Dodaj do ulubionych

Herba Fresca czy Pampelune?

20.02.04, 09:01
z tzw. "urodzenia" jestem niezdecydowana niestety. obok tych zapachów krążę
już trzeci tydzień. I za każdym razem kiedy wchodzę do perfumerii podoba mi
się inny. który wybrać? wiem, że to dziwaczna prośba ale tak lubię czytać
Wasze posty, że pomyślałam że profesjonaliści będą potrafili mi pomóc...
Obserwuj wątek
    • foka73 Re: Herba Fresca czy Pampelune? 20.02.04, 09:50
      Ja mam Pamplelune, więc teraz wybrałabym Herba Fresca.
      Pamplelune jest fajne na lato - takie słodkie, owocowe......
    • lolik2 Re: Herba Fresca czy Pampelune? 20.02.04, 09:54
      jeśli podobają ci sie oba, kup najpierw jeden zapach, a jak sie skończy drugi :)
      • lolik2 Re: Herba Fresca czy Pampelune? 20.02.04, 09:57
        a wyboru tego pierwszego dokonaj np. rzucając monetą :)
    • lune Pampelune :) 20.02.04, 10:00

ja wybralam Pampelune i czulam sie w niej swietnie :) Herba Fresca byla zbyt
      "ziolowa" - i choc kiedys bardzo lubilam zielone i gorzkawe zapachy, nie
      zdecydowalam sie na nia.
      Pampelune nie jest (w mojej opinii) slodka ; ma w sobie orzezwiajaca nute
      pomaranczy i grapefruita. Nic natretnego, nic odurzajacego, nic oslepiajaco
      slodkiego. W sam raz - jak dla mnie :)

pozdrawiam, Lune
    • luloo1 Re: Herba Fresca czy Pampelune? 20.02.04, 10:54
      Obie wody szalenie mi się podobają. Wczoraj popsikałam się Herbal Fresca, mam
      resztkę. Pachnie cudnie miętą pieprzową, jak dla mnie. Pamplelune cudny,
      gorzki, cierpki, zimny, pięknie łamie się na skórze. Jestem nimi zauroczona, są
      wyjątkowe i niepowtarzalne, czyste, esencjonalne.Trudno by mi się było
      zdecydować. Teraz chyba wybrałabym Pamlelune.
      • saint-agnes Pampelune 20.02.04, 11:25
        dziękuję. chyba padnie na Pampelune. mam nadzieję, że wiosna przyjdzie szybko.
        • dixi Re: Pampelune 20.02.04, 13:42
          ja mam to samo, tez krazylam wokol obu tych zapachow i wreszcie zadecydowal
          przypadek - znalazlam aukcje na allegro i w jej wyniku nabylam pare dni temu
          Pamplelume:) miniaturke, ale 7,5 ml starczy na jakis czas, choc coraz bardziej
          utwierdzam sie w przekonaniu ze to nie koniec :)) tylko niech sie wreszcie lato
          zazcznie, albo wiosna chociaż, bo to zapach zdecydowanie na lato -
          taki "chlodzący", rześki, dodajacy energii;)
          a Herba Fresce moze nabede wkrotce:)
          i tak teraz mi przyszlo do glowy, jaki efekt bylby polaczenia obu tych
          zapachow? :)))
    • coralin Re: Herba Fresca czy Pampelune? 20.02.04, 15:44
      Miałam ten sam dylemat. Raz podobała mi się HF a innym razem P. Błędem było
      wąchanie, testowanie ich zimą (no, prawie, bo końcem listopada). Odpuściłam
      sobie obwąchiwanie i w maju (to juz chyba 3 lata temu) wybrałam zdecydowanie
      Pamplelune. Ale nie sugeruj się naszymi opiniami tylko swoim nosem!! Oba są
      piękne. Radzę Ci jednak poczekać z zakupem do pory bliższej używaniu:)
    • dori7 Re: Herba Fresca czy Pampelune? 22.02.04, 01:02
      Ja wybralabym Herba Fresca, ale decyduj sama. Masz jeszcze troszke czasu do
      pierwszych slonecznych dni :)
      • madllen Re: Herba Fresca czy Pampelune? 23.02.04, 13:20
        No proszę! Wreszcie zdołałam tutaj zajrzeć i co widzę... mój odwieczny, czyt.
        ubiegłoroczny dylemat pt. Pamplelune a może Herba Fresca:))))))))) Zeszła
        wiosna upłynęła mi pod wielgachnym znakiem zapytania-i to dosłownie, momentami
        nie miałam większych problemów od tego;D Na początku maja szybkim acz niezbyt
        pewnym ruchem kupiłam HF, motywując ów wybór zbyt dosadnym rozkwitem paczuli na
        skórze(Pamplelune). Nawiasem mówiąc już dawno pogubiłam się w kwestii
        w/wymienionej, bo niekóre wody z paczulą leżą na mnie cudnie( Enjoy choćby:)
        zaś inne paskudnie (klasyczna Paloma); niemniej staram się nie dyskwalifikować
        z marszu pachnidła posiadającego ten tajemny i skądinąd lubiany bardzo przeze
        mnie składnik.
        Wracając do tematu, wybór okazał się bardzo trafny i nader udany-sądzę, iż mogę
        powiedzieć śmiało, że HF stała się MOIM zapachem na letnie dni.
        Ale ale, żeby było śmiesznie w sobotę jak tylko wyszłam z domu po przebytej
        chorobie, nieopatrznie spryskałam nadgarstek Pamplelune i zakochałam się:)
        znowu:) i nic już nie poradzę, to będzie mój najbliższy zakup chociaż tak
        bardzo chciałam zużyć to wszystko co posiadam, nim zdecyduję się na nowy
        nabytek.
        Tak więc jeszcze wszystko przed Tobą- co widać na załączonym przykładzie:)))))))

Pozdrawiam serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka