Dodaj do ulubionych

rekrutacja na uj

20.04.08, 11:14
witam!

chciałam się upewnić,ze dobrze zrozumiałam zasady rekrutacji. świadectwo dostarcza się dopiero po ogłoszeniu list i zakwalifikowaniu się na dany kierunek, wcześniej wymagana jest oczywiście elektroniczna rejestracja, opłata i złożenie podania?
Obserwuj wątek
    • Gość: kkk Re: rekrutacja na uj IP: *.gprs.plus.pl 20.04.08, 17:41
      tak a rejestracja jest chyba od 23 czerwca do 4 lipca o ile sie nie mylę na
      większość kierunków stacjonarnych.
      • Gość: ja Re: rekrutacja na uj IP: *.grybow.net.pl 21.04.08, 13:02
        aha, a wyniki 29:) fajnie;)
        • Gość: kkk Re: rekrutacja na uj IP: *.gprs.plus.pl 21.04.08, 13:55
          przecież napisałem na większości kierunków, a listy są w lipcu . najpierw czytaj
          dokładnie a potem pisz .
        • Gość: josi.e Re: rekrutacja na uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 17:58
          29 to chyba nie, to niedziela. ja mam 30, ale to przeciez nie jest zaden problem.
    • Gość: gosia Re: rekrutacja na uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 21:21
      a wiesz może gdzie mogę znaleźć zasady rekrutacji co oni tam biorą pod uwagę na
      prawo? nie mogę coś znaleźć a spróbuję złożyć może akurat
      • Gość: josi.e Re: rekrutacja na uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 21:54
        www.erk.uj.edu.pl/karta_studiow.html?studia_id=347&SID=99d0c1bf9947686c7a0f0554a63d2003
        • Gość: gosia Re: rekrutacja na uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 09:12
          dzięki:)
    • Gość: magda Re: rekrutacja na uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 14:47
      czy wraz z podaniem trzeba dostarczać jakąś kopię świadectwa? i czy można się zarejestrować przed 30.? (tak, wiem, zaczyna się 23.) ale zastanawiam sie jak to będzie wyglądało, mogę założyć konto, wysłać podanie i wpłacić pieniądze a 30. dopiero dodać wyniki matury?
      • Gość: pik Re: rekrutacja na uj IP: 82.139.48.* 21.06.08, 17:57
        Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi z tym podaniem?
        Na czym ono polega? Jak powinno wyglądać? Gdzie należy to wysłać i co powinno
        zawierać. Prawdę powiedziawszy, to nawet nie wiedziałem, że coś takiego prócz
        elektronicznej rejestracji istnieje...
        • Gość: mika Re: rekrutacja na uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 20:01
          rejestrujesz sie elektronicznie, drukujesz swoja rejestracje, wnosisz oplate za
          rekrutacje w banku lub na poczcie i wysylasz wydruk rejestracji wraz z
          wymienionymi w nim zalacznikami na adres uczelni. kiedy pieniadze i wydruk dotra
          do komisji rekrutacyjnej wtedy na twoim koncie erk pojawi sie komunikat o
          potwierdzeniu rejestracji.
          • Gość: pik Re: rekrutacja na uj IP: 82.139.48.* 21.06.08, 23:00
            Dziękuję za odpowiedź.A to wszystko oczywiście dopiero po 23cim?
            • Gość: mika Re: rekrutacja na uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 00:07
              dokladnie:)a wlasciwie po otrzymaniu wynikow matury bo albo bedzie trzeba
              wprowadzic wyniki do formularza erk albo do wysylanego wydruku dolaczyc
              kserokopie swiadectwa...nie wiem jak to bedzie wygladalo w tym roku. pozdrawiam
              i powodzenia:)
    • Gość: '''... Re: rekrutacja na uj IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.08, 19:17
      do kiedy wpłaca się kasę?
      • grochalska Re: rekrutacja na uj 21.06.08, 19:29
        Do końca rejestracji czyli do 3,4 lipca (zależy od uczelni).
        • Gość: Sabka Re: rekrutacja na uj IP: 83.2.245.* 23.06.08, 09:07
          Mam pytanie. Czy nie można osobiście zanieść podania, tylko trzeba
          je wysyłac? jakos nie ufam Poczcie Polskiej ;/
          • Gość: Ewa Re: rekrutacja na uj IP: 82.139.48.* 23.06.08, 11:22
            Ja też mam pytanie - czy Wy możecie już wybrać kierunek studiów, dokonać opłat
            rekrutacyjnych i wygenerować podanie?BO u mnie się nic zmieniło w systemie,
            chociaż przecież dzisiaj już 23.06...
          • Gość: komparatystka Re: rekrutacja na uj IP: *.2.udn.pl 23.06.08, 22:56
            no pewnie że można :) Musisz tylko udać się do sekretariatu na odpowiednim wydziale.
            • Gość: Ewa Re: rekrutacja na uj IP: 82.139.48.* 24.06.08, 12:09
              Jak to wybrać się do sekretariatu? W jakim celu? Mnie chodzi tylko o to, żebym
              mogła zrobić opłaty i wygenerować podanie. Chyba nie muszę tylko po to dmuchać
              do Krakowa...
            • Gość: Ewa Re: rekrutacja na uj IP: 82.139.48.* 24.06.08, 12:12
              Właściwie, to odnosząc się do tego, co jest napisane tu:

ETAP I. Rejestracja elektroniczna w systemie.

Dokonanie rejestracji na wybrane studia należy poprzedzić założeniem
              Indywidualnego Konta ERK Kandydata. W tym celu należy wybrać opcję ZAŁÓŻ KONTO.
              Po założeniu konta należy się do niego zalogować, a następnie postępować zgodnie
              z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie. Poniżej opisany jest sposób
              postępowania po zalogowaniu się do Konta ERK. Wszystkich wymienionych niżej
              czynności należy dokonać w obowiązującym terminie rejestracji na wybrane studia.

1. Sprawdź, a następnie dokonaj poprawy lub uzupełnienia danych znajdujących
              się w formularzu dane osobowe.
              2. Jeżeli poprawnie wprowadziłeś wszystkie dane osobowe dokonaj ich
              zatwierdzenia.
              3. Po zatwierdzeniu danych osobowych wprowadź wszystkie wymagane informacje
              do formularzy dotychczasowe wykształcenie, i tak w przypadku zamiaru dokonywania
              rejestracji na studia:
              * jednolite magisterskie lub pierwszego stopnia - do formularza szkoła
              średnia oraz matura (jeżeli zdawałeś nową maturę, ale nie znasz jeszcze
              wszystkich uzyskanych wyników, musisz zaczekać do chwili ich otrzymania z
              odpowiedniej Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej),
              * drugiego stopnia - do formularza szkoła średnia oraz wykształcenie
              wyższe.
              Po sprawdzeniu kompletności oraz poprawności wprowadzonych danych na temat
              dotychczasowego wykształcenia zatwierdź je.
              4. Znajdź w Elektronicznym Informatorze kartę interesujących Ciebie studiów,
              a następnie wybierz znajdującą się tam opcję ZAREJESTRUJ SIĘ.
              5. Wprowadź dane do formularza znajdującego się w karcie rejestracji, a
              następnie zatwierdź je.

ETAP II. Potwierdzenie rejestracji - opłata i przesłanie dokumentów.

Wszystkich wymienionych niżej czynności należy dokonać w obowiązującym terminie
              rejestracji na wybrane studia. O ważności potwierdzenia rejestracji decyduje
              data stempla pocztowego na przesłanych dokumentach oraz data wniesienia opłaty
              rekrutacyjnej!

1. Wydrukuj i podpisz dokument PODANIE ERK znajdujący się w wygenerowanym
              przez system pliku PDF.
              2. Odczytaj i przepisz podany przez system adres jednostki prowadzącej nabór
              na studia.
              3. Odczytaj i przepisz numer indywidualnego rachunku bankowego, a następnie
              wpłać na niego wyświetloną przez system kwotę opłaty rekrutacyjnej. Ze względu
              na przyspieszenie przepływu informacji o opłacie zalecamy dokonanie wpłaty
              bezpośrednio przelewem bankowym. Informacje o wpłatach dokonywanych w placówkach
              Poczty Polskiej pojawiają się w systemie ERK z większymi opóźnieniami.
              4. Podpisane PODANIE ERK wyślij wraz z wymienionymi w nim załącznikami
              (jeżeli zostały w nim wskazane) na podany przez system adres jednostki
              prowadzącej nabór.
              5. Oczekując na potwierdzenie rejestracji sprawdzaj regularnie informacje na
              swoim indywidualnym koncie ERK.
              6. W przypadku braku potwierdzenia rejestracji w ciągu kilku dni po
              terminowym wysłaniu dokumentów oraz wniesieniu opłaty skontaktuj się z jednostką
              prowadzącą nabór w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.
              7. W przypadku zamiaru ubiegania się o przyjęcie na więcej niż jedne studia
              powtórz za każdym razem całą procedurę począwszy od punktu 5 etapu I.

To chyba jednak normalne, że nie mogę dokonać jeszcze wpłaty i wybrać kierunku
              studiów.
              • Gość: Ewa Re: rekrutacja na uj IP: 82.139.48.* 24.06.08, 12:24
                O rany, ale zamieszanie. Myślałam, że koleżanki post odnosi się do mojego
                pytania. Pardon :-)
                • Gość: Jack Re: rekrutacja na uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 22:48
                  ok,dobra,w takim razie zeby sie w pelni zarejestrowac to trzeba wyslac to
                  podanie i zaplacic kase od 23ego od konca terminu rejestracji tak?
                  • Gość: mika Re: rekrutacja na uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 23:37
                    tak
                    • jackson555 Re: rekrutacja na uj 24.06.08, 23:48
                      Dobrze,ale gdzie mozna znalezc to podanie do wydrukowania?wydaje mi sie ze
                      pokaze sie jakas nowa opcja w koncie,ale najpierw musze je uzupelnic.I tutaj
                      znow problem,bo narazie zatwierdzilem w koncie DANE OSOBOWE i SZKOŁA ŚREDNIA a
                      trzech nastepnych czyli MATURA,OSIĄGNIĘCIA i WYŻSZE WYKSZTAŁCENIE nie moge
                      wypelnic bo niby jak,przeciez jeszcze nie mam matury.Wytlumaczcie mi to po kolei
                      bo na prawde nie jestem tutaj pewny wielu rzeczy..
                      • Gość: mika Re: rekrutacja na uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 09:02
                        dane dotyczące matury będziesz mógł uzupełnić dopiero po otrzymaniu świadectwa
                        maturalnego, w części osiągnięcia wpisujesz np. udział w olimpiadach
                        przedmiotowych (jeśli ni brałeś udziału to cię to nie dotyczy), część o wyższym
                        wykształceniu dotyczy tylko osób które ukończyły studia I stopnia. gdy już
                        otrzymasz świadectwo, uzupełnisz dane na koncie i wtedy pojawi się komunikat o
                        możliwości wydrukowania podania (plik w formacie PDF).podanie drukujesz,
                        sprawdzasz czy potrzebne są jakieś załączniki (są wyszczególnione w części IV
                        podania). wpłacasz pieniądze na indywidualny numer konta podany w dziale opłaty
                        i wysyłasz podanie wraz z załącznikami listem poleconym na adres uczelni.
                        • Gość: Ewa Re: rekrutacja na uj IP: 82.139.48.* 25.06.08, 12:23
                          Swoją drogą to trochę chore, bo pewnie po ogłoszeniu wyników strona rekrutacyjna
                          może być przeciążona...
                          • Gość: pixii Re: rekrutacja na uj IP: *.lublin.mm.pl 25.06.08, 20:14
                            bez sensu zupełnie... zaczynać rekrutację 23.06 skoro wszyscy wyniki
                            będą mieć 30 :/
                            • Gość: x-z Re: rekrutacja na uj IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.08, 11:44
                              jak skonczycie rejestrację elektroniczną to pojawi się strona do wydruku. To
                              jest wlasnie to ów "podanie", a przynajmneij tak mi się wydaje.
                            • Gość: vibracja Re: rekrutacja na uj IP: *.chello.pl 27.06.08, 16:45
                              ale pamietaj ze ludzie ktorzy zdawali mature wczesniej niz w 2008 roku tez sie
                              beda rejestrowac. no wiec wszystko jest ok.
    • Gość: magda Re: rekrutacja na uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 10:55
      pewnie u was wszystkich pojawił się taki komunikat: UWAGA: Komisje Rekrutacyjne mogą potwierdzać rejestracje do momentu opublikowania list rankingowych. W kwestii związanej z brakiem potwierdzenia rejestracji należy kontaktować się z jednostką, do której zostały wysłane dokumenty.
      skontaktowaliście się? sekretariat kierunku na który składam jest dziś nieczynny.w piątek wysłałam mejla, ale nikt nie odp.
      oczywiście wiem, że potwierdzenie rejestracji może sie pojawić dopiero przy pierwszych listach, ale chciałam się dowiedzieć czy ktoś z was dzwonił i co mu powiedziano skoro należy się skontaktować.
      • Gość: p Re: rekrutacja na uj IP: *.kro.vectranet.pl 07.07.08, 10:58
        ja dzwoniłam i powiedzieli, żebym się nie przejmowała, bo
        rejestrację potwierdzą później, a skontaktować należy się wtedy, gdy
        po ogłoszeniu list rejestracja będzie nadal niepotwierdzona;p
        • Gość: magda Re: rekrutacja na uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 11:31
          dziękuję :)
        • Gość: ja Re: rekrutacja na uj IP: *.centertel.pl 07.07.08, 14:40
          Czyli jeszcze te kilka dni do ogłoszenia wyników mamy się nie przejmować i
          spokojnie czekać na listy? :)
    • Gość: magda Re: rekrutacja na uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 16:58
      wyczytałam na innym forum, że wszystko zależy od wydziału. na jednym zatwierdzono rejestracje, bo wpłynęły pieniądz, na innym kazano czekać a jeszcze inny kazał wysłać podanie faksem. ja jutro dzwonię wszędzie (mam 4 niepotwierdzone).
      • Gość: x-z Re: rekrutacja na uj IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.08, 18:43
        na tych listach będą widniały nazwiska wszystkich, którzy ubiegają się o
        przyjęcie tak? a dopiero pózniej tych, którzy się dostali ?
    • Gość: goosz Re: rekrutacja na uj IP: *.miltex.petroinform.com 03.02.09, 14:58
      czy ktoś może mi powiedziec czy na połoznictwo na uj trzeba zdawać
      bio i wos czy samą bio?pliz odp!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka