Dodaj do ulubionych

listy z UAM poznań

01.08.07, 12:46
sluchajcie, czy jest takie cos jescze ze poczta przychodzi, ze sie dostales
lub nie, czy tylko przez neta na twoim koncie daja ci znak?? pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: demoniczna koza Re: listy z UAM poznań IP: 80.50.250.* 01.08.07, 13:03
      we wtorek tydzień temu byłam złożyć dokumenty i pani która je przyjmowała
      powiedziała że w czwartek(ten co był) będzie wysyłać zawiadomienia o przyjęciu
      pocztą. To listowne zawiadomienie upoważnia do ubiegania się o miejsce w
      akademiku....ale do mnie jeszcze nic nie przyszło...codziennie nerwowo zaglądam
      w skrzynkę :/ czyżby nie wysyłali tego poleconym? ;/
      • Gość: stypendysta Re: listy z UAM poznań IP: *.199.50.230.tesatnet.pl 01.08.07, 18:15
        Bez tej decyzji na piśmie możesz normalnie ubiegać się o miejsce w DS. W tej chwili podstawową dla Ciebie informacją jest komunikat w IR (przyjęty - jeśli dostarczyłaś dokumenty - lub zakwalifikowany do przyjęcia). Po zakończeniu drugiej tury rekrutacji każdy kandydat otrzyma jeszcze decyzję na piśmie, a w niej informację o terminie i trybie wnoszenia odwołania. By było śmieszniej - takie pouczenie będzie również na decyzjach o przyjęciu. Wymóg wystawienia takiej decyzji na piśmie i pouczenia wynika z KPA, niemniej zasadnicza decyzja Komisji jest podawana w serwisie IR na koncie kandydata.

Ze składaniem podania o akademik NIE WOLNO i nie należy czekać na otrzymanie decyzji na piśmie - dane o przyjętych Dziekanat przyjmujący wnioski otrzymuje z Komisji Rekrutacyjnej.
        • Gość: ksskss Re: listy z UAM poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 19:06
          podbijam, ale sluchajcie, poniewaz dostalem sie na pewien kierunek na Uam-ie,
          ale nie na tyen co mi zalezalo, brakuje mi niewiel i mam zamiar wyslac
          odwolanie ale nie wiem, czy przyjdzie do mnie do domu pismo czy mam sie opierac
          na koncie i na terminie 2tyg od daty ogloszenia?? pozdro
          • Gość: stypendysta Re: listy z UAM poznań IP: *.199.50.230.tesatnet.pl 01.08.07, 20:20
            Odwołanie możesz wnieść dopiero po otrzymaniu decyzji na piśmie (bo to od niej się odwołujesz i to ona zamyka Twoją procedurę rekrutacyjną) - w niej znajdziesz pouczenie o wnoszeniu odwołania: o terminie i adresacie. Ale jeśli nie wskażesz w nim uchybień proceduralnych, nie licz, że (w przypadku obleganego kierunku) ktoś poważnie potraktuje nieumotywowane odwołanie - bo też od czego? Jeśli nie wskażesz uchybień proceduralnych, odwoływać się możesz tylko od ... wyniku matury. Zastanów się nad inną forma wystąpienia do Rektora i argumentacją Twojej prosby.
            • Gość: dtght Re: listy z UAM poznań IP: 86.158.210.* 01.08.07, 23:47
              mi sie Irk-u nic nie zmieniło, a dostałam maila, że się dostałam.f
              • Gość: ania Re: listy z UAM poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:02
                a dostalas się z odwołania?
                • Gość: strt Re: listy z UAM poznań IP: *.range86-145.btcentralplus.com 02.08.07, 18:22
                  tak, dostałam sie w 2 turze. do tej pory nic mi się tam nie zmieniło.
              • stypendysta Re: listy z UAM poznań 02.08.07, 18:04
                Gość portalu: dtght napisał(a):

> mi sie Irk-u nic nie zmieniło, a dostałam maila, że się dostałam.f

Bo członkowie Komisji są 'niekumaci' i nie wiedzą, jak obsłużyć IR w II turze rekrutacji. A jest to proste jak drut - znajoma miała po pierwszej 'niezakwalifikowany', w drugiej - kolejno - 'dopuszczony do następnego etapu' (bo złożyła deklarację), 'zakwalifikowany do przyjęcia' i w końcu - 'przyjęty' (bo komisja - Wydział Biologii, kier. biotechnologia - dobierała kandydatów w miarę ubywania przyjętych i zakwalifikowanych do przyjęcia).
                • Gość: onomatoł Re: listy z UAM poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 12:11
                  a wiecie może, kiedy w końcu dostaniemy te listy z oficjalnym potwierdzeniem
                  dostania się na studia? ( nie chodzi mi o te listy od samorządu studenckiego,
                  które większość z nas już dostała)
    • Gość: demoniczna koza dostałam list :/ IP: 80.50.250.* 03.08.07, 16:29
      w końcu znalazłam w mojej skrzynce list z UAM....ale w 'liście' sa tylko
      reklamy zachwalające obóz w międzyzdrojach i jakiś druczek do banku do
      ubezpieczenia w razie wyjazdu za granice...czy jakoś tak. ....żadnego
      oficjalnego potwierdzenia przyjęcia :(
    • sakura17 Re: listy z UAM poznań 05.08.07, 16:33
      Mam nadzieję, ze niedługo dostanę to potwierdzenie, bo do 10 sierpnia muszę
      złożyć podanie o stypendium wraz z zaświadczeniem o przyjęcie na
      studia...Jeżeli nie dostanę, to 380 zł miesięcznie z tego stypendium raczej nie
      zobaczę... ;/
      • Gość: arafata Re: listy z UAM poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 12:16
        Ale przecież potwierdzenie macie na swoim koncie internetowym, to
        nie wystarczy?
      • odik Re: listy z UAM poznań 07.08.07, 16:00
        Sakura17: chyba ubiegamy się o to samo stypendium. Zaświadczenie o przyjęciu na
        studia można dosłać po 10 stycznia na adres fundacji. Pytałam.

Arafata: dla własnego zdrowia psychicznego wiadomość o przyjęciu na koncie IRK
        wystarczy. Niestety, urzędy itp. wymagają na piśmie.
        • Gość: jaaaaaaa Re: listy z UAM poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 20:28
          hej a czy mogę spytać o jakie stypendium chodzi? Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi
          wyjaśnił :)
          • odik Re: listy z UAM poznań 07.08.07, 22:29
            w tym przypadku chodzi o stypendium z ANR.
        • Gość: wyssana.z.palca Re: listy z UAM poznań IP: *.komster.pl 08.08.07, 17:51
          > Arafata: dla własnego zdrowia psychicznego wiadomość o przyjęciu
          na koncie IRK
          > wystarczy. Niestety, urzędy itp. wymagają na piśmie.

eee, a jak sie wydrukuje, to nie bedzie "na pismie"??
          • Gość: Sakura17 Re: listy z UAM poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 19:26
            <Gość portalu: wyssana.z.palca napisał(a): > eee, a jak sie wydrukuje, to nie
            bedzie "na pismie"??>
            No nie bardzo...Na swoim koncie mam potwierdzenie w ten sposób, że jest tabelka
            z liczbą punktów, kierunkiem i napisem 'Przyjęty' ale nie ma tam ani mojego
            nazwiska, ani Peselu ani pieczątki uczelni.Mogę to sobie wydrukować, ale dla
            urzędu nie jest to żaden dowód. Przy logowaniu podaję jedynie PESEL i hasło, a
            potem, już na koncie nie ma żadnych danych osobowych w zakładce Wyniki.
            Na szczęście można to dosłać później, też do nich dzwoniłam.
            • Gość: aga Re: listy z UAM poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 23:49
              a nic nie dostaliście? serio? ja dostałam już kilka dni temu
              polecony z potwierdzeniem odbioru :D
              • Gość: ojezzu Re: listy z UAM poznań IP: *.range86-142.btcentralplus.com 10.08.07, 10:34
                pewnie zostałaś wybrana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka