the-only_alishia 06.05.08, 13:37 Jak sądzicie - po własnym doświadczeniu, ze słuchu, ogólnej orientacji, jakie mogą być pytania na maturze ustnej dotyczącej językowych środków perswazji w reklamie (wszystkie możliwe rodzaje)? Proszę o pomysły. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klaudia_matuszynska Re: Możliwe pytania...? 06.05.08, 13:56 To zalezy, czy komisja bedzie wiedziala, o czym ty mowisz do nich :) Ja w zeszlym roku mialam sposob budowania napiecia w filmach i powiesciach kryminalnych lub sensacyjnech a moja komisja nie miala zadnej wiedzy odnosnie mojego tematu W koncu, po kilku eee...yyy...eee... zapytaly mnie o lektury podmiotu :) Zycze powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maxiu40 Re: Możliwe pytania...? 06.05.08, 13:56 the-only_alishia napisała: > Jak sądzicie - po własnym doświadczeniu, ze słuchu, ogólnej > orientacji, jakie mogą być pytania na maturze ustnej dotyczącej > językowych środków perswazji w reklamie (wszystkie możliwe rodzaje)? > Proszę o pomysły. :) mam podobny temat prezentacji, ale dopiero 19 maja ;] Podejrzewam, że mogą zadać standardowe pytanie, tj. "Dlaczego wybrałaś właśnie taki temat"? i pewnie coś w stylu "który z zabiegów o charakterze perswazyjnym przemawia do ciebie najbardziej i dlaczego?". powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Możliwe pytania...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 16:12 napisz jakie mialas pytania i jak ci poszlo - ja zdaje za dwa dni, tez jezyk reklamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewka-2 Re: Możliwe pytania...? 06.05.08, 15:43 ma ktoś temat o wierności sobie i swoim ideałom? o co mogą zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
the-only_alishia Re: Możliwe pytania...? 07.05.08, 18:55 Dzięki za wskazówki ;) Ja nie zdaję w tym roku matury (dopiero (albo już :) za rok), tylko mój chłopak-jutro ma ustną i jeszcze zastanawialiśmy się nad możliwymi pytaniami ;) Powodzenia reszcie Maturzystów:) Odpowiedz Link Zgłoś