Dodaj do ulubionych

sample swapping, czyli wymiana probek

18.04.04, 19:44
Słuchajcie, na zagranicznych forach, o ile się orientuję, ludzie wymieniają między sobą próbki. Myślicie, że coś takiego przyjęłoby się tutaj? Jest parę zapachów, które mnie interesują, ale których na razie nie kupię, nie mam też możliwości wypróbować ich w domu, a w perfumerii, gdzie wpadam czasem zmęczona, a najczęściej pachnąc czymś innym, to w ogóle nie to samo. A prosić o próbki nie będę, bo usłyszę, że przecież mogę wypróbować z testera. Jasne, najlepiej w trampkach wypróbuję sobie 24 Fabourg. Rozumiem, że wysyłanie po jednej próbce to przesada, biorąc pod uwagę wartość przesyłki poleconej (3,5 zł, zwykła nie zaryzykuję, bo mam złe doświadczenia z pocztą jako taką), więc może po trzy? Mnie interesują zapachy niedostępne w Polsce, czyli głównie stare i wycofane (np. Hermesy) albo następujące: J?adore, Dolce Vita, Tendre Poison, Coco stara, Flower Kenzo stara wersja, Jungle Elephant Kenzo, Bulgari Black, L?Air De Temps, Kingdom, Pi i Hermesy oprócz Hirisa, bo mam. Pewnie inne interesujące też by się znalazły. Mam na wymianę pojedyncze egzemplarze:

- Pleasures E. Lauder
- Pleasures Intense
- Very Irresistible Givenchy
- Black Cashmere - D Karan
- Classic - J. P. Gautier
- Armani Night męską i damską
- Boss Intense
- Brit Burberry
- Intuition E Lauder, męską i damską
- Escada Magnetism
- Enjoy Patou
- Amor Amor - Cacharel
- First - VC& Arpels, taka torebeczka, 1 ml

Taki niezbyt oryginalny zestaw, wiem, no i nie dla mnie, poza Donną Karan, ale ją mam na własność. Oczywiscie moge oddac dwie za jedną bardziej ciekawą. Nie wiem, czy to ma sens, napiszcie.
Obserwuj wątek
    • coralin Re: sample swapping, czyli wymiana probek 18.04.04, 20:04
      Świetny pomysł. Moze tą drogą uda mi się zdobyć próbkę by powąchać Caleche
      eau delicate Hermesa (liczę zwłaszcza na kogoś mieszkającego blisko zachodniej
      granicy z Niemcami.
      Na wymianę oferuję spory wybór próbek. Także tych mniej znanych.
      • doris-ek coralin, podaj mi swoj adres na priv 19.04.04, 02:46
        nie mam czasu isc do Nordstrom az do weekendu i Texas to nie Niemcy ale chetnie wysle:o)

moj e-mail to doriski@mac.com

coralin napisała:

> Świetny pomysł. Moze tą drogą uda mi się zdobyć próbkę by powąchać Caleche
        > eau delicate Hermesa (liczę zwłaszcza na kogoś mieszkającego blisko zachodniej
        > granicy z Niemcami.
        > Na wymianę oferuję spory wybór próbek. Także tych mniej znanych.
        • marla30 Coralin, a masz tego dziwnego Hermesa? 19.04.04, 07:12
          Tego jardin de M... (kurczę, znów nie wiem jak to się pisze)? A jeśli tak, to co byś za nią chciała? Wiecie, poszukasm jeszcze, bo wśród takich ruszonych to wiem na bank, ze mam Budoir W. Westwood i też jakieś rzadsze. Tyle, że to polowki albo i mniej.
          • coralin Re: Coralin, a masz tego dziwnego Hermesa? 19.04.04, 20:20
            Mam Un Jardin en Mediterranee, ale w "normalnej" butelce (nie próbka) i nie
            chcę się w żadnym razie jej pozbywać.
            • coralin Re: Coralin, a masz tego dziwnego Hermesa? 21.04.04, 22:37
              Gdyby ktos chciał poznać Aqua di Roma Biagiotti lub Meteoryty Guerlaina to
              bardzo proszę (zapachy do kupienia w sieci ale chyba nie ma ich gdzie powąchać,
              wiec próbka niezbędna). Mam jeszcze sporo innych próbek ale trudno je wszystkie
              wypisywać (np chętnie pozbędę sie L'Instant). O tych dwóch pomyślałam bo to nie
              moje zapachy, a ktos moze być ich ciekawy (jak ja Eau delicate Caleche:)
              • marla30 Meteoryty 22.04.04, 07:45
                O, ja bym bardzo chciała, zwłaszcza meteoryty, których nie widziałam od bardzo dawna nigdzie, a testera to już nigdy. A używam od lat tych wielokolorowych kulek. Tylko co ja Ci mogę zaproponować? Chociaż może coś wymyślę. Przy okazji, Coralin, kiedyś pisałaś o tych podróżnych Bvlgarich. Czy Eau de Femme jest jeszcze aktualna?
                • coralin Re: Meteoryty 22.04.04, 10:38
                  marla30 napisała:

> O, ja bym bardzo chciała, zwłaszcza meteoryty, których nie widziałam od
                  bardzo
                  > dawna nigdzie, a testera to już nigdy. A używam od lat tych wielokolorowych
                  kul
                  > ek. Tylko co ja Ci mogę zaproponować? Chociaż może coś wymyślę. Przy okazji,
                  Co
                  > ralin, kiedyś pisałaś o tych podróżnych Bvlgarich. Czy Eau de Femme jest
                  jeszcz
                  > e aktualna?

Akurat Bvlgari pour Femme już zamieniłam:)
                • coralin Re: A Cabotine jeszcze aktualny? 22.04.04, 18:50
                  Bo Blv i Eau Parfumee Bvlgari (obie po 10 ml, razem 20) aktualne.
                  • marla30 Re: A Cabotine jeszcze aktualny? 22.04.04, 19:37
                    Oczywiscie chodziło mi o Bvlgari pour Femme. Ja to mam szczęście, najpierw się 5 lat zastanawiam, a potem nie ma :(. Bo niedawno powąchałam i wbrew temu, co mówiłam wcześniej, bardzo mi się spodobało. Ot, jak nie można dowierzać wrażeniom nosowym sprzed jakiegoś czasu. A Cabotine aktualny, bo wizażanka wolała jednak Florę N. A byłabyś sklonna te dwa Bvlgari? Bo jeśli tak, to chętnie. Daj znać albo napisz na priva, jak wolisz. Pozdrawiam
                    • coralin Re: A Cabotine jeszcze aktualny? 22.04.04, 19:58
                      marla30 napisała:

> A byłabyś sklonna te dwa Bvlgari? Bo jeśli tak, to chętnie. Daj zna
                      > ć albo napisz na priva, jak wolisz.

Byłabym skłonna:) Napisałam Ci maila.
                      • dixi do marla30 22.04.04, 20:48
                        wyslalam ci maila w sprawie Bvlgari pour femme ;)
                        • marla30 Re: do marla30 23.04.04, 07:21
                          Witajcie, odpisałam na listy :)
    • elve Re: sample swapping, czyli wymiana probek 22.04.04, 20:43
      cabotine de gres. nie leży mi. w ogóle zielone nuty na mnie nie grają - a ja
      tak lubię zieleń :(
      chętnie bym komuś odstąpiła - mam miniaturkę i raczej jej nie zużyję - ale ten
      flakonik jest po prostu przecudowny! może ktoś ma pusty i chce się wymienić? :)
    • elve a tu się też dopiszę :) 08.05.04, 12:03
      Zrobiłam kolejny remanent na półce i postanowiłam pozbyć się nadprogamowych i
      nieużywanych rzeczy. Wszelkie propozycje mile widziane! :)
      Oto moja lista:

1. Champs Elysees Guerlain - woda toaletowa, tester 100 ml bez korka, nowy,
      nieużywany.

2. Mania Giorgio Armani - woda perfumowana, tester 100 ml z korkiem, zostało
      jakieś 75%.

3. Celine klasyczne - tester 50 ml z korkiem, nowy, nieużywany.

4. Duende Jesus del Pozo - woda toaletowa 50 ml, używana, zostało jakieś 2/3 z
      50 ml.

5. Hiris Hermes - woda toaletowa 100 ml, używana, zostało jakieś 65 ml.

6. Chance Chanel - woda toaletowa 50 ml z czego została połowa. Pierwszeństwo
      ma Mała Czarna, która już wcześniej mnie pytała o ten zapach.

7. L'Air du Temps Nina Ricci - woda perfumowana 50 ml, edycja limitowana,
      używana, zostało około 20 ml.

8. Perfumowany krem do ciała Organza Indecence - pojemność 200 ml, z czego
      zostały mniej więcej 3/4 - 2/3 (ciężko ocenić bo pojemnik jest z matowego
      szkła). Fanastyczny kosmetyk, pachnie chyba jeszcze mocniej i dłużej niż woda
      perfumowana, wspaniale nawilża i wygładza skórę.

9. AA Bioaktywny krem pod oczy Reti+Vit Oceanica, oryginalnie zapakowany, w
      folii, oczywiście nieużywany, 15 ml, trwałość do 16 listopada bieżącego roku.

10. Miniaturka Capotin de Gres - prawie pełna, zapach wypróbowany raz.
      Zapraszam! :)
      • marla30 Re: a tu się też dopiszę :) 08.05.04, 12:21
        Elve, Elve, to ja się zapisuje na Champs- E i Manię. Już do Ciebie piszę na priva, bo też zrobiłam remanent :)
        • marla30 Re: a tu się też dopiszę :) 08.05.04, 12:23
          I jeszcze na ten krem Organzę. Zaraz Ci przedstawię moje propozycje.
          • elve Re: a tu się też dopiszę :) 08.05.04, 15:05
            nic nie dostałam :) ale już przeczytałam listę. myślę.
    • addinka Re: sample swapping, czyli wymiana probek 08.05.04, 15:14
      no to jak tu taki wątek o resztkach perfum, to i ja się wkręcę;
      very valentino 1/4 z 50 ml i do tego nie używany żel pod prysznic
      15 ml Tendre Poison
      zamienię na podobne resztki Premier Jour, GLoria, Sensi,Hypnotic Poison lub
      pozbędę się za grosze tych resztek
      • uzymek Re: sample swapping, czyli wymiana probek 27.05.04, 22:04
        Witaj:)Jesli Twoja propozycja sprzedazy jest aktualna to prosze o odp. z cena
        na priva dzieki
        • addinka Re: sample swapping, czyli wymiana probek 27.05.04, 23:03
          a o czyją propozycję Ci konkretnie chodzi ?
      • siren1 Re: sample swapping, czyli wymiana probek 28.05.04, 10:36
        Cześć.
        Czy mogłabyś mi napisać ile mniej wiecej pojemności mają resztki
        twoich perfum i jak jest proponowana przez ciebie cena? Szukam czegoś dla
        siebie i sama nie wiem czego.
        Dziękuję bardzo.
        P.S. Jeżeli nie stanowiłoby to problemu, to prosiłabym o odpowiedź
        na adres: iwonawoldanska@poczta.onet.pl
    • addinka jeszcze raz moje resztki 28.05.04, 13:15
      very valentino 1/4 z 50 ml + Zel pod prysznic
      eau d eden 3/4 z 30 ml
      cała próbka czerwonej d&g
      3/4 próbki pour elle paco rabanne
      1/2 próbki premier jour

zainteresowanych kieruję na priva
      (bo ja już nic nie rozumiem kto jest czym zainteresowany...)
      addinka@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka