Dodaj do ulubionych

niech mi ktos wyjasni...

24.02.04, 09:17
... o co w tym chodzi: www.allegro.pl/show_item.php?item=21466634

Zglupialam troszke... :(( Co to jest??
Obserwuj wątek
    • charade Re: niech mi ktos wyjasni... 24.02.04, 09:57
      No jak to co ? Chamska podróba, hehe
      • madllen Re: niech mi ktos wyjasni... 24.02.04, 10:31
        Charade, skąd wiesz że podróba, bo ja nieobeznana jestem w tych sprawach:)
      • taje Re: niech mi ktos wyjasni... 24.02.04, 10:34
        Najbardziej urzeklo mnie zastrzezenie - "perfumy, ktore oferuje do sprzedania
        nie sa tureckimi podrobkami". Tureckimi moze i nie, ale wloskie albo chinskie
        niewykluczone... Przy czym z formalnego punktu widzenia sprzedawca nie sklamal.
        Urocze.
        • charade skąd wiem, że to podróba ? 24.02.04, 11:51
          www.perfumeemporium.com/searchdesigner.cfm?productsearch=&searchdesigners=Guerlain

Tu są wszystkie "perfumowate" wyroby Guerlaina. Nie ma czegoś takiego jak Aroma
          Allegoria :)))
          • madllen Re: skąd wiem, że to podróba ? 24.02.04, 12:02
            Tam rzeczywiście nie ma, ale na stronie Guerlaina jest i to nawet w trzech
            wariantach:) Mnie to wygląda na Apaisant o ile to nie podróba- tego jednak nie
            jestem w stanie osądzić na podstawie załączonego obrazka(stąd moje pytanie, nie
            umiałabym chyba odróżnić)
            • charade Re: skąd wiem, że to podróba ? 24.02.04, 12:16
              Oj, zwracam honor, nie wiedziałam, że Guerlain produkuje coś takiego.
              Myślalałm, że to jakaś chamska podróba Aqua Allegoria :)
      • luloo1 Re: niech mi ktos wyjasni... 24.02.04, 11:42
        zgadzam sie!
      • elve Re: niech mi ktos wyjasni... 24.02.04, 12:40
        osobiście uważam, że nie jest to podróba. to że nie ma tego w polskich
        perfumeriach, nie oznacza, że ten towar nie istnieje. a tej linii guerlaina
        nikt nie podrabia z prostej przyczyny - jest mało popularna.
        szkoda, że sprzedawca nie napisał, jaki to zapach. są chyba 3.
        • coralin Re: Elve , to wersja Apaisant 24.02.04, 17:29
          elve napisała:

> > szkoda, że sprzedawca nie napisał, jaki to zapach. są chyba 3.

Elve doczytałam się. Na zdjęciu butelki jest dosć czytelna nalepka że to wersja
          Apaisant (czyli łagodząco-uspokajająca z lipą, rumiankiem, frezją). A akurat
          dziś z Madllen rozmawiałyśmy o takich zapachach i mnie marzył się swojski,
          łagodny zapach z lipą , rumiankiem , akacją:) Szkoda że nie wąchałam tej wody:(
    • coralin Re: niech mi ktos wyjasni... 24.02.04, 13:22
      Madllen i Elve już wyjaśniły: istnieje Aroma Allegoria Guerlaina:

www.osmoz.com/encyclo/marques/parfums_fiche.asp?ID=1661&CATEGORIE=PARFUM&LANGUE=en

Ciekawa jestem czy link wkleił się prawidłowo, strasznie długi. W każdym razie
      zdjęcie i krótka notka jest na stronie www.osmoz.com Na podstawie zdjęcia z
      allegro trudno wyrokować czy to podróba, nie miałam w rękach testeru tej wody a
      trudno wymagać by tester był tak ozdobiony jak oryginał (chociaż testery Aqua
      Allegoria wyglądają prawie tak samo jak butelki do sprzedaży, mają złotą
      krateczkę zatem ta woda pownna mieć złotą "czapeczkę" :)))
      • elve Re: niech mi ktos wyjasni... 24.02.04, 16:53
        wygląda trochę tak, jakby się ta złota czapeczka odkleiła. czyli towar w jakimś
        sensie nie jest pełnowartościowy.
        • sorbet Aroma Allegoria + 24.02.04, 17:16
          są trzy: Exalting, Soothing i Vitalising (www.guerlain.com)

Wyglądają b.podobnie do tych na tym zdjęciu. Pewności jednak nie mam :-)

www.lafayetteboutique.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?langId=-
          1&catalogId=10201&storeId=10101&repertoryName=beaute&productId=11250&categoryId=
          13023

Te butelki nie mają stylu "bee", siatki "pszczół" jak np. Aqua Allegoria.
          • sorbet sorry link nie dziala + 24.02.04, 17:18
            na stronie www.galerieslafayette.com, w sklepie kosmetycznym są wszystkie
            produkty Guerlaina:-)
            • renia30 wąchałam 24.02.04, 18:10
              Wąchałam - dzieki uprzejmości Jarkamiki z allegro (mieszkamy w tym samym
              miescie), kiedy kupowałam od niego inne perfumy poprosiłam go o przyniesienie
              oferowanej przez niego Aroma Allegoria. Była to wersja
              www.guerlain.com/pics/log_transp.gif czyli Vitalising.

Niestety po pierwszych nutach świeżości wyraźnie wyczułam jakby nutę
              stęchlizny. To chyba cytryna ale mnie ten zapach się tak nieciekawie kojarzy.
              Podobne wrażenie miałam kiedy wąchałam Woods of Windsor "Lemon and Lime"-->
              stęchlizna, pleśń. Szkoda bo oba te zapachy zapowiadały sie ciekawie.

• madllen Re: niech mi ktoś wyjaśni... 24.02.04, 21:46
                Coby dopełnić czarę rzeknę Wam, Miłe oraz Mili, że mnie tam brakuje jednego
                niebieskiego paska, ale może testery takowych nie posiadają:))

Kolorowych i pachnących snów!

PS.A propos, czy miewacie pachnące sny???
                • elve pachnące sny 25.02.04, 00:48
                  tak! dziś leciałam nad rozgrzanym słońcem polem pełnym rozłożystych chwastów z
                  przewagą ogromnych, wilgotnych ostów - pachniało upałem, ziemią i zieleniną :)
                  w sumie sympatycznie.
                  • madllen Re: pachnące sny 25.02.04, 08:30
                    Zazdroszczę Ci:) Ja wprawdzie miewam najrozmaitsze sny-jak to we śnie- ale nie
                    przypomninam sobie żadnych zapachów. Ubiegłej nocy przegoniono mnie okrutnie
                    (wiesz, taki sen z gatunku sensacyjno-przygodowych), co to po gwałtownej
                    pobudce serce wali jak oszalałe, leżysz w ciemności i odpędzasz strachy... a
                    woni nawet najkoszmarniejszych- że nie wspomnę o tych milszych- niet! Hm:(
    • dori7 Re: niech mi ktos wyjasni... 25.02.04, 08:32
      Dzieki za wszystkie odpowiedzi :)
      Ja w pierwszej chwili pomyslalam, ze sprzedawcy sie cos pomieszalo i skrzyzowal
      w nazwie Aroma (Lancome) i Allegoria :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka