dori7 24.02.04, 09:17 ... o co w tym chodzi: www.allegro.pl/show_item.php?item=21466634 Zglupialam troszke... :(( Co to jest?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charade Re: niech mi ktos wyjasni... 24.02.04, 09:57 No jak to co ? Chamska podróba, hehe Odpowiedz Link
madllen Re: niech mi ktos wyjasni... 24.02.04, 10:31 Charade, skąd wiesz że podróba, bo ja nieobeznana jestem w tych sprawach:) Odpowiedz Link
taje Re: niech mi ktos wyjasni... 24.02.04, 10:34 Najbardziej urzeklo mnie zastrzezenie - "perfumy, ktore oferuje do sprzedania nie sa tureckimi podrobkami". Tureckimi moze i nie, ale wloskie albo chinskie niewykluczone... Przy czym z formalnego punktu widzenia sprzedawca nie sklamal. Urocze. Odpowiedz Link
charade skąd wiem, że to podróba ? 24.02.04, 11:51 www.perfumeemporium.com/searchdesigner.cfm?productsearch=&searchdesigners=Guerlain Tu są wszystkie "perfumowate" wyroby Guerlaina. Nie ma czegoś takiego jak Aroma Allegoria :))) Odpowiedz Link
madllen Re: skąd wiem, że to podróba ? 24.02.04, 12:02 Tam rzeczywiście nie ma, ale na stronie Guerlaina jest i to nawet w trzech wariantach:) Mnie to wygląda na Apaisant o ile to nie podróba- tego jednak nie jestem w stanie osądzić na podstawie załączonego obrazka(stąd moje pytanie, nie umiałabym chyba odróżnić) Odpowiedz Link
charade Re: skąd wiem, że to podróba ? 24.02.04, 12:16 Oj, zwracam honor, nie wiedziałam, że Guerlain produkuje coś takiego. Myślalałm, że to jakaś chamska podróba Aqua Allegoria :) Odpowiedz Link
elve Re: niech mi ktos wyjasni... 24.02.04, 12:40 osobiście uważam, że nie jest to podróba. to że nie ma tego w polskich perfumeriach, nie oznacza, że ten towar nie istnieje. a tej linii guerlaina nikt nie podrabia z prostej przyczyny - jest mało popularna. szkoda, że sprzedawca nie napisał, jaki to zapach. są chyba 3. Odpowiedz Link
coralin Re: Elve , to wersja Apaisant 24.02.04, 17:29 elve napisała: > > szkoda, że sprzedawca nie napisał, jaki to zapach. są chyba 3. Elve doczytałam się. Na zdjęciu butelki jest dosć czytelna nalepka że to wersja Apaisant (czyli łagodząco-uspokajająca z lipą, rumiankiem, frezją). A akurat dziś z Madllen rozmawiałyśmy o takich zapachach i mnie marzył się swojski, łagodny zapach z lipą , rumiankiem , akacją:) Szkoda że nie wąchałam tej wody:( Odpowiedz Link
coralin Re: niech mi ktos wyjasni... 24.02.04, 13:22 Madllen i Elve już wyjaśniły: istnieje Aroma Allegoria Guerlaina: www.osmoz.com/encyclo/marques/parfums_fiche.asp?ID=1661&CATEGORIE=PARFUM&LANGUE=en Ciekawa jestem czy link wkleił się prawidłowo, strasznie długi. W każdym razie zdjęcie i krótka notka jest na stronie www.osmoz.com Na podstawie zdjęcia z allegro trudno wyrokować czy to podróba, nie miałam w rękach testeru tej wody a trudno wymagać by tester był tak ozdobiony jak oryginał (chociaż testery Aqua Allegoria wyglądają prawie tak samo jak butelki do sprzedaży, mają złotą krateczkę zatem ta woda pownna mieć złotą "czapeczkę" :))) Odpowiedz Link
elve Re: niech mi ktos wyjasni... 24.02.04, 16:53 wygląda trochę tak, jakby się ta złota czapeczka odkleiła. czyli towar w jakimś sensie nie jest pełnowartościowy. Odpowiedz Link
sorbet Aroma Allegoria + 24.02.04, 17:16 są trzy: Exalting, Soothing i Vitalising (www.guerlain.com) Wyglądają b.podobnie do tych na tym zdjęciu. Pewności jednak nie mam :-) www.lafayetteboutique.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?langId=- 1&catalogId=10201&storeId=10101&repertoryName=beaute&productId=11250&categoryId= 13023 Te butelki nie mają stylu "bee", siatki "pszczół" jak np. Aqua Allegoria. Odpowiedz Link
sorbet sorry link nie dziala + 24.02.04, 17:18 na stronie www.galerieslafayette.com, w sklepie kosmetycznym są wszystkie produkty Guerlaina:-) Odpowiedz Link
renia30 wąchałam 24.02.04, 18:10 Wąchałam - dzieki uprzejmości Jarkamiki z allegro (mieszkamy w tym samym miescie), kiedy kupowałam od niego inne perfumy poprosiłam go o przyniesienie oferowanej przez niego Aroma Allegoria. Była to wersja www.guerlain.com/pics/log_transp.gif czyli Vitalising. Niestety po pierwszych nutach świeżości wyraźnie wyczułam jakby nutę stęchlizny. To chyba cytryna ale mnie ten zapach się tak nieciekawie kojarzy. Podobne wrażenie miałam kiedy wąchałam Woods of Windsor "Lemon and Lime"--> stęchlizna, pleśń. Szkoda bo oba te zapachy zapowiadały sie ciekawie. Odpowiedz Link
madllen Re: niech mi ktoś wyjaśni... 24.02.04, 21:46 Coby dopełnić czarę rzeknę Wam, Miłe oraz Mili, że mnie tam brakuje jednego niebieskiego paska, ale może testery takowych nie posiadają:)) Kolorowych i pachnących snów! PS.A propos, czy miewacie pachnące sny??? Odpowiedz Link
elve pachnące sny 25.02.04, 00:48 tak! dziś leciałam nad rozgrzanym słońcem polem pełnym rozłożystych chwastów z przewagą ogromnych, wilgotnych ostów - pachniało upałem, ziemią i zieleniną :) w sumie sympatycznie. Odpowiedz Link
madllen Re: pachnące sny 25.02.04, 08:30 Zazdroszczę Ci:) Ja wprawdzie miewam najrozmaitsze sny-jak to we śnie- ale nie przypomninam sobie żadnych zapachów. Ubiegłej nocy przegoniono mnie okrutnie (wiesz, taki sen z gatunku sensacyjno-przygodowych), co to po gwałtownej pobudce serce wali jak oszalałe, leżysz w ciemności i odpędzasz strachy... a woni nawet najkoszmarniejszych- że nie wspomnę o tych milszych- niet! Hm:( Odpowiedz Link
dori7 Re: niech mi ktos wyjasni... 25.02.04, 08:32 Dzieki za wszystkie odpowiedzi :) Ja w pierwszej chwili pomyslalam, ze sprzedawcy sie cos pomieszalo i skrzyzowal w nazwie Aroma (Lancome) i Allegoria :)) Odpowiedz Link