z UAM poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 19:06 podbijam, ale sluchajcie, poniewaz dostalem sie na pewien kierunek na Uam-ie, ale nie na tyen co mi zalezalo, brakuje mi niewiel i mam zamiar wyslac odwolanie ale nie wiem, czy przyjdzie do mnie do domu pismo czy mam sie opierac na koncie i na terminie 2tyg od daty ogloszenia?? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stypendysta Re: listy z UAM poznań IP: *.199.50.230.tesatnet.pl 01.08.07, 20:20 Odwołanie możesz wnieść dopiero po otrzymaniu decyzji na piśmie (bo to od niej się odwołujesz i to ona zamyka Twoją procedurę rekrutacyjną) - w niej znajdziesz pouczenie o wnoszeniu odwołania: o terminie i adresacie. Ale jeśli nie wskażesz w nim uchybień proceduralnych, nie licz, że (w przypadku obleganego kierunku) ktoś poważnie potraktuje nieumotywowane odwołanie - bo też od czego? Jeśli nie wskażesz uchybień proceduralnych, odwoływać się możesz tylko od ... wyniku matury. Zastanów się nad inną forma wystąpienia do Rektora i argumentacją Twojej prosby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dtght Re: listy z UAM poznań IP: 86.158.210.* 01.08.07, 23:47 mi sie Irk-u nic nie zmieniło, a dostałam maila, że się dostałam.f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: listy z UAM poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:02 a dostalas się z odwołania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strt Re: listy z UAM poznań IP: *.range86-145.btcentralplus.com 02.08.07, 18:22 tak, dostałam sie w 2 turze. do tej pory nic mi się tam nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
stypendysta Re: listy z UAM poznań 02.08.07, 18:04 Gość portalu: dtght napisał(a): > mi sie Irk-u nic nie zmieniło, a dostałam maila, że się dostałam.f Bo członkowie Komisji są 'niekumaci' i nie wiedzą, jak obsłużyć IR w II turze rekrutacji. A jest to proste jak drut - znajoma miała po pierwszej 'niezakwalifikowany', w drugiej - kolejno - 'dopuszczony do następnego etapu' (bo złożyła deklarację), 'zakwalifikowany do przyjęcia' i w końcu - 'przyjęty' (bo komisja - Wydział Biologii, kier. biotechnologia - dobierała kandydatów w miarę ubywania przyjętych i zakwalifikowanych do przyjęcia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onomatoł Re: listy z UAM poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 12:11 a wiecie może, kiedy w końcu dostaniemy te listy z oficjalnym potwierdzeniem dostania się na studia? ( nie chodzi mi o te listy od samorządu studenckiego, które większość z nas już dostała) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demoniczna koza dostałam list :/ IP: 80.50.250.* 03.08.07, 16:29 w końcu znalazłam w mojej skrzynce list z UAM....ale w 'liście' sa tylko reklamy zachwalające obóz w międzyzdrojach i jakiś druczek do banku do ubezpieczenia w razie wyjazdu za granice...czy jakoś tak. ....żadnego oficjalnego potwierdzenia przyjęcia :( Odpowiedz Link Zgłoś
sakura17 Re: listy z UAM poznań 05.08.07, 16:33 Mam nadzieję, ze niedługo dostanę to potwierdzenie, bo do 10 sierpnia muszę złożyć podanie o stypendium wraz z zaświadczeniem o przyjęcie na studia...Jeżeli nie dostanę, to 380 zł miesięcznie z tego stypendium raczej nie zobaczę... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafata Re: listy z UAM poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 12:16 Ale przecież potwierdzenie macie na swoim koncie internetowym, to nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
odik Re: listy z UAM poznań 07.08.07, 16:00 Sakura17: chyba ubiegamy się o to samo stypendium. Zaświadczenie o przyjęciu na studia można dosłać po 10 stycznia na adres fundacji. Pytałam. Arafata: dla własnego zdrowia psychicznego wiadomość o przyjęciu na koncie IRK wystarczy. Niestety, urzędy itp. wymagają na piśmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaa Re: listy z UAM poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 20:28 hej a czy mogę spytać o jakie stypendium chodzi? Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi wyjaśnił :) Odpowiedz Link Zgłoś
odik Re: listy z UAM poznań 07.08.07, 22:29 w tym przypadku chodzi o stypendium z ANR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyssana.z.palca Re: listy z UAM poznań IP: *.komster.pl 08.08.07, 17:51 > Arafata: dla własnego zdrowia psychicznego wiadomość o przyjęciu na koncie IRK > wystarczy. Niestety, urzędy itp. wymagają na piśmie. eee, a jak sie wydrukuje, to nie bedzie "na pismie"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sakura17 Re: listy z UAM poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 19:26 <Gość portalu: wyssana.z.palca napisał(a): > eee, a jak sie wydrukuje, to nie bedzie "na pismie"??> No nie bardzo...Na swoim koncie mam potwierdzenie w ten sposób, że jest tabelka z liczbą punktów, kierunkiem i napisem 'Przyjęty' ale nie ma tam ani mojego nazwiska, ani Peselu ani pieczątki uczelni.Mogę to sobie wydrukować, ale dla urzędu nie jest to żaden dowód. Przy logowaniu podaję jedynie PESEL i hasło, a potem, już na koncie nie ma żadnych danych osobowych w zakładce Wyniki. Na szczęście można to dosłać później, też do nich dzwoniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: listy z UAM poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 23:49 a nic nie dostaliście? serio? ja dostałam już kilka dni temu polecony z potwierdzeniem odbioru :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojezzu Re: listy z UAM poznań IP: *.range86-142.btcentralplus.com 10.08.07, 10:34 pewnie zostałaś wybrana. Odpowiedz Link Zgłoś