never_green 19.07.08, 13:53 Czy ktos z Was składał papiery na medycynę na Uniwersytet Warmińsko- Mazurskim? Co myślicie o wydziale lekarskim na tej uczelni? Czy myslicie, że próg tam będzie tak wysoki jak pierwsze progi z pozostałych uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: R Re: medycyna w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 14:07 tam są inne, chore zasady rekrutacji. Próg bedzie extremalnie wysoki a poziom tej uczelni to najwieksze dno i bedzie tak jak z wydzialem lekarskim w Rzeszowie, zostanie zamknięty po 2 latach a studenci zostanąna lodzie bo inne AM nie przyjmą ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amg Re: medycyna w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 18:34 nie sądze, żebyś miał racje. studiuję co prawda w gdańsku, na III roku, ale z dobrych źródeł słyszalam, że olsztyn bardzo się postarał o dobrą kadrę, pościągali niezłych specjalistów, zwłaszcza klinicznych z innych uczelni. poza tym uczelnia nie ma długów, tak jak większość innych uczelni medycznych w polsce. olsztyn jest przyzwoitą alternatywą dla tych co najbliżej mają do gdańska lub białegostoku. więc nie gadaj głupot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: medycyna w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.08, 23:19 A kiedy będą pierwsze listy na lekarski w Olsztynie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: never_green Re: medycyna w Olsztynie IP: *.eranet.pl 20.07.08, 09:51 21 lipca będą wiadomości na kontach rekrutacyjnych. Wracając do tematu. Olsztyn jako ostatni ogłasza listy, więc te osoby, które miały po 24 pkt i wyżej są już na innych uczelniach i raczej nie składały dokumentów do Olsztyna. Poza tym studia na UWM nie są chyba marzeniem przyszłego lekarza. Może próg będzie bardziej "ludzki" niż na AM? Z drugiej strony ten beznadziejny przelicznik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejh Re: medycyna w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 13:02 jaki znowy przeicznik? moze ktos cos pojasnic? Odpowiedz Link Zgłoś
1katie1 Re: medycyna w Olsztynie 20.07.08, 15:00 Przelicznika w Olsztynie nie ma,kandydat otrzymuje jedynie dodatkowe punkty,za zdawanie przedmiotów na poziomie rozszerzonym.Więcej informacji w zasadach rekrutacji za trzy przedmioty na poziomie rozszerzonym -dodatkowe 500 % za dwa przedmioty na poziomie rozszerzonym -dodatkowe 400 % za jeden przedmiot na poziomie rozszerzonym -dodatkowe 300 % punktów www.uwm.edu.pl/wnm/rekrutacja.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: medycyna w Olsztynie IP: *.zibi.pl 20.07.08, 16:06 No i to jest chote na UWM bo nowy maturzysta może otrzymac az 800 % punktow a stary maxs 600: Nowi maturzysci z a 3 przedmioty rozszezone maja 500 + maxs 300 z 3 przedmiotow, a stazy 600 jak by mieli z 3 przedmiotow na swiadectwie same 6. Dla mnie to patologia i brak rownouprawnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: medycyna w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 18:02 wkoncu ktos cos robi dobrze, i docenia tych którzy zdają poziom rozszerzony, np fizyka na poziomie rozszerzonym a podstawowym to niebo a ziemia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: medycyna w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 19:18 Sluchaj skad mozesz wiedziec jaki jest poziom uwm? nie jestes tam wiec moze sie nie wypowiadaj. weterynaria co jest bardzo bliskie o medycyny jest na najwyzszym poziomie w polsce. a kadra na wydzial medyczny jest sciagana z calej polski. wiec jesli nie masz pojecia o czym mowisz to moze po prostu sie nie odzywaj, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: medycyna w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 19:18 do R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 233 Re: medycyna w Olsztynie IP: *.chello.pl 20.07.08, 19:52 Napewno to musiala byc przemyslana decyzja o storzeniu tego wydzialu. Skladam w tym roku na medycyne i mam nadzije ze sie dostne (licze ze zlozylo malo ludzi ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: medycyna w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 20:23 proste przeciez to zaścianek Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada88 Re: medycyna w Olsztynie 20.07.08, 21:31 Gość portalu: R napisał(a): > proste przeciez to zaścianek Ciekawe że w tym zaścianku podobno będą lepsze warunki do studiowania niż w niejednej akademii medycznej. Problemy z otwarciem kierunku lekarskiego w tej- jak twierdzisz- pipiduwie wynikały z protesów Białystoku który obawia sie konkurencji. Ktoś madrze powiedział- najpierw pomysl zanim cos napiszesz.... __________________________________________________________________ "When I think that I'm over you, I'm overpowered" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: medycyna w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 22:23 czekoladko nie oszukuj się pojdą tam ludzie ktorzy niedostali sie do innych miast i jednym z czynnikow bedzie polozenie wiec nie zaklinaj rzeczywistosci taka jest prawde i juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: medycyna w Olsztynie IP: *.radom.vectranet.pl 20.07.08, 23:36 czesto zdarza sie tak że ludzie którzy mieli świetne wyniki i dostali się na najlepsze uczelnie nie dają sobie rady na medycynie .. wiele osób które miały mniej punktów i nie załapały się w ierwszych rekrutacjach na AM nie są gorsi od reszty , to ze komus nie wyszła matura nie znaczy że jest głupi ine nadaje się na medycyne . sami wiecie jakie są klucze i jak trzeba sie wstrzelić w odpowiedz, czesto nawet poprawne i logiczne odp nie sa uznawane . wszystko okaże się po pierwszym roku. każda uczelnia kiedys miła swój debiut ..poczekamy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada88 Re: medycyna w Olsztynie 21.07.08, 00:11 Gość portalu: R napisał(a): > czekoladko nie oszukuj się Nie oszukuje sie tylko podaje konkretne fakty. > pojdą tam ludzie ktorzy niedostali sie do innych mi > ast i jednym z czynnikow bedzie polozenie Pewnie w tym roku tak bedzie, ale to wcale nie przesadza faktu że medycyna bedzie tam wykladana na gorszym poziomie niż na innych aemach czy tez studenci z olsztyna beda znali anatomie w mniejszym stopniu. Fakt- żeby wyrobic prestiż potrzeba czasu, ale skreślanie z góry tej uczelni i kpiny to czysta przesada żeby nie powiedzieć głupota. > wiec nie zaklinaj rzeczywistosci taka > jest prawde i juz Z nas dwojga to nie ja ją zaklinam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: medycyna w Olsztynie IP: *.radom.vectranet.pl 20.07.08, 20:24 mój znajomt dowiedział sie na uczelni ze złozyło podobno 1200 osób na lekarki do olsztyna, czyli praktycznie jest 15 osób na miejsce.. konkurencja duża, zobaczymy jutro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masakrator Re: medycyna w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 00:21 ten wydzial i tak dlugo nie pociagnie bo rozpie.. go pisząc pismo do MEN. TO co od..i w rekrutacji to skandal. Jak ktos kto ma starą mature ma nawet 3 szóstki z biol chem i fiz to moze uzyskac maxymalnie 600 pkt a nowi maturzysci mają na dzien dobry bonus 500pkt i nawet jak mają po dwóji z kazdego przedmiotu to juz mają 700 pkt łącznie. Tak nie bedzie, rozpie.. ich bo konstytucja daje rowno prawo do edukacji a to co sie dzieje w zlodziejskim olsztynie to juz jest skandal na skale europejską. Nie bedzie tam zadnego lekarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla Re: medycyna w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 00:54 stara matura byla w szkołach, była nie rowna dla kazdego, teraz jest ogolnopolska, i wierz mi ze rekrutacja jest jak najbardziej sprawiedliwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEHHEE Re: medycyna w Olsztynie IP: *.bremultibank.com.pl 21.07.08, 08:23 TYLKO NIESPRAWIDLIWE JEST TO, ŻE TĘ NOWĄ KILKA RAZY MOZNA POPRAWIAĆ - SKANDAL... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilo Re: medycyna w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 21.07.08, 08:57 a czy wiecie moze, o ktorej beda wyniki na uwm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek Re: medycyna w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 21.07.08, 09:56 Nie ma list, można tylko stwierdzić czy się dostałeś, czy nie po zalogowaniu na swoje konto... Od razu pisać odwołanie? Bo nie ma informacji o aktualizacjach listy przyjętych.. Chyba z takiego założenia wychodzą:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostradamus Re: medycyna w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 10:01 napewno odwołanie cos da, ale wy naiwni jestescie ludzie żal mi was. Odwolanie na lekarskim...Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: medycyna w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 21.07.08, 10:31 gdzie te wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: surfinggirl Re: medycyna w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 10:52 a skad wiesz o progu, jesli mozna spytac? i co z tym odwolaniem? czyli nie bedzie tam jak na innych uczelniach, ze tylko czeka sie na kolejne etapy rekrutacji? wie ktos gdzie mozna znalezc wzor odwolania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: medycyna w Olsztynie IP: *.48.24.6.lasnet.pl 21.07.08, 10:53 wysoki próg ale napewno polowa odpadnie bo sie dostali na "lepsze" uczelnie. więc piszcie odwołania bo na UWM nie ma czegoś takiego jak druga lista czy drugi nabór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: medycyna w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 10:58 no to jak to? jak odejdzie dużo osób na inne uczelnie to oni nie wypełnią limitu miejsc. bez sens jakiś w tym Olsztynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: medycyna w Olsztynie IP: *.48.24.6.lasnet.pl 21.07.08, 11:07 Tzn jest coś takiego, że jeżeli naprawde będzie dużo wolnych miejsc to będzie drugi nabor ale to dopiero we wrześniu. tak było w tamtym roku na kierunkach mniej obleganych(teologia, mechanika i budowa maszyn itp.). Na te bardziej oblegane kierunkie raczej nie będzie bo ludzie od razu składają odwołania. Nie ma jako takiego wzoru odwołania. Jak chcesz wzór to Ci mogę podesłac swoj z zeszłego roku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: medycyna w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 14:56 ja bym prosila te wzor, tak dla porownania :) adusia_141@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: medycyna w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 10:54 czyli tak na[prawde 227 dla osob które pisały 3 rozszerzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: medycyna w Olsztynie IP: *.radom.vectranet.pl 21.07.08, 14:29 ak ktos wie to niech napisze co z tym odwołaniem, jak go wysłać co napisac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: medycyna w Olsztynie IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.08, 21:55 Dostałam się na lekarski do UWM i AMG i nie wiem co wybrać... pomóżcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista 1/2główek Niumiałek nie dostał się znowu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 14:49 Jak widać pyskaty nieuk jak co roku nigdzie się nie dostał na dzienne .... i chwała Bogu za to, amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista A tu działa nieuk niumiałek.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 14:57 staramatura.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr óg Re: A tu działa nieuk niumiałek.... IP: *.radom.vectranet.pl 21.07.08, 14:58 próg 725 do olsztyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 15:39 skad wiesz?? a tak na rozszerzony max 300 to ile?? Odpowiedz Link Zgłoś
lollita1 do G. 21.07.08, 15:41 do G. mozesz mi tez wyslac wzor odwolania? moj adres: ryjex@vp.pl Z gory dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Do tych co chcą pisac odwołania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 16:28 Ludzie czy wy jestescie uposledzeni? Ministerstwo ledwo przyznalo 80 miejsc w olsztynie i dostanie sie 80 osob ani jednej więcej, co wy teraz chcecie napisac odwoladnia i myslicie ze przyjmą drugie tyle? To nie jest marketing i zarządzanie tylko lekarski, odwolania nie dają nic na tym kierunku, a podstawą do pisania odwolania jest zlamanie warunkow rekrutacji. I tacy ludzie lekarzami chcą byc....dramat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Do tych co chcą pisac odwołania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 16:38 do tych co sie nie dostali, ile mieliscie punktow na 3 przedmioty rozszerzone (max 300) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uce uce Wzór odwołania !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 16:48 Szanowny Panie Rektorze ! Nie dostałem/łam się, bo jestem debilnym 1/2główkiem podobnym do niumiałka który mieszka w Olsztynie i od 5 lat nie może przebrnąć egzaminów wstępnych. I dlatego się odwołuję bo chcę być lekarzem. A świat jest niesprawiedliwy, bo powinienem/powinnam się dostać ! I chcę się dostać. To kiedy mam przywieźć popiery ? Pozdrawiam Kasia, Zosia, Piotruś Krzysio /wpisać swoje dane/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Wzór odwołania !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 16:52 ???? masz jakies problemy ze sobą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam 711 pkt Re: Wzór odwołania !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 17:16 głupiś waść niczym osioł! Odpowiedz Link Zgłoś
lollita1 Re: Wzór odwołania !!! 21.07.08, 17:23 Do "uce uce" i "znawcy": Jak nie wiesz o czym piszesz to sie nie wypowiadaj na ten temat! Żeby brac dalej udzial w rekrutacji trzeba, podkreślam TRZEBA napisac odwołanie, zrozumiales?! Inaczej koniec, nie bierzesz udzialu dalej. Nie moja wina ze sa tam takie warunki rekrutacji, a nie inne. A zamiast wyzywac innych - telefon w łapę i dzwon na uniwersytet warminsko-mazurski to powiedza ci, to samo co ja przed chwila napisalam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uce uce Wyjaśnienie dla lolity...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 17:29 A wiesz panienko kto to jest lolita ? /jak się sama nazwałaś ?/ otóż lolita to nieletnia dziwka... no co ja ci poradzę, ale tak jest. I rozumek masz chyba taki sam jak taka lolita. Pozdro.. i pisz odwołanie ... /bo jest wymagane PRZED wynikiem rekrutacji.../ o jezuuuu ale lolita nie mogę.... Odpowiedz Link Zgłoś
lollita1 Ja sie Twojego nicku nie czepiam. 21.07.08, 17:45 Ja sie Twojego nicku nie czepiam i Ty tez nie powinienes - rozmawiamy o Olsztynie, a nie o bohaterce Nabokova. Prosze - dzwon do Olsztyna, to sie zdziwisz. I nie wypowiadaj sie na temat na ktory nie masz zielonego pojecia, najpierw porozmawiaj sobie z mila pania z dziekanatu (a tak na marginesie WYNIKI REKRUTACJI JUZ SA, a do II tury owo odwolanie jest potrzebne). Tak, tak, wygłupiłeś sie swoją wypowiedzią, ale mam nadzieję że już w Twojej główce wszystko sie rozjaśniło... A jak nie - to owocnej rozmowy z Pania z dziekanatu życze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uce uce no lolita i tyle... pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 17:52 już bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: Ja sie Twojego nicku nie czepiam. IP: *.gprs.plus.pl 21.07.08, 20:17 A to, że lolita, to nieletnia dziwka, to szczera prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Wzór odwołania !!! IP: *.48.24.6.lasnet.pl 21.07.08, 17:50 Jasne, że na UWM tak jest. Od Zawsze. Chyba, że nagle coś się zmieniło i mi to umknęło. Odwołania już wam wysłałam. Zawsze można je jeszcze podkoloryzować ale wątpie żeby ktoś czytał co w nich jest napisane. Wazny sam fakt bo to oznacza, że nadal chcesz na ten kierunek. Zawsze przecież ktos nie doniesie papierów i w ten sposób robi sie miejsce. Pozdrawiam i powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
lollita1 Re: Wzór odwołania !!! 21.07.08, 17:55 Dzieki wielkie:) Dobrze, że są jeszcze na forum osoby zorientowane w temacie... Pozdrawiam serdecznie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Wzór odwołania !!! IP: *.48.24.6.lasnet.pl 21.07.08, 17:56 Jeszcze jedno:) niedługo dostaniecie listy z UWM, w których będzie napisane do kiedy możecie się odwołac i kiedy będą wyniki. tzn te listy w ktorych bedzie napisane, że się nie dostaliście z powodu braku miejsc. a odwołanie można wysłać poczta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dek. Piszcie jakie macie wyniki IP: *.radom.vectranet.pl 21.07.08, 19:43 wpisujcie swoje wyniki na lekarski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: Wzór odwołania !!! IP: *.gprs.plus.pl 21.07.08, 20:14 Hi hi, trafiłeś w sedno, kolego :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś