Dodaj do ulubionych

Gospodarka przestrzenna

08.10.07, 20:42
Hej mam pytanie? Czy studiuje ktoś gospodarkę przestrzenną?Prosiłabym o kilka
informacji na temat tego kierunku, mianowicie co zdawać żeby sie dostać, jak
wyglądają studia czy są ciężkie i czy jesteście zadowoleni ze swojego wyboru?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Gospodarka przestrzenna IP: *.aster.pl 09.10.07, 08:05
      Bardzo ogólne pytanie. Gospodarka przestrzenna występuje na różnych typach
      uczelni (uniwerki, politechniki, AR, AE) i w zależności od tego kierunek wygląda
      bardzo różnie.
    • anusialp Re: Gospodarka przestrzenna 09.10.07, 10:02
      no ja niestety o tym kierunku wiem bardzo mało a nawet nic, wiem tylko ze jest
      taki kierunek na UAM w Poznaniu(bo w sumie tylko poznań mnie interesuje)wobec
      tego jak wygląda ten kierunek na uniwersytecie?Będę wdzięczna za wszystkie
      informacje
      • Gość: MaBi Re: Gospodarka przestrzenna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 21:28
        Witaj:) jestem studentem pierwszego roku GP właśnie na UAMie w
        Poznaniu. O kierunku słyszałem same dobre rzeczy:) jestem bardzo
        zadowolony i sądze ze był to dla mnie strzał w dziesiątkę:) gorąco
        polecam. W tym roku było chyba 15,5 od na jedno miejsce. Poczatkowo
        wymagali 80% matury rozszerzonej z geografii i był to jedyny
        punktowany przedmiot. Jeśli się nie mylę przyjmowali od 77% (po tym
        całym bałaganie z przenoszeniuem dokumentów).
        • anusialp Re: Gospodarka przestrzenna 10.10.07, 11:55
          Dziękuję bardzo za odpowiedź:-)Ja jestem właśnie na rozszerzonej geografii i mam
          nadzieję że uda mi się zdać maturę na poziomie rozszerzonym chociaż szczerze
          mówiąc nie mam kompletnie pojęcia na co zwrócić szczególną uwagę podczas
          powtórki materiału i jak w ogóle powtarzać.
          • Gość: /\ Re: Gospodarka przestrzenna IP: *.98.102.9.ip.airbites.pl 10.10.07, 13:50
            Najlepiej zwrócić uwagę na wszystko ;), bo gospodarka przestrzenna to dość
            oblegany kierunek. Dlaczego oblegany? Mi sie wydaje, że dlatego, że jest na
            niewielu uczelniach, ale nie tylko bo to dobry kierunek. Ale skończenie go
            właściwie nic nie daje. Należy podobnie jak w zawodzie inż. budowlanego itp.
            zdobyć uprawnienia i wtedy można uznać, że wybrany kierunek jest bardzo dobry.
            Kierunek dla tych co interesują się geografią, planami przestrzennymi,
            samorządem terytorialnym. Trzeba mieć też niezła wiedzę z matematyki.
            • anusialp Re: Gospodarka przestrzenna, może zootechnika? 10.10.07, 18:13
              ojej, im więcej dowiaduje się o tym kierunku tym bardziej nie wiem co mam
              zrobić. Od roku nastawiłam się w sumie na biologię gdyż chciałam zdawać na
              zootechnikę ale przeraziłam się trochę chemią że nie dam sobie rady chociaż
              biologie i zwierzęta bardzo lubię. Boje się też że nie będę mogła po tym
              kierunku znaleźć pracy. Może ktoś z was zna jeszcze jakieś fajne kierunki oprócz
              takich bardzo humanistycznych bo to mnie strasznie nudzi.
            • Gość: qwerty Re: Gospodarka przestrzenna IP: *.chello.pl 16.10.07, 14:30
              I tu się mylisz. Gospodarka jest na naprawdę wielu uczelniach np. w Warszawie na
              3 państwowych i co najmniej 2 prywatnych. To jeden z najbardziej popularnych
              kierunków ostatnich lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka