Dodaj do ulubionych

Słoń i Tygrys

10.03.04, 09:53
Chodzi oczywiście o Kenzo Jungle :)

Znam Słonia, to piękny lecz niesłychanie intensywny zapach. Jest dla mnie
trochę zbyt mocny, ale i tak mam jakoś ostatnio jazdę na niego (nawet żałuję,
że zamieniłam się kiedyś z Luloo ;)). Tylko ten cholerny power ! Mam w
związku z tym pytanie - jak się Tygrys ma do Słonia ? Czy to są podobne
zapachy ? Słyszałam, że jest lżejszy, może by się dla mnie nadał ? Wiem, że
Tygrys już przestał być produkowany, ale może ktoś z Was zna jakąś stronę
internetową, na której mogłabym w przyszłości nabyć Tygrysa ? Nie chodzi mi o
jakieś Perfumeemporium, czy inne, które mają w nosie wysyłanie do Polski.
Obserwuj wątek
    • madllen Re: Słoń i Tygrys 10.03.04, 09:57
      Proszę bardzo:

www.escentual.co.uk/cgi-bin/Escentual.storefront/404ed8870216573a2718c0a802ea0655/Catalog/10033

Pozdrawiam :)))
      • charade Re: Słoń i Tygrys 10.03.04, 10:01
        Dzięki, ale są out of stock :( Ale fajnie, że znam nową stronę z perfumami :)

• madllen Re: Słoń i Tygrys 10.03.04, 10:08
          O, a już się ucieszyłam, że pomogłam:( bo faktycznie zewsząd poznikały te
          słoniki i tygryski, notabene których nie znam(nie ciągnęło mnie do nich jakoś).
          Stronka zaiste, fajna bardzo, poznana dzięki uprzejmości Taje:)

• taje Re: Słoń i Tygrys 10.03.04, 10:49
      Charade - jesli interesuja Cie miniaturki tego zapachu, wejdz na
      www.parfumflacons.de/usa1.htm
      Buteleczki cacuszka. Wydaje mi sie, ze widzialam wzmianke o worldwide shipping.
    • luloo1 Re: Słoń i Tygrys 10.03.04, 11:47
      charade, chyba mam sklerozę, bo nie pamiętam, że się zamieniałyśmy:) Miałam
      może 20 ml z 30 ml (z urwanym słonikiem) i faktycznie jakoś się tego pozbyłam,
      sprzedałam lub zamieniłam.Stał chyba ten słonik z 1,5 roku.Kiedyś mnie
      fascynował i przyznam, że kiedyś psiknęłam się wieczorem w lato, bo strasznie
      podobała się ta manadarynka i cynamon mojemu facetowi. On jest zachwycający,
      ale zepsuty przez osoby uzywające go w nadmiarze.
      Tygrysek jest bardziej miodowy, ale też dość intrygujący. Już dawno nie można
      go kupić, ale jeśli bardzo ci zależy, dam ci adres do znajomego, który go
      sprowadza i nawet miał ostatnio. Po prostu go zapytasz.
      • charade Re: Słoń i Tygrys 10.03.04, 13:17
        Ano wymieniłyśmy się :) Ode mnie miałaś bazę rozświetlającą Guerlaina i Bvlgari
        BLV. Ja od Ciebie miałam Bvlgari Pour Femme, chociaż na początku proponowałaś
        mi właśnie słonia, a ja jednak się nie zdecydowałam, bo był dla mnie za ciężki.

Jesli możesz, to zapodaj mi telefon do tego Twojego znajomego na: szarada@o2.pl

Dzięki za pomoc !
        • luloo1 Re: Słoń i Tygrys 10.03.04, 13:30
          charade napisała:

> Ano wymieniłyśmy się :) Ode mnie miałaś bazę rozświetlającą Guerlaina i
          Bvlgari
          >
          > BLV. Ja od Ciebie miałam Bvlgari Pour Femme, chociaż na początku proponowałaś
          > mi właśnie słonia, a ja jednak się nie zdecydowałam, bo był dla mnie za
          ciężki.

Tak tak, masz rację:) Baza jest super. Bvlgari natomiast strasznie szybko mi
          się znudziło i zemdliło, czyli historia się powtórzyła. Pour Femme kupiłam dwa
          lata temu, psiknęłam ze trzy razy i też.
          Charadko, wysyłam ci zatem maila z jego danymi.

Jesli możesz, to zapodaj mi telefon do tego Twojego znajomego na: szarada@o2.pl
    • elve Re: Słoń i Tygrys 10.03.04, 15:17
      dla mnie słoń i tygrys to dwa kompletnie różne zapachy. pierwszy jest (był)
      miłością mojego życia: namiętny, bogaty, wilgotny, cienisty, odurzający, pełen
      życia. pasuje do czerni, do wieczoru. tygrys jest na mnie mocno cytrusowy,
      ciepły, ewidentnie w pomarańczowym kolorze, słoneczny, musujący jak visolvit,
      przesycony przyprawami. na mnie pachnie gorzej, nie jest tak bogaty, mniej
      ciekawie się rozwija, w dodatku potrafi być - paradoksalnie - bardziej męczący
      niż - zdawałoby się - główny molestator ze stajni kenzo, czyli słoń. w sumie
      dwie zupełnie różne bajki, i nigdy nie widziałam podobieństwa w tych zapachach.
      Tygrysa widziałam ostatnio na allegro, raz nawet w zestawie z lotionem do ciała.
      • luloo1 skrajnie inne, zgadzam się 10.03.04, 15:26
        • charade Re: skrajnie inne, zgadzam się 11.03.04, 09:39
          Dziewczyny, dzięki za opinie dotyczące tych zapachów, Luloo - Tobie dziekuje za
          namiary do gościa.

Dziś być może będę miała możliwość przetestowania Tygrysa na właśnej skórze !
          Zobaczę, czy w ogóle mi będzie odpowiadać. Napiszę o wrażeniach.

Wczoraj się dowiedziałam, że jedna z byłych dziewczyn mojego chłopaka nosiła
          właśnie Słonia i trochę mnie to wkurzyło :(
          • luloo1 Re: skrajnie inne, zgadzam się 11.03.04, 11:23
            charade napisała:

> właśnie Słonia i trochę mnie to wkurzyło :(

:))))
            • madllen Re: Tygrys:) 02.04.04, 14:32
              Nie wiem czy Twoje poszukiwania wciąż aktualne:) Jeśli tak, zajrzyj proszę tu:

www.perfumy.civ.pl/
              • charade Re: Tygrys:) 02.04.04, 15:21
                Dzięki Madllen za wskazanie tego adresu. Niestety, nie miałam możliwości
                powąchania Tygryska i stwierdziłam, że nie będę ryzykować zakupu w ciemno, bo
                miałam zbyt dużo kosztownych pomyłek :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka