bbeeaattaa45 06.05.09, 12:43 czy wiecie może jakie są w tym roku zestawy na ustnym rosyjskim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agata Re: ustny rosyjski - zestawy IP: *.siedlce.vectranet.pl 13.05.09, 23:12 jeśli wiecie jakie były zestawy bardzo proszę napiszcie szczególnie interesuje mnie woj.mazowieckie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megge Re: ustny rosyjski - zestawy IP: 217.97.225.* 05.05.10, 15:39 Nie mam pojecia...sama mam jutro na 14:30 i się cholernie boję,że mnie zatnie i nic nie wydukam!! Jeszcze mam Starą Bukwę w komisji Rosjanke ;\ Przewalone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ustny rosyjski - zestawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 16:27 no to może sie podzielisz scenksmi jak już miałaś :) <pliz> Odpowiedz Link Zgłoś
pasta17 Re: ustny rosyjski - zestawy 07.05.10, 18:30 ja wczoraj miałem rosyjski:) nazbierałem zaledwie 10pkt ale dobre i to. dobra rada: trzeba rozbawic komisję do łez tak ja... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ustny rosyjski - zestawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 20:00 a może podasz jakie miałeś scenki i jaki obrazek:) i może jeszcze nr zestawu jak oczywiście można;D Odpowiedz Link Zgłoś
pasta17 Re: ustny rosyjski - zestawy 08.05.10, 23:33 obrazek to mialem ze jakas grupka ludzi jest w galerii i ogladaja obrazy. A scenek to nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
chinwag Re: ustny rosyjski - zestawy 09.05.10, 07:47 Ludzie, nie ekscytujcie się tym co było gdzieś tam. Zestawy są dość schematyczne, powtórzenie zwrotów przydatnych w rozmowach sterowanych zawartych w repetytorium + treningowe opisanie sobie byle jakich zdjęć np. w czasopiśmie wystarczy. A nawet przyniesie więcej korzyści. Nie ma sensu marnować czasu na odnotowywanie, jaki obrazek był w Pcimiu, czy Warszawie. Pamiętajcie, że w opisie zdjęcia mają się znaleźć 3 elementy - kto, gdzie, co robi, choć dokładniejsze opisanie 2 z nich również daje pełne 2 pkt. Ćwicząc przed egzaminem starajcie się znajdywać 2-3 możliwości, bo jeśli ktoś widząc osobę wypełniającą zeznanie podatkowe powie, że chłopek coś pisze na jakimś papierze i tak dostanie swoje punkty. Widząc chłopca zdmuchującego świeczki na torcie, można powiedzieć, że świętują urodziny, a tort to będą zaraz jeść. Komunikacja przede wszystkim...a w jakiej formie, to już drugorzędna sprawa. Trzymam kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ustny rosyjski - zestawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 13:56 No ale zestawy wszędzie są takie same i można się lepiej przygotować jak będzie wiadomo co będzie. A w mnie interesuje tylko 11 pierwszych zestawów... Bo nie ma takiej opcji żeby trafiły się inne niż te 11 pierwszych. WIĘC JAK KTOŚ MIAŁ BY TE 11 ZESTAWÓW Z MAZOWSZA TO BYM BYŁA WDZIĘCZNA:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ustny rosyjski - zestawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 14:02 Ale jeśli wiadomo co będzie można się lepiej przygotować, a tym bardziej jeżeli ktoś jest słaby z rosyjskiego a porwał się na maturę. A mnie interesuje 11 pierwszych arkuszy z Mazowsza, bo nie ma takiej opcji, żeby się jakieś inne mi trafiły. WIĘC JEŻELI KTOŚ MIAŁ BY JESZCZE JAKIEŚ SCENKI CZY OBRAZKI TO POPROSIŁABYM:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ustny rosyjski - zestawy IP: *.mgsp.pl 12.05.10, 15:07 eee, no ja też jestem ciekawa jakie są zestawy . zdaje 24, 25 maja Odpowiedz Link Zgłoś